НОЕМВРИЙЧЕТА 2005 - 19 тема

• 15 547
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Ха , добър ден!
Милейди, честит ти рожденик! Да ви е жив и здрав!Много да си обича и глези двете дами!
Майче, моите съболезнования Flowers Rose
diddi , а как беше Ваньо днес на градината

# 166
Привет!

*MILADY*  - Да ти е жив и здрав и много да се обичате!

majceto  - моите съболезнования за баба ти. По-важното е сега е баща ти да се възстанови!

С интерес следя как се адаптират децата ви. Ники живот и здраве ще тръгнем на градина в края на декември, тъй като сградата сега е в ремонт.

Иначе Ники няма никакви проблеми с баща си, даже аз съм игнорираната. Редовно се разпорежда с неща от сорта: "Мамо, ти прави вечерята, аз ще ходя с тати до магазина.." общо взето редовно ме праща в 3-та глуха, че да се занимавала тя с тати. По едно време се дразних, но сега гледам на всичко като 20-30 мин. почивка.

Лек ден на всички и далеч от болестите.

# 167
милейди, да ти е жив и здрав рожденика! като гледам този сладкиш и се сещам онзи ден в ондата как буквално ометох едно такова парче от някакъв домашен сладкиш- много какао и много течен шоколад  Party  май ще си поръчам днес борис да ми донесе още един  Embarassed а уж съм си купила книга за отслабване.
храната е ужасяваща в градините. кейти не яде почти нещо от това, което готвят там. е, по-голямата част де. примерно меню: филия с масло и чубрица, обяд- супа от зеле, основно- реща, десерт- ябълка. следобедна закуска- филия с течен шоколад  Confused
само не знам кой е измислил тази велика комбинация зеле и леща на едно хранене- кое е основно, кое е супата и въобще като се съберат леща и зеле в едно детско коремче  ooooh! притеснява ме и това, което казва клара за частната градина  Thinking
не знам как ще я караме с кейти в градината. тя си продължава да пие по 3-4 данони на ден. сутрин освен ще си пийва едно и вечер ще наваксва с друго. забелязах, че тя всъщност замества водата с млякото, а не храната. чудя се дали не й е останало някакъв спомен от бебе- само кърма без вода  Crazy
кейти не дърпа играчки от ръцете на децата, но пък не дава и никой да й взима нейните  Naughty което аз много не харесвам, искам все пак да споделя играчките си, така че и другите деца да споделят техните с нея. но пък не я карам да й ги дава. да си решават спора сами. четох някъде, че в тоя период било много важно да си бдят над собствеността  Laughing
майче, моите искрени съболезнования!

# 168
Юка, ако съберем Деян и Кейти, ще стане катастрофа  ooooh! тя ще го набие  ooooh!
ама Клара в частна градина ли води?

Милейди, да е здрав Иван и след малко повече от година пък да вземе да се сдобие с един Иван-младши  Peace

# 169
Благодаря ви, мацки, от мое и от името на съпружеството  Hug

тити, от твоята клавиатура- в божите уши  Praynig  Hug Днес и без това ми е малко криво, защото точно днес щяха да са два месеца точно бременеене и бяхме планирали веселба, но....

Кетъринг намерих, координирах и сега се кръстя всичко да е наред за довечера  Simple Smile

Играчки- Яна не дава нейните, но не взима чужди. Ако я помоля винаги отстъпва играчката си, но се чудя дали не греша като я уча да си дава всичко  Thinking Иначе е възмутена като някой пипа нещо, което и тя иска и се сърди, оплаква ми се шумно, но пък не се саморазправя.

ПП. Съжалявам, че ви раздразних апетита  Embarassed И аз тези дни изяждам огромни количества шоколад. И всеки ден се заричам, че си връщам нормалния режим на ядене и пак се освинвам след това  Whistling

# 170
Милейди да ти е виж и здрав рожденикът!
Майче моите съболезнования.
Проблем в отношенията дете-баща мъжът ти да не иска ти да й се караш, а да се опита да намери подход и със сигурност много твърдо да НЕ позволява да бъде налаган. Ако трябва да я накаже, например в друга стая или нещо друго, но ТОЙ трябва да го направи, не ти.
тити и аз мисля, че Деян сам ще схване, че не може да взима всички играчки. За съжаление явно е избрал по-трудния начин, т.е. децата, а не думите на мама.

# 171
  • Gabrowo->Sofia
diddi , а как беше Ваньо днес на градината
Ох, аз не писах, за да не съм досадна, но сега ще си кажа. Всъщост ще започна от вчера вечерта, когато каза, че не иска да си  ходи с мен и не иска да си облича якето за навън, и не иска да си сложи шапка (качулка), а иска да си седи в градината. Е, мина му, бяхме на Патиланци, после се дра, че не иска да си ходи, че разсипахме пуканките на улицата и искал да си ги яде от там, не искал нови, после не искаше да си ходи у дома, искал да стои навън (дори ако има лоши хора и кучета). Сумарно около 40 мин. дране.... и изведнъж млъкна, преобрази се и стана пак най-доброто дете. На въпроса "Е как може да се дереш толкова време за глупости" получихме невинния отговор "Ами може".
Та тази сутрин се събуди с думите "не искам на градина искам у дома" (дори сам). Упорства докато се качим в колата. Там му помина. Влезе относително спокойно в градината, но истински се нажали, когато аз тръгнах. Между другото госпожата им е много спокойна и грижовна. Та, така. Очаквам скоро да му мине. Искрено се надявам просто сега да са съвпаднали моментите, в които Ваньо иска да се налага и за нещастие задължително трябва да е градината.

Сега отивам да обядвам и да се почерпя едно шоколадово десертче  Wink

# 172
Алекс вчера тръгна на детска градина.Влеза широко усмихната ,а вечерта изобщо не искаше да си тръгва.
Рева в двора на детската градина ,защото сме си тръгвали ,а тя искала да остане. Днес отново влезе широко усмихната.

Притесняват ме много неща около детската градина - видях ,че някои от родителите влизат вътре в помещенията с обувки да търсят разни играчки ,вчера децата  са спали с  чаршафи ,а  денят беше студен.
Питах дали и днес ще са с чаршафи- обясниха ми ,че щели да спят с олекотени завивки ,защото било студено.
Като си прибирах Алекс - беще разгащена,  с гол кръст и корем ,но много щастлива. Госпожата ,която трябвало да гледа децата следобяд,   взела отпуск ,защото синът й е първокласник,  и вчера бяха извикали някаква много възрастна жена да гледа децата . Тази жена ме уведоми ,че Алекс следобяд закусила торта,но още като се прибрахме- детето каза ,че е гладно ,а като я разпитвах какво са закусвали  следобяд - ми каза ,че им дали нещо в чашки ,но тя не го яла. На таблото няма изнесена информация за менюто на децата.Материалната база е вехта ,но това няма значение за ентусиасти като Алекс Simple SmileВсе още трупам впечатления ...

Милейди, да ти е жив и  здрав рожденикът!
Майче, моите съболезнования.Скорошно оздравяване на баща ти.

# 173
Здравейте,

Милейди, честит рожден ден на Иван! Да ви е здрав и щастлив!!! (всъщност и моят мъж скоро беше рожденик - на 14.09  Heart Eyes )

майче, приеми и моите съболезнования!

тити, значи Деян просто трябва да се научи сам, че като не дава играчки на децата ще яде бой от тях. Така де - опитът учи. Друго наистина не ми хрумва. Надявам се, че не си се засегнала от предложението ми, всъщност не съм се и съмнявала, че си обяснявала, идеята беше дали разбира за какво иде реч или просто в едното му ухо влиза - през другото излиза.

Юка, и в нашата градина положението с храната е подобно. На закуска имат или някаква готова закуска (нямам си идея каква точно) или филия с нещо (като лютеницата онзи ден). За обяд имат супа с месо - все е пилешка. за второ - нещо сухо (кюфте с нещо си беше), за следобед - филия с нещо си намазана и веднъж седмично макарони на фурна. Изобщо ....  Sick Вода разбрах, че не им дават да пият. Вчера Ади ми обясни, че като си миела ръцете в банята пиела от чешмата, защото била много жадна. Скоро ще направя забележка на госпожите  Twisted Evil Чакам само още малко да ми се посъбере и ще ги направя на 5 стотинки!

# 174
Ама как така не им дават вода по градинките на децата?!?! Това е лудост  Shocked

# 175
Desi_slava  - много кофти звучи всичко което си писала за детската градина. Вярно, че са държавни, но чак пък толкова....направо не ми се коментира ooooh!
 и това с менюто в градината на Dominika звучи ужасно. При нас менюто е добре изготвено, имайки впредвид обстоятелствата. В понеделник винаги имат вариво (боб или леща), всяка сряда риба, всеки четвърк ориз през другите дни редуват картофи зеле и винаги с месо. закуската е много разнообразна. Също редовно имат салата и плод за десерт. Ники всичко си изяжда, но както знаете тя никога не е имала проблеми с апетита (да не чуе дявола)

Да, това това с водата и мен ме очуди много  #Crazy

Покрай това ядене забравих да попитам - Завиват ли се вашите деца?Ники немога да я накарам, а в чувал въобще немога да я сложа - пищи като луда. Времето вече захладня и незнам какво да я правя...

# 176
  • Враца
*MILADY*  да ти е живи и здрав рожденика!
Относно храната в градината- при нас няма изнесен списък с менюто, мисля да попитам другата седмица на род. среща. Забелязах, че вечер Марина яде два пъти повече от преди Simple Smile.
За завивиките- малката е голямо шило. Намирам я в какви ли не пози нощем, но и купихме спален чувал и си спи с него, иначе да е настинала сигурно. свекърва ми разбира се веднага се изказа, че мъчим детето в това нещо. ooooh!

# 177
MILADY, да ти е жив и здрав мъжа.
При нас също пият вода от чешмата. Защото на родителската среща ще вземаме решение за минералната вода. Кити, както вече писах не реве за вода веднага след като я взема, което ме навежда на мисълта, че се справя сама с чешмата. Разбрах, че някои родили са сложили шише в шкафчето, но аз реших да не го правя, защото тя ще го изпива на веднъж, или ще излиза доста често и накрая ще се залее. А може би са с голи кръстове, защото ги оставят да се обличат сами. Аз вече казах, че и мен ме притеснява това, но пък ще се научат. наистина не е като в яслата - не ги обличат, не ги хранят - да се оправят сами. Свито ми е, но пък все някога трябва да се научат. Дано са здрави само.

# 178
  • София
...че им дали нещо в чашки ,но тя не го яла...
Една бисквита счупена на две и залята с нишесте в алпака чашите. Сиреч бисквитена торта  Mr. Green

# 179
...че им дали нещо в чашки ,но тя не го яла...
Една бисквита счупена на две и залята с нишесте в алпака чашите. Сиреч бисквитена торта  Mr. Green

Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт