Работна тема "Детските площадки в България"

• 29 205
  • 374
  •   1
Отговори
# 210
Нашето писмо мина като Отворено, не знаех, че сте решили да не е в този вид. дадохме го и на медиите, нямаме отговор, но те започнаха да действат по него още същата седмица, аз съм в контакт с пиарката и така. Вчера ме търсиха от БТВ за репортаж, може би утре-другиден ще снимаме.
Най-голям отпор имат за настилките, спред общината гумените настилки са скъпи и няма да издържат дълго, затова не искат да слагат и всичко се прави върху пясък.

Може ли да помоля пак за инфото за парка Заимов? Ако няма кой да иде до там - може да звъннете в община Оборище и да издрите служителите в отдела, които са сключили договор с фирмата.  Peace

вЕлмАр ТИ КОГА ЩЕ ИДВАШ КЪм плЕВЕН? трЯбВА ДА СИ ПлАТЯ члЕНСКИЯ ВНОС...

# 211
  • София
Принципно не е проблем и да е отворено, но при София по-специфичното е, че се действа по райони.  Peace Макар че аз лично съм подготвена психически, че вкл. и от СГО е възможно да ни прехвърлят към "Озеленяване".  Rolling Eyes А за БТВ - бравос!

# 212
Деси, миналата седмица бях в Плевен Grinning Следващия път ще ти се обадя като идвам Wink
Отново поздравления за теб и момичетата за добре свършената работа Hug

# 213
  • СОФИЯ
Здравейте

Едва сега от многото работа ми остана време да погледна във форума.

Виждам, че се обсъжда някакво писмо.

Мога ли да помоля да ми изпратите на маила (sirkarov@gmail.com) въпросното писмо.

Благодаря!

Бих могъл да подкрепя инициативата.

Ивайло Сиркаров

Г-н Сиркаров, моля да се обадите на тел. 0878989724. Телефонът е на СНБМ и в момента се намира в председателя г-жа Теодора Иванова-Вълева. Може би ще е най-добре да се срещнете с наши представители, за да уточним как бихме си били взаимно полезни.

Доли, вчера не срещата Саня каза, че няма против да се срещне с г-н Сиркаров. Други желаещи от страна на СНБМ да присъстват на срещата?

Нямам против. Все си мисля, че и ти Сия, като координатор, се налага да присъстваш.
Има ли конкретна уговорка или по принцип?

# 214
  • София
За координатор не са ми гласували доверие Ани, Деси, Ели, Надето, Саня, Таня и Хриси, т. е. не съм такъв.  Peace В случая не се правя на интересна, просто ми омръзна накрая някой да казва "не" просто заради идеята.

За срещата мога да дойда с теб като член на СНБМ, но не съм сигурна дали човекът ще е навит да се среща с нас след 17 часа или събота и неделя, защото само тогава имам възможност.  Rolling Eyes Иначе трябва да му вземем телефона от Доли и да му звъннем, за да се доуточним.  Peace

# 215
Здравейте, мили мами! Първо искам да поднеса поздравленията и възхитата си от неотказващият се ваш ентусиазъм. Не съм член на сдружениети ви, но и аз, като всяка майка, искам детето ми да си играе в чисти и уредени детски площадки, заради което съм готова да участвам в подобни инициативи. Разгледали сте какво и как може да се направи от майките в общинските администрации. Нека ви разкажа , обаче, какво се случва на нашата площадка:
 Чудесна, голяма залесена и отревена площ между блоковете в Пловдив. Майки- бол, отдавна изгонени собственици на кучета. И ако си мислите, че никой вече не пишка там....ммммм- нищо подобно. Въпреки намиращото се на площадката кафе с чудесна тоалетна и персонал изпълнен с разбиране към естествените нужди на неклиентите им, децата, които се водят от мамите там са 2-3. Всички останали пишкат и акат по храстите и дънерите. Водени от точно същите мами, които се оплакват от пишкащите кучета. Мога ли да ходя да се разправям с всякя една от тях???
 Наскоро се появиха работници, които построиха(верно за 2 дни) едно квадратче от плочки с 4 пейки, люлка и 2 катерушки. Ще кажете- похвално. Похвално е - да, само това квадратче да не бе лепнато на единствената полянка наоколо, на която по- големите ритат топка. Сега нито те ще играят на воля, нито ние  ще люшкаме децата си спокойно. Наоколо има още 2 напълно запуснати от едно време такива квадратчета, как па никуму не хрумна просто да ги пооправят! Или да се разходи някой да пита ежедневно стоящите десетки майки, къде е удобно да се прави това нещо. Ама сега и неможе да се оплачем, щото ще ни кажат- к'во ревете я каква хубава работа сме ви построили!
Та така....
Ще следя инициативите ви с интерес и ще се опитам да участвам където мога.
Поздрав.

# 216
Момичета, ето я проекто-наредбата:
http://www.mrrb.government.bg/download.php?id=dmlhbGl8Mjc4Mg==
(док. файл, направо за сваляне от сайта на МРРБ)
Съжалявам за закъснението, знам че е в нет-а от две седмици, ама нямах време да пиша.
Това по повод настилките и отпора на общините да слагат гумирани.
Та, четейки проекто-наредбата се оказва, че ще бъде ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, полагането на някаква ударопоглъщаща настилка. Вариантите са няколко - гумирана (с различна дебелина според възможната височина на падане), пясък, или дървесни кори. За последните две, пък е уточнено, че трябва да са с минимална дебелина 40см (!!!), плюс геотекстил отдолу и 10 см дренаж от чакъл.
Та в общините не би трябвало да се правят на интересни - да, гумираната настилка е скъпа! Излиза горе-долу колкото цената на съоръженията върху нея! Обаче, ако смятат да хвърлят малко пясък връху асфалта (и в  очите на родителите) и да го счетат за "настилка" - не са познали! Така, както предвижда наредбата, пясъкът и корите няма да са кой-знае колко по-евтини от икономично проектирана гумирана настилка. Признавам си без бой - аз съм проектант  Mr. Green
Да не говорим, че има толкова много програми на ЕС, по които се предвиждат средства, точно за детски площадки. Ако не се крадат, би трябвало тези пари да стигат!
Още нещо - изискването за достъпност за деца ( и придружители) с физически увреждания. Доколкото това означава достъпност за инвалидни колички, пясъкът и корите не са възможен вариант.

# 217
  • София
За координатор не са ми гласували доверие Ани, Деси, Ели, Надето, Саня, Таня и Хриси, т. е. не съм ...

Саня, тук твоето име естествено не трябва да го има, но вече не мога да се редактирам.  Embarassed

# 218
  • София
От Асоциация "Родители" са ни отговорили на мейла. Имат някои корекции по писмото. Аз лично съм съгласна с всичките. Ако и вие сте, да го оправя и да се разбираме как ще го разписват и кой ще го внася.  Peace

# 219
  • СОФИЯ
Сия, според мен в темата си без конкуренция.

Аз лично ще съдействам.
Знам, че ще ме обремениш и искрено вярвам в правилно определени от теб стъпки.

# 220
  • София
Ти кажи сега какво мислиш за корекциите на Асоциация "Родители".  Wink Мисля, утре вечер да ги оправя и да се свързвам сряда-четвъртък с Доли да подписва.  Peace

# 221
Аз пък не мога да го отворя. Дава ми формат "application/octet-stream".  newsm78

# 222
  • София
Аз вчера го отворих без проблем.  Peace В момента няма как да влезна в пощата, за да видя дали не мога някак си да ти го препратя. Ако не се справиш, свиркай, довечера от вкъщи ще гледам да измисля нещо.  Hug

# 223
Прегледах темата, но не видях някой да е пуснал информация, че има отворена грантова схема за големите общини BG161PO001/1.4-02/2008: „Подкрепа за подобряване на градската среда”

"Дейности:
1. изграждане, рехабилитация, възстановяване на зони за обществен отдих – паркове, зелени площи, детски площадки и др., включително поставяне на пейки, беседки, възстановяване на чешми, фонтани, статуи, паметници и други елементи от градското обзавеждане
2. изграждане, реконструкция, рехабилитация на пешеходни алеи и тротоари, изграждане на велосипедни пътеки и алеи, пешеходни зони, алеи и подлези за пешеходци и велосипедисти, включително свързани дейности, като поставяне на указателни знаци и др.
3. рехабилитация и реконструкция на улични мрежи, изграждане на обществени паркинги встрани от главни улици
4. въвеждане на енергоспестяващо улично осветление и осъществяване на мерки за повишаване на сигурността и предотвратяване на престъпността, като поставяне на осветление на паркови площи, охранителни системи за наблюдение на обществени места и др.
5. създаване на достъпна архитектурна среда, включително подобряване на достъпа за хора с увреждания до административни общински сгради

Бенефициенти:
Допустими кандидати по настоящата схема са 86-те общини, изброени в Насоките за кандидатстване.

Финансиране:
Минималната сума на безвъзмездната финансова помощ е 1 000 000 лв.
Максималната сума на безвъзмездната финансова помощ е 10 000 000 лв.

Краен срок за подаване
на предложенията: пн, 05 януари 2009
"

Ако ще се натискат общини за детски площадки и повече средства - да се настоява и да кандидатстват за ресурс където може. Обикновено нямат никаква готовност с работни проекти и друга документация и много ще се изненадам ако за тази грантова схема са се подготвили навреме.

# 224
  • София
Ели (Hrisa), писали сме в писмата за това, което казваш.  Peace Надявам се скоро да внесем това в Триадица, за да можем да качим текста в сайта на СНБМ.

Изи, успя ли да отвориш файла?  Hug

Общи условия

Активация на акаунт