Помощ ! Хлебарки! 2 тема

• 124 293
  • 541
  •   1
Отговори
# 150
  • Русе
 Пследно, мъжът ми го беше взел от агроаптека до Кооперативния пазар, а аз питах в Агроаптеката срещу Альоша, където ми казаха, че не се произвежда вече.

# 151
Напръскахме с Фронтлайн(сърдечно благодаря на всички,които ми го препоръчахте!  bouquet) преди повече от 10 дни и до сега не съм видяла нито една! Два дни събирах трупове и след щателно почистване,мога да кажа че се отървахме!Сега вече няма от къде да дойтат гадовете(в къща сме),които си пренесохме сами!

п.п.Ако има значение,мъж ми купи дозата за големи кучета(над 40кг.) и я разстворих в 1л.вода-стигна ми за цялата къща.Щом активната му съставка е същата като на Регента,значи това е алтернативата! thumbsup

# 152
Да питам и аз за този ФРОНТЛАЙН, смятам да си купя най-голямата ампула защото при нас положението става страшно. Но само като спрей ли да използвам препарата или може да измия и пода например. Преди години използвах препарат за миене на пода, забравих му името за съжаление но няколко часа след измиването на пода вече беше пълно с трупове на хлебарки. Труповете се ръсеха около 2-3 дни като първият ден бяха най-много. След това хлебарките изчезнаха за около половин година до днес. От тогава не сме пръскали с нищо.Мисля че препарата се казваше Аякс  newsm78 и се купуваше от магазин за хигиенни материали.

# 153
Аз също чакам да кажете за този Фронтлайн или Регент, не можах да намеря в магазина за селскостопански препарати. Три пъти годишно викам фирма, за месец-два нещата са под контрол, т.е. гадините ги няма и после започват да стават толкова много, че се чувстваме излишни в къщата си. Съседите не искат да им третират апартаментите и техните гадинки идват при нас, а при нас явно много им харесва.

# 154
Току що си купих Фронтлайн за над 40кг куче струва 24 лв. във Зоо магазина. Реших тази вечер да разтворя ампулата във 1л. вода. 0,5 л ще ги сложа за впръскване а с останалите 0,5л ще измия пода. Утре ще пиша как е минала ноща .

# 155
sapfira_101 докато ти отговоря,виждам че си свършила работа.. Peace И мъж ми купи дозата за кучета над 40 кг.,някой го разтварят в 0.5л.но аз го сложих в 1л че ми е голяма къщата и ми стигна.По пода не съм пръскала,само на 10 см.от пода по стените,че да не го отмия с първия парцал.Иначе четох за този течния препарат за под,от който умирали,някакъв на Сано.Сега ще избиеш гадовете,а на съседите ти дупе да им е яко! Twisted Evil

Продължавам да не виждам живи твари,яйца или лайненца-тяхната мама,утрЕпАх ги! #2gunfire

# 156
  • Sofia

Цитат
Напръскахме с Фронтлайн(сърдечно благодаря на всички,които ми го препоръчахте! bouquet) преди повече от 10 дни и до сега не съм видяла нито една!
И аз да благодаря за съвета. Действа базотказно  Peace

# 157
  • София
  Септември напръсках с Федона, след седмица и с Фронтлайн. От тогава хлебарка не съм видяла, освен някоя умряла, голяма, от черните. Но те се въдят под покрива на блока, където живеят гълъбите.Аз там не мога да напръскам, а сбъркалите да влязат в нас ги намирам по гръб.

Напръсках с фронтлайна вътре във всички шкафове, зад мебели, покрай шкафовете, покрай тръбите, в банята, килера, при пералнята, дори и балконите. Ако само пода измиеш, при следващото миене ще го измиеш. А те умират като минават през отровата  и им се залепва по крачетата. Така си я носят в гнездата и тровят и всичко там.

# 158
Една рекапитулация:

Аз пръсках в дома си (партер, над абонатна станция) през септември 2008 г. Значи преди повече от година и половина. Едно пакетче Регент (1 г) в литър вода. Това, което ми остана го изпръсках по стълбите и мазето (общото).

До сега жива хлебарка не съм видял. Едва тази пролет намерих общо 3-4 малки, умрели и се заканих пак да напръскам.

Препаратът Регент от една година е забранен за употреба със заповед на министъра на земеделието. Заради пчелите. Доколкото знам е забранен в Европейския съюз. Но се произвежда за износ от BASF (Германия).

Единствената алтернатива остава препаратът Frontline за кучета и котки, но е 20-30 пъти по скъп. Но за хора, пропищяли от тази напаст, това е без значение.

И двата препарата са изготвени от субстанцията Fipronil.

# 159
  • София
   Федоната също съдържа същата субстанция като Регента! Казаха ми го от аптеката от която я поръчах. И не е скъпо. Едно шишенце ми стигна за едно пръскане на 100 кв метра жилище, разтворено в два литра вода! Даже на два пъти го изпръсках, половината първия път, половината след 10 дни. Аз си купих 4 по 10 мл. да си имам, за всеки случай.Ако някой иска да си поръча, от тук го купих. Но може да търси и в селскостопанските аптеки.

http://www.agroshop.bg/product_info.php?cPath=34_46&products_id=622

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 14:18 от Тайна

# 160
  • Талант на 2012,2013 г.
Имаме си фирма, която от пет-шест години ни пръска всяка година. Пръскат навсякъде. А препарата е отровен само за гадинките... Не сме виждали с години хлебарки. Peace

# 161
Хайде и аз в клуба на ултра отчаяните и водещи ужасна война с мръстните твари.
Откакто се преместих в Пловдив сън не съм видяла с тая божия напаст. Ей, на, онзи ден излизам за 2 часа и като се прибрах какво да видя - плъзнали из целия хол, сигурно бяха поне около 7-8 см, ултра големи ми изглеждаха. Направо загубих ума и дума. Бая мор беше докато ги убием, те някакви ултра твърди, не искат да умират мамка им нещастна. Вчера в Кауфланд една леличка ме посъветва да си взема паста Глобол и да намажа с нея. Взех я аз тази паста, но да ви питам - безвредна ли е за хората, тъй де като намажа мога ли да стоя в апартамента, или трябва да изляза за няколко часа.  Rolling Eyes

# 162
  • София
   Ако са от големите, черните и лъскавите, те не живеят по домовете. Те живеят или в подпокривното пространство, където има гълъби или в мазетата.Там трябва да се пръска.

# 163
Паста Глобул. Цената е 5-6 лв.
Миналото лято сякаш със самосвал ги изсипаха в нас. Побърках се. Събуждах се с усещането че ме лазят. Взех от тази паста, която е в туба като паста за зъби. Точкувах из цялата къща, шкавчета, под, над..навсякъде. Няма да се впускам в подробности къде, какво и как събирах. Край! Да чукна дърво, повече една не съм видяла  Peace

# 164
  • Русе/София
Четох,четох а сега с въпросите:
1.като напръскате с Фронтлайн излизате ли от апартамента за известно време?
2.Няма ли опасност след,като пръскате по кухненските шкафчета/чинии,посуда и др./?
3.Отмивате ли пръсканото или го оставяте без отмиване?

Общи условия

Активация на акаунт