Мами вегетарианки, да се преброим и споделим - 2

• 19 733
  • 312
  •   1
Отговори
# 150
Грейси, благодаря за линка  bouquet
В общи линии е това, не е кой зне колко сложно нещо, но има разни вариации с ток и кръгове на водата - те са скъпи. Отвам да поръчвам от линка, че направо съм се натровила вече с готвена храна.

ОП, преди много години работих в ДГ като външен преподавател по английски. Такива неща видях, такова отношение от страна на "леличките", че хич не ме изненадва да правят нещо зад гърба на родителите. Логиката им е че те за това са учили, а родителите са просто родители - не са учили 5 години как се гледат деца  ooooh! Единствено при алергични деца или с други проблеми са много склонни да не се месят, понеже страхът е голям и нямат идея как да се справят.

# 151
Това е машинката. Върши работа Peace

# 152
  • София
Жени, кажи къде ги продават на такава цена тези спраутъри!!
Тъкмо щях да отговоря на Шивани, че машинката, която описва струва около 100 евро и доставката е малко сложна, специално издирвах доставчих за Европа и намерих, но цената ме отказа.

Ей това същото ли е, щото струва 30 лева?

Да, ясно. Но на това, което го продават на нашия пазар, купияките за семената не са ли от пластмаса. И ако е така, то каква е тя, т.е. какъв номер има?!

Мег1, за ДГ дуржавните си много права, имаш пряк контакт и наблюдения. Алтернативата е частна детска градина или детето да отиде в специализирана, където има по-строг контрол и диета в храненето!

# 153
На малкия му се е сцепила едната гънка м/у устните, това би трябвало да означава, че има нужда от витамини от групата В, нали? Някой знае ли какво трябва да му давам?

# 154
На всички спраутъри, които съм разглеждала досега, тавичките са от пластмаса. Имайки предвид, че не се затоплят и няма вероятност да се надраскат при използване, не би следвало да има проблем с пластмасата, независимо от номера...

Бирената мая съдържа почти всички от група Б, без Б12 и с много малко Б9; зелените листни, бобовите.

# 155
Той е на година и 10 месеца и си мислех да му подсиля храната, понеже предпочитам да не му давам добавки, давам му само два билкови препарата. Сега не е сезона на зелеонолистните, тия, които продават дали ще стават за нещо?

# 156

Бирената мая съдържа почти всички от група Б, без Б12 и с много малко Б9; зелените листни, бобовите.

Кажи за бирената мая, че аз се бях засилила да давам на малката. Бях чела някъде, че има такава, подсилена с Б 12.

По отношение на спраутърите - в щатите масово използват едни, които досущ приличат на буркани - http://www.nowfoods.com/?action=itemdetail&item_id=13705. Но тук не съм виждала.

# 157
Ето един линк за отглеждане на кълнове в буркан.
http://beinsa.info/tmp/How%20to%20make%20Bean%20sprouter.pdf

# 158
Ето един линк за отглеждане на кълнове в буркан.
http://beinsa.info/tmp/How%20to%20make%20Bean%20sprouter.pdf

Ами да, същата работа като линка, който дадох - само че там ролята на чорап играе нарочна мрежичка от неръждаема стомана, а и струва пари Simple Smile

# 159
О, кълнове могат да се правят по много начини (нали съм си малко откачена, поръчах си цяла книга за правене на кълнове  Blush); въпросът е да ти е максимално лесно и удобно - затова са спраутърите (не за най-добър резултат).

Бирената мая, която аз ползвам има и Б12, но тя има и други добавени неща. Българската няма "екстри", но на мен ми е трудна за преглъщане..
Немската се разтрошава много лесно и си мисля, че може много добре да се "маскира" в храната на детето, за да го няма момента с преглъщането на хапче..
За заленолистните, сега би трябвало да има броколи, но много деца не го харесват...

# 160
Ура!!! Кълновете ми са готви, сега съхнат на слънце. Набутах малко на малкия в попарата и успях да го убедя да изхрупа няколко. Малко са странни на вкус, как да му ги приготвя, за да е вкусно и да ги яде? С лимон ли? Взела съм цвекло, ако направя салата от цвекло и кълнове, дали ще излезе нещо?

Иначе са толкова красиви и живички, чак ми е жал да ги ям.

# 161
Това е най-добрият сайт за кълнене, на който съм попадала. Отляво е пълно с рецепти и идеи.

# 162
Здравейте!

Попаднах на нещо, много ценно за всеки уважаващ себе си вегетарианец - преса за студено пресовано олио. Знаете за омега мазнините, колко ценни са и т.н. Проблемът при тези  масла е, че бързо се окисляват и трябва да се консумират непосредствено след изтискването им. A продаваните в здравните магазини стоят с месеци, да не говорим, че литъра им е 70 лв., докато с домашна мелничка ще струва 12 лв/литъра (при 3.80лв. кг. ленено семе). Същото важи и за другите масла. Така ще можете да си позволите ценните Омега мазнини и домашна козметика всеки ден.

И така, отново призив - ако се съберат 4 човека, излизат 78 евро едната (цената включва изпращане и такси). Какво му плащаш! Хайде на пресите!

Между другото, двама преводачи вече получиха EasyGreen ферми. Фирмата заплаща с такава машина+изпращането за превод на страницата им http://easygreen.hit.bg/index_english.htm
Tърси се превод на полски, испански и италиански.

Последна редакция: вт, 21 окт 2008, 11:23 от Ludmil

# 163
Тъкмо си бях купила ленено семе и се чудех какво да го правя, даже не бях сигурна може ли всъщност да се яде.

# 164
Тъкмо си бях купила ленено семе и се чудех какво да го правя, даже не бях сигурна може ли всъщност да се яде.
Счукваш го или го смилаш и го поръсваш където искаш - салати, супи и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт