88ма немска тема на горските феи и техните джуджета

• 19 502
  • 299
  •   1
Отговори
# 135
Привет, мацки!

Няма бебе. Онкъл док днес каза, че след седмица, две може и да дойде. Mr. Green
Обичат ме децата ми, не искат да късаме бързо пъпната връв. Mr. Green

Хайде пак за гражданството. Условията и изискванията сте ги написали.
Да добавя, че няма значение кой кога и дали е завършил тук. Немското образование в случая е само доказателство за владеене на немски език. Mr. Green
Всички минават през великия изпит от 01.09., като изпитът струва 25? и за срамотите може да се повтаря колкото пъти искаш.
За протокола: досега само отделни провинции правеха устно препитване на кандидатите.

На 01.09.08 RTL най-тенденциозно показаха няколко забрадени кандидат-немкини и съобщиха горенаписаното. Mr. Green

Гея, същата ми беше прическата, когато се разделих с дългата метла. За жалост нямах обаче твоя коафьор. Тази прическа беше висш пилотаж за няколко салона тук и се принудих да се офъкам. Сега пак пускам пирги - мисля, че си намерих вече майстора. Wink
Много добре изглеждаш!

# 136
И мен ме интересува това за книжките. А за застраховките така или иначе миналата година като си направихме за пръв път застраховка, ни сложиха в най долното ниво. А бг книжки имаме от 8-9 години Thinking . Дали е можело да ни сложат на по добро ниво? А моята книжка в момента е със старото ми име, а другите документи с новото. А и след случилото се вчера си мисля, че е добре да си направим с мъжа ми немски.

Айде, аз по някое време заминавам да се уча на Вдишай, Издишай!

# 137
Привет банда,
нямаме още бебета, така ли? Нищо, ще дойдат, като им дойде реда.
Браво, че и Лиска се е завърнала, последно четох трагични новини, че ни напуска безвъзвратно и окончателно.
Гея, скапа ми се скайпа, та затова тук-книжката си я смених в Zulassungstelle-то миналата пролет. Сега чакаме да кажеш и какъв е начина за по-ниската застраховка Mr. Green

# 138
Майра,знам, че стана банално да се отоваря по 100 пъти едно и също, но да си кажа.
Joy Joy
Ай, ай, ай, Риено и теб взе да те напуска интелигенцията, щом взе да си позволяваш постотвания Wink с к'ъвто се събереш такъв ставаш, а? Laughing

А моя син иска за РД подарък - фотоапарат - истински-син или червен  Thinking Thinking Гледам на В-Тех имат.....някой да има опит с такава Хапаратура да изкаже мнение  Confused

Десита, и моята дъщеря си го е заплюла този и по-точно розовия Crazy . Разбрахме се, че може да си го поръча от дядо Коледа (може и от баба си ако иска Wink),и тя се съгласи да чака до Коледа, но аз не съм много впечатлена от уреда, поне не за тази цена- 80-90евро, ако беше за половината- цена нямаше да има Wink Четох разни впечатления от майки и татковци и повечето не са доволни от качеството на снимките (замазани). Вярно, за деца е и няма да очакваме от тях да правят супер снимки, но като се има предвид, че за тези пари може да се купи даже нормален апарат, който ще прави и нормални снимки, се чудя дали си струва. Предлагам й на моята да й вземем истински, като толкова държи да снима- не, този бил розов Crazy
Предимството е, че като падне на земята не се чупи (според производителя) има мп3-плеър и няколко игри. Този на ФишерПрайс ми се видя даже по-зле, а е на същата цена долу-горе, така че ако ще е- V-Tech ще взимаме, но има време до тогава

Дали е можело да ни сложат на по добро ниво?
Чувала съм, че някои компании признавали шофьорски стаж от България, като представиш някакъв документ от там, че си карал унфалфрай през тези години. Не знам подробности обаче.

# 139
# 140
  • Germany
Ние представихме документи от КАТ София - удостоверяващ, че нямаме нарушения по време на шофьорския ни стаж в Бг  Peace Преди това си платете фишовете и актовете  Laughing и тогава го вадете този документ  Peace

# 141
И аз да се изкажа по темата за шофьорските книжки. Мъжът ми се е вкарал в приключение с тях и сега си има две. Понеже е имал кола по времето,когато не бяхме в ЕС и се е наложило да изкара и немска книжка с всичките придружаващи работи( на ново е карал курса). Сега обаче, като искаме да застраховаме колата тука ни пращат в най-ниската категория и ни искат космическа сума за гражданска застраховка. Ние се принудихме да я регистрираме в България и всяка година да си ходим за техническия преглед. Голяма досада  Sick
Но ако споделите някоя хитрост ще е от полза. Аз това за документа дето удостоверява, че не си правил пътни произшествия съм го чувала, ама май е само легенда.
Не знам за дъщеричките ви, но и на мен ми се прииска такъв фотоапарат Simple Smile

# 142
И при нас няма бебе Sad и май скоро няма да като гледах днес на ЦТГ-то как никакви контракции не се появиха. Ама аз си имам още бая неща да по свърша преди това, та и не бързам много.
За книжките малко. Според мен с БГ книжка е по-скъпа застраховката от колкото с немска. Поне така беше докато не бяхме в ЕУ. Сега може да се е сменило положението.

Чувала съм, че някои компании признавали шофьорски стаж от България, като представиш някакъв документ от там, че си карал унфалфрай през тези години. Не знам подробности обаче.

На мен ми признаха така годините от България. Дадох им едно удостоверение от КАТ от кога имам книжка и още едно от застрахователната ми компания, че съм била при тях застрахована и съм нямала произшествия. Една година, я броят за унфалфрей, ако сте били повече от 6 месеца застраховани. Аз успях да смъкна до 100 % понеже първата и последната година ми бяха по 5 месеца  #Cussing out Обаче пак бях доволна пред алтернативата да плащам 240 %.
Но сега вече с членството в ЕУ може да се променили нещата. А и милсля, че един път като са ви определила шаденскласата мисля, че не може да се променя повече Close. Мен, за да ме зарибят ми казаха, че като влезе България в ЕУ пак ще ми определят класата, ама нъцки. Добре, че беше само за 1 класа.

Гея ето тук са дадени какви документи ти трябват за издаването на книжката. намира се на Westendstr, (U4, U5)

Гея към коя компания е мъжът ти? Не може ли и ние да се уредим нещо изгодничко покрай него  Laughing

Но ако споделите някоя хитрост ще е от полза. Аз това за документа дето удостоверява, че не си правил пътни произшествия съм го чувала, ама май е само легенда.

Не е легенда, гарантирам.  Naughty

# 143
Хехе, Татянка, мерси Hug Може пък и да успея да я уговоря за такъв розов Laughing От пръв поглед харесах този на Самсунг, че даже и икономия ще направя в сравнение с тозиhahaha

# 144
  • Германия
Мамацки, давайте акъл, че май я втасах и не ми стиска да си призная пред половинката.
Следобяд си купих една джиджавка от е-бей, не знам защо реших точно сега да плащам с пей-пал. Цъках регистрации, пароли и т.н. преведох и парите. До тук добре, обаче - значи ли, че трябва да чакам пей-пал да потвърди пред продавача, че е получил моите с`тинки и чак тогава ще получа покупката? То по-бавно ще стане, отколкото да бях направила директен превод  newsm78  Мамка му, дано не съм забъркала някоя турбо-каша  Embarassed Rolling Eyes Знам, че ще ме пратите да чета АГБ, но точно сега мозъкът ми не приема нищо, освен бърбоченето на децата и тракането на колички... Tired

# 145
До тук добре, обаче - значи ли, че трябва да чакам пей-пал да потвърди пред продавача, че е получил моите с`тинки и чак тогава ще получа покупката? То по-бавно ще стане, отколкото да бях направила директен превод  newsm78 

Аз доколкото знам - да. Ама защо да е по-бавно - даже по-бързо трябва да е уж newsm78

Сърфи, забравих да ти честитя работата Hug Много успехи!

# 146
  • Германия
До тук добре, обаче - значи ли, че трябва да чакам пей-пал да потвърди пред продавача, че е получил моите с`тинки и чак тогава ще получа покупката? То по-бавно ще стане, отколкото да бях направила директен превод  newsm78 

Аз доколкото знам - да. Ама защо да е по-бавно - даже по-бързо трябва да е уж newsm78

Сърфи, забравих да ти честитя работата Hug Много успехи!
Ами и аз така си мислех, но накрая ми излезе едно 3-5 дни за потвърждение newsm78

Упс, и от мен честито на Сърфи и приятно трудене и печелене на пари! Party

Последна редакция: ср, 03 сеп 2008, 19:56 от pepelyashka

# 147
Добър вечер, поздрави от моето бебе.

Помните, че ви питах преди време за DEGUM-нивата /DEGUM e Deutsche Gesellschaft für Ultraschall in der Medizin/. Днес разбрах какво е на практика и ви го предавам, за да си знаете и да си искате.

Първото ниво на DEGUM има всеки, който работи в кабинета си с ултразвук. Обикновено апаратите са среден клас с добра разделителна способност, на които се вижда основното.
DEGUM 2 са специалисти с по-голям опит, работили години наред с клинични рискови случаи, които в един нормален кабинет се срещат доста по-рядко. Съответно апаратурата е от по-висок клас, Доплерът там е по-прецизен, съответно резултатите по-точни. И при най-малко съмнение за дефицити или наследствени заболявания се препоръчва консултация при един такъв специалист
DEGUM 3 имат 30-ина човека в Германия, които работят по университетските клиники и специализираните болници.
Има и DEGUM 4, но доколкото разбрах с него не се работи в гинекологията.

Аз бях днес при специалист DEGUM 2. Старите пушки тук знаят, че Хана се роди с един малък сърдечен дефект - имаше мъничка дупка в една от клапите, която след 6 месеца се затвори от само себе си. Рискът от наследствени болести при нас е сравнително нисък, тъй като не аз, а майка ми има сърдечно заболяване. Както и да е, вече имахме прецедент в семейството. При последния преглед лекарката ми беше на мнение, че пъпната връв не дава еднакво добри стойности и за да избегнем риска днес ми направиха един близо 2-часов доплер в друг кабинет. Разликата е огромна - подробно и много по-задълбочено изследване. За моя радост се потвърди, че стойностите ми са напълно нормални, сърдечните камери на детето са добре развити и не се откриват никакви дефицити, поне доколкото това може да се гарантира от апарата.

В понеделник ще ходя на DEGUM 3 в университетската ни клиника, защото пулсът на бебето, макар и напълно равномерен, се оказа твърде висок - 175, 171 и 157, измерен през десет минути. Нормалните стойности са между 120 и 160. При последното измерване стойностите си бяха отново нормални, което накара лекаря да предположи, че или бебето много е "тичало", или аз не съм пила достатъчно вода /което за съжаление беше вярно/. Все пак ще мина през клиниката в понеделник.

Другите изследвания показаха, че главата на семейството минава в пълно малцинство и от днес заработва двойно за шноли и фръцки.  Mr. Green

Последна редакция: ср, 03 сеп 2008, 20:05 от Mi6ka

# 148
  • Германия
Мише, честита джуФка!  Heart Eyes

# 149

Ами и аз така си мислех, но накрая ми излезе едно 3-5 дни за потвърждение newsm78

Пепи, да не би банковата ви сметка да не е ауторизирана при Пейпал? Тогава се чака 3 до 5 дни. Те ти превеждат 2 дребни суми 2-3-5 цента и ти после трябва да ги напишеш в определените прозорчета, за да докажеш, че да това е твоята сметка и от там нататъка става много бързо- в момента в който направиш плащането получателят получава известие, че си платила....

Общи условия

Активация на акаунт