Деца с увреден слух - 5

• 34 862
  • 441
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря ви много за пожеланията!

Кате, честит имен ден на патерици!
Да си жива и здрава! Да се сбъднат мечтите и надеждите ти! И никога повече да не се налага да доказваш, колко силна жена си!  bouquet

Последна редакция: вт, 25 ное 2008, 20:42 от bebonina

# 391
Здравейте мами! За събранието в неделя да споделя, че ще има стая за игра и забавления на децата, сега - цяла детска градина няма да се събере, но едно 6-7 деца можело. Обаче си помислете и за възрастен, който да ги пази. Вземете им разни неща за занимавка, рисуване и т.н.
И отново да призова за по-дейно участие на родители, особено на дечица, оперирани последните 1-2 години. Проблемите на децата, оперирани в различен период са различни, затова нека да се включат хора с всякакъв стаж и по-големи пациенти да има, ще е супер. Ако искаме нещата да вървят, трябва всички да участваме, това беше и идеята за създаване на БАКИ. Не може все едни и същи. Оплакването и споделянето на болни въпроси по форуми не води до разрешаването им. На отделните случаи никое официално лице няма да обърне внимание. Тука говорим за сериозни неща, имаме взаимоотношения с държавата, с институциите и това става чрез официални документи, зад които да стои някаква организация. Така че направете всичко възможно да дойдете. В крайна сметка става въпрос за развитието на децата ни, а не за някакво забавление или каприз.

# 392
Само да докладвам, че вчера ходих до СГБ и Ардус. Там вече имаха обявата. Беше на вратата на АРДУС. Помолих ги, ако им разрешат, да сложат обявата и на 3-ия етаж, където има табло с обяви. На входа шефът не давал да се лепят никакви съобщения, така че не става. До Славина не отидох - бях с бебето в слинг и по тия заледени улици просто не ми стигна ентусиазмът. Съжалявам. Идните дни съм сама с двете деца целодневно, няма да имам възможност отново. Ако някой друг прояви желание...
Честито на Мая за двойния празник вчера!  bouquet
bebonina, как мина?

# 393
Aз сложих съобщение в ИСУЛ. Не че съм виждала някой да чете, ама да има. И се обаждам по тел.

# 394
Относно "новият" имплант: тези дни гледам глупостта заля пресата. От една страна това за стволовите клетки и морските свинчета, а от друга страна - топлинни импланти( статията е доста объркваща, без грам истина в нея и аранжирана със снимка на процесор на Кохлеар и бележка как ще бъде произведен след 10 години.) Стволовите клетки наистина са бъдещето, но в първата публикация пишеше че ставало на вече имплантираното ухо, а в последващите- на неимплантирано ухо с увреден слух. Имаше и тел на лекар дори за контакти, сега чак ме е яд че не се обадих да видя за какво става дума.

# 395
Не знам какво да ви пиша за включването... Чудя се!
За сега няма реакция на глас, всъщност няма никаква реакция! Толкова ми е гадно, че не чува... Очевидна е разликата когато е със СА и само с импланта.
Носи го непрекъснато. На мястото на магнита се зачервява, това също ме притеснява...
Надявам се другата седмица пак да правим настройки.

# 396
Не знам какво да ви пиша за включването... Чудя се!
За сега няма реакция на глас, всъщност няма никаква реакция! Толкова ми е гадно, че не чува... Очевидна е разликата когато е със СА и само с импланта.
Носи го непрекъснато. На мястото на магнита се зачервява, това също ме притеснява...
Надявам се другата седмица пак да правим настройки.

Отслаби магнита. И правете още настройки, не е нормално да няма реакция, при условие, че със слухов апарат има.

Боби, аз проследих до източника. Беше съвсем кратък текст, в който се описваше, че са открили, че инфрачервена светлина може да бъде ползвана в имплант. Опитите се били върху морско свинче.  Нищо друго.

# 397
Ние не сме с Кохлеар. На мед-ел сме с най-слабия магнит, от тук нататък можем само да го усилваме...  newsm78
Вече говорих със Сентилионци и аз съм в чуденка какво да правя!
Иначе за настройките, разбира се! Тази седмица ще извъртя трите настойи  другата пак отиваме. Вече говорих с техния инженер, ще се обадя и на др. Асенова...
Вчера с мъжа ми си говорихме че си имаме био-роботче, че детето ни страда от зависимост-енергийно-батерийна... Горчиво се посмяхме...

Последна редакция: ср, 26 ное 2008, 08:53 от bebonina

# 398
 Здравейте, мами!Честит двоен празник на Ирина и Мая!Желая ви много усмивки, много здраве и успехи в чуването и говоренето! Не се притеснявай на следващи настройки ще имате реакция.
 Аз ще дойда на събранието  , само да не се случи нещо непредвидено.
 Хубав ден от мен !Чао!

# 399
bebonina, знаеш, че сме с вас! Не им се давай на настройващите - настоявай за недвусмислена реакция, на твоя отговорност. За настройките, които имате в момента - това една настройка с различна сила ли е или са 2-3 различни настройки, казаха ли ти?

# 400
... За настройките, които имате в момента - това една настройка с различна сила ли е или са 2-3 различни настройки, казаха ли ти?
Ieppe, ти ме разби! Не се бях замисляла, дали са 3 настойки или 1 с 3 нива на звука! Надявам се че са 3 настройки! Или по-точно надявам се че е по-доброто! Уговорих вече друга дата!
Изпаднала съм в амок, абе да си го кажа направо-истерия! На предела съм да стана груба или да се разрева пред тях.Детето ми е като коледна елха! Бляска светлинка, стърчат жици, магнита ми се струва огромен... На всичко отгоре и без смисъл. И е непрекъснато болна! #Cussing out
Някой друг имал ли е такъв проблем с магнита, да е твърде силен, а да е не може да се отслаби... Питам защото вече съм сътворила едни "home made" простотии само и само да увелича разстоянието м/у магнита и главата й, за да намаля силата...
И още нещо. Знае ли някои къде има пунктове на предаване на изхабени батерии, че нали батериите са големи замърсители на ок.среда, а ние ставаме ГОЛЕЕЕЕЕЕМИ техни потребители!?

# 401
Напълно те разбирам и все пак, успокой се, доколкото е възможно! Hug
Обади се на този, който е правил настроките и питай. Ако е просто една настройка с различна сила, можеш и по-бързо д а я "извъртиш".Simple Smile)))
За батериите - фирма Анка. Там ги носим ние.

# 402
Здравейте отдавна не съм писала, първо да честитя праниците на децата и имениците.
 newsm59 newsm67  bigdance2
Ние ще дойдем на 30 на събранието ще дойда с малкия и сестра ми или братовчедка ми ще доведа да ми помага. Ще се радвам да се запознаем.  
Бебонина отначало и при нас нямаше реакция може ми защото е на тихо или  от настройката ,ако си спомняш бях много отчаяна но сега мога да се похваля че чува доста добре и се опитва да повтаря вече думички(  след няколко настройки). Даже успяхме 2 пъти да направим аудиограма.  Но ме притеснява че нещо почна да проявява агресия . На моменти е добре и участва в рехабилитацията на моменти пък изобщо и буква не мога да го накарам да каже. Наистина иска много търпение и здрави нерви . Но няма как пак е нещо важното че има някаъв резултат. Гледам че доста неща съм пропуснала във форума,ще гледам от сега нататък да пиша по често. При мен слава богу не се получи зачервяване но то и за детето е неприятно затова , добре е да се види от лекар или от фирмата.Ами бебобина магнита не се ли разхлабва като се завърти ,трябва да са ти казали как да го разхлабиш. Напълно те разбирам и аз си мислех отначало че е без смисъл . Но след другите настройки да се надяваме да се оправи всичко. Не можех да го възприема за разлика от слуховия е голям но свиква се , всички минахме по този път повярвай ми след време тези подробности ще ти бъдат без значение като видиш резулата, не се отчайвай важното малката да го носи.

# 403
Благодаря ви за разбирането!
Мая преживява страхотна криза! Втора нощ се буди с писъци и крясъци. Гърчи се , свива се, плаче,вика! Не дава никой да я докосне! Дори не иска да я накърмя. Ужасно е! Държи се така все едно я боли ужасно много някъде! Ходихме на док. нощес, въпреки че и вчера сутринта я водих, за да съм сигрна че всичко е ОК. Физически е здрава, няма причина да я боли нещо! Това било рядко срещано, връщане на спомена от операцията. Подсъзнателно изпитва болката по време на операцията. Почти не сме спали. Щом заспи на всеки 30 мин се буди!
Преди беше най-радостното и щастливо дете!
Какво става сега?! ...
Днес съм решила да не давам никакви лекарства! Нито сироп за кашлица, нито капки на нос, нито имуностимул., нищо! Колкото лекарства съм дала от септември до сега не е изпила толкова за времето откакто се е родила.

Последна редакция: пт, 28 ное 2008, 09:45 от bebonina

# 404
Ирина , незнам какво да кажа за поедението на Мая.Спокойна ли е през деня?Емката след операцията често спеше при нас , дори се сгушаше в мен . Не и`давай лекарста , знаеш че те са нож с две остриета. Само не се отчаивай , това и влияе ,тя те чувства.Когато аз бях отчаяна ,повярвай ми нямахме никакъв резултат.   УСПЕХ!

Общи условия

Активация на акаунт