Помощ ! Хлебарки! 2 тема

• 124 359
  • 541
  •   1
Отговори
# 45
Гледам,че има майнички тук,да ми кажете агроаптека от кьдето да си купя Регент? Тьрсихс гугьла но тези,които излизат са ми далеч? Нещо около СПС-а,Метро, бирена фабрика?

Аз и в предната тема писах,но пак да кажа- пьрвия пьт мазах с Глобул и имаше ефект за около година. Но сега  си го ядат и не им пука Sick

И да питам за Регент-а- може ли като напрьскам да си остане затворено за няколко дни?  Така и така ни предстои пьтуване извьн града мисля точно преди да трьгнем да напрьскам хубаво и да врьтна ключа? Проблем ли ще е?

# 46
  • густо майна Филибето
Аз си направих разходка до аптеката на Четвъртък пазара, доколкото знам има агроаптека на автогара Юг и на Понеделник пазара. Никакъв проблем не е да напръскаш и да затвориш, аз снощи напръсках кухнята, коридора и банята, а днес останалото. Мисля че сбърках за днес, гадинките излизат да лазят нощем, а денем не е сигурно, че ще им напръскам точно леговищата. Сутринта метох добра реколта в кухнята, но като гледам, другите стаи не са с толкова жертви, колкото се предполага да има. newsm78 Довечера ще пръскам подовете, не ми дреме, че ще спим в стаите, иначе  лазят по мен цяла нощ и няма отърване. Продавачката в аптеката ми каза, че е достатъчно да не стоим 2-3 часа и да проветрим после, котката я изпуснах и си погази в отровата, поне съм сигурна, че няма да прихване бълхи  Mr. Green Още си е жива и здрава Mr. Green
DIVA_ORHIDEQ, ти как изтърпя 6 месеца? За толкова време популацията се увеличава многократно Rolling Eyes

Някой наясно ли е за колко време се излюпват малките, защото когато женската умира, изхвърля яйцето, което съответно излюпва към 40 гадинки. Със сигурност ще пръскам пак, само не ми е съвсем ясно кога.

# 47
 След 2 седмици.  Simple Smile

# 48
  • густо майна Филибето
Благодаря. Значи, да се запасявам пак с отрова Simple Smile

# 49
популацията се увеличава многократно Rolling Eyes

.
Ами аз колко ли отрови съм пробвала и от нищо не исмират .Та  да чакам беше единственото ми решение което за сметка  на това пък се оправда.Те се люпеха  даже и за 1 час ставаха ...........безброй.Тогава РЕГЕНТА не беше познат а само райт ,къщички и тебешири  и майка ми каквото е чула е правила ама нъц.Слава богу сега сме супер:)Пък и те по това време когато се обадих бяха по чужбина та.... се наложи да стоя и да се надявам да ме посятят  по скоро Hug

# 50
Момичета, да ви се оплача - отивам миналата седмица в едната стая,в която не я използваме (малка е и сме под наем) и виждам една гад,която беше поне 6-7см.Направо лошо ми стана  Sick Не я очаквах и то с такива размери. Успя да влезе в драгата стая и се скри.Пръснах с един препарат и в средата на стаята сложих от кубчетата.Добре че действието не се разви там,където спим. ooooh!
След ден трупът беше локализиран и  изхвърлен Crazy.Ужас!

# 51
Аз пък да се похваля, но не че съм ги изстребила, а че имам хлебарка-албинос  #Crazy   е, вече нямам- размазах я с една джапанка  #2gunfire

Гледах, чудих се, някакъв нов "сорт" ли е , че досега кафяви имах само, но явно е мутирала  Joy

# 52
Щом и хлебарките взеха да мутират.... ooooh!

# 53
Щом и хлебарките взеха да мутират.... ooooh!
О ми те са стари гадини мръсни.От време оно.Толкова е стара тая гад че........
Те така са преживели до наши дни.Мутират, приспособяват се....и ние тука се чудим с какво да ги морим.

# 54
  • густо майна Филибето
Хлебарките са албиноси за няколко часа, това е времето, в което сменят кожата си.
Да се похваля - с каквото и да сме пръскали досега, такава резултатност като при Регент е нямало  Shocked. В къщи са от година, може и повече, пробвала съм 4 препарата досега, без особен резултат. Вече препарат с активна съставка циперметрин не взимам, защото обикновено това пробутват Naughty Следващата ми стъпка ще са топчетата с картофа,пудрене с боракс на скритите места, след 2-3 седмици - пак пръскане. Преди ходеха на тълпи и през деня, днес съм видяла само 2 живи,току що  изпръсках  и последното пакетче по подовете. И разбира се, още утре ще уведомя съседките за резултата Simple Smile

# 55
лелел, ама и кожата ли сменят тези гадове, те като змии направо  Sick

# 56
  • густо майна Филибето
Неправилно се изразих, първо това ми дойде наум. Не знам люспа или как да го нарека Simple Smile Чак сега обърнах внимание, че долу под темата се мъдрят три банера на фирми, унищожаващи хлебарки, има и много инфо за хайванчетата Simple Smile

# 57
Ааа те че мутират - мутират, а това че оцеляват след толкова третиране,отнова говори за приспособяване.Стана ми много странно за тази бяха хлебарка.

Шилан & Шиар , хлебарката ти може да се е уплашила и побеляла от страх от експеримента в Церн,че ако има неочакван ефект и се получи черна дупка - няма бягане Whistling Joy

Последна редакция: пт, 12 сеп 2008, 18:30 от Hubba Bubba

# 58
Имам две новини - добра и лоша:
Първо лошата - от март 2009 спира продажбата на Регент в ЕС. Това е поради замърсяване на околното среда и високата токсичност спрямо риби, змии и гущери. (Пръскате си нивата, пада дъжд и откарва всичко в реката. И там - мор!) Така че ако сте доволни от препарата - запасете се.

Добрата новина е, че тъй като Регент е контактна отрова И НЕ СЕ ИЗПАРЯВА! не се налага след две седмици да се пръска пак. Новото поколение като полази по напръсканото (преди две седмици), веднага отива при старото и най-вероятно няма да намерите даже умрели хлебарки. Просто ще забравите, че  е имало хлебарки.

Изобщо има два начина за решаване на проблема - за 2 лв. с Регент и за 20 лв. с някоя от фирмите по-долу. Впрочем, не съм сигурен те с какво пръскат...

И още нещо: снощи гледах едно филмче по Animal Planet за американските служби за охрана на животните. Всички бездомни кучета и котки ги обработват с Frontline. По леките случаи с пипета, а силно опаразитените ги пръскат с  ръчна пръскалка (като препарат за прозорци).
Значи и американците не са измислили нещо по-добро.

Последна редакция: пт, 12 сеп 2008, 15:34 от PinkPanther

# 59
  • густо майна Филибето
PinkPanther,благодаря за информацията  bouquet А значи ли  да не мием Rolling Eyes На мен ми излезе повече от 2лв, защото разредих 1г/1л и заради застрашителния брой хлебарки у дома изпръсках 4 пакетчета (70 кв.м. жилище) (страх лозе пази)
Днес ми се мярна само една пълзяща, поометох още, видях и доста нахвърляни яйца. Confused
Умря ми и рака в кухненския аквариум, мисля, че вината е моя  Sad(нямаше друго в него) В другите аквариуми няма жертви засега.

Общи условия

Активация на акаунт