Мама лесно се не ста`е, но СЕПТЕМВРИйката от радост си сияе!

• 14 701
  • 285
  •   1
Отговори
# 210
Ехееейй, какво става тука ?!!  Shocked Shocked #Crazy
Мирка, Димче, Шейла!! Големи емоции!!
Мире, боля ти те главата, бе кака?! Разказът ти е прекрасен..а Симона е наистина една чаровница! И на мен малко ми прилича на татко й  Embarassed
Шейлеnewsm20 Простооо, страхотно ни изненада, много приятно! Най-благородно ви завиждам, да сте живи и здрави цялото семейство! Силни прегръдки! Почивай си и после... те чакаме  Laughing
Димче, мила, честита ти рожба и на теб! Тихо мълком...."аз родих" Simple Smile
Звучите наистина най-щастливите жени на света!
Искам и аз!

# 211
  • Варна
А на мене ми се губи Стелла тия дни  newsm78 Някой нещо да знае? Уанде?

# 212
Аз чак сега ставам, явно на хладинка добре се спи..........и какво да видя-изненадки  Grinning !
Шейле, евала мацка! Ей така се прави! Живи и здрави да сте с малкия, много да го обичат и все на добри хора да попада!
Мирка, Стон, добре завърнали се!
Ланвинка, и аз ще плащам като поп. Моята бременност я следи друг лекар, който ме изпрати при този в ТК , който ще ме изражда. Още на първата среща човека си каза 500лева избор на лекар на касата на болницата и 600 лева на мен "за да ми стои включен телефона"  Wink . Та това е положението. Аз смятам да си платя за да съм спокойна, че когато и да му се обадя веднага ще дойде. Другия вариант е когато започне раждането да отидеш и на когото попаднеш. В такъв случай нямат право да ти искат никакви пари  Crossing Arms . Решението е твое  Naughty . И аз много се двоумих как да постъпя..... newsm78

# 213
Минавам само да изкукам, че днес ми е термина, но малкият не е тръгнал. Много работа имам днес, не съм ви чела. Гуш на всички.

# 214
Брей, колко много бебета?!? Честито на всички нови мами! Много, много щастие и най-вълнуващи преживявания в новото приключение!

# 215
  • жителство на место
моарейн мерси за снимчицата на Ива. Разбира се, че ми харесва, всички ми харесват Joy
мерси за милите думи и на Флучия и на Мари п

# 216
Ланвинка, и аз ще плащам като поп. Моята бременност я следи друг лекар, който ме изпрати при този в ТК , който ще ме изражда. Още на първата среща човека си каза 500лева избор на лекар на касата на болницата и 600 лева на мен "за да ми стои включен телефона"  Wink

Олеее, ще ме извинява тоя твоя док, но е леко нагъл. Аз не бих се доверила на такъв човек! За да каже нещо подобно, трябва да има доста изввратена ценностна система. Аз ли съм го карала да става лекар?! Ми, такава му е професията - да бъде на разположение.
Да сме живи и здрави и да родим здрави бебчета, но това си е абсурдна ситуация. Аз ще си платя ВИП пакета, който е за водното, в който влизат всички екстри и не смятам да дам и лев повече. Какво е това?  "на касата...и на мен лично" (че и за него повече, отколкото на касата)

Ха, не знам как вкарах и моето съобщение в цитата Simple Smile 

# 217
Страхотни новини! Много се радвам и за Дими и за Шейли!
Да са ви честити рожбите!
   bouquet

Мире, Стон, добре сте се завърнали на бойното поле. Щастие струи от разказите ви! Hug

# 218
Честити бебчета на Дими и Шейли! Много се радвам за вас!

Шейли, чакаме разказ, а защо не и снимки за домашното ти раждане!

# 219
Честито на всички нови мами!!ДИМЧЕ,ШЕЙЛЕ браво на вас момичета!!!!Да са ви живи и здрави рожбите!! Ако пропускам някой извинете ме!!Сега чета отгоре отгоре и ми се набиха само новите мами!!!
Ние сме добре!!Малката яде и спи!!Не обичаме много да ни мажат с кремче и да ни обличат но на мивката като ни мият се чувстваме страхотно!!Аз като мамче ентусиаст искам всичко сама да правя-къпя,мия обличам...тати гушка за оригване и след това я слага в леглото!!Двете баби май повече пречат но и помагат-решили са да перат на ръка ooooh!Еми щом ги влече!!!
Снощи имахме зелено аки и мама се стресна но днес всичко е наред-всяка пампа ни е пълна и съм доволна!!!Цеденето продължава с пълна сила!!!Мъчим се за гърдата ама пустите зърна много ми изтормозиха детенце!!Папаме по 50-60мл на хранене !Не я будя да яде тя сама си става като огладнее,не спазвам режими!В петък като ни измерят ще разберем дали добре правя!!
За сега колики нямаме да чукам много на дърво,че нали се храним от шише но си мисля и че е много рано newsm78Може би към 10 ден!!Имам един два леки въпроса
Как да мажа пъпчето със спирт-коя част по точно на намазвам??Розовката под щипката или къде-то друго няма? newsm78

Колко максимум може да стои във хладилника изцедената кърма??И какви чайове да поемам за да увелича лактацията? не че ми е малко но се притеснявам,нали сме на помпа и да не секне!Пия течности ям течни храни!
Благодаря предварително на всички!!А и мерси за милите думи за мен и малката ми кукличка!!
Силно стискам палци на всички които скоро ще раждат!!!Успех момичета и едно нещо от НАЙ-СТРАХЛИВАТА МАМА-няма нищо страшно!!!! Hug

# 220
  • София
Честито Димчо!  bouquet
Честито Шейла!   bouquet
  bouquetДа са ви живи и здрави рожбите!

Аз съм още 2 в 1, но чат пат имам контракции, особено като се движа в кола. Мислех дали да не направя едно пътуване на 60 тина км, ама май ще се въздържа. Резервирахме клубче за рождения ден на малкия, купихме шарен тапет за мястото където ни изскочи дупка, взех и едно чувалче дюшече за количката.  Отивам да гладя и продължавам с подготовката.
Кога беше луната - пълнолуние ли, дето влияееше на бебевалежа newsm78   

Последна редакция: сб, 13 сеп 2008, 16:55 от bora

# 221
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА НИА НАЧЕВА, ДИМИ и ШЕЙЛА!    bouquet

# 222
Бора, ако не се лъжа, пълнолунието е на 15.09.
Мирка, купи си лактогенен чай. Няколко вида са и както ми обясниха в аптеката всички са български и доста добри, но не знам каква е цената.
На мен сега кумовете ми донесоха бебешките дрешки на тяхното синче. Много са хубави и не мога да им се нарадвам. Утре ще ги изпера и изгладя. Най-хубавото е, че не са сини - само 2,3 неща са синички, та ще станат и за бебинка Simple Smile Толкова са красиви и нежнички на пипане! Дадоха ни и едно порт бебе, та съм много доволна и щастлива.
Иначе си пия чая, с милото се гушкаме, но симптоми за смъкване на коремчето изобщо няма! Добре, че в понеделник съм на лекар и ще разбера как е малката - има ли си достатъчно водичка и храничка въре и колко е пораснала!

# 223
Здравейте!Ние с бебка вече сме вкъщи и сме много добре!Закърмихме се на 4 час и засега се храним много добре!Незнам защо така се е получило, но явно смс ми се е забавил с един ден!Крисито я родих на 07.09!Също така термина ми беше на 04.09
Не съм ви чела, имам много да наваксвам, но тя Крисито е послушна и ще ми остане време!
Честито на всички нови мами!

Последна редакция: сб, 13 сеп 2008, 16:44 от juja_

# 224
  • София
Мирке, виж какво копирах за теб от кърмаческия форум:

"Откри се, че кърмата има свойства, които я предпазват от бактериално замърсяване, което позволява тя да бъде съхранявана по- дълго време, отколкото се мислеше до сега. Указанията за съхранение на кърма са както следва:

•   Прясно изцедена кърма може да бъде държана на стайна температура до над 10 часа (коластрата, или млякото което се образува до 6 дни от раждането, може да се съхранява 12 часа на стайна температура).

•   Прясно изцедена кърма може да бъде съхранявана на температура малко под стайната температура (например в хладилна чанта или друг охладител) за над 24 часа. Ако млякото е било държано на стайна температура преди да бъде поставено в охладителя, времето за безопасно съхранение в охладителя може да бъде намалено.

•    Прясна кърма може да бъде държана в хладилник за над 8 дни. Съхранявайте млякото на гърба на хладилника, а не на вратата. Ако млякото е държано на стайна температура или в охладител преди да бъде поставено в хладилника, времето за безопасно съхранение може да бъде намалено.

•   Прясна кърма може да се остави в камера в хладилника за над 2 седмици. Ако преди това то е държано на стайна температура, в охладител или в хладилник, времето за съхранение може да варира.

•   Прясно изцедена кърма може да бъде държана в камера със самостоятелно отделение в хладилника за над 3-6 месеца, в зависимост от това колко често се отваря вратата. Съхранявайте млякото в дъното на камерата. Ако млякото е било съхранявано на стайна температура, в охладител или в хладилник преди да бъде поставено в камерата, времето за безопасно замразяване може да бъде намалено.

•   Прясна кърма може да се остави в отделение за дълбоко замразяване (фризер тип „сандък”) за 6-12 месеца. Ако преди замразяването му е било съхранявано на стайна температура или в охладител или хладилник, времето на съхранение може да варира. "

50-60 мл на ядене звучи супер за бебе на шест дни! Справяте се чудесно, значи!  Peace Български лактогонен чай би трябвало да се продава във всяка аптека. Чела съм по форумите, че майчетата са доволни от него.  Peace

juja, добре дошла, надяваме се, че малката ще те оставя по-честичко да пишеш при нас!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт