Помощ ! Хлебарки! 2 тема

• 124 378
  • 541
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
на вниманието на софиянци... днес със сетни сили намерих регент-а на женския пазар в магазинчето в двора на църквата и там имаше и то по 2.50. навсякъде другаде е свършил и не им зареждат повече... май има и на сточна гара в някаква агроаптека... та се замислих... като навсякъде е изкупен, не би ли трябвало да няма вече хлебарки в софия  Wink

# 61
Сутринта купих Регент за 2 лв. от магазина на Сортови семена в началото на Женския пазар, откъм бул. Сливница и довечера ще има война. Да ви питам, след колко време може да е спи в стаята,в която съм пръскала?

# 62
Момичета за първи път пиша във вашата тема!Но няма как да не се похваля!!!!
Вчера в нас имаше война с хлебарките!Убих ги!Всичките!Направо се изкефих!!!!

# 63
И при нас  има хлебарки, пръсках с отрова, дадена от ХЕИ  и нищо. Искам да ви попитам може ли да намажа с гъбичка вътрешната стена на вратичките на шкафчетата, че не ми се занимава да извъждам всичко навън, с Регент?

# 64
Ама как ръчно ли ooooh! една по една ли ги трепа или пръска с нещо.Ако си пръскала с какво.
Заредила съм хранилки Райд, гел Глобул, ама снощи гледам една гад и три бебета след нея #Cussing out.
Отврат от къде идват тези гадове бе.Всичко ми е прибрано като храна, в кутийки и т.н, съдове неизмити 5 мин не се задържат.
От къде идват тези гадини - явно от съседите, ама как да направя така че в къщи да не идват #Cussing out

# 65
Аз да се отчета-в петьк извадих всичко от шкафовете и напрьскахме обилно. Сега сме в Банско и ще се приберем вторник. Дано да има многоооо трупове.

И нещо друго-вьзможно ли е да ги имам у нас ,а в комшийката под нас да няма? Като я питам,тя все ми вика-Аааа при теб са,аз нямам,ама ще дойдат щом ти имаш Close

# 66
  • Варна
да живее регент-а!! аз живея в студентско общежитие (!!) и хлебарките са повече и от звездите на небето, защото кой не измил чиниите, кой не приврал хляба... но след обилно напръскване с регента няма никоооооооооой #2gunfire ! още не мога да повярвам и да се нарадвам Simple Smile имам и въпрос... тъй като не успях да използвам целия разтвор, колко време и как да го съхранявам... има ли изисквания за това?

# 67
Някои указания за Регент-а:

1. Не прекалявайте с пръскането. Едно пликче е напълно достатъчно за жилище до към 100 кв.м.  Хубаво е да напръскате и подходите към жилището - шахти, около входната врата и ОКОЛО ВРАТИТЕ НА СЪСЕДИТЕ! Хлебарките просто ще изчезнат. Ако се запасите с Регент, пазете го за след време, когато се появят отново.
2. Пръскайте стената ниско долу - на 20-30 см от пода. Ако напръскате пода, ще го измиете в последствие и няма да има полза. Ако пък напръскате килим или мокет, ще се вдига прах като ходите и ще го дишате. Не е толкова отровно, но никой не е казал, че е полезно. При концентрация 0.5/1000 до 1/1000, каквато е нормална (1г в 1-2 л вода) абсолютно никакви следи не остават нито по тапети, нито по латекс (изпробвано!)
3. Не се престаравайте да пръскате по шкафове. Няма нужда. В кухнята напръскайте около мивката - отдолу и зад хладилника и зад печката, където е достъпно.
4. Ако имате вентилационна шахта в банята (както е в панелките) напръскайте обилно в нея.

ЛЮБОЗНАТЕЛНА, малко сте се престарала от желание въпросът да се реше веднъж за винаги. Но освен умрелия рак(което можеше да се очаква) други щети няма да има. След време попитайте съседите как са с хлебарките. Очаквам да са силно намалели и при тях.

Да повторя още веднъж: Регент е контактна отрова, не е нужно да я ядат или вдишват. Достатъчно е да я полазят и в най-микроскопични количества. Тъй като отровата действа бавно, хлебарките саме я разнасят и се тровят взаимно. Имайки предвид това, не прекалявайте!

Радосвета: Няма нужда да се пази разтвор на отрова за 2 лв. По добре напръскайте коридора, от полза ще е. И обезателно го препоръчайте на съседите си . Те имат същия проблем и ще са доволни, а и ефекта ще е по дълготраен и при Вас.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2008, 10:27 от PinkPanther

# 68
Ама как ръчно ли ooooh! една по една ли ги трепа или пръска с нещо.Ако си пръскала с какво.
Заредила съм хранилки Райд, гел Глобул, ама снощи гледам една гад и три бебета след нея #Cussing out.
Отврат от къде идват тези гадове бе.Всичко ми е прибрано като храна, в кутийки и т.н, съдове неизмити 5 мин не се задържат.
От къде идват тези гадини - явно от съседите, ама как да направя така че в къщи да не идват #Cussing out

А не съм ръчно  Laughing
С ,,Килтокс,, пръсках.Много съм доволна!

# 69
Едно допълнение: Ако погледнете какво пише на пликчето Регент за дозите, ще видите, че препоръчват 2 грама на декар против колорадски бръмбар по картофите. А на полето вали и дъжд и отмива препарата.

Имайте предвид това и не прекалявайте в къщи.

Селскостопански аптеки в София има на Женкия пазар, Сточна гара, ул "Охрид"(Банишора), Кооперативния пазар - Люлин, "Шипченски проход" преди завод Електроника.
Ако някой знае за други - да каже.

# 70
Аз да се отчета-в петьк извадих всичко от шкафовете и напрьскахме обилно. Сега сме в Банско и ще се приберем вторник. Дано да има многоооо трупове.

И нещо друго-вьзможно ли е да ги имам у нас ,а в комшийката под нас да няма? Като я питам,тя все ми вика-Аааа при теб са,аз нямам,ама ще дойдат щом ти имаш Close

Да бе да, лъжат и аз се чудех и вайках как така има само в нас, а като питам всички съседи всеки казва, че няма newsm78 От скоро излизам с една мама от моя вход, един етаж над нас, мъжът ми попитал нейния дали имат хлебарки и той разбира се "не, няма ме!", а онзи ден жена му вика "ооо такова нещо не съм виждала, толкова са много, че чак шкафовете ми са пълни", срам ги е хората. Аз продължавам с борбата, сваляхме си кухненското и се оказа, че отзад има две огромни дупки към комина, даже се виждаше как излизат докато ги запълни мъжът ми. Разликата се усети веднага, засичам по 1-2 на ден и то опиянени дано скоро изчезнат напълно, че вече ми се Sick

# 71
  • София
Преди няколко години, жена ми беше купила едни капани за хлебарки - представляваха картонена подложка, на която отгоре имаше нещо лепнещо, а по средата се слагаше една таблетка. Принципът е прост - таблетката привлича с нещо хлебарките. те отиват към нея и там залепват и остават. Много беше ефикасно, особено за кафявите хлебарки. И няма пръскане миризма и др. такива. Само се слага под шкафовете в кухнята и гледаш как всеки ден залепват нови и нови. Проблемът е, че отдавна не съм го виждал по магазините. Прегледах в Гугъл за 'капан за хлебарки' и излязоха 2-3 фирми. Ако някой е виждал нещо такова в някой магазин, да сподели.

# 72
Стана ми интересно за това което описва Обикновен newsm78
Аз да се похваля наредих хранилки Райд - и гледам транзитни трупове преминаващи у дома натръшкани Laughing

# 73
Значииииии-

Напрьскахме точно преди 9 дни-до сега жива не сьм видяла,само трупове чистя сутрин,ама не са много, след 5 дни пак ще напрьскам профилактично. Тоя регент е голяма работа. newsm44

# 74
и аз сложих хранилки райд, да видим ся кво ще стане

Общи условия

Активация на акаунт