АВГУСТ мина и замина, чакаме бебе едничко и се местим в РОДЕНИ всички

• 21 210
  • 297
  •   1
Отговори
# 195
  • Все на втория етаж
Pomilvana, успя да ме разсмееш от сърце, нещо, което скоро не ми се беше случвала.

Браво, много си талантлива.  Hug

# 196
помилвана - сложи си авторско право! newsm10

# 197
  • София
Интрига,хайде чакаме те с Райън да видим малкия сладур! Hug  bouquet

# 198
Pomilvana, НЕВЕРОЯТНО е това, което си сътворила!  Heart Eyes  Hug Heart Eyes  bouquet

# 199
Момичета, кажете дали и при някоя от вас е така. Моят Емо неусетно толкова свикна с биберона, че имам чувството, че вече е пристрастен. Вече няма минута в будно състояние, в която бибата да не му е в устата, иначе реве до скъсване и след 15 мин. пак си я получава. Не може да заспи, без да я дъвче. Едно на ръка, че постоянно трябва да му я подавам, като падне. Но направо се чудя как ще чуя първото гукане и ще видя първата усмивка, като гадната пластмаса му е постоянно в устата. Дали да не проявя повече инат от него и да му я скрия?

# 200
Случайно минавам през вас (аз ще раждам през октомври) и нямаше как да не забележа жестокото стихче на Помилвана!!! Браво! Копнах го и го пуснах и в нашата тема да се посмеят малко и бъдещите мами  Joy

# 201
момичета чували ли сте за подобно нещо???какви са тези трънчета и някой виждал ли е такива? http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=323743.0

# 202
момичета чували ли сте за подобно нещо???какви са тези трънчета и някой виждал ли е такива? http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=323743.0

стелка, и аз веднъж попаднах на тая тема и направо  #Crazy #Crazy #Crazy обаче веднага на следващото миене взех да му мажа гръбчето на горкия и да търся трънчета слава богу нищо не излезе но определено ме зарази  Wink

оххх аз цяла сутрин се опитвам да изчистя докато малкия стои в другата стая, съответно през 5 минути бях повиквана я за биберона я за кърмене я за сменяне на пелени я ей така да разходим мама  Mr. Green съответно чистих стаята и банята 3 часа  #Crazy сега успях да хапна 2 хапки и той пак реве ще ме умори, а за хола и кухнята направо нямам сили  Tired
а пък моя гладник реши че вече не го кефи да яде на 3 часа а на 2  Shocked не съм го карала досега, сам си е решавал кога да яде ама днес направо е непрекъснато гладен, не моа да го ихраня това хлапе  Mr. Green и ака като за световно  Mr. Green
айде бягам

# 203
Привет и от мен  bouquet
Все не ми остава време за форума да влезна да се разпиша,само вечер когато заспят децата и аз докато прочета ,почнат да ми се затварят очите и го отлагам.Ние сме добре,вчера имахме и ние месечинка ,расте ,бяхме на преглед и е качила килограм точно за месец. Laughing
С две деца  е лудница в нас,несмогвам на перални,да чистя,гладене и готвене,раздавам и цици през 2-3 часа ,пък айде докато се оригне  и да я сменя #Crazy #Crazy,минава ми деня и в 9 съм направо пребита.Каката започна днес училище и се надявам сега поне до обед да е по спокойно в нас.
Буби и на мен Габи ми го направи този номер с храненето на 2часа миналата седмица и така 5-6 дни.От вчера пак е на 3,а вечер на 4-5.Кротанка ми е засега ,спрях и инфакола вече ,то детето си кротува и са и леки коликите и реших да не я тъпча излишно.
Да се похваля че днес вече си обух старите дънки и потника .закопчах ги с малко трудност,но това е че ги облекох прани Joy,докато се раздвижа  беше сложното. Peaceкоремчето ми е като в 2ри месец още но с коремните смятам че ще се прибере. 

малко фото на Габи от вчера.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=274875&pid=7540322

# 204
Галка, ти си фина, слинг с дължина 6 м ще можеш да го омотаеш три пъти около себе си. За теб 5 м ще са повече от достатъчни. За ширината не знам - моят е 70 см, не мога да преценя 45 дали ще стигнат.

Ани, срам не срам, трябва да призная, че аз се храня главно с боклуци. Може би манията на семейството ми по здравословното хранене при мен е избила в противоположното. Докато бях бременна, се опитвах малко от малко да ям по-съзнателно. Но откакто четох, че храненето на майката (освен ако не е сериозно недохранване) не се отразява чак толкова на състава и качеството на кърмата, пак си се върнах към старите вредни навици. За кърмата е по-важно да приемаш достатъчно течности, но аз например пия макс. 1,5 л, а кърма имам предостатъчно. Явно е индивидуално. Освен това меките и ненапрегнати гърди не означават, че не произвеждаш достатъчно. Ако бебето не е нервно и има достатъчно напишкани и наакани памперси, хич не го мисли Simple Smile

Ние успяхме да овладеем положението със сополите с помощта на парни бани два пъти дневно. Аз очаквах голям рев да настане и останах изненадана, че щом влезем в "сауната", дребната се кротва и изглежда се чувства добре. Тя изобщо не приема биберон-залъгалка (то и аз неохотно предлагам, ако мнооооооого се е зависяла за мене) и сега обсъждаме у дома дали е ок да ме ползва мене за залъгалка. Според мен е ок, ама П. май не е на същото мнение  newsm78

# 205
Промрънка към 01:30, обаче не успя да се събуди за хранене и аз я взех да спи по корем върху мен, да я усещам по-добре. Към 02:30 се събуждам от това, че диването суче. Аз нали съм си нонстоп протекла и тя се ориентирала и минала на самообслужване  Mr. Green

Joy  Joy  Joy Коте Марта, много се смях. Де да можеше и моето Костенурче да се усети най-накрая от къде идва манджата, че с това цедене ми писна вече  ooooh! Коте, имама и един въпрос към теб, ако е удобно. Вчера бяхме на консултация и аз попитах педиатърката за ходене с бебчо на ортопед, а тя ми каза, че чак след третия месец, защото бил роден със секцио  Shocked Ама нали съм си глупава, та не я попитах ЗАЩО  newsm78 Имаш ли някаква информация?

Помилвана, преработката е чудесна  smile3501  smile3501  smile3501 Дали не може да я сложим на първа страничка на темичките ни? Момичета, какво ще кажете?

Стелка, аз това за трънчетата не съм го чувала, ама и май никой не го е чувал. Достатъчно е плашещо, та все щяхме да знаем, ако имаше такова нещо  Crazy

# 206
Pomilvana, ти си скрит талант . Трябва да го пратиш на някое детско списание, ако пък участваш и в конкурс може и да го спечелиш.

НаЖаки май коликите и се преместиха в денвно време...Милата само се гърчи и пръцка. Айде да минават тия 3 месеца и да му минава вече.

Аз тая седмица за 4 дена ходих 3 пъти до поликлиниката. Първо на контролен преглед, после за болничен, а вчера си изкарах акъла, че и видях на вратлето някъкво топченце и за по-сигурно отидох пак. Како и предполагах това са лимфни възли, които се надуват от време на време.

А с това акане да ви кажа ние нещо не можем да се разберем с нея. Ака веднъж на 12 или 24 часа.Много рядно ще е по начесто или по-рядко. Иначе си пишка яката. И ака само ако и свален памперса. Не ще докато е с него. В 8 от 10 пъти ще се изака след като и е свален. Дано поне това е знак, че бързо ще се научи да ходи до тоалетната живот и здраве  Mr. Green

Залъгалка и давам от време на време, с нея се успокоява понякога, когато е нещи притеснена. А онзи ден четох една статия, че сега бебетата имат много голяма нужда да си тренират сукателният рефлекс и до 3 месеца не е такъв проблем. Както пишеше по-добре залъгалка, отколкото палец, с който се отвиква по-трудно.

И аз нещо не мога да смогна да изчистя и т.н. добре, че имам мама помощник, колкото и да е досадна понякога е незаменима женицата, ама и тя от понеделник е на работа, така че ще се борим самички с Жаки.

Айде отивам да се опитам да дремна малко, че нещо напоследък малката е почнала да спи много на пресекулки през деня  Tired

# 207
Тук забелязвам, че родителите са по-склонни да стимулират децата да си сучат палеца, отколкото да им дават залъгалка. Може и да си въобразявам, но като гледам броя на хората, които си гризат ноктите, дали има зависимост между двете  newsm78 В тази връзка Тристан е със залъгалка. Средно я харесва, аз му я давам само ако знам, че е нахранен, сменен и вече съм се изчерпала с анимиране  Grinning След като заспи му я издърпвам.

Да ви споделя, започвам опреснителни шофьорски курсове, ама хич не ми е кеф. Отгоре на това в наше село всички улици са стръмни и баирести  Twisted Evil Но е крайно време да блесна като си намеря работа  Crazy

# 208
Средно го харесва, аз му го давам само ако знам, че е нахранен, сменен и вече съм се изчерпала с анимиране  Grinning След като заспи му го издърпвам.

И аз така, ама тя изобщо не го ще. Ако лежа до нея и го държа, за да не го изплюе, мога със същия успех да я гушкам, докато заспи. Или  да я оставям да заспива на цица. Тя още не е открила как да си смуче палеца и си пъха показалеца в устата, но не е удобно и бързо се отказва  Mr. Green Голям майтап за сметка на детето. Днеска реве на повивалника, а аз снимам клипче как захваща с пръстите на краката пръста на баща си, като маймунка. Иначе вече е много по-ориентирана, кокорчи се в пространството, заслушва се в музикалната играчка и прави такива физиономии, че ние непрекъснато се кикотим  Mr. Green
Толкова бързо се променят, че направо ми е мъчно. Само я преследвам с фотоапарата  Heart Eyes

# 209
  • ....от ляво до десния завой...
Привет маминки, Hug
Едва гледам - тая нощ бебо рева през половин час по 10-15 минутки, ама як рев.... Направо сме зомбирани със съпруга ми днес, аз едва гледам....Както плаче иска да суче, но беше неспокоен - хваща-пуска гърдата, удря я с ръце, дъвка зърното, пищя....ужас някакъв...а в същото време се свива и явно беше, че го боли от коликите и с млякото се мъчи да си успокои коремчето, но не помогна....Разнасяхме го на ръце, люляхме го в едно одеяло - само така се поуспокояваше....
Днес през деня е по-добре - спокоен е, не плаче, суче нормално и спи между храненията, ама то с тоя нощен маратон и той сигурно е изморен.... Rolling Eyes

Въпроса ми е - тия капки Инфакол дето били толкова добри и помагали има ли ги да се продават в Ирландия, някой знае ли? Имаме приятели там, които могат да ни купят и да ни пратят, та затова ви въпросвам!

Хайде, поздрави от мен на всички! Вазирам, че искам да полегна малко - не се знае каква нощ ме чака..... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт