Помощ ! Хлебарки! 2 тема

• 124 368
  • 541
  •   1
Отговори
# 465
  • София
извинявам се, ако някъде е отговорено, но този Фронтлайн безопасен ли е за деца?
благодаря   bouquet
Той е за животни, които живеят  с хората.Хората си играят с тях, галят ги, гушкат ги, целуват ги.Мислиш ли,че ще го продават, ако е опасно?Опасен е само за студенокръвни-  за риби или паяци,ако си гледате.

# 466
  • София
Преди 8 - 9 години имах хлебарки в кухнята - от дребните, русите, В останалата част на жилището от време на време се появяваха и единични, черни, големи и гнусни.

Вече отдавна съм забравила за тях. Толкова задълго, че ми се струва, че е завинаги.

Отърва ме една фирма, видях тяхна кола с телефонен номер изписан на колата. Никой не ми ги е препоръчвал. Номерът беше лесно запомнящ се и реших да пробвам. От тогава са идвали само два пъти и вече няма за какво да ги викам. Телефонът е 02 / 8 662 442. Понеже наистина отдавна не ми е трябвал този телефон реших с Гугъл да проверя съществува ли фирмата и открих, че не само съществува, но и се е разраснала доста - това е сайтът им.

Как процедираха при мен - дойдоха с едни пръскалки  и минаха целия апартамент. Увериха ме, че е безвредно за деца, моите тогава бяха малки. След 20 дена дойдоха отново и намазаха някаква паста по кьошета и зад ръбове, обясниха ми, че тя също е безвредна за хората, била на основата на картофено пюре. Гарантираха ми без хлебарки за една година, а аз ги повиках след четири. И то само заради единични случаи, а не стада, както беше първият път. След второто третиране до този момент - нищо.

Бих препоръчала на всеки, който иска да се отърве от гадта да не си губи времето,  нерви и средства с подръчни и рекламирани средства, а да се довери на професионалисти и да си повика фирма - може и да не е тази, която препоръчвам, ако смятате, че им правя реклама.

# 467
е да де ,ама аз точно тия ги извиках,и след това ми се умножиха по 100 хлебарките,и на мене ми казаха,че ще изчезнат хлебарките,и ми мазаха с тая паста,,,,но нулев ефект,вече не може да се живее у нас

# 468
  • София
Пастата, като цяло не действа вече. Прекалено много е използвана и са развили имунитет.

Има сериозен проблем с отношението на хората към хлебарките и фирмите, които се занимават с това. Хората очакват, че щом викнат фирма и й плащат, трябва веднага да изчезнат хлебарките. Не приемат, че трябва 2-ра обработка. Също така понякога се налага трета или се оказва, че използвания препарат не работи в това жилище и ред други причини. В този момент трябва да се доверите на фирмата да си довърши работата. Тя като е поела ангажимент, че ще ги изчисти с две обработки и не го е направила, ще направи трета за нейна сметка. Но трябва да й дадете възможност за втората, да им обясните точно каква е популацията, от къде излизат.

И повече доверие, вече кажи речи няма фирми, които просто гледат да вземат едни 20-30-40 лв и да си бият камшика. Конкуренцията е жестока и за да съществуват трябва да си вършат работата, както трябва.

Както се вижда по коментарите по-горе и предните страници, на едни места един препарат действа, а на други не. Така е и с препаратите на фирмата. Затова тя поема ангажимент, ако не се случат нещата, да направи обработка за своя сметка.

Въобще каква е идеята да се повика фирма за проблема с хлебарките? За да не се налага Вие да го мислите - какъв препарат, опасен ли е за детето, ама къде да пръскам, ами ако не изчезнат - защо съм дала пари сега? И ред други въпроси - най - малкото защо да се занимавате с химии??!

Който може да си го позволи финансово, да вика фирма. Но фирма, която поема ангажимент, че ако не изчезнат, ще обработи за своя сметка. А финансово какво означава - 50-70 лв, в общия случай. Определено си струва пред купуването на препарати за по 2-5-10-50 лева. И повечето случаи, като се дадат тия 50-70 лева после за цяла година се забравя за хлебарките. За една година 50-70 лева не са съсипващ семейния бюджет разход.

И един съвет, ако викате фирма, искайте да дойде някой служител с опит. Да не е някой от вчера във фирмата и още да се учи на основните работи.

# 469
  • София
Моите сладури пак се завърнаха. Тази сутрин даже си пийнаха млекце.  Sick
Ще ходя до агро-аптеката!

# 470
Аз също съм ползвала услугите на фирмата с изписания телефонен номер от предишен пост. Помня, че бях много доволна от тях.

А сега малко в сферата на "научната фантастика" - но в крайна сметка е реалност. Дават при нас документален сериал "Home of the future" и най-новият епизод беше посветен на кухнята и храната. Та даваха и интервюта с разни експерти и технолози, които прокламираха, че инсектите са всъщност храната на бъдещето (казаха, че в момента и без това голям процент от населението на Земята си хапва буболечки и насекоми, само ние от Европа-та се опъваме и пропускаме "насладата"), като визираха хранителните им качества, бързото размножаване и ниската себестойност. Във Франция вече се били продавали по супераркети разни хлебарки, скакалци и щурци. Показаха цели "ферми" в Холандия.
Аз обаче такова нещо не слагам в устата си. Няма друго животно, от което да ме е повече гнус, от хлебарката.

# 471
А сега малко в сферата на "научната фантастика" - но в крайна сметка е реалност. Дават при нас документален сериал "Home of the future" и най-новият епизод беше посветен на кухнята и храната. Та даваха и интервюта с разни експерти и технолози, които прокламираха, че инсектите са всъщност храната на бъдещето (казаха, че в момента и без това голям процент от населението на Земята си хапва буболечки и насекоми, само ние от Европа-та се опъваме и пропускаме "насладата"), като визираха хранителните им качества, бързото размножаване и ниската себестойност. Във Франция вече се били продавали по супераркети разни хлебарки, скакалци и щурци. Показаха цели "ферми" в Холандия.

Ако на някого му е интересно, ето го линка за онлайн гледане. серията не е само за гадините, разбира се, но и за най-нови и изумителни изобретения за кухнята и градината. Всъщност всички серии са много интересни, и показват последни достижения на мисълта и техниката:

http://www.channel4.com/programmes/home-of-the-future/4od

# 472
Изчетох темите из форума, че и по други форуми, купих фронтлайн и още не мога да се реша да пръскам. Фипронилът не е толко безобиден май. Не са направени и достатъчно изледвания за въздействието му върху човек. Ето само една статия от всички, които намерих по въпроса и след като предупреждават да сме внимателни при използването, за мен поне, не е читава работата... www.ehow.com/about_6645184_danger-termidor-humans.html

# 473
  • София
извинявам се, ако някъде е отговорено, но този Фронтлайн безопасен ли е за деца?
благодаря   bouquet
Безопасен е, защото е направен за животните,които живеят с хората, включително и деца.Комшиите срещу нас си разбиха и изхвърлиха цялата кухня, жената ме пита имаме ли хлебарки, казах от 4 години не, пръскам.Ноо явно техните хлебарки решиха да се преместят у нас, та снощи пак пръсках.

# 474
Здравейте
Случайно попаднах на темата и реших да ви споделя и тук моето решение против хлебарки, мравки и насекоми от всякакъв вид.
От четири години използвам лентичките(промазани картончета) HALEK 30 бр и струват 2 лв, защитават гарантирано година, година и 1,2 месеца.
Живеем в 14 етажен  блок, навсякъде и под всякаква големина ги има тези пълзящи гадини. Само ние нямаме и на който кажа за тези лентички не ми вярват, виждала съм в комшиите от тези големите картони, които се лепят за тях, направо ужас, за 2 дена се напълва с около стотина хлебарки във всякакъв размер.
Ние имаме бебе и не мога да си позволя да пръскам с каквито и да е препарати, тези картончета поставям в цепнатини и пролуки на секциите, под килимите, там където е възможно и без да може да се виждат и намерят от дете.
Горещо препоръчвам на хората с такива проблеми.
 Можете да си поръчате в аптека няколко души, ако не продават, а ето и малко повече информация, за тези, които искат да си намерят.
Лице, което пуска на пазара:"Евростар2004"ООД тел./факс:029835485
Приятен ден  bouquet

# 475
  • Русе
 HALEK ни помогна преди години да се решим въпроса и да се отървем от големи черни хлебарки. Но за дребните,червеникави не даде никакъв ефект. Единствено Регент се справи с тях и от 2008 година не съм виждала ни една.

# 476
На Женския пазар продават фалшив Регент. Цветовете на опаковката са ги докарали, но оригиналната опаковка е от лъскава непромокаема хартия, а ментето - от обикновена, матова.

Какво има вътре - не знам, но едва  ли е Регент.

Относно безопасността на Фронтлайна - канюлите са предназначени съдържанието им да бъде изцедено на врата на животинчето, там където не може да го оближе. Никой не ви кара да поставяте Фронтлайна върху кожата на бебето. Когато пръскате просто детето ще е за половин час в друга стая. Не вярвам после да тръгне да облизва кюшетата.

А ако много ви е страх - не пръскайте в стаята на бебето.

# 477
Ами моята облизва и лази навсякъде, изобщо не си и помислям за никакви пръскала, таблетки и от тоя род.
HALEK прогони всички видове хлебарки вкъщи Peace

# 478
на мен HALEK не помогна срещу светлите, дребните хлебарки. беше цяло нашествие зимата. през Април си извикахме фирма (детето бяхме изпратили за 1 седмица на село) и през първата седмица намирах само трупове. от тогава не съм виждала хлебарка  Peace. ако пак се появят пак ще викам фирма. спомням си, че не беше скъпо, а си заслужава  Peace

# 479
Бихте ли ми препоръчали изпитана фирма за пръскане против хлебарки за София?

Общи условия

Активация на акаунт