Мама лесно се не ста`е, но СЕПТЕМВРИйката от радост си сияе!

• 14 690
  • 285
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте и от мен,
аз съм си още 2 в 1. Днес бях на преглед, док ми каза, че бебчо вече се е завъртял с гръбчето на ляво, но така и не слиза надолу към малкия таз  newsm78 При жени, които ще стават мами за първи път този процес започвал около 10 дена преди термина, а моя е след 6 дена... Май, май съм се запътила към операционната ако бебчо не реши да се смъкне надолу до понеделник  Cry В понеделник влизам в болницата, ще ми правят изследвания  Praynig моля се дотогава бебчо да размисли и да слезе надолу.  newsm12 Дано да ми се размине секциото и във вторник да гушкам бебчето си  smile3504

# 226
Честита радост на  мама Криси !!!
Eee Дими, честита Сияйна, нека да сияе като името си !!!
Шейли, честит голям юнак !!!

Мире, Стон добре дошли !

Моето гърло като че иска да се оправя, но ще видим  Wink Пия 2 хомеопатични и правя гаргара с нишадър, това за сега е което ми е помогнало. Дано се оправя, че вече наситина много ми е притеснено.

# 227
Jesuse Nelly и аз съм като теб. Терминът ми е след 5 дни, а коремчето изобщо не се е смъкнало Sad Желая ти успех и дано се размине секциото!  Hug
Аз си седя у дома, че милото гледа мач след мач. Сега играят любимият му Ботев Пловдив срещу Литекс и само го слушам как вика и се ядосва!
Дано не му се развали много настроението, че ми се иска после да излезем и да се разходим. Но то май ще вали де, та не знам. Иначе днес ми е мързелив ден, нищо не съм готвила и само се помотвам  Embarassed

# 228
Димчо, Шейли, честити ви рожби!!! Много да ви радват!

Мире, Стон, добре дошли обратно!

Оф, е днеска вече е егати офанзивата да ме проверяват. И да ме питат "ама как, ама що не си в болница, ама кво ще правиш ако не тръгне, ама, ама, ама" #Cussing out Не стига, че на мене ми е дошло до гуша вече #Cussing out, че и допълнително. Е не мога да ги разбера някои хора. Накрая го отнесе едната де. Само че (почти) незаслужено. Някой ми звъни цял ден от скрит номер и затваря, като вдигна. Та тая въпросна позната направи генералната грешка да не си покаже номера - е как я овиках, докато обясни, че за пръв път ми звъни (днес...иначе оня ден ме провери #Cussing out).
Ужас ми е целия ден Crazy

ПП
Извинявайте, че ви товаря с мойте глупости. Ама пак имам чувството, че ще се спраскам откъм гърба.
В понеделник съм на консултация - ще видим док какво ще каже (ако стигнем до него де...ама ще стигнем сигурно).

Последна редакция: сб, 13 сеп 2008, 18:30 от Шматка

# 229
Димче, Шейли, честити ви бебчета!   bouquet Да са здравички и много да ви радват!  Grinning Чакаме и снимки.

Мирка, Стон, Жужа, добре дошли при нас.

Мерси на мамите, които ми отговориха за кошницата за кола. И аз си мисля, че нищо допълнително не трябва да слагам. Все пак е произведена за бебета 0+.

# 230
  • Свиленград
Здравейте и от мен! Ето ме, завърнах се най-накрая след 3 седмично отсъствие. Завърнах се с едно прекрасно малко момиченце на ръце. Роди се малко дребничка 2550,но за това пък яде като за трима. Яде, повръща от преяждане и пак иска да яде. Да ми е жива и здрава.
Искам да поздравя всички обебили се мами. Няма да казвам поименно,защото все ще пропусна някой. Много здраве, щастие, спокойствие пожелавам на Вас и вашите бебета.
Ще ви разкажа накратко за моето раждане. Понеже беше секцио се знаеше процедурата каква ще е. С тази разлика,че този път беше много по-бързо от първия и в 6.38 сутринта, точно за 40 минути се роди Йоана. Шиенето ми се стори цяла вечност. Треперех ужасно много и ми се схвана глава,рамене...всичко,което усещах. Малката така силно се разрева като я извадиха,че чак баща й навън я е чул.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green На мама певицата Simple Smile. После ме настаниха в реанимация. Треперенето спря след около 30 минути, поотпуснаха ме краката и по съвет на Асето започнах да се движа наляво-надясно. Така цяла нощ/ Изобщо не спах,защото в реанимацията бяхме 6 жени 2 от които не спряха да хъркат. Ама толкова силно,че на няколко пъти се стрясках,че ще се задушат  Joy Joy Joy Слава богу на сутринта бях първа в раздвижването. Изправих се и тръгнах. Преместиха ме в единична стая и после започнаха мъките ми. Малката я сложиха на ампицилин 5 дни,аз бях с 3 вида антибиотици,вдигнах температура 38 градуса заради гърдите. Но за моя радост всичко това свърши и от 7 дни вече сме си у дома. Гледаме се заедно с баткото. Спрях го от градина,за да свикне с новата ситуация и така... Много съм благодарна на мъжа ми,който страшно много ми помага и ако не е той нямаше как да се справя. Бебето се храни на час,час и половина. Понякога и през два,но нощите са ни време на будуване и ядене. Гърдите ми ще се пръснат от мляко. Даже слагам в стерилни бурканчета и замразявам в камерата. Дано да успея да съхраня по-дълго време,за да мога да си я дохранвам след време,ако евентуално нямам кърма.
Това е за сега от мен. Ще се опитвам по-честичко да ви следя и да се включвам.   bouquet  bouquet  bouquet

П.П. Много ми липсвахте през времето,когато нямах нет.  Sad Embarassed

# 231
Привет и от нас   Heart Eyes

Ние се храним на 2-3часа, но понякога се присещаме и през час че ни се яде  Simple Smile
И аз цедя след хранене по 20мл някъде, струва ми се малко и се притеснявам да не вземе да секне  Praynig че ужас Не знам вие и двете гърди ли цедите или само едната ?!
С тая кърма ще умра от притенение, утре отивам да си купя чай. Иначе не мога още да ям като хората..то и затова кърма сигурно нихт..след тея интервенции в болницата ми секна апетит и чудо! Решила съм да не ви разказвам за моето раждане, че беше ужаст  Rolling Eyes

Да ви питам и друго, с какво мажете зърната че аз вече изхабих един крем Лансинох и сега се чудя какво да си купя. Много са ми разранени и така болии  Shocked

Лавинка, тая твойта частната не знам за какво ти иска 300лв щом няма да раждаш при нея? Аз си бях на частно - всички прегледи си плащах и най-накрая и пакета за секциото. 1

ЧЕСТИТИ БЕБЕШОРИ НА ШЕЙЛЕТО, ДИМЧЕ И АКО ИМА НЯКОЙ КОЙТО ПРОПУСКАМ СЪЖАЛЯВАМ, НЕКА ДЕЧИЦАТА ВИ РАСТАТ ЗДРАВИ, УСМИХНАТИ И МНОГО ЯЩНИ  Peace

Жужке, добре дошла.  Hug

А къде се губи Ирини, аз малко пропуснах ама нещо не и засичам постове последно време?

Мирка, аз мажа със спирт от всички страни пъпчето, под тази щипка. После слагам пудричка като тя си пада не особено на точното място  Thinking

Хайде моя юнак май ще става, след малко ще имамме приключение в банята. Трудно се справям, а като се сетя, че от др седмица ще къпя сама  ooooh! Май ще прескачаме дни Tired

# 232
Димче, Шейла ЧЕСТИТА ВИ РАДОСТ   bouquet  bouquet 

Стон, Вили, Мирка , Жужа

Мирка наистина ли не е страшно  Thinking

Джул мерси, че си се сетила. Hug Hug HugТук съм все още  Whistling

# 233
Здравейте, мами, аз не сьм писала отдавна. Но някакси ме завьртяха нещата. Ние се родихме по-рано от термина /27,09/ на 04.09. - 3850 гр., 54 см.  Crazy
Сега сме си в кьщи, кьрмим се, макар да имахме малко проблеми с кьрмата и гьрдите. Но сега положението е овладяно.  Praynig
РАждането мина малко трудничко. Но сега всичко е наред и се вьзстановяваме. Whistling Hug
Поздрави на всички мами с вече родени бебчета.... много щастие занапред, а на чакащите - скоро ще разберете най-голямата магия на живота и щастие, което идва с труд, но си заслужава всичко  Grinning

# 234
честито на всички нови попълнения в редиците   bouquet
На майчетата стремглаво възстановяване а на бебетата - бързо наддаване!
Ето още снимки от нас :http://www.snimka.bg/album.php?album_id=284988&pid=7588299

# 235
  • София
Вилистар, много се радваме, че си отново при нас! Наистина доста време се загуби!  Hug Супер, че имаш много кърма!  Peace Прясната кърма може да се държи във фризера  между 3 и 6 месеца, така че наистина е добра идея да я замразяваш, докато имаш в повече!

Мерлинката, защо не те виждам в списъка на обебилите се мами?  newsm78 Нещо сме те пропуснали..... Rolling Eyes Момиченце или момченце имаш? Как се казва? Ти си била с моя термин- аз също очаквах да родя по-рано, защото бебето се смъкна още в края на август, обаче ето ме на- все още си седя с коремче  preggo.

# 236
Здравейте, аз съм от октомврийките, редовно ви надничам из темичките просто сте ми интересни в  разговорите си.Честито на всички мами с бебоци и аз се вълнувам с вас защото и аз скоро ще гушна живот и здраве мойто бебче.Гледам софийските мами с много хубави поларени пеленки завивате бебчета, от къде ги купувате.А към пловдивските момичета в тема в отчетната ви споделете от къде пазарувате, дали в Пловдив има такива красоти, аз нещо не мога да видя по магазините.Благодаря предварително и успешно и леко раждане на всички очакващи Hug

# 237
Мерлинка, честито бебче! Ще се радваме да споделиш повече подробности Simple Smile Как се казва малката или малкият, а и ако и снимки покажеш, ще сме безкрайно щастливи. Ние чакащите сме като гладни хиенки - бебчета ни дай да гледаме и да им се радваме!  Heart Eyes
Бижу, щом Лансинохът не ти е помогнал достатъчно и си с разранени зърна вземи си крема на Авент. Скъпичък е - 30мл са 22лв, но знам, че е по-ефективен от Лансиноха. Аз още не съм го пробвала, че нали малката си седи още  в коремчето Simple Smile А за Ирини ни информира Юник. Наложило се е да я приемат в болницата по-рано, за да я наблюдават, заради намалели околоплодни води. Всички тук й стискаме палци и чакаме добрите новини!
Шматароче, знаехме си ние, че някой ще го отнесе накрая  Joy Успех в понеделник, ако събитията не се развият по-рано!
Вилистар мила, добре завърнала се при нас! Много ни липсваше!  Hug

# 238
  • при моите любими
Здравейте пак и от нас. Честито на всички нови мамчета и много  Hug  на завърналите се. Нона е много добричка, но има часове в които има повече колики и миличката така се гърчи от болка и проплаква жално, че чак сърцето ми се къса. Ходихме отново на преглед и за 20 дни е наддала 630 грама и казаха, че е добре. За крема за зърна да кажа, че при мен май много не ми помагат нито този на Авент, нито Лансиноха. Аз имам рана на едното сърно още от втория ден в родилното и от тогава не ми минава. То всъщност ми е сцепено отстрани зърното и малката всеки път, когато захапва и е много гладна първо леко го предъвква и тогава го засмуква. И в този момент болката е ужасна, но като го засуче след това вече не боли. Направо не знам кога ще мине. А около 10тия ден много ме болеше и бях спряла да и давам да суче от тази гърда , за да заздрави малко раната, а през това време се цедях от тази гърда и сега не стига, че не ми мина, ами тя произвежда по-малко кърма от другата. Но вече пак суче от нея, боли не боли ще търпя, за да се нормализират пак нещата. Купих си и от лактогенния чай и май ми се отразява много добре, а и на мен ми е вкусен. Това е за сега от нас. Целувам ви всички

# 239
  • жителство на место
cydonia казаха ми един "бабин лек" за разранени зърна: разтопяваш на водна баня две лъжици лой /агнешка или заешка/ и слагаш две лъжици пудра захар, да стане като крем. След това слагаш полученото кремче в две капачки от кока кола- например и ги държиш на зърната като тапички. Не съм го пробвала, на мен ми помага крема на авент, но опитай ако искаш, човек никога не знае. Лактогонния чай и аз го пия, и на мен ми е приятен.

Общи условия

Активация на акаунт