Май 2005- Тема 115

• 25 597
  • 295
  •   1
Отговори
# 120
Айде, почнаха болестите Confused Какво ли ни чака тази зима...
Авата е здрава но днес не я водих на градина. Ходихме на пазар, купувахме  дрешки и обувки.
И на кожен лекар ходихме, че и излезе някакво нещо на челото. Било нещо като брадавица и трябва да го махнем, защото расте.
Да ви кажа направо се скапах от нерви с това дете! През цялото време искаше нещо, я за ядене, я за пиене, посред пътя да яде, да ака, да пишка, да седне, оттук да мине, оттам да скочи...скъсА ми нер-ви-те! Върхът беше, когато реши, че не иска две обувки - да купим само едната, та рев и сополи  Shocked 
Пак я хванаха лошите хора ooooh! За капак целият град обиколихме за едни свестни дънки и да й стават, че все са и като торби на кръстчето.

Не съм плащала нищо по градинските изследвания и чаршафи не носим.На нас всеки месец ни искат битова химия.
Не мога да разбера какво му харесват децата на Бриколажа. Ава ходи с татко си понякога и са големи вълнения Laughing
Феъри, освен да ти пожелая приятна и спокойна почивка Grinning
Адри, добра ти е програмата. Като се замисля откога не съм ходила на кино...иначе мъкнах Жорето на Аполония, но за повечето атрактивни неща нямаше билети.

# 121
  • София
Ааа, с тези направления вече наистина се обърках  Crazy
Нашата педиатърка каза, че и били свършили направленията - каквото и да значи това - платихме си всички изследвания за градината  -  23,90 чревни и прочее и май 18 лв. бяха кръв и урина. Ама аз съм си виновна, че не съм се информирала, все като паднала от Луната  Confused

Ема вчера и днес беше на градина, нали беше се разсопололивила та седя вкъщи. Оправи се май, пу-пу!
Ето какво са правили в четвъртък в градината - беше изнесено на таблото в общия коридор, изложба демек  Laughing
Аз естествено се размазах от гордост - ми да - от 15-ина деца, само 5-6 бяха изкарани, между които тези на Ема и Любачето.

Ние утре ще оставим Ема в Пловдив за 2 дни и ще отидем до Несебър - на сватба сме в неделя, не знам коя вече това лято...изпоизженихме народа направо.

# 122
  • София
Аз естествено се размазах от гордост - ми да - от 15-ина деца, само 5-6 бяха изкарани, между които тези на Ема и Любачето.

Резил, нищо не съм видяла  Blush Нали стоя с Павката отвън на стълбите и не влизам вътре  Blush Специално ще погледна в понеделник, дано не са ги махнали  Praynig На мама гордостта  Hug

Наистина се започна с болестите и вижте как и темичката ни залиня Sad Няма мами с настроение, умърлушихме се . Прегръщам всички  Hug

# 123
Добро утро!

И ние се присъединяваме към отбора на болните - от четвъртък Вали е с температура и хрема. TiredСъответно в четвъртък и петък не беше на градина.Като ходих да се обадя, групата им беше в доста намален състав.
И на нас чаршафи не са ни искали.

На всички болни дечица пожелавам бързо оздравяване! Praynig

# 124
Маи ,ние бяхме,ти си егаси агенета!
Ники вече е добре!
Болничките бързо да се оправят.

# 125
Малейна, последно, май във всички градини си имат чаршафи, а аз май просто ей така съм си решила да нося Laughing Една приятелка записа детето си в тукашната градина и се оказало, че те си имат, даже и пижамки им давали. Ама аз съм преизпълнила плана.  Laughing

Миша вече е здрава, вчера майка я взе все пак, реши, че  не е толкова зле, за всеки случай й ръгнала една-две свещички нурофен, нищо че нямала температура Laughing Презастрахова се жената. Аз предпочитам да не слага като няма, ама нейсе, няма да го правим на въпрос Wink

Бравос на Ема и Любчо, мойта мома засега се очертава да е наследила моя рисувателен талант, тоест до края на живота си ще може да рисува цвете, пиле и слънце Laughing

Катка, и Миша я  бяха хванали лудите за около седмица, после й мина внезапно, както и се появи. Аз обаче се убедих, че при нея каране и викане не помагат, просто трябва да запазя ледено спокойствие и да й говоря като на голям човек, в противен случай просто изключва, обаче това със запазването на самообладание си е сложна работа Laughing

# 126
Здравейте!
Тиа, то не знам кое е по-добре - да свикват на по-хладно или да са на топло. На Маги в градината е ужасно топло, което ме навежда на мисълта, че не проветряват особено често.
Кате, да не ми завидиш  Joy. Аз само на детски филмчета и театри ходя.
Браво на Ема и Любака   bouquet. В нашата градина още не са се организирали явно и не правят нищо смислено. Всеки ден като я питам какво правихте? Отговора е-ми игарахме си на игри  Crazy
Феъри, благородно ти завиждам. Маги не я пускат лудите и това си е. Пробвала съм какво ли не. Даже от време на време я пръскам със светена вода и викам - хайде дяволи махайте се от детето ми, ама йок  Joy. Между другото, като и направя така аз падам от смях, а тя се скъсва да реве. Явно не ще да я пускат  Joy
Вчера водих диването на театър. За съжаление бяха сменили постановката и вместо красавицата и звяра, гледахме за Барби. Няма да споменавам колко "интересно" беше, но блонди се изкефи. На всяка песничка ставаше да танцува, даже на края я качиха и на подиума. После естествено изпадна в истерия за още. Днес я водих на кино да гледа за Панда кунг-фу и пак след това имаше истерия за още. Няма угодия ....
Бързо да оздравяват болничките   bouquet

# 127
Привет!

Ние сме добре, Дени е здрав и си ходи на градинка. Вкъщи правим леееек ремонт, но с голяма мръсотия и много чистене ooooh!

В четвъртък бях на родителска среща - освен че ще събираме пари за флумастри, скицници, пастели и разни подобни, спални комплекти и покривки, искат хигиенни материали. Най-изумителното е, че комплекта с учебниците на Дени струва 22 лева!!! 22 лева за комплекта с учебниците на 3 -годишно хлапе ooooh! Ми блъска ме главата като си помисля колко ще струва като стане на 6 години примерно Whistling Иначе те вече си имат учебна програма, всеки ден различни предмети. И той си има вече 2 художествени произведения - едното е на тема "есен" с падащи листа, безпорядъчно налепени на един бял лист, а другото е една круша и една ябълка, които предполагам е трябвало да се оцветят, а не да се надраскат така че да не се различава какво е очертано на листа. Simple Smile

# 128
Здравейте и от мен!

Втората вълна от боледуването на Теа определно е настинка. Даже разместихме мебелите, защото диванът досега беше разположен така, че беше на пътя на някакво течение в стаята и съм убедена, че Теа така настина. Пуснахме парното даже, защото е страшен студ  у нас. Две вечери подред я разтривам преди лягане с Пулмекс - гръбчето и стъпалата, същото правя и преди следобедния сън - определно това раздвижване на кръвта има ефект. Подкашля кофти, но се надявам да е остатъчно.

Това мойто диване, вместо да помъдрява, направо се вдетинява. Не зная какво й става, ама само глупости върши. Примерно вчера, оставих я буквално за 2 минути извън полезрението си - просто бях с гръб към нея, докато задушавах един гъби, през това време нашата с една детска ножичка за изрязване, която й бях разрешила да ползва по предназначение, се свряла в коридора и баща й я завари да се постригва и да пълни една кутия от обувки с коса. После обясни, че искала да напълни кутията, за да си играе с косата си. Половин час преди това я заварих в кухненския бокс да се бори с една лепенка, с която плътно си беше залепила и двете ноздри и беше изпаднала в истерия (но тиха, защото знае, че е направила беля), защото лепенката определено не искаше да се маха оттам. Едвам дишаше. Все такива ги измисля, не хване да се заиграе с нещо нормално, ами само глупости.

Гуш, Ема много добре оцветява, всичко е в контурите, това е голямо постижение за тяхната възраст. При нас всеки ден сменят изложбите, освен оцветяване правят едни работи с тесто, нещо като апликации - например тесто върху квадратен картон - като фон, отгоре мидички, камъчета, после оцветено, понякога разни неща с пластелин, понякога разни фигурки от хартия... всеки ден е различно. Въпреки това, досега никога не съм видяла някое от децата да е оцветило така, че да не излиза от контура, а те имат и по-големи деца.

Между другото, купих й много сладки обувчици на КиК, да споделя пак, ако не съм досега, откъде (много често й купуваме оттам) - от един аутлет, който се намира тук http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=4c116e45c1427efbb74c8a558f89e5 … amp;Map43_45.y=44 - на Самуил, съвсем близо до Т. Александров. Ами, гледах на други места - около 60 лв. поне са тези, които харесах, а оттам взех за 33 лв много готин модел - вярно, от стара колекция, но какво толкова. Мога да кажа, че има избор и за момичета, и за момчета, на някой може да му е от полза такава информация. Понеже ни е много сложна логистиката, взех й без да съм с нея, за да мери, 25ти номер, и се оказа, че са й бая големи. Решихме да не ги сменяме, обаче.

# 129
Сиска, какви учебници, ти ме разби! Ще ви дадат ли да ги видите? Ако да - разкажи повече, че ми е интересно.
Градината на Теа кара по програма на МОН . Виждала съм едни учебни упражнения - приличат ми на копия, преснимани от учебна тетрадка - всеки екземпляр е с дадена задачка. Например - голям и малък аквариум, над тях - големи и малки риби - трябва да ги оцветиш и да прекараш линии със съответния цвят от малките рибки към малкия аквариум и от големите - към големия. Освен сръчност, развиват и логика тези упражнения. Но не са ни карали да ги купуваме, учителката си ги набавя, преснима и се упражняват индивидуално върху тях. Вярно, ако отсега се започва...

# 130
      Набързо по питането на Мартеа- тук в Попово децата в градините се обучават по 2 различни помагала. Едното е програмата "Ръка за ръка", а другото е "Моливко". Дори и тук по книжарниците ги има книжките. Съобразени са с възрастовата група на дечицата. Всяка градина си избира по коя програма да работи и затова щом дечицата ни са станали първа група започват да ги обучават. В яслата разбира се няма такива предмети да ги нарека. Вгледайте се в книжарниците из вашите градове и ще ги откриете лесно! Лек ден!

# 131
  • Варна
Нищо чудно за учебниците. Миналта година тези, които ползва Детелина бяха 15лв. Явно са поскъпнали.
Да оздравяват по-скоро всички болни душици.
Рени, мина ли му на Насето?
Камий, как е Ники?
Произведенията на Иво в градината са сюрреализъм в действие или познай какво има тука.
Кофтито е, че Детелина и тя явно е наследила двете леви на джинса и нейните неща също се отдалечават доста от истината.
Ние сме още в Русе. В крайна сметка се отказах да ходим в Трявна и ще си се прибираме във Варна да върви да се учи народа.

# 132
       Едното е програмата "Ръка за ръка",

Точно за тази поредица става дума, на нея са се спряли в нашата група.http://www.book.store.bg/c/p-l/c-411/s-0/ryka-za-ryka.html - ето тук ги има част от книжките. Разгледахме ги, много са интересни и полезни.

# 133
Нашите са 14 лв комплекта за 1-ва група. Не успях да ги разгледам защото Калоян му се приака докато вървяха из родителите  Embarassed.

Мартеа страшна е троята щерка - къде ги измисля - айде косата добре, ама лепенки на носа  ooooh!.

Какви са свободните занимания във ваште градини? При нас имат латино танци и въпреки че има интерес за народни трябва някой да преброи има ли 15 желаещи и да организират конкурс на фирми - явно не им се занимава.... та танци няма да записваме. Имат футбол, английски и приложни изкуства. Очевидно ще ходим на последното, ако му хареса де - работели с глина. На пролет може футбол... че сега ако вътре ще тичат Калоян няма да се спре да буха след това сума време.

# 134
Привет,ники е добре.
Днес цял ден бяхме на една вила в балкана,изкарахме страхотно.Ники много обича да ходи по вилите.
Ние още нямаме учебници,ама ще има родителска,може  и на нас да ни дадът.
Ники не е палава толкова колкото Теа,мале от къде ги измислят,незнам....
Лека че съм уморена!

Общи условия

Активация на акаунт