ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК

• 151 593
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 420
  • София - Варна - Бургас
Здравейте,Aleksander !За много години!Да е мирна,ползотворна и благородна и много здраве ви желая!
Искам да попитам за дъщеря ми .....
 .....Благодаря Ви пресварително!

Отговорих Ви на Лични.

# 421
  • София - Варна - Бургас
Парфюмите могат ли да антидотират хомеопатичното лекарство?

Не, не могат да антидотират. Ако обаче пациента се влошава от миризмата на парфюми, то те просто ще действат като негативна поддържаща причина за влошаването му.

# 422
  • София - Варна - Бургас
Александър, можем ли да си хапваме чесан докато се лекуваме с хомеопатия? Моите много обичат, а се страхивам да им дам заради силния аромат.

Половин час преди и след приема на хомеопатичното л-во устата, лигавицата в устата трябва да са чисти и затова само в този период не трябва да се слага нищо в устата, вкл и цигара.
  През останалото време не пречи да си похапвате чесън, но знайте, че той специално на вирусите няма как да навреди.  Peace

# 423
Александър, можем ли да си хапваме чесан докато се лекуваме с хомеопатия? Моите много обичат, а се страхивам да им дам заради силния аромат.

Половин час преди и след приема на хомеопатичното л-во устата, лигавицата в устата трябва да са чисти и затова само в този период не трябва да се слага нищо в устата, вкл и цигара.
  През останалото време не пречи да си похапвате чесън, но знайте, че той специално на вирусите няма как да навреди.  Peace
Много благодаря за отговора. А през теози половин час предполагам поне вода или чай могат да пият ? Или въобще нищо ?

# 424
Извинявам се,грешка  Embarassed

# 425
Александра, нито вода, нито чай, след като си приела хомеопатичното лекарство!

# 426
Парфюмите могат ли да антидотират хомеопатичното лекарство?

Не, не могат да антидотират. Ако обаче пациента се влошава от миризмата на парфюми, то те просто ще действат като негативна поддържаща причина за влошаването му.
Под влошава предполагам имате предвид да се засилват симптомите? Защото понякога ме дразни миризмата на тежък парфюм и ми става неприятно, но не съм забелязала усилване на симптомите.

# 427
  • Насред хаоса
Здравейте, Александър! Първо искам да Ви честитя Новата година с пожелание за всичко най-хубаво!
Въпросът ми е: мога ли да давам "Беладона 15 CH" през 15 минути при висока температура на 4,5-годишно дете, при положение, че вече започнахме антибиотик - "CEC Forte"? Проблемът е в сливиците - не толкова зачервени, но подути. От тях от вчера вдига много висока температура, а Панадол и Нурофен не ми се струват чак толкова безобидни,
че да ги давам през четири часа.
Предварително благодаря за отговора!

# 428
Здравейте Александър,
сигурно има вече някъде във форума отговор на моя въпрос, обаче неможах да открия.
Въпроса ми е: за да стимулирам кърмата искам да приемам Ricinus communis 5ch, но на какво трябва да обърна внимание - какво да не пия, да не ям, и всичко нужно което трябва да знам при приема на тези таблетки.
Благодаря предварително за отговора!

# 429
Здравейте Aleksander
Много се надявам да ми помогнете. Имам алергия към протеините когато ги консумирам по-често, а съм на протеинова диета от която няма да се откажа. Алергията се проявява само като сърбеж но е много неприятно. Миналата година отново бях този режим и пак имах този проблем. Една позната ми каза да опитам с един хомеопатичен препарат и ми помогна, но не помня кой беше. Много ви моля ако можете да ми помогнете или поне пишете, ако нямате подобна възможност.

Благодаря предварително.

# 430
Моля за помощ! Виждам, че хомеопатът /не знам дали е само един/ не е бил активен скоро, така че който има информация нека помогне.
От два-три дена момчето ми /1,5г/ има температура /38˚/, и нослето и гърлото му са възпалени. Не му липсва апетит, но си личи, че му е зле.
Днес лекарката каза,че най-вероятно развива ангина и ако до утре вечер не се подобри от самосебеси, трябва да му дам антибиотик. Изписа само капки за нос и Панадол. Не ми се иска да почва антибиотик.
Някой знае ли нещо хомеопатично, което може да му помогне да се пребори с температурата, сополите и възпаленото гърло?

# 431
letsgo , oт кой град си, да ти препоръчаме хомеопат, защото не може  така, без преглед. Още утре заведи детето на лекар!

# 432
От Габрово съм. По принцип имам много добър хомеопат, но не можах цял ден да я открия. Не ми се губеше време, исках веднага да му дам нещо. Порових се из нета и видях специалисти да препоръчват Осцилококцинум при вирусни и Хомеожен 9 за гърло. Това му дадох на първо време. Също и Есберитокс, но в случая от него едва ли ще има кой знае каква полза.
Преди малко се свързах с лекарката /д-р Вражилова/. Предписа Хидрастис 9 /3х2/и замени Хомеожен с Беладона Хомакорд на капки /3х3 през 15мин/. Каза да продължа и осцилококцинум на 6 часа.
Утре сутрин сме на преглед. Дано до вечерта се подобри, че иначе почваме антибиотика.

# 433
...Предписа Хидрастис 9 /3х2/и замени Хомеожен с Беладона Хомакорд на капки /3х3 през 15мин/. Каза да продължа и осцилококцинум на 6 часа.

Съветвам ви да смените този така "добър" хомеопат.
Скорошно оздравяване на детенцето!

# 434
Много не разбирам от този вид лечение, да не кажа никак, но каквото е изписвала досега на малкия все му е помагало. Миналата година пак беше лепнал вирус и с предписаното от нея лечение се оправи изключително бързо. Благодарение пак на нея не усетихме и никненето на зъби.
За щастие малкият днес е много по-добре.  Grinning Няма температура/не съм давала Панадол/. Гърлото и носът също се поуспокоиха значително. Ще продължим със същите хомеопатични лекарства още няколко дни, но в много малки и разредени дози.

Общи условия

Активация на акаунт