ОКТОМВРИ наближава и бебчо с радост ще изплаче: виж ме мамо!

• 12 832
  • 301
  •   1
Отговори
# 240
Пуканка, мен не ме боли кръста вечер, но пък през нощта едва ставам от леглото.. таза ми страшно ме боли, имам чувството, че ще се разпадне, даже като вървя и се чува като пука  hahaha.

Брей значи било истина. Аз като се въртя в леглото и чувам как кокалите ми пукат, но до сега си мислех че си внушавам нещо, а то излиза че не съм.

Я бързо накой да прави един списък за чувалчета Simple Smile Ако поръчвате моля и за моя юнак 1.

# 241
Ох, много сте писали  ooooh!

Да отговоря на Госпойцата /копирах го от друг форум Embarassed :
Официалното наименование на обменната карта е "НАПРАВЛЕНИЕ НА БРЕМЕННА ДО РОДИЛНО ОТДЕЛЕНИЕ".
Това е формуляр, размер А4, издава се задължително от наблюдаващия ви гинеколог след 28-ма седмица (пише го и на самия формуляр). В този документ се попълват данните от картони ви и изследванията, които са ви правени, кръвно и т.н. Други бележки от изследвания не се носят.
Освен обменната карта, се издава и "Направление за хоспитализация" Това са 2-та документа, които се носят в болницата.

На мен вчера ми издадоха точно тези двата, на направление на бременна до родилно отделение пишат данни за здравословното състояние, минали операции, аборти, първа менструация, кръвно, кръвна група, тегло и други такива и бащата колко е годишен и дали боледува.Моето е написано до болницата в която ще раждам, но незнам важи ли и за други болници, а направлението за хоспитализация/то със сигурност е за всяка болница/ има име, егн и адрес ваши и данните на лекаря,който те праща за хоспитализация.Всичко друго е празно и явно се попълва от лекарите в болницата, при постъпване там и при изписване-дата, лечение, диагноза. Дадоха ми два екземпляра/май единия после остава за мен, но не съм сигурна/.Дано съм помогнала   bouquet

Иначе за написването на болничния за работа ми искаха амбулаторната карта,при което аз нямах и си купих.То си е като старите медицински картони, но май трябва после да го нося на ДжиПито да го подпе4ата, но кой ли ще ми го иска, май е само за попълване на входящ номер с болничния Tired

# 242
Госпожице АЗ си поръчах чувалче от Ларедут,но още не е пристигнало и незнам дали е хубава материята,но ми изглежда хубаво на вид.Хеленка нямам определен магазин за пазаруване на дрешки купувам това което ми хареса и това което ме устройва като цена.За срещата раждане нямате грижи аз съм вече резерве Grinning

# 243
  • Варна
Госпойце, те акушерките че реват за пари, то е ясно и според мен напълно оправдано. Мизерната им заплата съвсем не отговаря на работата, която вършат и отговорността, която носят. Проблема е, че те са си подали молбите за напускане /не е само стачка/ и ако не се предприемат мерки, скоро им изтича едномесечното предизвестие. Аз отдавна чувам слухове, че някой има изгода да се закрие родилното отделения, но чак пък толкова... Confused.

Пуканка, аз също съм за АГ-то, за ВИП-а. Там ще съм заради доктора, който съм си избрала - д-р Танев и анестезиолога, който ни е роднина. Иначе можеше и в Майчин дом да съм /цената е същата/, но просто никой не познавам там  Rolling Eyes, а за мен е важно да имам доверие на екипа и да съм спокойна като легна под ножа /не знам как ще успея де  Mr. Green/.

# 244
  • Бургас
Майче ще оправите болничния.Не се ядосвай. Hug

Триксчо брависимо за прегледа.Сега само търпение и хубаво настроение. Party

Параходче това заглавие е супер актуално за нашият отбор пияници,та и аз съм да го сложим за следващо. Peace

Който се хване да прави еклерчета да знае,че е голям герой в моите очи.  smile3501
То отива кажи речи половин ден,а папкането отнема има няма 20-30мин. Blush

Тонинце наистина е страхотно чувалчето и изглежда толкова мекичко,че и аз почнах да завиждам. smile3503

Сиси да донесеш и ти хубави новни от прегледа. fingerscrossed

Ще тръгвам от работа,но по-късно ще се включа да ви видя  love001

# 245
Открих един подфорум за VIP-АГ, ето какво са написали за списъка с необходимите неща от тази година е, така че трябва да е актуален. На мен лично ми се струва безкраен и безмислен, но и вие преценете:
СПИСЪК НА МАЙКАТА НА ПЪТ ЗА РОДИЛНОТО:

Документи:

1.Лична карта
2.Амбулаторна карта
3.Направление за хоспитализация от акушер-гинеколога
4.Изследвания, макар, че там правят отново
6.Фиш за кръвната група от центъра по хематология, ако си Rh –
7.Оригинала от удостоверението за граждански брак

Принадлежности за майката в болницата:

1.Тоалетна хартия – 2 ролки
2.Сапун за ръце
3.Шампоан и балсам за коса, и душ-гел за тяло
4.Хавлиени кърпи – голяма, средна и две малки
5.Мокри кърпички – антибактериални
6.Чехли за баня и за стаята
7.Пликчета – памучни и дълбоки – 5 бр.
8.Лигнин и превръзки – Always – нощни, силно абсорбиращи. Има и специални за родилки, които са доста дебели.
9.Пластмасова чаша, вилица и лъжица
10.Мобилен телефон и зарядно
11.Четка и паста за зъби
12.Крем за лице и за тяло
13.Гребен за коса, шнола, ластик и фиби
14.Очила – диоптрични /ако носиш/ и слънчеви
15.Стотинки - 0,50 и 1.00 лев – за телевизор /по 3,50 за 24 часа/
16.Нощници /тип рокля/ - 3 бр.
17.Книги, списания, вестници
18.Подплънки за кърма – Fixies – 1 кутия
19. Сутиени за кърмачки – 2 бр. /без банели/
20.Помпа за изцеждане на кърма – Avent или друга....тая Avent много скъпа.... Wink
21.Минерална вода
22.Малки бутилки за минерална вода, празни - 2 бр. /Пълнят се с гореща вода и се масажират гърдите с тях за по-бързо слизане на кърмата/
23.Чорапи
24.Халат
25.Химикал и тефтер
26.Крем за зърната на гърдите – Гармастан /Авент или Мустела/ – измива се винаги преди кърмене
27.Козметика – червило, молив, пудра, за да си хубава при изписването Very Happy
28.Фотоапарат или видеокамера
29.Постелки за еднократна употреба - продават се по аптеките, за застилане в леглото, където лежиш заради изтичащите лохии/ - поне 3, може и 6 - струват стотинки.

Принадлежности за бебето в болницата:

1.Дрешки за бебето в болницата – камизолки, ританки, бодита, чорапки, ръкавички /за да не си драска лицето/
2.Мокри кърпи, бебешки – 1 пакет
3.Памперси – един пакет
4.Лигавник или кърпи, ако повърне – 4 бр.
5.Биберон залъгалка
6.Хавлийка и пелени
10.Шишенца – 2 бр. – за мляко и вода
11.Комплект за изписване на бебето
12.Ако не сте от Варна - кошница за кола, в която да го превозите след изписването

# 246
7.Оригинала от удостоверението за граждански брак
Всичко друго по-лесно или по-трудно мога да го впиша в ситуацията, ама това за какво е?!  Shocked

# 247
  Привет момичета!
 Искам да ви кажа,че днес окончателно се разбра че съм луда,ама няма кой да ми издаде жълтата книжка  Joy.След лекцията хукнах към Тина Киркова (от съседното кафе баткото си поръча торта за рождения ден утре).Ама да не си помислите че хванах трамвая,ами не от Халите пеша до там.Щях да умра,а краката ми станаха като трупчета и то в най-голямата жега.И като видях тортата колко е голяма щях да припадна.И хоп пред кафето спира такси,добре че ме взе човека та до ВИАС където ми беше колата и оттам айде в къщи.И после до борсата за домати и чушки и сега направо немога да помръдна,като разглобена съм.Но пък удоволетворението от всичко свършено ми е голямо,защото като чуха майка ми и мъжа ми какъв подвиг съм извършила днес чак се разцъкаха.Но остава пазаруването за утре,за рождения ден на мойто слънчице.Това е най-гадния ден в живота ми,защото тичам да готвя от сутринта и после една тумба лудетини ми преобръщат къщата и вечерта едвам гледам,а тая година дори съм в 9-тия месец бременна.Стискайте палци утре да оживея  Joy,че като знам какво ме чака ooooh!.А после в събота ще слагаме резано,та няма почивка,мойта майка е безмилостна Joy,аз затова така си плачкам за свекърва ми ( ама тя само си ме глези).
  На мен чувалчетата за спинкане много ми харесват,ама честно казано невиждам как заспинкалото вече мишленце ще го напъхам вътре без то да се събуди.Та още съм в голяма чуденка дали изобщо да купувам нещо такова.С баткото не съм ползвала,та ще видим.
 Това е от мен засега  Hug!

# 248
Момичета, аз изписах каката Януари. В родилното беше топло, а навън студено. Може да си подготвите 2 пелени -една по-тънка за снимките пред родилно отделени и едно одеалци, ако е студено до колата и жилището. Поне аз така смятам да направя.

Пуки, с Дени въпреки седалището ходих по-често до 00 отколкото сега.

# 249
  • Варна
Ох, много сте писали  ooooh!

Да отговоря на Госпойцата /копирах го от друг форум Embarassed :
Официалното наименование на обменната карта е "НАПРАВЛЕНИЕ НА БРЕМЕННА ДО РОДИЛНО ОТДЕЛЕНИЕ".
.................................................Освен обменната карта, се издава и "Направление за хоспитализация" Това са 2-та документа, които се носят в болницата.

Да, такова направление на бременна.... го имам и аз, попълнено както казваш за твоето, с разликата че не е вписано конкретно име на болница-т.е. важи за всяка една болница, обаче другото-за хоспитализацията-нямам, но ще питам като отида на 15ти
Мерси Ади   bouquet

Ако затворят Окръжна ще съм безкрайно разочарована, но наистина като резерва ще се шмугна в МД, макар никой лекар да не познавам там(с изключение на "моята любимка" Капка Атанасова Close)

14.Очила – диоптрични /ако носиш/ и слънчеви
ooooh!   Laughing

# 250
Здравейте милички ,аз днес се отдадох на мързел и лежане,само проснах една перална,пазарувах и това ми е за днес .Ама за сметка на това успях да си дремна и преди обед и след обед bowuu.Направо се размазах,ама утре пак мисля да започна да мия прозолрци малко по малко и други такива неотложни дейности.
Радвам се че днес сте се видели и побъбрили ,и за добрите новини от прегледите!
Малеее Шики ,то с 2 куфара трябва да тръгнеш,какви са тия списъци направо ме шашна!И особено това за слънчевите очила #Crazy,да не те заслепят лампите от родилното ли hahaha?И аз мисля тези дни да стягам чантето,само да открия тези прослувути и страховити за мен метални ножчета Shocked и гащи да си взема мисля еднократни пък ще видим ако отрия и някакви бабешки може.
Мими,пукат ,пукат и още как при всяко въртене и на таза и ходилцата ама мисля че е нормално споко ,всичко ще ни мине!

# 251
  • София
mylili, забравих те, извинявай много, веднага ще се поправя! С киселини не съм се борила и съвет не мога да ти дам! За повръщането - солети, сухари,препечена филийка, обикновенни бисквити....храни се често по малко ( при мен единствено това действа ) просто не оставяй стомаха си празен! Когато ми се гади ми помага кисела ябълка или някакъв кисел сок, но го пия бавно на малки глътки!
Съни, ти си голяма работа, наистина подвиг! Само не се преуморявай много!

# 252
  • Велико Търново
Здравейте муцки  Heart Eyes

Днес още красоти сътвори милия ми работодател, ама аз вече претръпнах май... Защо вчера пощурях - в момента превеждам базата данни на фирмата, като частта, която е след излизането ми в отпуска ще ми я платят отделно (няма да ви казвам по колко лв на страница, че ще ме набиете). Та, превела съм да речем 3/4 от всичко и тогава се сещат да ми кажат, че описанията не отговаряли на еди кои си критери и сега трябва да преработя всичко! А някои от текстовете, които превеждам са отпреди 2 години и са направо абсурдни, но до момента никой не се е интересувал и сега на мен ми се вика  #2gunfire

А днешното е пък за друго. По принцип ние вземаме едни заплати, а ни осигуряват на минимална. Сервираха ми, че за последния месец заплатата ще ми я изчислят за дните, които сам работила на реалната заплата, а дните, в които съм била платена отпуска - на заплата по договор...  #Cussing out

И сега нещо приятно - днес като си взех болничния, пак ме прегледаха, бебка е много добре, върви си дребничка, но най-важното - обърнала се е с главичката надолу  Simple Smile Олекна ми Simple Smile Пусна ми изследвания, след две седмици пак сме на консултация.

# 253
Ей, момичета, БРАВО за прегледите! Само такива новини да се чуват newsm10
За алкохолната тема:
Октомврийката  с биричка в ръка,  вече чака щъркела / май е доста алкохолизирано Mr. Green/
Шики, ама тоя списък е все едно, че ще се пренасяш в тая болница и ще векуваш там Joy

# 254
Открих един подфорум за VIP-АГ, ето какво са написали за списъка с необходимите неща от тази година е, така че трябва да е актуален. На мен лично ми се струва безкраен и безмислен, но и вие преценете:
СПИСЪК НА МАЙКАТА НА ПЪТ ЗА РОДИЛНОТО:..............................

Ама къде е тази болница дето искат да си пренесеш дома там  #Crazy #Crazy #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт