ЮЛСКИТЕ БОНБОНИ НАшИ-ВЕчЕ ХИч НЕ ПАПАТ КАшИ

• 12 003
  • 299
  •   1
Отговори
# 60
Дундурела,  Hug за теб и Вероника! Стринка ми е с астма от много години, а я направи в Сандански, та покрай нея научих за доста курорти, които са подходящи за астматици. Най-добрия вариант за момента за вас е Момин проход. Можеш да я водиш всеки ден с автобус до там (за няма час път е) и знам, че това най-добре и понасяше като климат. Друго близо и благоприятно е Велинград. Ако искаш ще я питам за всички курорти с подробности и ще ти пиша. Дано го израсте мъничето скоро  Praynig
Илия вече е по-добре. От вчера не е вдигал температура. Водихме го до педито на контролен преглед и каза, че пак минава на общ режим на хранене и всичко е наред вече. Той пък като, че му казаха яж по много и от всичко, и днес откакто подновиха ДК омете всичко дребосъчето, че и допълнително пюре си хапна  Mr. Green Дано и занапред почне отново да яде, че в жегите вече се виждах в чудо.
Илко отдавна гледа една логопедка по ютюб - казва се Кюленс и има много песни с игра с ръце от типа на нашето хей ръчички. Научил е голям репертоар от песните и постоянно нещо си бучи и показва съответните движения от песента, която в момента "пее". Голяма е мушичка...  Heart Eyes
Виждам, че доста са хванали типично летния вирус и то есента. Дано бързо се оправяте и вие и мъниците  Praynig Hug

# 61
  • София
donsita в предходната тема:
"Рени, след таязи ваксина Кико вдигна висока Т за няколко дни , а след 10тина дена се изрина като при шарка. Педи каза,че е от ваксината- обрива,де, Т било нещо друго, ама какво дурго-нез нам, щото нищо му нямаше, а преди обрива изчезна Т.
Хайде всички неразположени днес да са добре и да са на линия. Тия с гостите-рибари- също  "

Това звучи като розеола - лека шарка, която всички (практически) бебета карат без последствия. Висока Т, после - обрив, после - нищо, за 4 - 5 дена общо. Не е опасна за бременни (не знам дали не е защото почти всички са я карали, обаче.)

http://www.homeopathyfor.us/index.php?catid=3&subcat=5&id=86
РОЗЕОЛА

Розеолата е лека инфекциозна болест, която рядко се нуждае от лечение. Обривът при нея силно наподобява този при рубеола и затова двете болести често се объркват. При рубеолата обривът се появява заедно с високата температура, а при розеолата – когато температурата вече е спаднала.

Герката, то вече е минало, де, ама да ти кажа информативно - херпес зостер е безопасен за всички, карали варицела, а контактните, които са я карали, не са заразни.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2008, 09:03 от katiABV

# 62
Добро утро!
Благодаря за милите думи за моя синковец  Hug Положението с акането и папкането е все още такова, поне няма Т и не повръща. Вече като види спринцовката от Панадола и почва да плаче и да бяга  Confused
Ренка, радвам се, че Илко е по-добре  Hug
Аз поръчах на брат ми да донесе на Мимко маратонки от Англия. И той донесъл някакви дето като стъпиш и светкат  Laughing Ама май ще са му малко големи още...
Много весели Тедко и Нелия, представям си ги  Heart Eyes
И като гледам снимките от Рибарица направо ме е яд, че вместо там отидохме до Копривщица - много калдаръмено там бе....
Хайде лек ден на всички!

# 63
  • София
Тъй, нали назад чета, та не съм достатъчно в час.
Герката, много гадно, че не си карала варицела като малка - дано ти се размине (и дано по-натам не си писала нещо в обратен смисъл, че така и не съм смогнала да дочета).

А отделно още не съм си намерила домашна помощница, в къщи е кочина... гадост.

# 64
  • София
 Rolling Eyes Трети ден не мога да изпишкам Николета. Тази вечер я завеждам при майка ми и утре заран тя ще се пробва. Всъщност тя е имала преди успех, та затова е този стратегически план  Twisted Evil Ако не стане, не знам кога ще ги правим тези изследвания. От яслата не се обаждат за родителската среща (нито пращат мейл, както бяха обещали). Ицо трябва да звънне днес, дано не се подмотава много - много, че се зачудих, дали нямат някакви срокове. Да не изгорим, пф.

Хех, по повод светкащите маратонки, майка ми купила на Ники пиукащи сандали. Обаче са й малки, при това не на дължина, а на ширина не й влиза копитцето  Laughing Нещо ми се струва, че трябва да използваме още топлото и да се постараем повече да я извеждаме вече да търчи. В общи линии ни стигат силиците за по 2 часа разходка дневно, на два пъти или наведнъж... уф, нещо взе да ме хваща яд. Иска ми се пак да съм по майчинство  Crazy

Абе, забра'их, Донси: Честито буто! Simple Smile

# 65
  • sf

ами изчисти,де  Joy

уф, а тия мойте деца ша ма побъркат. Все гледам Кико да не се катери, да не падне, а то-  Роки преди малко реши да скача по табуретката, стъпи накрая, загуби равновесие и премятайки се, се строполи направо на врата си. Направо ми причерня, помислих,че ще го счупи. ПОрева малко, но на пръв поглед нищо й няма. ох  Crazy

Последна редакция: вт, 02 сеп 2008, 13:43 от donsita

# 66
Здравейте момичета.
Много съжалявам, че не дойдохме на срещата. Дени все още не се е оправил. А сега започна да се свива и от коремче, появи се и разстройство, направо вече незнам какво да правя. Расте му и горно зъбче и това допълнително го тормози. Той все още е само с две долни зъбчета, които му излязоха след като навърши една годинка. Дано поне са здрави като се бавят толкова.

# 67
  • София
Херпес зостер

Определение: В основата на това заболяване лежи възпалителен процес, обхващат един или няколко съседни спинални ганглии (нервни възли, разположени в близост до гръбначния стълб) и задни нервни коренчета (моно или поли радикулоганглионит) или ганглии, разположени в черепната кухина. Най-често се засягат гръдните ганглии и коренчета.

Заболяването се причинява от вируса на варицела-зостер-VZV. Първата инфекция с VZV води до развитие на генерализиран екзантем- варицела. Реактивирането на VZV , който след прекарване на първичната инфекция остава да персистира в спиналните ганглии води до зостер. Той се появява обикновено при възрастни хора, по- рядко при пациенти с имунна слабост (злокачествени заболявания, левкози, болест на Ходжкин, СПИН, пациенти лекувани с цитостатици и имуносупресори).
Клинична картина: Заболяването започва остро, с отпадналост, главаболие и леко покачване на температурата. След 2-3 дни се появяват признаци на едностранна радикулалгия (болка с коренчев характер) - силни, постоянни пристъпни болки, които започват от гръбначния стълб и се разпространяват напред в кожните зони на засегнатите коренчета на гръбначно-мозъчните нерви. Кожата в засегнатите участъци е зачервена, леко оточна. По нея след 2-3 дни се появяват мехурчета, пълни с бистра или гнойна течност. В някои случаи течността в мехурчетата е кръвениста. Обривът е най-често с междуребрена локализация. Може да се наблюдава и генерализиран обрив по кожата на едната половина на тялото.

Лечение: При неусложнено протичане то е симптоматично- противовъзпалителни и аналгетици, витамини. Мехурчетата могат да си третират с антисептични прахове за предпазване от вторична инфекция. Те постепенно завяхват, образуват се корички, които сами падат. По тежко протичане и поява на усложнения се прилага Ацикловир.

# 68
Здравейте!
Донси ,много е готин гоблена ,трябва и мен да ме нау4и6 д 6ия Wink .
Днеска обикалях из илиенци и ни6тооо,само дето се мотах по жегите със сестра ми.Всеки път се зари4ам ,4е няма да ходя,ама...
Та сега поне малкия се измори и спи.

# 69
  • София
"Цитат на: Winx в петък, 29 август 2008, 20:13
Вашите деца викат ли като искат нещо? Кристиан напоследък е започнал да вика като си намисли нещо и хич не ми се нрави това. Имам чувството, че е усетил, че нещата стават по-бързо като вдигне децибелите. Интересно ми е как реагирате в такива ситуации.

Точно в момента чувам Раян да вика от другата стая и се боря със себе си да не отида веднага, а когато спре.  И аз забелязвам колко много е започнал да вика. Мъча се да игнорирам, баща му му обяснява, аз - не толкова често.
Когато сме в магазин, на среща някаква и пр., като започне да вика, единствения начин да довърша нещото, е да му дам да хапва бисквита или др. - т.е. да е запушена устата . Въобще не ми се струва добра тактика, но поради липса на друга работеща това правя."

Аз устата все още я запушвам с биба.

Вика "дай-дай-дай-дайййй"

# 70
Привет, изчетох ви най-накрая  Grinning
Малко ще се върна назад, но - честит юбилей на Мими на патерица   bouquet и мерси за честитките за моя РД  Simple Smile И още - Winx, стискам палци операцията да е била успешна и скоро да ни зарадваш с добри новини  Hug И за Дундурела и Вероничка много  Hug Аз не мога да помогна със съвет, но имаш моята подкрепа и пожелания за кураж и вяра, че нещата ще се оправят възможно най-скоро !
Били, а за яслата -  и мен вече ме тресат нервите. Все се надявам като е по-малка да свикне по-лесно. А и дано попаднат на добър персонал. При нас условията са: да ходи, да ползва гърне, да пие вода от чаша, биба само за приспиване, спане 1 път дневно  Crazy От тези условия Гери само ходенето го умее. хайде за гърнето си мисля, че като гледа от другите може и да се излъже да седне, но чашата и спането 1 път дневно още са мираж  Confused Пък и ремонт правят в нашето ОДЗ, казаха ми да се обадя на 12-ти да ми кажат дали ще ги приемат от 15-ти. И родителска среща не знам кога ще има. Гледам и Фил с подобни притеснения...Сега съм в чуденка какъв имуностимулатор да й давам...
Бубе, много са сладки обувчиците от Мандарин, и аз ги гледах. Аз пък купих на Гери някакви Чипо, сега много смотани ми се струват , а и големи, но Гери и татко й само мрънкаха в магазина и ги взех ей така  Crossing Arms

ПП - много са хубави снимките от партито Simple Smile

# 71
  • София,
Здрасти момичета, аз тези дни гледам все да сме навън, че с двете деца в къщи е лудница. Малката се научи да стои с проходилката до вратата и да мрънка, а баткото виси на компа или пред телевизора, та по добре навън.
Донси, гобленчето е страхотно, е тва е който си го може - го може. И не се карай много на Роки, милата и тя сигурно много се е изплашила. А и честита ти кола и безаварийно каране.
Renie78 на нас ни казаха, че нещата клонят към асма, но може и да не е. Все още не е диспансеризирана. Вчера я водих пак в болницата при доктора дето ни прие предния път. Той я прегледа и каза, че си е съвсем добре и няма спазъм, че дробчетата са и чисти и че явно сме пипнали някой вирус, та затова подкашля и сме с хрема. А тя пустичка е много упорита, секретите са едни гъсти, и се натрупват в гърлото и ни напред ни назад. А за Сандански, аз съм ходила като малка и на мен много ми е помагало, и ще я заведа и нея, само да си уредя нещата, че сега тепърва ме чака първокласник, после аз трябва да се боря с едни бюрократщини в университета и в общежитието. Искам да прекъсна още една година, защото няма как да ходя на лекции и да я гледам, още повече че ако продължава да боледува така. НО ако се наложи да тръгна на училище ще е кофти, ще трябва да търся жена да я гледа. Ох не ми се мисли. Всичко едно по едно. Ако не успея да я заведа сега ще е през май или юни, тъкмо да проходи, че сега ми е доста трудно, особено като сме двете сами някъде, немога да я оставя за секунда дори сама да не се изтръси отнякъде  Sick.
А това дето питате за ходенето с вдигнати ръчички не е страшно така децата пазят равновесие. На една приятелка момиченцето в момента ходи така и даже като че ли така е по стабилна, много е сладка. ЩЕ ми загори манджата, айде после пак ще пиша!

А и още нещо - аз давам на мойта кукла витамини - Апровит+, съдържат и пчелно млечице и уж били много хубави, ама аз чесно да си кажа не виждам някакъв ефект.

И ние се сдобих с нови обувчици за есента от естествена кожа и велур. Много са сладки и ще ги снимам да Ви ги покажа. Бяха единствените в магазина и то намалени, защото бяха последните и то най малкия номер - 19, явно са стояли доста дълго и са чакали нас, то къде проходило дете с толкоз малък крак, даже са ни малко големи, ама тъкмо след месец ще са ни добре. И са български на някаква Добричка фирма. После гледах и КиК, но много скъпи бе. Аз даже бях решила да и взема от тези на Капчица, ама и те над 40-50лв. А тези са много сладки и са само 25, е по нататък може да и купя още едни. Ама те още буйките за прохождане и стават и даже повечето от старите и обувчици и маратонки.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2008, 16:52 от Dundurela

# 72
  • София
Привет и от нас.
Завърнахме се след двумесечно отсъствие. Прекарахме едно емоционално, динамично и горещо лято. Виктор проходи и сега ми е трудно да го удържам в къщи. Хвърля всичко в знак на протест само и само да излезе навън. Аз да се похваля  изкарах шофьорските курсове и сега ще събирам смелост да се кача на кола в софийският трафик.
Като ви поизчета и ми остане време от двете хали ще пиша.

# 73

ами изчисти,де  Joy

Вики,ще има да почакаш за отговора,че Кати още е на предната тема.  Joy
Оцелях след сватбата.Два дни немога да спа от мускулна треска и преумора,а в неделя е кръщенето.  ooooh! Вечерта пих Панадол,щото неможех да намеря никакво хапче.Никола пък не се отлепя от мен,само иска да суче и като видя майка пак днес се разтрои,че ще го оставам.  А аз и това планирах де,на кино да ходим уж.
Ето малко снимки,още не са ми дали фотографските:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=280733

# 74
Ееееее, Янче, ама много си шик! Само дето се притесняваше  Flutter
Ува, добре дошла  Hug Толкова искахме да те издирим с Уинкс... и честита ти книжка   bouquet
Ками, мерси  Hug

Последна редакция: вт, 02 сеп 2008, 20:14 от mimoza_lolko

Общи условия

Активация на акаунт