Гоблени-29

• 49 506
  • 496
  •   1
Отговори
# 465
  • гр.Добрич
Хипатия, благодаря.  Сега и някой ако ми обясни как се шие, май е 1:4 с 1:1 newsm78

# 466
точно така, 1:4 с детайл 1:1

# 467
и за да има малко цвят поста ми ще ви покажа какво си поръчах аз:
първият - някой от тук го беше шил и аз направо се влюбих в него

П.П. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!
rosi09 - aз го ших и показвах преди време. Радвам се, че ти е харесал. И на мен много си ми харесва – той ми е първия Дименшън, който уших и той пък  като за  първи опит за самостоятелна комплектовка стана доста сполучлив.

Miangelova – честито снахичка!   bouquet И нали помниш преди време пуснаха едно хумористично стихотворение в темичката “Свекървата ма пудриди така”... Ей, мнооого се смях тогава, чак корема ме боля...  Joy Joy Joy
Чакай да не се смея толкоз, че и аз свекърва ще ставам някой ден с тия два сина...

Goody – сипи по едно в тия убави чашки, стига с тия китки – да ма умориш ли искаш  Whistling ( това си беше шегичка – много са си хубавки  Hug ).  Сега като гледам и аз им имам схемките, ама защо съм ги хакнала в папка “Миниатюрки” незнам. Като гледам май не са толкова “мини”.  newsm78 На каква панамка ги ши?

K@ly – аз не разбрах този гоблен на Н&Е с ангелчето ще го почваш ли?

И аз като една голяма гобленарка Embarassed си поръчах 2 Дименшъна, пък как се шият ще му мисля по-нататък.
spinki – няма страшно ще помагаме за Дименшъните! А Арх.Михаил мисля, че се шие 1:4, само лицата и ръцете 1:1.

Deizi eizi – и аз съм от тези, дето са пропуснали да те отразят, ама се е случвало и на мен, а сигурно и на останалите. Не го взимай чак толкова навътре и не се обиждай. Много от нас са с малки деца и буквално времето във форума го “крадем”  Wink . Специално аз понякога  докато седя на компа малкия обикаля наоколо, вика или ме дърпа да стана от стола, мъчи се да натиска копчетата на клавиатурата и още много други щуротии и аз хем чета, хем гледам и него да не направи някоя беля и така мога да видя нещо, ама после като пиша мнение да забравя да го спомена. Старая се за всеки да кажа по нещичко хубаво, защото знам колко е приятно да те похвалят за труда. И аз като покажа нещо ушито и чакам да видя кой какво ще каже, ама това не означава, че всички трябва да се изредят да ми ръкопляскат.
Хайде стига съм се обяснявала.
Ето да покажа на моите котета каква рамчица сложих :

само за 3 лъва  hahaha
Доста е лоша снимката, ама толкоз с GSM-a. Мислех да е една по-голямка, ама като видях тази как точно си пасна и си рекох - тя ще е  Laughing
А за другия - ще покажа докъде съм стигнала, ама в новата темичка.  Crazy

# 468
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Goodi, интересни гобленчета имат л някакъв скрит смисъл?

имат, имат  Mr. Green сезони са и са 4 броя - тези двата са есен (жълтичкото нещо) и зима  с коледната звезда. остават още пролет с лилави лалета и лято с розов лилиум  Hug

Цитат
Goody – сипи по едно в тия убави чашки, стига с тия китки – да ма умориш ли искаш  Whistling ( това си беше шегичка – много са си хубавки  Hug ).  Сега като гледам и аз им имам схемките, ама защо съм ги хакнала в папка “Миниатюрки” незнам. Като гледам май не са толкова “мини”.  newsm78 На каква панамка ги ши?

ooooh! сигурно защото са много мини  Hug сега ще меря   Peace
ушитата част е 15 на 11 (приблизително) на българска, бяла, неразграфена панама - за да не шия фон  Blush щот' съм мързА  Blush

спинки - преди време показах няколко варианта на Архангел Михаил. ето ги пак http://mahni-mahni.mylivepage.com/image/index дано си харесаш нещо  Peace

виталити - хубаво и много коледно  Heart Eyes но точно с кОтки не можеш да ме съблазниш  Heart Eyes виж да бяха кИтки  Mr. Green
остана ли някой не уважен?  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 23 сеп 2008, 20:01 от Goody

# 469
  • гр.Добрич
Гуди, изтеглих си ги, но някои неща не са ми ясни. Моделът от руския сайт на каква панама и с какъв бод се шие, италиянския също.

vvvitality, котетата са станали много добре.

# 470
Гуди, изтеглих си ги, но някои неща не са ми ясни. Моделът от руския сайт на каква панама и с какъв бод се шие, италиянския също.

моделът от руския сайт всъщност е на Рогоблен  Blush - стана малко като с "турското кафе е виетнамско"  Crazy нямам идея на каква панама шият те, но като знаеш колко на колко бода е можеш да си го изчислиш за наша панама и за Аида 14, или какъвто искаш каунт  Peace аз мислих да го правя на наша, защото панамата на румънския гоблен, който имам като каунт е като нашата. а и ми се струва, че ще е по-нежно 1:1 на наша, отколкото кръстче на Аида 14  Hug

а за италианския - има едно файлче в .тхт формат  Peace и там пише

Цитат
Informazioni sullo schema              = LSSI064_Michele 1
Dimensione e calcoli effettuati per    = Aida 55
Dimensione in punti                    = 176 x 248
Dimensioni ricamo finito               = 31.9 x  45.0 cm at 14ct
   Settaggio standard :
      Capi per punto croce             = 2 o 3 capi (vedi seguito)
      Capi per punto scritto singolo   = 1    (Non presenti in questo schema)
      Capi per punto scritto doppio    = 2    (Non presenti in questo schema)
      Percentuale filo sprecato        = 15%  (E' la percentuale di filo in piщ)
      Punto nodino                     = 1 cm (Non presenti in questo schema)

Capi per matassina standard         = 6
   Lunghezza standard matassina        = 8 m

Colori impiegati                       = 95

италианския не ми е силата  Mr. Green но разбрах това:
Dimensioni ricamo finito               = 31.9 x  45.0 cm at 14ct - размер на готовия гоблен на 14 (предполагам каунт)
и това Colori impiegati = 95 - използвани цветове 95  Rolling Eyes което ме накара да запазя схемата само от спортна злоба и за информация - няма да го шия дори с въже на врата  Hug

# 471
Здравейте!
Пощурях да търся тази програма PCSTITCH ама с крак, че да мога да записвам и принтирам. На първа страница я има, но крака неще да се копира казва, че е защитен и толкова.
Моля ви помагайте ако я има някой и работи.

# 472
Здравейте!
Пощурях да търся тази програма PCSTITCH ама с крак, че да мога да записвам и принтирам. На първа страница я има, но крака неще да се копира казва, че е защитен и толкова.

Thinking не съм ги проверявала, но може да ти свършат работа  Hug
http://blackklava.narod.ru/soft.htm
и по-обща информация
http://www.paraskeva.ru/format.htm

# 473
  • гр.Добрич
няма да го шия дори с въже на врата  Hug

Mr. Green Това е сигурно.
Аз никога не съм шила 1:1 и се чудя ако е на нашата панама ,няма ли да е много ситно.
Когато шиете комбинирано 1:4 и 1:1, кое първо шиете - 1:4 и оставяте празно то място за 1:1.

Момичета извинявам се че ви занимавам с моя Михаил, обаче като няма точно обяснение се затруднявам.

# 474
аз шия 1:4 първо

# 475
Здравейте!

трябва да копираш файла PCStitch_Pro_v8_03_007_Patch_by_TLG_Crew.exe, намиращ се в папка PCStitch_Pro_v8_03_007_Patch_by_TLG_Crew в папката , където си инсталирала програмата. В случая е папката PCStitch Pro . Програмата трябва да не е задействана и да не си в интернет. После иди в папката ,където копира файла , кликни на него и това е:)
Чудя се как не съм обяснила до сега как става кракването

# 476

Peace
руския/румънски гоблен е 160 на 200 бода; Hug 32 цвята
това са 20 на 16 квадратчета наша панама ако е 1:4 или 10 на 8 квадратчета ако е 1:1  Hug

този на Солария е 140 на 200 и е основно 1:4; 57 цвята

съизмерими са като размер, значи въпроса е кой ти харесва повече  Thinking ти мисли, аз ще мисля по-късно, когато стигна до него  Heart Eyes

# 477
  • София
 Здравейте мацки.Аз се позагубих малко,но ви чета ,когато мога.Страхотни неща сте натворили,а и мн. хубави сте си избрали от ebay.Направо ви завиждам малко ,че очаквате новите си комплекти.В следващата поръчка и аз ще се включа. Simple Smile. Последното ми завършено гобленче е  този часовник за вилата ,който сама рамкирах.

# 478
геникоооо - ти се появи   Party Party хубаво часовниче,а защо за вилата?  Thinking не може ли за моята  Crazy

шегата настрана - идеята за часовник все повече ми влиза под кожата,  а там едно тясноооо  Blush

# 479
Котаците са страхотни.Много хубави неща правят тези от Дименшънс.Пък аз от кога си мисля за един часовник,във формата на бурканче за кухнята.Ама то едно ли е....

Общи условия

Активация на акаунт