Разделно хранене-част 27

• 19 004
  • 315
  •   1
Отговори
# 105
имам един въпрос  първо кафе(чай) или плод , и колко време трябва да мине ако кафето е първо?
 и колко хранения имате на ден?

# 106
  • София
Здравейте,мацки Hug

Виждам,голямо раздвижване има из темата Laughing.Браво.Развали се времето и веднага се усети повече присъствие Mr. Green

На мен ми действа много зле този постоянен дъжд и мрачното време.Детето ме побърква в къщи,а от детски кътове взе да ми писва newsm78

Утре си вкарвам майсторите най-сетне/пу-пу/,че цял месец отлагаме вече-все нещо става.
Дечко ще го пускам на градина от 06.10 и така Laughing.

Днес готвих карфиол на фурна с млечен сос.

Целувки на всички Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 107
Валентина, относно сладкото, аз залъгвам тоя глад с кисело мляко с мед, сушени сливи или кайсии, черен шоколад над 65% в умерени количества Peace и десертите на Ками от готварската книга не са за пренебрегване Hug
Извинявай, може би не е по темата, но ми стана интересно - какво означава "над 65% в умерени количества?" Заради кофеина или нещо друго се ограничаваш? Питам, защото веднъж си хапнах черен шоколад след обяд и след това до 4 ч. през нощта не можах да заспя - може  би има някаква връзка с кофеина? А аз мислех, че по-високия процент на опаковката означава по-качествен шоколад...

# 108
Добро утро Hug.
Ками, и аз чакам с нетърпение другата седмица ,нали прогнозират слънце   Nature Sunny.
Обичам да ми е светличко.
Вален_тина, аз изчаквам около час, след като съм пила кафе, след консумация на плод- около 20 минути.
Храня се поне 5 пъти на ден, е ,в определени ситуации и по -малко .
Три основни хранения и две междинни.
Някой ме попита защо метаболизмът се забавя ,ако интервалите между храненията са големи .
Това е обширна тема и с няколко думи ще ми е трудно да го обясня .
Все пак ще опитам.
Когато прескочите хранене или още по- лошо, сте се докарали до хроничен глад ,тогава организмът преминава в състояние на катаболизъм ,което ще доведе до загуба на мускулна маса, не на мазнини .Освен това, когато няма достатъчно калории ,организмът минава на резерва, тоест започва да се самоизяжза ,като същевременно с това забавя обменните процеси/ превантивна мярка/. Именно затова се забавя метаболизмът .
Ако се редува глад с преяждане е най -страшно, защото тогава може да се получи метаболитен срив .
Затова е важно да си направите меню, което да ви дава достатъчно калории, които да изгаряте .
Не е лесно ,но не е невъзможно. Достатъчно е да устискате три месеца .
Друго, което мога да кажа ,наблягайте на свежата храна, току що приготвена, а не консервирана, яжте въглехидрати през деня, а вечер ги избягвайте .
Ако тренирате нещо, съобразете се с интензивността на тренировките, ако те са вечер, може да си позволите въглехидрати и за вечеря.
Май се поувлякох в лекцията, спирам, да не ви отегча Laughing.
Снощи пекох пиле със сметана и гъби ,напоследък започнах да включвам заквасената сметана в ястията си.
У дома всички я обичат .
За днес сигурно ще готвя телешко ,не съм решила още какво .
Предпочитам охладените меса пред замразените .
Ели6 ,никога не съм се замисляла над въпроса ти Thinking.
И аз така смятам ,че такива шоколади са по -качествени ,имат повече чисто вещество, а в разделното хранене това е важно.
Обичам натурален шоколад и когато ми се яде сладко, предпочитам него .
Приготвям си и млечно желе, обожавам го.
Все пак мога да си позволя повече калорийки, защото тренирам.
Цунки на всички и успешен ден Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes.

# 109
Е ,забравих кафенцето ooooh! Laughing
   http://www.youtube.com/watch?v=BLL4khimqrw

# 110
Добро утро, сладунки мои Hug
До 14ч съм на работа и после стягам багажа за Триград newsm44, милите ми кончета ме чакат Heart Eyes
Алексче, аз напоследък съм леко отмаляла, а и при този дъжд не мога да тичам Rolling Eyes, трудно ми е ходенето до едното място и направоооо ooooh! Затова и задържам кг явно. Вчера не съм била в лошо настроение, но важното е, че разбрах кога и къде да се изказвам Mr. Green Сега отношенията ни се подобриха дори, явно профилактично човек трябва да споделя мислите си Crazy
Ели, натуралния, чист шоколад съдържа само какао и в умерени количества захар, сама ще се убедиш, ако опиташ 80%-вия например Wink На мен ми действа добре на метаболизма, ако трябва да съм искрена Hug
Алексче, последният ти коментар е доста наболяла тема за мен Confused, зная, че трябва да ям повече през деня, но пуста работа и напрежение...Вечер не преяждам, внимавам все пак, и при положение, че сутрин спортувам поне 45мин джогинг, не ми се отразяваше. А иначе съм забравила какво е вафли, снаксове, и всякакви подобни Mr. Green Сега съм намалила въглехедратите до лъжичка мед към чая две плодчета на ден и съм доволна Hug
Я сподели рецептата за млечното желе Heart Eyes
Ками, представям си какво ти е по цял ден вкъщи Hug Но пък скоро ще се нанесете на новичко, а там все ще има какво да се дооправя Hug
Иначе в Родопите отиваме с приятели и се надявам да им хареса Hug
Хубав ден на всички и мноооого усмивки Hug

# 111
Сладунче ,аз няколко пъти съм я писала тази рецепта, но за теб ще я напиша пак Hug.
 Накисват се 3 чаени лъжички желатин в половин каф. ч .студена вода.
Докато набъбне, се смесват две кофички кис. мляко с предпочитани плодове.
Аз най -много харесвам с ягоди ,/количеството е  на вкус /,но може с малини ,цитрусови, ябълки и тнт.,
може и една ванилия, ако ти харесва аромата .
Сместта леко се загрява на водна баня .
Отделно желатинът се стапя на водна баня ,докато стане течен и внимателно се прибавя към млечната смес .
Налива се в чашки или формички и се оставя в хладилника да желира.
Сервира се, обърнато в десертна чинийка, гарнира с пресни плодове.
Ако плодовете киселеят, може да се подслади леко .
/не съм пробвала дали ще се получи с мед, но ще опитам и ще докладвам за ефекта/.
За ходенето- опитвала ли си ленено семе?/ но трябва да го счукаш предварително/
По принцип при намалена храна се получава този ефект и се подсилва психически.
Овесените трици също дават добър резултата, но трябва да си постоянна .
За салатите много пъти сам казвала -те са перфектното средство .
Що се отнася до споделянето на мисли, опитвам се да науча дъщеря си да си държи езика зад зъбите /понякога/, но все още каквото и е в главата, това и е в устата .
Желая ти страхотен уикенд и после да разказваш Hug.

# 112
Алексче,  Hug Heart Eyes
Ти ми беше писала за желираните плодове, но си мислех, че има нещо по-особено в млечното Blush
Напоследък имаме гости, и много харесват плодовите ми салати Blush Дори сега сме си подготвили за из път плодове и сурови ядки Wink, че всички сме планинари и на един акъл за здравословно хранене Mr. Green
Иначе съм опитвала семето, но ми действа зле на кожата Confused Ще опитам пак с овесените трици, и ще бъда постоянна Hug Даже сега забъркам две лъжици с малко водичка Heart Eyes
Айде момичета, къде сте? Пишеееетееее Hug

# 113
Сладунче, пожелавам ти страхотно изкарване в Триград. Ама само малко ти завиждам, защото снощи по нощитес прибрах от командировка и днес съм на работа - не знам на кой свят съм...чакам уикенда да релаксирам. Относно режима, който спазваме всички - много  е трудно в командировка в чужбина особено /командировъчните са крайно недостатъчни, много често ядеш когато и каквото е възможно/ да се спазва, но пък при по-голямо желание може да си намери човек плодове или да си поръча някаква салата. Обаче много ми се искаше да си взема и десерт някакъв, но удържах. Само малко шоколад си хапнах, та затова разпитвах тук за натуралния, дали е по-полезен от млечния и защо. Само да ви кажа че почти изключих кафето от диетата си и се чувствам много добре.И аз искам да пробвам желираното кис.мляко на Алекс, само искам да попитам защо трябва да се загрява при приготвянето и дали не може да се прибави направо желатина към млякото с плодовете за по-лесно? Момичета, желая на всички вас да си изкарате един чудесен уикед.

# 114
Ели6 ,киселото мляко се загрява много леко, както казват бабите ,да стане марничко.
Ако сложиш желатина в студеното мляко ,ще го пресечеш .
Сладунче ,дано случите на хубаво време  Praynig Hug.

# 115
  • тук и там където дойде
Привет момичета само да се запиша и аз  Simple Smile и да споделя че в мойта книжка храните са разделени на въглехидратни , белтъчинни и неутрални и е желателно да се редуват 1 ден само на въглехидратни храни комбинирани с неутрални на другия ден белтъчинни с неутрални. Има и доста рецепти част от които съм пробвала. При мен проблема е солта и сиренето обожавам сиренце с хляб    Thinking а то не може да се яде, също не може да се похапват картофки с месо в каквато и да било разновидност.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2008, 16:41 от Prima

# 116
Здравейте момичета Simple Smile
Сладунче, пожелавам ти страхотно изкарване в Триград и времето да е с вас .
aleks благодаря за обяснението заметаболизма ,ще ми е от голяма полза и аз мисля да съм като теб на 3 основни хранения и 2 междинни
ето една скромна виртуална почерпка за РД на моя баща

приятен ден на всички

# 117
Момичета кокичета!  Hug

Я кажете дали тази рецепта за сусамена питка е разделна. Вчера я направих и е страхотна. Пуснах снимки в готварския.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=303270.msg7756139#msg7756139
Не съм намазала питката с прясно мляко отгоре, а с малко масло, стори ми се по-разделно от млякото.  Blush
И не сложих сусам вътре, само потъсих малко, но май не е разделно, а?  Rolling Eyes

Добре дошли на новите(-стари) разделнички!  welcome

valen_tina, да е жив и здрав баща ти още много години!!!
Сладуне, попътен вятър и хубаво време ти желая!  Sunglasses
Ели, натурален шоколад (черен) много обичам и аз, но лимита ми е 75%-ов. Повече не издържам.  Wink Прегрешавам обаче от време на време с After Eight (http://www.aftereight.co.uk/, черен шоколад с ментов пълнеж).  Embarassed
Лени, много е хубаво, че се завърна. Не те бях мяркала отдавна.  Hug

Ками, алекс, Мимче, госпожата, Йони и всички други... Безкрайно ви благодаря за куража и подкрепата.   bouquet  Hug Дано тоя път да ви черпя по-добър повод!

# 118
Добра вечер , девойки ! Късно се прибрах от работа и докато стъкмя вечерята , ей го кое време стана! Но , важното е , че успях да се вслюча , преди синът ми да окупира компа !
Алексче ,  Heart Eyes добре , че ти се оправи щракалката , че да пием хубаво кафенце Wink! А за синето , съм сигурна , че всичко ще се уреди по най- добрия начин , само вярвай и мисли позитивно  Praynig Peace! Ох , кога ли ще го направя този десерт? Хем обожавам желирани плодове , а още не съм станала мукает да го направя Embarassed!
Лени ,  Heart Eyes как си , мило ? Влезе ли вече в ритъм ученическото войнство? Доволна ли си от госпожата ? А Лъчко ?
Ли , така е с първолаците - още не знаят на кой свят са милите ! Не я кори толкова , че е разсеяна - още няма навици , уморява се бързо , а ако знаеш колко и се играе .... Ти искаш да си пази тетрадките?! Ще свикне !  bouquet
Сладуне ,  Hug и аз имам твоят проблем със стомаха Sad! От години съм така , какво ли не съм пила , ефекта е временен , после пак мъка ! Една от причините да започна с РХ , е именно тази и много се радвам , че има резултат Peace! Да си починеш хубаво на Триград - чувала съм прекрасни неща за този дял на Родопа планина ! ще чакаме после снимки Peace!
Кюбит , ще почерпиш , ще видиш Praynig Praynig Praynig! Ама с Афтър Ейт- и на мен са ми любими , просто не мога да им устоя Embarassed!
Валентина , добре дошла   bouquet! "Да ти е жив и здрав таткото дълги години !
Ками , щом майсторите влизат , значи сте на финалната права ! Стискам палци да стане бързо  Peace!
Минето още ли "маа" баклави и локуми ? Май и хареса този ол инклузив , аааааааааа?!
Милички , много цунки на всички ! Обичам ви ! Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 119
Добро утро момичета Hug.
Cедя си пред компютъра, пия кафе и гледам през прозореца, слънцето се опитва да надникне през облаците, ха дано Praynig.
Госпожо, и аз се надявам всичко със синето да се нареди, дано скоро и другия проблем се реши Praynig.
Кюбит ,питката си е разделна отвсякъде, а като си я намазала с масло ,даже е по вкусна според мен Peace.
И с нетърпение ще чакам почерпка от теб Hug.
Вален_тина ,да е жив и здрав баща ти   bouquet  bouquet  bouquet!
Прима, а коя е книжката ти ?
Щом ти харесва ,карай по нейните правила Peace.
Ли, сега видях ,че си от Несебър, толкова го обичам този град ,и морето обичам  Heart Eyes...
А твоята хубавица ще свикне, ще се научи, малки са още дечицата  Grinning.
Ками, сигурно вече работят по апартамента ,много обичам този момент ,когато наближи време да се обзавежда .
И после мирише на новичко и чистичко....
Минето не съм я чувала ,а трябваше да си е дошла вече.
Днес ще звъня ,но по- късно.
Лени Hug, как сте ,Лъчи и Боби свикнаха ли на новите места ?
Учителката слуша ли малкото диваненце? Laughing
Мади ,нет ли нямаш или време, съвсем се изгуби, всичко наред ли е при теб?
Вчера готвих телешко варено ,гарнирано с лъжичка заквасена сметана ,беше много вкусно.
За днес съм решила стекове да пека ,дано не вали ,да запаля барбекюто.
Сега кафенцето и изчезвам...
    упс ,разлях го от бързане Laughing

Общи условия

Активация на акаунт