Февруарки на отчет, трупат темички наред

• 13 237
  • 303
  •   1
Отговори
# 90
толо ,благодаря ти!!!!!Ще отида само малко да ми зарастне устната,защото просто не мога да си отварям устата.Болка в зъба нямам,затова си предполагах че е нещо на костта,но пък това подуване,което е твърдо и болезнено ме очуди.Външно не може да се види,защото явно е вече ниско долу където се съединява бузата с челюста. На мен мъдреците не са ми израсли,полегнали са и есен и пролет когато явно се опитват да избият ме наболява цялата челюст.Но този път болката е локализирана в по-преден зъб.Айде стига съм ви занимавала с моите болежки!!!!!!!
^desika^,честито и на теб пето квадратче Wink

# 91
  • Варна
Здравейте и от мен!
IS74f още в 10-та седмица ми казаха, че бебетата са две, но на майка ми колежката като беше бременна с близнаци преди две години ги видяха чак в седмия месец.
 На мен докторката на предния преглед ми каза, че едното бебче е момче, а другото на 100% момиче, но като погледна пак първото каза, че и то е момиче. За това засега изчаквам с определянето на гащите.
 Надявам се за другата седмица да успея да си запиша час за ФМ при доктора, който искам и тогава ще имам повече информация. Иначе трябва да чакам до 01.10. когато съм на 4D.
 Това е засега от мен.

# 92
Искам само да ви кажа че споделям мнението на Rylie  за епидоралната упойка...за която за съжаление само съм чувала, но е и усетила.... #2gunfire
Раждах нормално , без упойка, 4килограмово бебе и    ****** ми са разката  #2gunfire
Ужаса който изживях и аз и детето ми (защото и то се мъчи при раждане) няма да го преживея втори път.

Сега се връщам да чета назад  Blush

# 93
Добро утро и от мен, февруарски мамита!

Да Ви кажа вчера ходих в Пловдив, в магазина, където се продават дрехи за бременни на Noppies.  #Crazy
Не стига че имаше 5 парцала на кръста, ами цените бяха просто много високи.

Аз по принцип пари за дрехи не пестя/купувам си доста скъпи нещица, като имам възможност/, но извинете ме 1 дънкова поличка, плюс това доста грозничка и дълга не - повече от 40-50 см струва 128 лв, а една блузка към нея - 140 лв. ако иска бремменната да е в костюм елегантен да приготви към 400 лв.
 Shocked

Минавам на варианта, който една шивачка м ипрепоръча. Тя шие на доста мамита, които до последно си работят и им трябват наистина по -представителни дрехи и ми предложи следното: Отивам в нормални магазини, купувам си поли и пантолни, които да ми станат в краката и дупето, след което й ги нося, порим колана само и слагаме обикновен памучен колан и така.

Ако някой има някакви идеи - да сподели. newsm78

# 94
  • Варна
Добре дошла на новата мама с двойната радост Hug И редиците на Варна се рзарастват  bouquet

# 95
Марго, много ти се радвам за близнаците.. twin_neutral..желая ти двойно много здраве и късмет!
v.pluemper  Добре дошла сред нас и една спокойна бременност.
Момичета тези проблеми със зъбите никак не са хубави...дано всичко мине добре.
MamaZ,ЧЕСТИТО  stork-boy
Аз съм утре на лекар за да видим бебчо преди да тръгнем на почивка..надявам се да се види и какво е  stork-boyили stork-girlно по важно е да са ни здравички бебките пък другото когато му дойде времето.
Аз вече почнах пазаруването за бебето и то с малки неща  шишета на Авен и стерилизатор.хавлии,пелени спални чувалчета..дори и шезлонг че му купихме...за шезлонг че не съм сигурна как се казва в Бг но  мисля че ме разбрахте newsm78.Купувам бели жълти и зелени неща и не ми се иска да вярвам в глупости че носи нещастие да се купува предварително....Мисля че за дрешки има време още но толкова други неща ще ни трябват.Късмет на всички и красив ден.

# 96
Толо: два зъба ми обхваща- ама предни горе.  tooth ще вадят единия : красота. После мостове-лостове разни и пари,пари....Ама какво да се прави .
 Дано бебчо да се метне на татко си по зъби Laughing!!!
 Щерката -горката май на мен прилича. Но стига ви занимавах всички с моите мъки:))
 Сега отивам да ми измислят антибиотик дето не вреди на бебока. И да измерим каката, колко е пораснала и т.н. при личния лекар, защото започваме училище в понеделни- ох, любимото училище - мъчилище!!
 Усмихнат ден на всички мами от мен! Laughing

# 97
Здравейте сладки мамита.

Най - искрено съчувствам на болки в зъбите. Аз всъщност си бях казала че няма да забременявам докато не си реша проблема със чернобилско слабия ми емайл  smile3511 и още преди да забременея устата ми светна в керамика.  Mr. Green надявам се да съм се спасила от тотален провал с бременността.

Лек и успешен ден на всички, аз да поработя малко, че днес си тръгвам в един.  smile3525 newsm51 smile3525

И да дам едно предложение, тъй като всички са се втурнали в shopping. (Аз лично пазарувам само за себе си все още)..но дайте да направим списък с това какво трябва за едно бебе, аз съм много боса там а и все нещо ще забравя ако не ми е написано.. newsm17

Последна редакция: вт, 09 сеп 2008, 11:43 от ladymax

# 98
офф, със зъбите е гадно да. аз имам 10 металокерамични зъба( 5 моста x 2 зъба) и първата бременност и сега ми се клатят сякаш ще падат... toothказват че било от увеличеното кръвообръщение, заради което кървят и венците. smile3518

# 99
СПИСЪК ЗА БЕБЕТО!!!

ПЪТУВАНЕ, ИЗЛИЗАНЕ
Количка
Кенгуру – по късно!
Стол За Кола– по късно!

СПАНЕ
Играчка – гумена
Протектор за матрак за опикаване и др. подобни
Легло и  Матраче, Музикална въртяща се играчка за легло
Спални комплекти чаршафи – памучни– 3 бр.
Одеала леки – 1 бр./Олекотени завивки – 2 бр./ Спално чувалче според сезона – 2 бр
Възглавнички – 2 бр. - необходими са след 3 месец!
Термометър за стая
Нощна лампа

ХРАНЕНЕ
Адаптирано мляко (за всеки случай) - 1 кутия
Биберон залъгалка – 1-2 бр.
Помпа за изцеждане на кърма - е това може и да не ти потрябва въобще, ако сметнеш за нужно си вземи Авент!
Биберони за шише 0-4 м. – 2-4 бр.
Шишета - ако ще сте основно на формула 4 бр. иначе най-много 2 бр.
Четка за шишета и биберони – 1 комбинирана или 1 за шишета и 1 за биберони
Стерилизатор

ХИГИЕНА И КОЗМЕТИКА
Кош за мръсни дрехи, ЗАТВОРЕН!
Плот за преповиване
Тензухени пеленки – 2 бр.
Бархетни пеленки – 2 бр.
Бебешки сапун - по-хубаво е да е шампоан за коса и тяло!
Бебешко гребенче
Бебешки клечки за уши с ограничител
Клечки за уши за нос
Бебешка нокторезачка/Ножичка за нокти, бебешка
Носов аспиратор - след 3 месец!
Преварен зехтин
Цинков крем против подсичане
Корито, анатомично
Термометър за вода
Стерилни марли
памук
Играчка за корито (гумена)
Цинкова пудра против подсичане
Сухи кърпи за дупе
Мокри кърпи за дупе Nivea или Pampers – кутия, за в къщи  и пакет, за излизане
Памнерси Pampers и някои други, различни – по 1 малък пакет
Прах за пране бебешки – Тео бебе, голям
Кофа с капак (Метро)
Леген
Сапуниерка
Кош за мръсни памперси, ЗАТВОРЕН!
Кош за изпрано пране
Крем за тяло, п/в целулит, п/в стрии – за мен

АПТЕЧКА
Топоцин – антибиотичен прах за пъпче (ако се наложи)
Лепенки за къпане – за пъпче (ако не падне в болницата, но преди да излезем от там)
Бебешки термометър - тип биберон!
Сироп за температура – панадол
Спирт 70 % - за пъпче
Гел за растящи зъбки (по-късно)
Капки против колики – Sab Simplex, Babynos, инфакол /Чай против колики – HIPP – лайка, копър и анасон

ДРЕХИ
Бодита – с къс ръкав 5 бр. Да не са много малки.
Бодита /блузки/– с дълъг ръкав – 5 бр.
Крачолести неща – или цели – 6 бр.
ританки– 5 бр.
Блузки – 5 бр.
Гащеризончета – 10 бр.
Чорапки – 2-3 чифта
Лигавници – 2 бр.
Пижамки – 2-3 бр.
Големи хавлии – 3 бр. С ъгъл за главичка
Малки хавлийки за дупе – 2 бр
Големи пелени – 2бр

ДЕН И ЗАБАВЛЕНИЕ
шезлонг /кошара/ активна гимнастика – по късно!

Някъде по-нагоре четох, че някой искаше списък с най-необходимото за бебо! - извинете ме но днес съм бясна

Някой сблъсквал ли се е с комисията по дискриминация?

Днес аз и колежката ми бяхме дискриминирани, поради това, че сме бременни - на абсолютно всички останали служители заплатата беше увеличена, а изпълнителния ни директор изрично е казал на нас двете НЕ!!!
Става въпрос за голяма компания с международно участие!

# 100
Много благодаря за помощта за синьото щъркелче Hug

Днес получих резултатите от БХС. Лекарката каза,че са супер...не знам какво значи това, но съм доволна.Рискът е 1:3353, а за възрастта е 1:661... не знам какви са референтните стойности, но имам вяра на доки Grinning

Добре дошли на новите бъдещи маминки в нашите темички. Почивайте повече и да изкараме една красива есен с коремчета.

Аз още не съм усетила бебока, но всичко хубаво се случва по-бавно Confused Сега си чакам ФМ в края на месеца...дотогава сигурно ще сме доста по-големи.Сега съм само плюс 2-2,5кг и то на талийката Laughing После ще му мислим.

Колкото до списъка какво му трябва на бебето за начало.ще се опитам да преведа един немски списък на акушерки и яе го постна.

Успешен ден !

# 101
Здравейте сладки мамита.

Най - искрено съчувствам на болки в зъбите. Аз всъщност си бях казала че няма да забременявам докато не си реша проблема със чернобилско слабия ми емайл  smile3511 и още преди да забременея устата ми светна в керамика.  Mr. Green надявам се да съм се спасила от тотален провал с бременността.

Лек и успешен ден на всички, аз да поработя малко, че днес си тръгвам в един.  smile3525 newsm51 smile3525

И да дам едно предложение, тъй като всички са се втурнали в shopping. (Аз лично пазарувам само за себе си все още)..но дайте да направим списък с това какво трябва за едно бебе, аз съм много боса там а и все нещо ще забравя ако не ми е написано.. newsm17
аз мисля, че е добре да си купиш повечето неща преди раждането, след това ще си благодарна.
ето моят списък: количка, столче за кола, шкаф за повиване, ваничка, бебешка козметика, дрешки, стерилизатор, шишета, пома за кърма, биберон-залъгалка, памперси, сухо мляко за всеки случай.
ако съм пропуснала нещо нека някой допълни.

# 102
Здравейте и от мен,
Понеже започвате да говорите за бебешките покупки-да споделя че аз самата накупих някои излишни неща. Затова моят съвет е, ако искате да кърмите (т.е. ако не сте предварително решили да храните с АМ) не купувайте предварително шишета, стерилизатор, помпа за кърма (тя все пак е нужна ако раждате секцио или ако бебето не е през цялото време при майката в болницата), биберон-залъгалки, АМ.... При нас и бебешкото креватче се оказа излишно, защото ни беше по-удобно бебето да спи на спалнята до нас. А сега вече малкия е готов да спи отделно, но ще спи на обикновено легло....
Важно е да се купят бебешките дрешки, задължително кошчето за кола (за да може от болницата до вкъщи бебето да пътува безопасно) и количка, ваничка, памперси ако майката иска допълнителни удобства-шезлонг, шкаф, люлка, евентуално преносима кошара (добър вариант ако имате колебания дали бебето да спи при вас или отделно-евтина е, може да се ползва при пътувания и вкъщи, дори бебето да спи при вас после може да си играе в нея).
Бебешката козметика при нас също се оказа излишна-мажехме го всеки ден и имаше много суха кожа, дори му изникнаха едни лишеи. Пробвахме какви ли не кремове, накрая спряхме да го мажем изобщо и детето за седмица се оправи. От 4-5 месечен не сме го мазали с нищо и сега кожата му е страхотна!
Знам, че това, което пиша звучи странно, аз самата преди първото раждане не знаех че ще пиша тия редове!

# 103
  • София
Понеже вече два пъти съм пазарувала за бебета, позволявам си да коментирам по пуснатия списък, но след малко ще пусна коментарите

# 104
pretty, искай официално мотиви от изпълнителния директор, най - добре в писмен вид и се обърни към главна инспекция по труда.

Общи условия

Активация на акаунт