Тортено предизвикателство Октомври 2008

• 71 183
  • 1 138
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Хайдеее, изкривихте ми думите  Sad От къде тръгнахме и до къде стигнахме ... Няма значение  Wink

...защото тука например можеш да си купиш готови цветя и да ги представиш за свои

Готови захарни, за хапване? А'м вие там в Х'америка сте мнооо напред с мат'риала...  hahaha
И тука има - питай на Кадемиля другия път като ходиш /е, верно, че са въз недодялани, ама - като има -има  Wink /.

# 61
И аз бях разбрала точно като Вайълет, че не може никакви готови или неядливи неща неща по тортата, в това число перли, тичинки, тел и т.н. и не посмях нищо да сложа  hahaha
Виолеткееей пак не сме разбрали душо  hahaha

# 62
  • Plovdiv->Toronto
Офф, ще трябва да се прави нещо, щом е разрешено  Confused. Дотука с тичинките и готов фондан - почти е готова тортата  Laughing, другото са екстри - може и тях, може и без тях. Гаргамел и неродената мома аз не ги пипам  Grinning, трудни ми се виждат.

# 63
  • София
я да се запиша в темата, че съвсем ще я забравя, и ще изпусна срока. В последния момент ще реша дали да участвам, защото искам да съм абсолютно сигурна.

# 64
Виолеткееей пак не сме разбрали душо  hahaha

Аз не крия, че понякога съм "червена шапчица" ама ... що никой не разбра, че съм "тъпа" блондинка  newsm78  трябва да мина през фризьорският салон да засиля повечко русото  hahaha

# 65
- Произведението не трябва да съдържа готова украса под никаква форма ( захарни фигури, шоколадови фигури и т.н.)
Това е цитат от 1 стр.
Готовите перли какво са според вас? - захар. И не би трябвало да участват, защото са си готова украса. Не било обаче голяма фигура, а мъничка фигурка - топченце..... След като решихме да няма дори готови шок. пръчици, значи и перлите спадат към тях. Тичинките според мен също са от готовата украса. Имаше и едни вафлени пурички, които никой освен мен не посмя да коментира.
Не че ми пука де, нито тичинки нито перли ще ползвам, но..... само изразявам мнение.
Тук не става въпрос за дисквалификация или наказания, но трябва да сме честни. Или... или.... или има, или няма.... а не,  да обсъждаме нещо след 1 месец. Тия неща, трябваше на момента да се кажат. Вече е безсмислено да се коментира по въпроса. ................

Последна редакция: нд, 07 сеп 2008, 22:39 от van444eto

# 66
  • Vaudreuil Canada
Тук не става въпрос за дисквалификация или наказания, но трябва да сме честни. Или... или.... или има, или няма.... а не,  да обсъждаме нещо след 1 месец. Тия неща, трябваше на момента да се кажат. Вече е безсмислено да се коментира по въпроса. ................
Ъхъ .. единствено има смисъл ако някой иска нещо по правилата да се променя иначе който каквито забележки има да ги казва в коментарите - там им е мястото. Каква беше онази приказка - който има нещо да каже да го казва сега или да си трае за винаги  Laughing
Майтапа на страна и не че ще ползвам тичинки но ако на някой му трябват тях пък как да си ги направи  newsm78 - иначе перлите са относително заместими както и шоколадовите пръчици - Пепи каза че и желибоните може да си ги напрви сама - за което специално ще си запазя правото да питам на коментарите Simple Smile

# 67
Ванче, въпроса ти е резонен, но пък има един друг момент- ако искаш например да си направиш тичинки сам и решиш да ползваш перли за върха, тогава пак не влиза ли?
Идеята за " готова украса под никаква форма" според мен е точно да не си купиш едни готови фигури и да си ги лепнеш на тортата, а това какви помощни материали си ползвал за да НАПРАВИШ украсата си, според мен не би трябвало да е проблем.
От тази гледна точка аз си мисля, че трябва да се съгласим Пепи да си ползва желираните бонбони, ако ги използва като материал за създаването на своя украса.
Не знам дали обясних ясно какво имам предвид точно... От това, което четох за конкурсите като цяло, не са разрешени готови елементи по тортата, т.е не такива които са създадени от готова украса ( например тичинките са разрешени за правенето на цветята, то е като да кажеш, че не може да се ползва тел за украсата или цветарско тиксо за стеблата).
Ще трябва да се поразровя да намеря регламента на някое състезание, но честно казано ние не правим състезание, така че не мисля, че е толкова фатално. Все пак сме тук за да се научим, който е използвал готови неща, ще научи едно нещо по-малко, не е ли така?

Може би трябва да променя условието да няма готова украса използвана като отделен елемент в/у тортата, а не използвана за създаването на свой собствен елемент, какво ще кажете?

А за пуричките, условието беше или домашни кремове и блатове, или домашно покритие. Аталанта си е направила блатовете и крема домашни, покритието и са пуричките ( както някой беше питал и за бишкоти), така че си беше в правото да ползва готово "покритие", каквото се явяват пуричките.

* Току-що погледнах регламентите на 2 конкурса- пластмасова украса не е разрешена ( с изключение на подпори или стълбове м/у етажите), използването перли специално е разрешено, но пише, че в зависимост от начина на използване на тази украса ( както аз казах) като самостоятелен елемент или за създаването на своя украса съдиите могат да ви отнемат точки.
Тъй като ние тук не се състезаваме, мисля че всеки трябва да си прецени какво иска да използва и какво ще научи от използването му. Готовата украса, като готови елементи- букети или единични цветя, захарни фигури и т.н. продължават да не са разрешени обаче.

Последна редакция: пн, 08 сеп 2008, 00:05 от Tandoori

# 68
На мен ми се струва че задълбочаваме твърде много - нали в крайна сметка не го правим с цел конкурс ,а просто с това да се споделят идеи и опит. 5 перлички хвърлени върху тортата според мен не е проблем - аз лично не приемам тичинките за готова украса -те са помощен материал . Ако почнем всички неща да ги приемаме за "готови"  - ами давайте , да я караме тогава само на "собственоръчно приготвени неща" - блатове , крем, покритие и т.н.
 Истина е че  някои разполагат с по малко материали и инструменти и не сме с еднакъв "старт",но нали е за удоволствието което ни доставя самото създаване на тортата-нека не го убиваме с такива "излишни" според мен условия  Hug
 Тандури довечера има "предизвикателство" на фуд ченъл. При нас "сентръл тайм " е от 7пм. Ще бъдат по двойки , като никой не знае кой ще му бъде "партньор"  Wink

# 69
  • Между гори и планини
Момичета, разгледах снимките от предишната тема ... СВАЛЯМ ВИ ШАПКА!!!
Страхотни сте! Браво!
Аз съм с две леви ръце в това отношение и само ще гледам и ахкам в захлас.
Винаги ми е било мечта да се науча ... Най-много искам да се науча да правя торти за Коледа (Тандури, ти сигурно гледаш по американските канали и се сещаш).

# 70
Рая, Олинце ние нямаме кабелна телевизия и не съм гледала никога Food Chanel-а, само съм чувала.
За какви торти за Коледа говориш Олинце?

# 71
  • Plovdiv->Toronto
Тандури, не мога да повярвам че нямаш Food Network, ако пък си го пуснеш, незнам ooooh!, срещу теб да тичаме пак няма да те стигнем  Laughing ...

# 72
Тандури, не мога да повярвам че нямаш Food Network, ако пък си го пуснеш, незнам ooooh!, срещу теб да тичаме пак няма да те стигнем  Laughing ...

Без майтап, ние имаме само антена, почти не гледаме телевизия, децата гледат PBS от време на време, аз хвърлям поглед на късните новини и това е. Всичко друго като информация си го набавям от нета.  Peace

# 73
  • Между гори и планини
Рая, Олинце ние нямаме кабелна телевизия и не съм гледала никога Food Chanel-а, само съм чувала.
За какви торти за Коледа говориш Олинце?
[/quote

Тандури, фууд ченъл ми е любимият. Мъжът ми беше забранил да гледам, че качвах килограми само от гледане  Laughing
По Коледа имаха точно тортени състезания, няма такива красоти - дори мъжът ми гледаше.
Коледните торти бяха предимно с този джинджър бред, с бонбони и различни лакомства за окраса. Продимно във форма на заснежени къщи, горички, въобще - всичко на Коледно - новогодишна тематика.

# 74
  • София
Олинце, за Щатите ли говориш или и тук вече може да се гледа? /'щото ще взема да си пусна кабелна, ако го има Crazy /

Общи условия

Активация на акаунт