Радостта ми е голяма,че АПРИЛ ще ставам мама!!

• 16 891
  • 280
  •   1
Отговори
# 150
  • Там където има любов
Добро утро и от мен  Grinning
Момичета не мога да спра да повръщам дайте идея какво да правя от два дни не съм излизала от къщи и не съм яла почти нищо а каквото хапна го връщам  Sick Не знам до кога ще продължи това но не мисля че е добре за бебето. Предния път не съм имала такива проблеми какво ми става сега

# 151
  • София
За повръщането и аз съм се видяла в чудо... Досега веднъж ми се е случвало, иначе ми се гади нон - стоп. Направо незнам вече. Вчера си купих Вомитусхил - капки, не ми помагат въобще.  Tired Още търся това, от което НЕ ми се гади... Не помня такова нещо при първата бременност, вярно, че се забравя лошото, но чак толкова зле не съм се чувствала, определено...
И аз имам проблем с миенето на зъбите, не от вкуса на пастата, а от самата четка, като си я завра в устата и ...  Sick

И също съм в отбора на щастливо неомъжените Laughing, с татито сме 11 години заедно, първа и Голяма любов и на двамата, мислехме преди да разберем Новината да подпишем, но засега мина на заден план.

Спирам, че нищо позитивно не мога да напиша, извинявам се за което...  Embarassed Rolling Eyes ooooh!

# 152
  • Пловдив
Добро утро и от мен на всички  Hug
sunny_777  Вомитусхил - на капки и свещички е единия вариант, друго което можеш да си вземеш е Вомакур на свещички и трети вариант - едни таблетки за смучене - Емил се казват , създадени са специално за бременни  Peace

# 153
  • Варна
Знам, че при гадене трябва да се смуче парченце лимон, спомням си, че при първата бременност ми помогна 1-2 пъти (но аз чак до повръщане не съм стигала).

# 154
*MILADY*,  благодаря за инфото на вредните неща.Сега не мога да си намеря място. Преди 2 дена ядох като невидяла скариди. Дано няма натрупани вредни емисии.

# 155
Добро утро  Hug

Радвам се, че съм ви била полезна.  Heart Eyes Не се притеснявайте излишно, че сте хапнали това или онова. Все пак не е края на света- просто от сега нататък го имайте предвид  Peace

atlantica, надали си изяла цяло кило скариди- дори и да си попрекалила, не толкова страшно. За сега обаче ограничи тези храни до минимум.  Hug

За повръщане не мога да помогна с нищо, освен общо известните солетка или сухар сутрин и тн. Може би може да опитате и с малко ментов чай (без кофеин обаче!). Казват, че също помагал, но аз лично не съм повръщала с нито една от бременностите си до сега, така че не гарантирам  Confused Дано скоро отшуми при всички ви  Praynig

ПП. Ето една таблица с относително съдържание на живак в разните морски твари, но е на английски.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2008, 10:50 от *MILADY*

# 156
sunny_777 аз бях така преди две седмици и вземах по една таблетка деган сутрин и една свещичка вомакур.Но ако се чувстваш много зле и това не помогне защо не помолиш лекуващият ти лекар да ти влее една банка глюкоза с една ампула деган и 1 ампула витамин "C".Ако продължава повръщането и е повече от 5-6 пъти на ден трябва да ти проследят и кетоните в урината.Хапвай по малко и на често,същото важи и за течностите-на 15-20 мин по една солета.Аз хапвах и повръщах и пак така.Не се отказвай

# 157
Добро утро на всички (при нас все още е десет часа, така е спокойно мога да кажа утро). Момичета искрено съчувствам на всички, на който им се гади. Слава Богу аз го няма този проблем и май като чета не са много като мен, започвам да се притеснявам, че ми има нещо и за това не ми се гади. Като си спомня сестра ми като беше бременна, до колкото си спомням до 5-тия месец не можеше да си вдигне главата от тоалетната чиния, от всичко и се гадеше. А при мен не е така, е при мисълта за някой храни ми се обръща стомаха, но като чета при вас как е, значи на мен изобщо не ми се гади. Мога само да ви кажа да стискате зъби и да не забравяте, че е за хубаво и че и това ще мине. Успех на всички  Hug Heart Eyes

# 158
  • София
bore kk и аз съм като теб, не само не ми се гади ами и си имам много добър апетит...ще взема да стана 100 кила.
Дори споделих с лекарката, че това започва да ме притеснява и тя ми каза, че само си измислям проблеми и да се наслаждавам на спокойната си бременност.

# 159
sunny_777, ако искаш се консултирай с лекар, но от няколко лекаря чух, че Degan-а не е забранен 100%. Ако нищо друго не ти действа пробвай с 2 таблетки дневно. Ядене - колкото можеш. На този етап е по-важно да приемаш течности, за да не се обезводниш, така ми казаха и на мен. Лично на мен солетите ми влияеха зле - образуват ми киселини и ми ставаше по-гадно. Съвсем универсална рецепта едва ли има, пробвай при теб какво ще действа. Но ако почнеш да повръщаш по 5-6 пъти и повече на ден - задължително отиди на лекар без да чакаш, ще се обезводниш, а това е опасно за бебенцето.
MILADY и от мен едно благодаря за ценната информация за храните, не всичко ми беше известно. Язък за пушената сьомга  Sad Не, че съм се засилила баш сега да я ям, ама....
Мара Подробната, аз моята лекарка я позаместих...в смисъл - ходя при двама в момента. Докторът, който си избрах по здравната каса ми изглежда много свестен и внимателен тип. Ходила съм 2 пъти при него и е изключително отзивчив, шегува се, не гледа да ме разкара бързо-бързо като онази другата...Днес бяхме  на преглед и бебо вътре направо плуваше като бесен....риташе с крачета, размахваше ръчички, чак се стъписах. За първи път мога да различа нещо на тоя екран - дори пръстчетата се видяха...Ама баща му като взе да го снима с телефона и го хвана притеснението и кротна...
За женени или не - ние сме женени от почти 3 години, но до сега не бяхме решили да имаме деца. Т.е. малко по-"старомодно" го караме, въпреки, че ако някой ми беше предрекъл, че ще се омъжа рано щях да му кажа да ходи да се гръмне. При нас така се случи,много съм щастлива с избора си (да не говорим на сватбата какъв купон беше  Joy), други си живеят добре и без брак...макар за мен да са си семейства дори и без официален документ. Най-важното е хората да се разбират, да се обичат и децата да растат щастливи с мама и татко. Това си е избор на двойката, не на родителите.
Gaja, bore_kk, радвайте се, че не ви се гади...хич не е далавера да ви призная...
Що се отнася до пастата и четката - на мен пък само от ментова паста не ми се гади. А на тези, на които четката не им понася - защо временно не си вземете някакъв по-силен разтвор за плакнене. Е, друго си е да се изтъркат зъбите, ама за някой и друг ден нищо фатално не може да се случи според мен.
Усмихнат ден от мен!!!

# 160
  • Overijse, Belgie
Ох, повръщането....Вчера имах тази екстра 6 пъти...резултатът - започнала съм да се обязводнявам. Тъкмо се връщам от лекаря. Изписа ми сироп против повръщане. Но снощи си сложих една свещичка Вомисутхийл. Може ли да помоля някой да ми сканира упътването, защото явно моето съм го зарязала в БГ?
За главоболието ми изписа Парацетамол, като е добре да избягвам да го пия ако болката не е толкова силна. Вчера не можех да си мръдна главата от болка, но днес е по-добре.

За брака - ние също не сме женени, но ето че второ дете чакаме. В интерес на истината, когато казахме, че чакаме първото, само свекито скочи (буквално) и отсече "Трябва да се ожените!". При което ние само се изсмяхме. Stop

# 161
Здравейте и от мене момичета!

no_name,ами и ние така мислим по въпроса за брака,макар че майка ми директно ме контрира с "ами ако човек от сега мисли за развод,то докъде ще стигнете" и т.н. Добре се е подготвила,дори съм убедена,че чете тук,защото тя ми препоръча форума Peace
Както и да е. Те вече се поуспокоиха.

На тези,които им е лошо,момичета много съжалявам :cry, дръжте се,скоро ще отмине!
Аз пък нямам никакъв апетит.Дори се насилвам да ям. Единствено плодове могат да ме изкушат и най вече грозде. Сама не мога да е позная. По принцип съм яко
пощелива,но плодовете хич не са ми от любимите. Ама елате сега да ме видите.
Вчера минах покрай сергия с плодове,трябвате май да си сложа кофа пред устата да си събера лигите.

Gaia,относно албумчето. Тук продават едни албуми в розово и синьо смесено,на които пише "Скоро ще бъда мама". Не успях да погледна,колко струват,но днес ще видя. Вътре има място за снимките от видеозона, за тестта за бременност, съвети за хранене и т.н. ,таблици да се вписва,колко е голямо бебо и все такива дреболийки,които ако не си ги запише човек,после се забравят. Та мисля да си го купя.
Момичета,я да ви питам,вие пазите ли си тестта?
Аз моя,да.

# 162
  • Пловдив

Момичета,я да ви питам,вие пазите ли си теста?
Аз моя,да.

Ха ха това е много романтичен момент в моя живот -  първия път като забременях (преди 5 месеца ) си го запазих и още ми е в шкафа , а сега като си направих тестовете (3 на брой) и вечерта ги оставих на масата . Сутринта мъжо като е тръгвал на работа решил да изхвърли боклука и заедно с всичко излишно на масата хванал и тестовете. Вечерта като се върна и аз - ти да не изхвърли тестовете? а той милия толкова стреснат и шашнат вика - олеее аз въобще не съм се замислил , че не трябваше май... Laughing та така до там с теста на бъдещото отроче  Mr. Green

# 163

Аз моя,да.

Да,вече са два  Grinning

Много се чудя, дали още някоя мама си е направила този тест.

Аз го направих,позна за щерка ми  Grinning,сега показа,че пак ще имам момиче,ще видим  Thinking

atlantica,добре се завърнала   bouquet

*MILADY* ,прегръщам те силно,не мисли за най лошото  Praynig

no_name  Hug

Още едно питане - вие всички ли сте женени?

Аз съм омъжена,вече 4-ри години и половина  Grinning

very nice,пропуснала съм го линковете,ако ги пуснеш пак ще ги кача  Peace

Съжалявам,че не пиша толкова често,но и аз съм със постоянно повръщане,главоболие,кръвното ми пада много и е ад  Tired

На мен много ми помага айряна,по цял ден само това пия аз.

Бай засега,по късно пак  Hug

# 164
  • Варна

Много се чудя, дали още някоя мама си е направила този тест.

Аз го направих,позна за щерка ми  Grinning,сега показа,че пак ще имам момиче,ще видим  Thinking

Кой е този тест? newsm78 Дайте линкче!

Аз моя,да.

И аз си го пазя, както и 2 от 10-те  Crazy, които направих при първата си бременност (все не ми се вярваше Mr. Green).

Общи условия

Активация на акаунт