С гостби ухайни и приказки омайни разкриваме ние арабските тайни - 85

• 20 079
  • 301
  •   1
Отговори
# 120
Споделям с удоволствие рецептата: скариди - коктейлни - без глави и опашки - киснат 2-3 часа в смес от лимонов сок и джинджифил: най-добре е настърган - 1 чаена лъжица на 300 гр скариди, но ако няма настърган - може и паста или на прах, разворен в малко топла вода - да е на кашичка. Една глава лук - по-едра, се задушава в зехтин и се добавя сол, малко черен пипер, 2 чушки - аз сложих една оранжева и една зелена - на дребни парчета и се добавят към лука. Задушават се и те под капак. Прибавят се скаридите и соса, течността, която са пуснали, докато се киснат в маринатата. Задушава се на бавен огън, докато поемат от подправките. Периодично се разбъркват. Преди поднасяне се поръсват със ситно нарязан копър.         

# 121
Здравейте хубавици незнайни и домакини омайни!

Много хубави трапези,машаАлла!

Нямам муза да пиша,нито да чета TiredВлоши се моя вирус,цял ден лежа ни жива ни умряла..
Радвам се,че болничките се оправяте.

Успешна учебна година на всички ученици!

Моята малка луничка Кари тръгна в 1-ви клас Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Ще ви почерпя,но не сега...

Лека вечер   bouquet

# 122
Момичета , днес много поспаливи се оказахте , надявам се не е по здравословни причини .
На всички болни скорошно оздравяване !
А на всички малки и големи ученици успешна учебна година и много здраве !
Аз след малко ще почна да приготвям втората част от вечерята за съпруга .
Ние хапнахме и сега дребните ги експедирах в спалнята да ми мирне малко главата , че след днешните премеждия имам нужда от малко спокойствие .
Приятна вечер на всички и утре повече присъстващи , че ще си пишем отсъствия .

# 123

An Algerian and her Slave, A.Tissier

Привет и от мен-отново със закъснение,но по-добре отколкото съвсем да не се разпиша

И Хари и Мелани са тук ,което много ме радва   bouquet

Саратед-да имаш много точно представа.Точно това е брадери.Тук го правят по квартали

Спорти-аз дълго време все се срамувах да се перна на улицата и да си продавам покъщнината и малките дрехи...но вече се отърсих от тези си комплекси.Харесвам това ,което правят тук- всеки сезон ,обикновенно в Неделя във всеки квартал от града  се затваря една улица и жителите на квартала си изваждат ненужните вещи от дома и ...ги продават на символични цени.Звучи ,може-би обидно и срамно-но тук  обичат този вид мероприятия и интереса е голям.Французите адски си падат да реставрират стари мебели и вещи-предполагам като англичаните.А дрехите ,които предлагат са два вида.По-употребяваните се изсипват върху маси и в кашони и си ровиш и търсиш с часове ,а марковите и по-новите са минали през химическо чистене и са на ленти по закачалки.Може да си купиш дънки на Версаче за по 4-5 евра...е!стига да улучиш твоя размер. Joy  Хората просто Нямат място по тавани и под легла да пъхат и крият вовеки веков стари дрехи и непотребни неща  и предпочитат да го дадат за символични цени на някой на когото ще са потребни. Много се радвам на децата,които пазят дрехите и книжките си ,за да може да са в добро състояни и да си ги продадат на брадери.Вече поласнали момиченца си продават колекцията от барбита с аксесоари и са много ,ама много сладки като се спреш и попиташ -За колко ги даваш?-а те срамежливо...ами,колкото дадеш и се радват че сред толкова много стоки си се спряла ама точно на нейните кукли.И на тебе ти се иска да изкупиш всичко каквото е почистило ,грижливо подредило и предложило това дете  Joy  bouquet Със сабраните парички от старите играчки ...  bouquet
Аз за пръв път също бях една такава продавачка и след като престанах да се червя когато някой с желание и интерес се спираше пред мен ....нещата потръгнаха и си се прибрах с празни ръце и  по-пълно портмоне.А в къщи...се освободи повече място и сега ми предстои основно почистване-..всъщност за това и не мога да наваксам.А има и друго-май ще се местим в по-голямо жилище.Случвото се странни неща през Рамадана!Родата от Алже -след визитата ни там...нещо много проявява интерес към нашето скромно фамили.Чичото решил да ни помогне със закупуване на по-голям апартамен,защото този сега бил от студентските годин на мъжа-ама той го разочаровал  -нали така и не завършил висшето си тук-от много идеи,накрая го ударил на живот-сега си скубе косата ,ама и годините не са му вече студентски .И чичото години наред не му говорил....Но-ето,май вече се завърта стрелката...и е редно  bouquet Дано.
 Е това е при мен....чакам и си мечтая за У Дома-все повече и повече ми липсва и в сънищата си съм все там.А и напоследък все срещам французи,които са прекарали лятото си там....не спират да разказват с възторг.

# 124
Ох, най-после да се включа и аз. Какъв уморителен ден!
Дала, не виждам нищо срамно,даже ти завиждам,че имаш възможност да се освободиш от непотребните вещи и дрехи по такъв приятен начин!Похвално начинание и е добре да се въведе и у нас! Стискам плаци чичото да реализира добрите си намерения!Явно си направила добро впечатление!!  bouquet
Лили,пожелавам и на твоята ученичка да е отличничка, а ти се оправяй бързо,че ще трябва да проверяваш домашни!  bouquet
Кате М, много апетитно си я разказала рецептата за тези скариди.Приядоха ми се!!  bouquet
Кате Ш, вероятно котето е било засплао и затова не сте го намерили.Надявам се,че като е огладняло е дало знак! Praynig
Мелани, не съм чела всички стари теми и не знам какъв точно ви е бизнесът (ако не е недискретно питането ми)?
Хари, прати ми на лични координати за връзка (имейл,телефон).Къде живеете в Лондон?Ние ще сме в Централен Лондон,програмата ни е много натоварена,но може и да успеем да се видим в St.James's парк например.В Лондон сме от утре вечер до 17.09.
Деси,мисля,че решението ти за Даяна е правилно! Peace
Страхотна,успешно запознанство със зеткото и не прекалявай с критичността.А що се отнася до това дали на 45 години може да има добри перспективи - естествено!По-скоро от някой младок бих се страхувала - често ги вее вятър на бял кон.
Наде, не съм съгласна с теб за годините и бебетата - на кой когато му е писано.Доста момичета (вкл. и аз),които искаме бебе и пишем тук сме над 30.Майка ми роди малкия ми брат на 36 и не виждам нищо нередно.Важно е да се родят живи и здрави и да са гледани с любов!
За бебе Борис исках да ви разкажа,че не напразно ще съм му кръстница - малко повече от 3 месеца след зачеването му той (в корема на мама) прелетя разстоянието от Колорадо до Кайро, разходи се до Пирамидите (влезе в Голямата пирамида и в Червената пирамида в Дашур),пазарува на Хан ел Халили,друса се 6 часа в автобуса до морето,а там се гмурка с шнорхел,качи се на мотор в пустинята,язди камила,а след това летя обратно до Кайро и оттам до Щатите.Така,че това дете повече от всяко друго има правото да съм му кръстница,не мислите ли  Mr. Green

# 125
  • по пътеката
едно малко куку от нас! днес ми е поспаливо, спах около 4.30 4аса и на кутийки псах, 4е моят днес решил да е мил и през 4ас  ми звъни ,ама таман склопя о4и и цък някой ме оцъкли! накрая линда, мамо, отвори ми лбена! е, тотално се дигнах до ифтар и с 600 мл кафе сега съм добре!
за френско говорящите, намерете фалек(г), да се похилите със сълзи! много добре разкритикува арабския магребски манталитет!супер е да имаш ю туб , само, който загуби нещо или му го отнемат знае за какво говоря!това е като свободата да имаш избор!  #Cussing out #2gunfire Crossing Arms

# 126
  Здравейте момичета,гледам хубаво сте пописали тези дни.
Олд    bouquet за новата тема .Да е живо и здраво бебе Борис,скоро и кандидат кръстницата му да ни зарадва с хубави новини и приятно изкарване в Лондон.Дано успеете да се срещнете и с Хари и нейните сладури.  За възрастта и бебетата и аз не съм съгласна много с Надето.Хамуди го родих на 30,а Яси на 30 и....
На всички които са имали поводи за празник-Желая здраве и сбъднати мечти!
На всички нови момичета-Добре дошли!
Деси,Мелани,Хари    bouquet
Катета Hug Hug Hug
Дани и Дина,страхотни кулинарки сте. Hug
Тези дни нямам време да се обърна,майка ми замина и сега се грижа и за дядо ми.Той не иска да дойде при мен или сестра ми и се редуваме ние при него.Стягам учениците,от понеделник са в ново у-ще.Ходя и с Махмуд по доктори за ухото,но май ще се наложи да му поставят някакви тръбички и се притеснявам ужасно.Ясин от ден на ден е по палав,но мисля да не го пускам на градина тази година,въпреки огромното му желание да ходи.
На всички много,много Hug

# 127
Магде, Hug Hug днес с Абра говорихме за теб и за близнаците, че изчезнахте нещо. Аз казвам - да издиря къде магдето заведе моят приятел Ясин?  А тя ми казва, че сигурно приготвяш учениците! За Махмуд, за кохлеарна импланта ли говориш? Кега вече операциите на уши и подобряването на слуха, ако за това говориш, са напреднали и тук. Не се притеснявай! Всичко ще е наред!  Hug Любопитко Яси какво прави!  Heart Eyes

Хари, нова къща ли? В старият квартал ли сте или съвсем друг район? Честито, а тъкмо твоята поничка - ти веднъж така беше написала, ще е готова да рисува дизайнерски по новите стени.... еееех, какво щастие!  Heart Eyes   

Наде, и аз вече, над 30-те, не мога да си помисля, че съм голяма, за да родя бебе. Знам, че съм, но... така искам и се моля! Ето, по предложение на Амал, пия витамин Е, нар, сега и по Рамадан като поизтощя организма и като дойде конника, въобще не се замислям за годините!     

Дани, сигурно се измъчи с тези зъби! 

Дала, много хубави новини носиш от Парижа! Браво!

Найра, Дезърт, ходихте ли до джамията? 

Дина
, да не отиде на рожден ден? Как е твоят малък мъж?

Ели на Дивка майка й, къде си и ти?  Hug

Кате, намерихте ли това котенце? Ние сме губили куче. Много е тъжно!

# 128

този път закуската е от мен-лек пост на постещите
хаяти видях 4е 4етеш-защо не се разписа Thinking Crossing Arms
спорти ти си идеалната кръстница за всяко бебе Grinning bowuu

# 129
Кате , мерси за рецептата , ще я пробвам обезателно .
За утре мисля да правя пълнени чушки с ориз и кайма .Намерих чушки с нормален размер и съм безкрайно щастлива иначе чушките тук са огромни и за две чушки ще ми е необходимо близо кило плънка .
Кате в Мароко , мъж ми купува едни плодове приличащи на ягоди,  но са грапави и на вкус нямат нищо общо . Знаеш ли как се казват ? - ако изобщо си ги виждала , защото само във Фес ги видях .

# 130
Добро утро, девойки! Я каква съм ранобудна  Crazy Но от мислене да не забравя нещо, скочих рано-рано.
Деси  Hug И закусчицата си я бива. Аз сега ще сервирам едно кафенце.
Магде  Hug и за теб. Надявам се скоро всичко да премине и да се притесняваш повече за слуха на детенце! Praynig
Дани, разхили ме с тези чушки, но знам какво имаш предвид  Mr. Green
Марси, още ли си в ю тюба?? Laughing
На спящите - сладки сънища, на ранобудните - да ви е спорен денят!  bouquet

Това за Кетето Ш:

А това за всички кафе-маниачки:  

# 131
Dala и на мене много ми хареса тази идея с непотребните вещи. Тук няма да стане защото хората веднага ще започнат да одумват кой какво е извадил, откъде го има и така ....
Радвам се за чичото и дано наистина помогне. Видял е той, че се свястна жена, затова е....
Шехи приятно изкарване в Лондон, дано времето е приветливо и да се видите с Хариет. И да се върнеш напазарувала дребни неща за дребни деца Simple SmileSimple Smile
А за годините имах предвид ражданията над 50г. тъй като в случая ставаше дума за 59г. жена. Просто това ми е странно.... Не съм имала друго впредвид, то и моите момичета са на по 27 и 26 и още нямат в плана си бебе Simple Smile
Като гледам долните постинги явно съм имала неправилен изказ, за което извинете...  baby_neutral  baby_neutral  baby_neutral  Praynig

# 132
добро утро и от мен!
Шехерезадке и аз не съм от спящите!станали сме в ранни зори и сега вече апартамента ни стана тесен и май ще хващаме улиците но още е хладничко и се чудя дали малко да поизчакаме.
Кате Марокита- тука сме си с Ивка, но гледаме да се възползваме от последните топли дни, че май от петък малко дъжд ни чака и няма да сме по улиците май.
Дала- и на мен ми харесва практиката при вас да се разпродават ненужните вещи. аз постоянно се чудя какво да прая с дрехи и др. вещи, които се натрупват в къщи и ми било забавно да посетя такава разпродажба.
а за късното забременяване мисля че няма нищо лошо, стига организма да го понесе, но наистина 59 години са си множко. отглеждането е трудно и за маладите, а какво ще прави тази жена като й натежат годинките. аз имах кофти бременност и се чудя ако имаме второ дете какво ли ще е. че аз едва издържах до края с тия контракции от 4 месец. много кофти преживяване и по-малко движение, а аз каквато съм си хаймана направо .......... Sick
чао от мен че Ивето вече е докопала чантата ми и вади всичко..........

# 133
Добро утро и от мен.

Деске, не ме е отсяла пясъчната буря, ами вируса  Joy  ама днеска съм на работа дори.

Намерихме котето, след като цял ден прекарахме в рев и самообвиняване, вечерта излезнахме пак да го търсим и то взе ,че се обади  Simple Smile  Милото, цял ден е прекарало при двигателя на тая кола, от страх не е мръднало и чак по тъмно се обади. Всичко е добре, когато свършва добре. Ама много му се насъбра завалийчето- за 2 дни, 2 пъти го къпахме  Joy

Иначе какво да ви кажа, пак имахме гости снощи, ама този път мои колеги, та нямаше как да роптая  Embarassed

Дала,
гледай какви сме загубени, французите не ги е срам д акупуват и разпродават стари вещи, а ние се червим. Липсва ни самоувереност.  Иначе и аз не търпя непотребни неща, редовно правя чистки. Имам чувството, че къщата тежи 100 тона. Дрехите ги раздавам на циганите, ако са по-новички ги нося в работата,имаме такава кампания за събиране на дрехи и обувки, ако са хептен стари ги горя. Като бях отпуската в нас, сума ти кашони с вестници и списания изхвърлих, както и учебници и тетрадки. 
Само гледам като разчиствам, мама и баба да не са наблизо, че получават инфаркт, като ме гледат с какъв замах действам  Laughing  те старите обичат да си къткат разни нещица, всичко им е със сантиментална стойност   Twisted Evil  сигурно и ние като остареем, ще сме така

Страхотна, ти каза, че те озадачавало доброто отношение, което любимия на сестра ти е запазил с бившата си съпруга. Ето това доказва, че е свестен човек. Знаеш обикновено при разводи какви грозни сцени се разиграват и вадене на кирливи ризи. така че това може само да е в него плюс. Не са се разбрали с жената, развели се, случва се, но имат дете, което ще ги свърезва завинаги, така че едни приятелкси отношения са най-добрия вариант Peace

Шехи, мойта майка "бие" твойта по рекорд- била е на 40г. като ме е родила. И между другото никак добре не се е чувствала от злобни подмятания. Но затова пък никой не й дава годините, младее покрай мен  Wink

Магде, успех с дядо ти, все едно вече 4 дечица имаш Simple Smile Като знам баба как ни върти всичките  ooooh!  абе да са живи и здарви, че без тях сме наникъде  Praynig
Дано да няма проблеми с Махмуди  Praynig

Дезърт, гости от господ викаш, а  Simple Smile  абе я кажи как е Втората Световна Война на тр, че не можах да обясня на жената. Война не беше ли мурабе или се бъркам  newsm78  Като гледахме снимките , исках да й кажа, че дядо ми е военен, ама само за аскер се сетих, пък аскер май е войска, а не военен  newsm78

Лили, честита ти първокласничка! хайде, иншалла и абсолвентки да изпратиш  Praynig

Последна редакция: ср, 10 сеп 2008, 09:56 от Шилан & Шиар

# 134
Добро утро дами !
Магде , с теб съм в мислите си ! Дано всичко от шуми по възможно най-лекия начин за детенце . Praynig
Спорти , много изкушения , много нещо си пуснала . Flutter
Наде , май само аз те разбрах какво искаше да кажеш .
Майка ми / мир на духа и / мен ме е родила на 24 докато сестра ми на 37 години и аз от страни видях колко голяма разлика има в това , което аз правех с майка и това , което сестра ми .
Тя милата изобщо не е играла на нашите игри , защото майка вече беше болна . Не е едно и също да си на 20-30 и на 50-60 .
Елидивка , приятна разходка и ние се каним след малко да излезем , че вчера не си купих някои тоалетни принадлежности , че си имам магазини аз не пазарувам всичко от едно място дори и в Мол да вляза не купувам всичко от там .
Дала , тук не съм видяла такива разпродажби , но има специални кофи където да изхвърлиш ненужните дрехи , чанти , обувки и освен това има каритаси за ненужните вещи с по едър обем . А при желание да вземеш някой лев има магазини , които се казват Баратерия там изкупуват употребявани неща даже и дъска за тоалетната чиния съм виждала при обиколки .

Общи условия

Активация на акаунт