Тортено предизвикателство Октомври 2008

• 71 198
  • 1 138
  •   1
Отговори
# 720
  • Бургас
Марулка, много ми харесва тортата и не намирам недостатъци Hug Животинките и борчетата са много сладки, я снежинките определено ще крадна като идея   bouquet
Джемма, твоята торта определено ме предизвика да си организирам екскурзия до нос Калиакра. Тази легенда е разтърсваща. Недостатъците си ги знаеш и сигурно никога няма да ги допуснеш втори път. А тортата определено ще я пробвам, щом друг я меси Wink

# 721
Леле, хора ама наистина ли не сте чували легендата за Калиакра?  Shocked Аз мисля, че дори преди по история я бяхме учили, тя е потресаваща като Баташкото клане, но може би защото съм от Варна сме я учили.

Джема, за боичките, ти нямаше ли ПейПал? Ако имаш нямам нищо против да ти купя каквото искаш и да ти го пратя.  Peace А за славата, моля, моля, ние си имаме очи на главите и те знаем, че можеш! Crossing Arms Mr. Green

Нещо друго, което искам да отбележа, понеже виждам, че се коментира вече няколко пъти. Искам да по питам защо имате нишесте/пудра захар в/у фондана? Той се разточва с пудрата само отдолу, не отгоре, както и не се обръща от едната на другата страна? newsm78

# 722
Искам да по питам защо имате нишесте/пудра захар в/у фондана? Той се разточва с пудрата само отдолу, не отгоре, както и не се обръща от едната на другата страна? newsm78
Предполагам че всички биха отговорили така, затова започвам с цитат, вместо с коментар. Защото иначе лепне по точилката, пръстите или формичките.

Marulka_s
Страхотна торта. И като замисъл и като изпълнение си се справила перфектно. Забележките ми са дребнички и те са по-скоро въпрос на мое виждане. Снежинките се много сладки, но както вече някой е написал, малко "натрупан" сняг нямаше да навреди.... фигурките ти са невероятни. Може би малко по-издължено телце на мишока, но и така е весел. Гланцирането според мен също е грешка. Така ръкавичката повече прилича на копринена отколкото на вълнена. Но си е супер. Борчетата..... ех, тези борчета. Направо са невероятни......  Ако някой път ти се занимава, направи няколко снимки Стъпка по стъпка. Ще бъдат от голяма полза.....

Джема
И тук трябва да се повтарям с другите...... косичките..... водата...... и други дреболии които сме длъжни да забележим тук..... Червените петна отварят тортата, но идеята за кръв..... хич не ми допадна. Предпочитам да ги мисля за част от скалите. Мисля си..... че малко мляни ядки или трохи, щяха да придадат добър скален ефект.  Турчина, горкия..... сигурно е скочил след мацките, като е видял какъв номер са му спретнали....... Поздравявам те за идеята и оригиналността...
Длъжна съм да ти кажа, че имаш оценка 10 от дъщеря ми, която си е излъчила 4 торти за любими. Твоята е за идея  и трудност.
Пропуснах да кажа вчера на ЕЛИ - че нейната също е от любимите на Симона.

# 723
Добрах се и аз до компютъра ....  Whistling

Marulka_s тортата е чудесна, с прекрасни ярки цветове и освен да попитам къде е снегът, друго не мога да се сетя  newsm78  Много прецизна работа с моделирането   bouquet И въобще заглаждането на нестандартната форма се е получило чудесно   bouquet  Аз ти бях през пет блока, що не каза да ти дам кокос? Ей....  Hug

Джемма   smile3501  Преди мен момичетата са казали и изписали достатъчно за цветовете (но ти каза, че имаш само такива), теметата на девойките и прочее. Няма да ги повтарям, само ще кажа колко много съм впечатлена и как в действителност бих се радвала да видя тази торта изпипана до най-малкият детайл излязла изпод твоите ръце. Вчера когато разглеждахме всички торти с дъщерята и й казвам това е торта по легендата за нос Калиакра и разказвам аз легендата и тя гледайки тортата ти и се просълзи и попита "За това ли всички момичета плачат?" Много беше впечатлена, както и аз   bouquet

# 724
  • Балчик
Олее, много ме трогнахте момичета. Наистина ще ме накарате да повторя тази торта. Ама нека мине малко време.

Tandoori, хората като си поръчваха от Клеър,аз скромно-само комплект за листа си взех. Ама не исках да я товаря. А и имам възможност за поръчки от сайтове, така че няма да те ангажирам. Ще си поръчам в най-скоро време разни боички. Вече получих коледно зелено и червено- пробвани са върху втората ми торта. Не са на уилтън и съм доволна много, ще си поръчам и др. цветове.
Благодаря ти за предложението.

violetblue, van444eto благодаря и на щерките ви.  bouquet

# 725
Ванче, няма как да лепне, от какво ще лепне ако ръцете и точилката са сухи? Аз ако съм с влажни ръце понякога слагам на ръцете си и изтупвам добре, защото от това може да се навлажни точилката- ако ви се изпотят ръцете! От един от най-добрите майстори на фондана съм чела статия, никога не се слага пудра или нишесте на лицевата страна на фондана! Аз също не го правя и никога не ми е залепвало.  Peace

# 726
  • Балчик
Ами явно не си работила с нашата ММ . Лепнеееее ужасно. Чак се изнервям до безобразие. И затова казвам,че е мека и лепкава и за фигури. Чудя се как Пепи работи с нея и и се получват такива хубави фигури- ще я попитам в деня за обсъждане на нейните торти. Laughing

# 727
Ами явно не си работила с нашата ММ . Лепнеееее ужасно. Чак се изнервям до безобразие. И затова казвам,че е мека и лепкава и за фигури. Чудя се как Пепи работи с нея и и се получват такива хубави фигури- ще я попитам в деня за обсъждане на нейните торти. Laughing

Ааа, виж за това си права, не съм работила с такъв! Аз говорех за обикновен фондан, не за ММ Peace В такъв случай четката наистина би трябвало да върши работа.  Peace

# 728
  • варненка от София
Точно това щях да пиша, че явно моделиращите маси се различават, тук е немислимо да се работи без нишесте или пудра захар да се работи. Ако няма нишесте по точилката, значи моделиращата маса ще залепне за нея.

Иначе борчетата които правих са съвсем елементарни като идея, една вечер ме осени, щото много се чудех как да ги направя. Работи с този уред тук:

Правя топчета от ММ с различна големина, след което ги сплесквам като питка между дланите и с този уред издърпвам краищата. Нанизвам ги на клечка за зъби и е го на - борче.

А иначе и аз на шега се захванах да правя тортата, за това не "драпах" за кокоса, но си знам, че по-добре щеше да е да са заснежени с него борчетата. Иначе снежинките ги правих с най-малката форма на комплекта за маргаритки на Уилтън, като после ги накълцах с ножица, че да скрежасат  Mr. Green

# 729
  • София
Marulka_s поздравления за тортата. На мен вълкът много ми хареса, а идеята ти за борчета също ще бъде използвана рано или късно Mr. Green. Единствено не ми се връзват пространствено нещата, но представям си колко е трудно да се направи изправена ръкавичка и дали въобще може и то в същия вид.
Джемма замисълът ти е уникален, макар и натъжаващ. Чудех се защо не си я загладила, ама добре че поясни, аз не съм ходила там затова, добре че си приложила снимки. Между другото отначало помислих че са на някакъв плавателен съд, може би трябваше само от едната страна да е обло, а от другата да е като отрязано или по-широко, ама знам ли това е мое виждане.

# 730
  • на брега на Дунав
Момичета, влизам за мъничко само да ви кажа, че не успявам да се включа в обсъждането на тортичките ви за което ви се извинявам  Flutter. Много искам, но наистина ми е невъзможно за съжаление да следя темичката  Confused.  Много ми е кофти, защото май накрая само аз останах закъсняла със тортата и се чудя дали е честно спрямо всичко вас. Тортата я правя ще ви я покажа както съм обещала, но дали е честно да се представи с останалите. От как видях тортичките ви онзи ден и ме мъчи тоя въпрос  Confused.
Няма да спамя повече, ще гледам по-късночко да се включа , исках само да кажа, че не се спотайвам и ценя труда на всички ви, независимо, че не съм се включила още.    bouquet  bouquet  bouquet Hug Hug Hug

# 731
  • Пловдив

Джемма, за фигурки ползвам Руска мастика 2. Вече много рядко моделираща маса  Wink

Само ще отбележа, че и двете торти много ме впечатлиха, и бягам да работя.
Джемма, ти сама си знаеш всички недостатъци, иначе идеята е много оргинална.
Марулче, аз бих направила ръкавичката обемна (изтумбенка), иначе и така си е хубава.

# 732
  • Plovdiv->Toronto
Корни, не се измъквай, давай тортата Twisted Evil ....
Дано да не е барбарони или хензел и гретел  Laughing...
Аз за другото предизвикателство мисля вече, какво щв стане ако всички направят есенни листа, чиста работа - прас, прас с формите, малко боя и готово Confused? Имам предложение, пак на Тандури ще легне, горката Simple Smile, да кажем 25 човека да си изберат от четири сезона - по 5 квоти от всеки. Аз нямам нищо против ако не е останала есен да взема лято Peace. Но да не е всичко на една тема ... Не е нужно да ги избираме показно, просто да пишем на Тандури има ли бройка от нашия избран сезон и ако няма с какво да го заменим. Какво ще кажете? Аз ще правя две торти, няма да ви кажа какви обаче  Twisted Evil ...

# 733
  • варненка от София
Корни, не се измъквай, давай тортата Twisted Evil ....
Дано да не е барбарони или хензел и гретел  Laughing...
Аз за другото предизвикателство мисля вече, какво щв стане ако всички направят есенни листа, чиста работа - прас, прас с формите, малко боя и готово Confused? Имам предложение, пак на Тандури ще легне, горката Simple Smile, да кажем 25 човека да си изберат от четири сезона - по 5 квоти от всеки. Аз нямам нищо против ако не е останала есен да взема лято Peace. Но да не е всичко на една тема ... Не е нужно да ги избираме показно, просто да пишем на Тандури има ли бройка от нашия избран сезон и ако няма с какво да го заменим. Какво ще кажете? Аз ще правя две торти, няма да ви кажа какви обаче  Twisted Evil ...

Аааааа, що да се ограничаваме в един сезон? А и всеки по различен начин вижда есента или лятото, или зимата, или пролетта. Именно в това е интересното, да се види погледа на всеки един.

# 734
  • Plovdiv->Toronto
Да, интересно нещо каза, не го очаквах  Laughing ...
То нищо не пречи и кръговрат на 4 сезона да се направи, но си мисля една торта достатъчна сцена ли е за този проект, малко мащабен ми се вижда. Нищо не пречи и големия взрив да се направи на торта Laughing, колко му е. Ок, права си, да няма ограничения и организации, кой каквото реши - прави.

Общи условия

Активация на акаунт