С филийка с мед и масълце, чакаме ОКТОМВРИЙСКОТО дете!

• 16 726
  • 284
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро от мен Hug
Да стискате палци да се върна в понеделник с добри новини Hug

# 151
Добро утро  Tired

[sfkbfk] благодаря за отговора   bouquet bowuu и аз такива неща си мислех, но тайно се надявах някой да каже колко полезно е пепсито и как е пил с кофи и нищо му няма  Crazy Mr. Green Sunglasses

mama Veni имам абсолютно същата болка и пак в дясно е бебчо/сигурно там е по-гот Simple Smile и моята лекарка нищо не каза, явно е нормално.при мен сега има затише от няколко дена/незнам на какво се дължат затишията-или бебчо си променя малко позата или расте поетапно  newsm78 усещам, че болката е от разпъване  Tired

gery_roz стискаме палци  Praynig
Аз изкарах за пръв път кофти нощ, всичко ме болеше и неможах да се наспя ама не съм влязла да се оплаквам  Party

Айде хубав ден на всички   bouquet  Hug

# 152
  • Варна
Цитат
Аз изкарах за пръв път кофти нощ, всичко ме болеше и неможах да се наспя ама не съм влязла да се оплаквам

Добре дошла в отбора. Hug

# 153
Здравейте мамчета и от мене и аз по често ви чета от колкото пиша.
А сега вече наистина съм в паника.Доки каза за втори пътнадолу с  дупето а преди си бяхме обърнати ужас не иска вече, секцио!!!! напрааво се ужасявам.Помагаите как да му помогна най ефикасно да се обърне някой ако знае  Praynig

# 154
alliss3, а мислила ли си за избор не на лекар, а на акушерка? Имам приятелка, която и за двете си деца се уговори с акушерката. По думите й, тя е човекът, който си държи ръката и те успокоява, казва ти как да дишаш и какво да правиш. Лекарят само минава да те зашие(евентуално) или да ти скочи на корема при нужда. Давам само идея, която на мен ми звучи много логична.  Peace

Иначе и аз разсъждавах точно като mimisofia и поради тази причина не съм се занимавала със здравни каси и подобни недоразумения.

mama Veni, и моето мъниче много обича да ме натиска вдясно и нагоре към ребрата, при което изпитвам остра болка. На последната консултация попитах лекарят си какво е това - тя погледна на ехографа и коментарът й беше "едни големи крака".

За хълцането, аз така и не разбрах какво е това. Може и да си хълцука малчо, но аз нямам никакви конкретни усещания, че "ето на, сега хълца". Или не хълца, или аз съм малко чувствителна  Mr. Green

Последна редакция: пт, 12 сеп 2008, 08:39 от barabina

# 155
  • Варна
Северинка, това разкритие само трябва да те радва  Simple Smile вече си в 9-ти месец и си е напълно нормално да се започва с раждането /а който не е преносил, той не знае колко е приятно  Whistling/
Пуки, моят сладур хълца много, и то не само вечер /даже и в момента хълца/. Чак се чудя при толкова малко околоплодни води какво намира да гълта  Mr. Green. И както sfkbfk е писала, да знаете, че хълцането продължава и след раждане, да не се шашкате  Laughing
Алис, ти в Ямбол ли е раждаш? Чувала съм, че други мами раждат в Сливен и са страшно доволни.
И аз като mimisofia съм против даването на пари под масата, затова ще си платя 950 лв. по официалната тарифа на болницата  Tired
Adina, ти май хич не си спала, както каза Пуки добре дошла в сомнамбулския отбор   bouquet.

Хайде аз ще тръгвам за варненската среща. Остана и някой да носи фотоапарат, че нашия издаде багажа  Cry.

# 156
  • Бургас
Добро утро Красавици Hug

mama Veni и нашта дребното е в дясно и при последният прегляд доки каза,че като се разпъва и намества ми подпира ребрата и от там идва болката и дискомфорта.
Не се шашкай Hug

Аз усещам от време на време хълцането на дребосъска,но предимно вечер като си легна.
усещането е като че ми подскачат вътрешностите. Joy

Алис
аз съм решила като Гери да отивам и който е на смяна да ме поеме.
Но предложението на Барабинката също не е лошо.
Даже повечето ми познати ангажират акушерка ,а не лекар.

Севче мъничко остана.Само бъди спокойна и се настройвай,че моментът наближава.

На Варненските мами сладурани много приятна среща и да се покажете после.

# 157
  • Пловдив
Добро утро!

Аз досега се опитвах да изчета всичко изписано от вчера, не че успях, но после ще довърша.

Отчет-бебето се развивало добре, пораснало е от предния път - 2600гр. На мен ми се вижда малко, ама може и да не е. Според доктора е добре. Аз ще раждам в частна болница и ще си плащам там всичко, но пък условията са добри.

Малката се оправи, вчера вдигна на два пъти температура и това беше. Успяхме и да си отспим.

Пуки   обиколката на корема в момента е 100см. в изправено положение. Незнам колко е била тогава, пък и дали е 32 седмица-ориентирам се по датата на апарата, а дали е вярна незнам.

# 158
  • София
Добро утро, сладурки! Ама как хубаво се наспах  newsm44 много ми е добре, след вчерашния кофти ден днес имам енргия да бутна блока! По този случай имам два гардероба и няколко шкафа, който ми останаха да почистя и ще се занимая с тях, ще пусна и две перални!
Гери, не се тревожи, мила! Всичко ще бъде наред с теб и бебка! Стискам палци!  Hug
Севче, браво на теб! Не се стряскай, ми то това си е в реда на нещата вече! Както ти е казала Пуки мисли за срещата с бебка като за предстоящо щастливо събитие! А и с такова разкритие не значи, че ще родиш утре, може да мине време! Аз пък с моите контракции нямам никакво разкритие, знам си че ще пренося  Wink ама няма да се шашкаме я!
Пуки, моята госпожица много хълца и като влезе в серия не спира па 15 - 20 минути, целия корем ми подскача!
Браво за хубавите новини от прегледите, няма да споменавам имена, че да не пропусна някоя от вас!
Приятна срещичка на варненки и да се отчетете със снимки!

# 159
Добро утро, балончета!  bouquet
Днес точно така се чувствам, като балон на прага на спукване! Големо надуване, ей! Мойто диваненце хълца постоянно! Денем, нощем няма значение! И по-интересното е, че го усещам на две места да хълца - долу ниско, където му е главичката и друг път горе в ляво, там го усещам по-силно даже. Много странно! Thinking И също хълца дълго време по 5 мин. поне.
mama Veni, добре дошла и не се шашкай с тия болежки! Аз съм по същия начин. Бебка се натиква силно в дясно и ми прави едни подутини, чак таткото се шашка като го види. Не знам къде точно са ти болките, но моите обикновенно са от двете страни ниско долу и съм убедена, че това е от растежа на матката, ама много са остри, чак не мога да си поема въздух! Обикновенно вечер ми се случва да ме боли. А иначе имам и една много неприятна болка непосредствено от ляво на пъпа ми, все едно някой ме щипе отвътре и пъпната връв се опъва ужасно силно. Много е неприятна! Някой има ли такъв проблем?
Аз се замотах тука, ще тръгвам, че срещата е след 15 мин.! Айде лек и спокоен ден на всички! Hug

# 160
Мама Вени, ,при нас е същото но от ляво  Crazy
Една скубеща болка при движение или рязко обръщане и  то само нощем.
Раждане му е майката  Laughing
Мамчета, колко голям в см трябва да е корема за 35г.с. или при всеки е различно и няма отношение към размера на беб?
Щото аз съм дребна и корема ми не е голям-107см.

# 161
  • София
mimozinq, моя корем в 35 г.с. беше 86 см., а съм висока 1.60, док ми каза че големината на корема няма отношение към големината на бебо

# 162
Добро утро мамчета  Hug
Аз се наспах с моята щерка отдавна и сега тя си играе ,а аз отмарям на компа  Laughing
Вече и готвя даже и след малко е готово   chef
Да си призная и аз много обичам количката ама не пия всеки ден ,но в последно време всеки ден пия кафе и ми е гот  Sunglasses
Имах опъване от дясно ,но сега бебка се е наместила и ми е добре.

Да кажа на мамите пловдивчанки,че сега се обадих да се запиша за лекцията на списание "9 месеца"в понеделник,но ми казаха по телефона,че нямало смисъл да ме записват защото всичко било готово.Те знаят колко мами ходят и се приготвят и с повече материали.Аз обаче да споделя,че все пак може и да не мога да дойда,на тази лекция,че сестрата на мъжа ми може да доведе детето си да го гледам  Confused
Тази сутрин пак се усещаше дим във въздуха
 Confused   ще ни отровят с това запалено сметище в Цалапица.Вчера сме излезнали с Ани чак по обед за кухнята.
Целувки на  всички и лек ден   bouquet

# 163
  • София
Айдеее добро утро и от мен  Grinning
От няколко дни умишлено не влизам вечер във форума, та да има какво да чета сутрин с кафето. Браво на вас, папкате темите като еклери  Mr. Green
Сега да споделя : корема ми падна! Мислех си, че си внушавам, но вчера докато се преобличах, мъжо ме гледа, гледа и сам потвърди. Освен това го показах и на мама на камерата и тя каза, че май е така. Та следва процедурния въпрос: Други кат мен?  Mr. Green И още нещо, аз бях чела, ама... Колко време преди раждане се случва туй събитие? Възможно ли е да изкарам още месец поне така? Помагайте, сладурки, щото хем ми е щастливо, хем ме тресе нервата вече  ooooh!

Като съм почнала и да се оплача. Пак имам гъби  Tired Вече аман от тези гадинки. Лекаря ми каза да наближи термина и да ги лекувам тогава, щото сега и да ги махна, най-вероятно пак ще се появят  ooooh!. Та питам има ли излекувани с нещо (подходящо за бременни, разбира се), досега съм слагала гинодактарин, гинопеварил и последно полижинакс, ама явно файда няма  Thinking

Другата хубава новина е че бебо вече си има педиатър. Записахме се при тази лекарка, при която искахме и по този повод, Инче, не се офлянквай, ами се обаждай, че време не остана!  Hug

Аз съм от тези, които ще раждат с избор на акушерка. Вече се запознах с нея, стори ми се много слънчева и лъчезарна жена, а в неделя ще доуточняваме нещата с нея. При нас процедурата е следната: като тръгна да раждам и се обаждам по телефона и ако не е на смяна се плащат 100лв в касата на болницата(това за ТК), ако е на работа - нищо(ама тя е позната, все пак). След това вече лично на нея се отблагодаряваме по някакъв начин, като сумата не е определена, но си мисля, че 200 - 300 лв ще са достатъчни.

Като казах за акушерката се сетих, че миналата седмица, като ме запознаха с нея, тя ми поопипа корема отгоре с едно странно изражение и като и казах, че термина ми е за края на октомври, само се поусмихна и вика " Оооо, няма да изкараш дотогава"  Laughing

А и сега с тоя паднал корем..... Дишам доста по-лесно вече, ама ходенето стана мъкааааа  ooooh!
Абе да взема да снимам шкембето, да дадете мнения, ли  newsm78

# 164
Здравейте  Grinning
Радвам се на всички за прегледите и че сте добре  Simple Smile
Сев много ми стана мило защото може съвсем скоро да гушкаш бебката  Heart Eyes Добре да сте ,пък тя ще си реши кога да излезе  Hug
Сиска и аз вчера се оплаках,че имам гъби та даже и възпаление,което не е много добре  Sad Дано успеея да го излекувам,че ако не ще трябва да ме режат  Cry Аз също до сега не ги лекувах защото и моя доктор каза ,че няма смисъл, че пак ще се появят.В понеделник като отида при него ще ми изпише нещо и ще ти кажа какво.Искам и моя корем да се смъква вече  Grinning Но аз не зная кога е нормално да стане това смъкване  newsm78
Дано не ме помислите за много луда ама да си призная вече ми се ражда  Blush Нямам търпение да видя тези крачета и това дупе дето ми се разтеглят по целия корем  Heart Eyes
Аз ще раждам без избор на екип.Отивам на късмет.Единствено за след раждането ще говоря с доктора защото е лекуваш на целия етаж /след родилно/.
Моят корем е 113см. - идея си нямам много ли е ,малко ли е  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт