Шоколадово-бананов кекс – много пухкав и приказно ароматен!

• 136 212
  • 775
  •   1
Отговори
# 555
  МНого се радвам,didnik! Hug
  Да призная,и аз го правих онзи ден.И отново обрах овации! Blush
  Харесват го хората,да....  newsm03

# 556
  • Варна
Селма абе незнам на какво се дължи, но и познати, и близки мои, които не обичат въобще сладко са очаровани от кекса. Може би, защото не става чак толкова сладък, за което спомага натуралния шоколад.
Майка ми също много го одобри, и това е голям комплимент от човек, който едва ли не почти мрази сладко. Даже за рожденния си ден ми се похвали, че е правила цели два за почерпка на колежките си. Събрала им е очите, като се има предвид, че е голяма кулинарка, но с кексовете е на вие. Едва с твоята рецепта се престраши да ги прави и то даже без мой надзор, само със съвети по телефона  Grinning
Отново голямо благодарско за споделените готини рецепти майсторе   bouquet  bouquet  bouquet

# 557
  • София
Не знам на какво се дължи,но на мен за първи път да не ми стане кекс. Confused
Спазвах точно мерките и не се получи.Отгоре изгоря,не се надигна и по едно време почна да излиза навън суровата вътрешност,а отгоре вече беше изгорял.Стана глетав,много съм разочарована.
Какво е за вас умерена фурна?Аз го пекох на 200 градуса и защо трябва да се слага в студена,за мен това е  проблема,досега съм пекла кексове в загрята  фурна!

# 558
dimianna , аз го пека в предварително загрята на 180 градуса фурна и до сега е нямало провал, правя го почти всяка седмица. Къде пише, че се слаа в студена  newsm78

# 559

Но,ако толкова ти е иска да го избегнеш,тури вместо него една настъргана ябълка (аз бих опитала и с дюля  Wink )!А всичко останало,както е по рецептата.Сигурна съм,няма да се разочароваш от резултата. thumbsup
   И......Кексът се слага в незагрята фурна,която се пуска на умерена температура. Peace
   Успех!

Снимката е изключително хубава!Благодаря!   bouquet

Ето тук е видяла dimianna . Аз винаги си пускам малко предварително фурната , ама защото така съм свикнала.

# 560
Това не съм го прочела, но винаги го слагам в загрята и няма проблеми, така че, dimianna, проблемът може би е другаде, въпреки че твоята е била малко силничка... Пробвай още веднъж да го направиш като точно спазваш указанията, сигурна съм, че ще стане, а и не е за изпускане  Peace

# 561
dimianna,200 градуса са убийствено много!
Умерена фурна е 150-170 градуса,при по-слаби фурни 180.....Не повече. Peace
Това ти е провалило нещата. yes

# 562
Селма, рецептата е без грешка!!! Ето как се получи при мен днеc, понастоящем вече го няма....

Последна редакция: вт, 11 май 2010, 11:21 от viroglavka

# 563
Селма, рецептата е без грешка!!! Ето как се получи при мен днес (http://viroglavka.snimka.bg/cooking/kulinaria.496593.18469269.big), понастоящем вече го няма....

Снимката е супер!  Hug  Браво на теб! bouquet

# 564
Селма, рецептата е без грешка!!! Ето как се получи при мен днес (http://viroglavka.snimka.bg/cooking/kulinaria.496593.18469269.big), понастоящем вече го няма....

Как така Ви се получава плоската повърхност отгоре?(На снимката отдолу) На мен ми се издува, пък и се пукне.

# 565

Как така Ви се получава плоската повърхност отгоре?(На снимката отдолу) На мен ми се издува, пък и се пукне.
  И на мен ми се получава така.Но като го обърна в чинията,нищо не личи.

# 566

Ако кексчето се е раздуло и пукнало равномерно - както Селма е писала - в чинийката не личи, а ако се е раздуло и пукнало в еното крайче - подрязвам и заравнявам с ножа  Mr. GreenEmbarassed

# 567
Включвам се за да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ за разкошната рецепта както на Селма,така и на всички,които да споделили мнения и опит.newsm51 Снощи го направих за Спасов ден на племенника,но във вид на малки кексчета.След това по идея за Панадолките на три места ги (инжектирах) с разтопен течен шоколад.Поръсих ги с кокосови стърготини а дупчиците запуших с бонбонки бони-бон,или ММ.Станаха разкошни и на вид и на вкус.Довечера май пак ще правя Rolling Eyesняма да ми се размине.А като се усъвършенствам още малко,ще се опитам да кача и снимки BlushХубав и спорен ден на всички  bouquet

# 568
За пореден път рецептата на Селма беше изпълнена успешно и резултата е.....+1кг.... Simple Smile

# 569
Ванче,  Laughing Hug

Общи условия

Активация на акаунт