Разделно хранене-част 27

• 19 005
  • 315
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, сладуркиии   bouquet
Тук, на морето, все още е страшно мрачно, много ветровито, а такова вълнение на морето, местните казват, че не са виждали по това време на годината, повече от 10-15 години ooooh!. Има огромни вълни вече денонощие и половина #Crazy....много е красиво!!!! Crazy
Алексче, вече приемам като комплимент, когато някой ми каже, че съм от Несебър Hug В действителност, в началото на ноември става година откакто сме тук....иначе сме от София, но там просто повече не можахме да издържим с мъжО и емигрирахме тук. И ние сме влюбени в Несебър от години и е прекрасно, че успяхме да го превърнем в свой дом. А пък за детето и кучето, тук е същински рай...дъщеря ми видимо порастна физически и ментално, целогодишно играят с кучо по плажа...изобщоооо много мога да разправям по темата, но да не ставам досадна Blush
Госпожо Hug..знам, че не бива да изисквам много в първи клас и гледам да не притеснявам първолачката по никакъв начин, но от друга страна, тя е от децата, които си пазят нещата и беше изненада, когато си изгуби тетрадката #Crazy...дано разсеяността й не се превърне в тенденция Thinking...Иначе наистина е факт, че много й се играе Crazy, даже с баща й решихме да я запишем на карате - тя буквално цвърчи от щастие след първата тренировка Peace.

Оххх...добре поспамих май Embarassed...нека поне споделя какво готвих - Слънчева супа от червена леща, стана страхотно Peace
Червената леща е дребничка и много крехка, увира буквално за няма и 5 минутки. Та аз я сварих с чушка и чесънче, пасирах и после "застроих" с пържен лук в масло, подправки на вкус (вегета, малко чубрица, сух магданоз, мащерка...кой каквото обича) и 1 лъжица заквасена сметана за гъстота. Стана чудна, засищаща жълта супа, която в къщи нарекоха "слънчевата супа" Crazy

Ами това е от мен засега...на всички разделнички желая хубав, слънчев уикенд!   bouquet  Hug

# 121
Здравейте куклички - сладурчета !
Алексче ,  Heart Eyes не успях да се включа за сутрешното кафенце , но ще си го пийна с кеф следобедно ! Гледам , все едно сме се наговорили с теб за менюто - и аз съм приговила за вечеря да пека стек , а имам още и от телешкото варено , което готвих преди два дни ! Сега съм решила , ако не ме домързи  Embarassed , да приготвя желираното десертче - взела съм малинки !
А за морето ... " остави таз рана - нека зарасте..." , ама пусто не може ! Умирам за морето , дето се казва " пъпът ми е хвърлен" там ( родена съм в Бургас )! Първите ми съзнателни спомени са как татко ме гони по плажа , а после ме учи да плувам , пясъчните замъци , които ми строеше , имената на звездите и съсзвездията , които ми показваше в топлите бургаски вечери ...Толкова ми липсва татко и това време на мечти , свобода и мириса на морето рано сутрин ! Ли , чудесно е , че сте имали възможност да заживеете в Несебър и да подарите на детенце прекрасно детство , каквото в София не би имала , със сигурност Hug! А и този град носи вълшебство - толкова минало има там , толкова приказки ...Ох , размечтах се !
Утре съм решила да направя любимата разделна баничка  - не съм я правила много отдавна и е време да си почерпя волята и с нещо тестенко  Peace!
Много топли гушки засега от мен ! По - късно може пак да намина ! Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 122
  • София
Чок гюзелик балдър ханъм  Hug Hug Hug Hug

От плажа и 30 градуса - кацнах у Сибииииииррррррр  smile3514 smile3514 smile3514

Момичета,
това беше НАЙ-ВЪЛШЕБНАТА почивка в моя живот!!!!
Всяка стотинка си струваше, че и отгоре!!!!

От цялата си душа и сърце ви пожелавам да го ИЗЖИВЕЕТЕ!!!!!  Peace
Почвам да спестявам за догодина  Wink Wink Wink

Качила съм 5 кила  Shocked Laughing Laughing Laughing
Направила съм снимки специално за нашата темичка  Joy Joy Joy
Ками - прости ми Hug Hug Hug
Само масата с десертите беше колкото моя хол, а той не е малък  smile3521 smile3521 smile3521

Гушкам ви всички  Hug Hug Hug
Отивам да правя зелен чай и сена  hahaha hahaha hahaha

# 123
  • Скопие/Асеновград
Мина, добре дошла  Laughing Много искам да видя снимките.
Вален_тина, поздравления за празника на баща ти!   bouquet
Сладун, приятно прекарване в Триград!
Кюбит Simple Smile хем не съм гладна, хем ми тръгнаха плюнките като видях питата Crazy Много обичам топла пита или домашен хляб, топен в чубрица и с домат  Blush
 Изпих си следобедното кафе и кибича, а мъжете спят.
Момичета, отложиха ме за петък Sad Във вторник е Байрям, тук е национален празник/почивен ден и не можело да ми проверят коляното.
 Дамян ми е болен, някаква тъпа настинка и ще седи вкъщи и другата седмица. Майка ми идва да го гледа и защото й писнало вече да се разправя с баба ми Simple Smile Сега няколко дни ще се лъжат с Дамян защо "кумпюнтъра" спи по цял ден  hahaha
Днес ядохме печено пиле и салата. А сега ми се чоплят семки.Чакам да ми дойде вдъхновение как точно да разместя мебелите в дневната и да се захвана за работа. За утре си мисля да правя тиквички.

# 124
Добро утро  Hug.
Слънчице пече ,дано се постоплим Grinning.
Мина се завърна Heart Eyes, разказа ми какво съм пропуснала и забележете, препоръча ми да си удрям главата в стената от яд, че не отидох и аз Crossing Arms.
И нали съм си послушна, блъсках Banghead, млатих  Banghead,сега си ближа раните и се тюхкам ли ,тюхкам..................
Но.... догодинааа- дръж се Турция ......................................
Добре дошла на родна земя, приятелко Hug, дано си донесла мъничко топлина от съседите.
Мим4е, започва сезонът на вирусите, аз го изкарах ,сега май е ред на мъжа ми.
А този твой сладур е толкова забавен  Hug.
 Йонито отдавна не е разказвала за нейната хубавица .
Госпожо, днес случайно да не си решила да готвиш свинско с праз  Laughing?
Ли ,браво за смелостта,  сигурно си заслужава. И аз като Госпожата умирам за море ,цял ден мога да го съзерцавам ,зарежда ме с положителна енергия и така потъвам мислено в него ,че .... добре ,че мога да плувам Laughing.
Днес се очертава хубав ден ,така ми се иска да отидем някъде ,но няма да е ,милото подсмърча, пък и трябва да се сменят няколко радиатора, и да не изреждам още колко работа има.... ooooh! 
Сега да пием кафе 

# 125
Добро утро!
Аз да се "похваля", че съм на работа  Cry , т.е. не съм спирала тази седмица. Вече нямам сили. Но пък мога да се похвакя с две свалени килца. Остават още 3 и ще съм много доволна.
Мина  Hug , завиждам ти за почивката!
Алекс, не се самонаказвай да не се появи пак някоя аркада  Heart Eyes
Скъпа, Госпожо, без да си ме канила ще ти дойда на гости да хапна разделна баничка (това разбира се ще е виртуално). Hug
От мен приятна почивка и дано има повече слънчице! Hug  bouquet lovekiss

# 126
Привет момичета !
Алексче ,  Heart Eyes в чест на завръщането на Минето , гледам , турско е кафенцето днес ! Само по едно бяло сладко отстрани му липсва Wink! Аз кафето си го пийнах , а сега се наливам с чай , че нещо ми е много студено .И при нас се опита да грейне малко слънчице , но не би ! Досега простирах на терасата и направо си се вкочиних  Sick ! Миличка , знаеш ли как ме изкушаваш с тази манджица , за съжаление само аз ще си я ям , обаче . Моите мъже много не я долюбват , но не ми пречи да си спретна една малка тенджерка Wink! Цунки за идеята Heart Eyes!
Мине ,  Hug гюнай , ханъм   bouquet! Срамота е , само Алексче да преглъща на сухо - хайде - разказвай и показвай вече , че и аз се покапах , като прочетох за масата със сладкишите ooooh!! В кой курорт бяхте ?
Мишенце ,  Hug няма ли почивка за теб ? И през почивните дни ли работиш  #Crazy? Ако продължаваш така , без проблем и другите три килца ще ги смъкнеш бързо - бързо ! А с баничка ще те почерпя с удоволствие и не само виртуално  Hug!
Мимче ,  Hug стискам палци прегледът да мине успешно в петъка  Praynig!  И моят сладур бързо да се оправя , че да ни весели с историите си ! Какво прави Бумбарко - сигурно вече бая е пораснал?
Лени ,  Heart Eyes къде се изгуби , мило ? Надявам се , че всичко е ок около вас и просто нямаш време ! Липсваш ми  Sad!
Отивам да прегърна моята най- добра приятелка  newsm79 , че то станало обяд Embarassed!

# 127
  • Скопие/Асеновград
Хайде на едно следобедно кафе

Най-накрая излъгах Дамян да легне да спи. Поразчистих и заседнах.
Мише, много съжалявам, че не си спирала да работиш.  Hug Знам колко е  изтощително.
Госпожо, Бумбар е станал колкото малко зайче. Сега се мие и след малко сигурно ще дреме. Само да се приближи някой към хладилника, Бумбар е паркиран в съответната посока и цивка да му се даде марула , спанак, чушка- каквото и да е. Вчера Зоран искаше да го пробва дали яде пиле ooooh!  Много е смешен като реши да се гали Simple Smile Да не се отплесвам сега  Mr. Green
Днес ми е някакъв тъп ден. Навън е мокро и мрачно. Гледахме сто пъти 10 епизода на "Франклин" и добре, че дойде един комшия на гости, та да пуснем нещо друго.Чакам да почне някой филм, а няма нищо интересно.
И идеи за манджа нямам  Sunglasses

# 128
Момичета последните 3-4 месеца откакто съм на РХ ми се промени цикъла, а този месец ми дойде за 2-ри път.... ooooh!
Утре ще звънна на гинеколожката  за да споделя за проблема и ако реши, ще ходя на преглед.
То даже не мога да го определя като мензис, а нещо "ръждиво". По принцип цикъла ми е 26 дни, а пос;едните 4 месеца е по 22-23 дни, а този месец 20 дни.... #Crazy #Crazy #Crazy
Извинявам се, че ви занимавам с моите проблеми, но искам да попитам имали ли сте такъв проблем.
В 7-ми клас така отслабнах със 17 кг за около 3 месеца с РХ и тогава 5 месеца бях  без цикъл. Дано пак не се повтори случаят.....
Също редовно съм замаяна и като се изправя рязко губя почва под краката си.
Писна ми да се чувствам така и започнах пак да ям сладко, защото само така ми се качва кръвното, кафе и газирано не пия а шоколада е единственото ми удоволствие.

Последна редакция: нд, 28 сеп 2008, 20:23 от sladkish4e

# 129
  • Canada
Здравейте разделни мацки! Hug

Двете с Йонката ни е тръшнал някакъв вирус- едвам гледаме. Снощи будувах за да свалям високата Т на Йони ooooh! -  по едно време бая се бях поуплашила. Неще да пие Тиленол за Т, свещи4ките веднага ги изхвърля Rolling Eyes... вкарах я в банята да я охладя, но тя като се разпищя като звер4е-рита, хапе #Crazy ...комшийката ми звъни по телефона, като си мисли, 4е с мъжа ми се караме и ми вика"Не ми е работа и не ме интересува какво правите с мъжаа ти, но ми доведи Йоана, за да не гледа скандала" Shocked Laughing  
Добре 4е звънна първо на мен, а не ми викна директно  полиция Rolling Eyes
Днес е по-добре, но пак ще съм нащтрек през ноща........

Някой ме попита защо метаболизмът се забавя ,ако интервалите между храненията са големи .
Алекс-4е аз бях попитала, даже си мислех пак да те питам, много добре си го обяснила. Благодаря! Heart Eyes
Сладкиш4е изглеждаш страхотно! Hug  По женския въпрос мисля 4е организма ти не може да задържи яйцеклетката която се оформя и я изхвърля под формата на "ръждиво" нещо- да ме извинят специалистите за  немедицинският език на обяснение.... Flutter
Cubbit, стискам палци Peace
Мина и аз се нареждам на опашка за снимки и разкази Hug
Мади изгуби се. Как е принцеса Неса? Hug

Не ми се ще да се хваля, за да не тръгнат нещата наопъки, НО с кантара  май запо4ваме да се харесваме Wink
Мъжа ми си смени работата и сега отсъства по3,4 дена от в къщи, което за разделното ми хранене е мноого добре...
.....но пък и две4ките много тъгуваме за него Cry Cry Cry

Мим4е, Госпожата, Лени, Сладун, Мишето , Ли, Елиш и вси4ки неизброени разделни4ки да се 4устват гушнати от мен Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 130
Добро утро Hug Grinning.
Йонито, гаден вирус, аз го изкарах на крак, но повече ме мъчеше алергията ,която направих от лекарство.
Сега моя мъж се е тръшнал ,дано подмине щерката  Praynig.
Това лекарство не съм го чувала ,на сироп ли е?
Да се оправяте бързичко Hug.
Мади, къде изчезна ?
Сладкишче, не мисля ,че РХ е причината за състоянието ти .
Знам, че при гладуване може да се промени цикъла ,или при промяна на климата също, при голямо напрежение...
Ниското кръвно го вдигаш изкуствено, ако това не е обичайно състояние, по- добре се консултирай с лекар.
Аз съм с ниско кръвно, но то не ми пречи ,чувствам се отлично Peace.
Мише, няма да се самонаказвам, и без това вече си имам спомен от предишната аркада  Laughing.
И поздравления за кг  bouquet!
Мимче, надникни в готварския ,там има идеи колкото щеш Hug.
Госпожо, и аз се нареждам на опашка за баничката Crazy.....
Не съм много по тестeните, но понякога така ми се прияжда...
Лени няма ли малко рахат за теб ,душицо ?
Липсваш ми много Heart Eyes Sad.
Мина се появи, накара ни да завиждаме и да тръпнем в очакване на снимки .
Ми хайди де ,мило давай да плакнем очи......................
Сладунка, накефи ли се на уикенда?
Днес аз няма да готвя пък ,ще чистя хладилника .
Сега по едно кафе за тези, които пият .

http://health.actualno.com/news_137012.html чай за останалите

# 131
  • тук и там където дойде
Здравейте, сладуркиии   bouquet
Тук, на морето, все още е страшно мрачно, много ветровито, а такова вълнение на морето, местните казват, че не са виждали по това време на годината, повече от 10-15 години ooooh!. Има огромни вълни вече денонощие и половина #Crazy....много е красиво!!!! Crazy
Алексче, вече приемам като комплимент, когато някой ми каже, че съм от Несебър Hug В действителност, в началото на ноември става година откакто сме тук....иначе сме от София, но там просто повече не можахме да издържим с мъжО и емигрирахме тук. И ние сме влюбени в Несебър от години и е прекрасно, че успяхме да го превърнем в свой дом. А пък за детето и кучето, тук е същински рай...дъщеря ми видимо порастна физически и ментално, целогодишно играят с кучо по плажа...изобщоооо много мога да разправям по темата, но да не ставам досадна Blush
Госпожо Hug..знам, че не бива да изисквам много в първи клас и гледам да не притеснявам първолачката по никакъв начин, но от друга страна, тя е от децата, които си пазят нещата и беше изненада, когато си изгуби тетрадката #Crazy...дано разсеяността й не се превърне в тенденция Thinking...Иначе наистина е факт, че много й се играе Crazy, даже с баща й решихме да я запишем на карате - тя буквално цвърчи от щастие след първата тренировка Peace.

Оххх...добре поспамих май Embarassed...нека поне споделя какво готвих - Слънчева супа от червена леща, стана страхотно Peace
Червената леща е дребничка и много крехка, увира буквално за няма и 5 минутки. Та аз я сварих с чушка и чесънче, пасирах и после "застроих" с пържен лук в масло, подправки на вкус (вегета, малко чубрица, сух магданоз, мащерка...кой каквото обича) и 1 лъжица заквасена сметана за гъстота. Стана чудна, засищаща жълта супа, която в къщи нарекоха "слънчевата супа" Crazy

Ами това е от мен засега...на всички разделнички желая хубав, слънчев уикенд!   bouquet  Hug
Здравей Ли аз живея близо до София но мъжа ми е от Бургас кума ни от Несебър та знам колко е студено като духа през зимата.
Здравейте и на другите момичета докопах се до тука най-сетне. Днес нали малко слънчице и ходихме навън. Laughing
Иначе по темата зеленце дали е разделно ако не е на салата
Сладкишче в мойта книжка има десерти за тези които като мен не могат без сладко, е може и да мога тъй като го заменям примерно с ябълка, ще видим колко ще издържа така newsm78

Последна редакция: пн, 29 сеп 2008, 17:44 от Prima

# 132
Привет разделни мои , неразделни ! Едва си държа очите отворени , но не мога да се въздържа да не драсна два реда Wink!
Алексче ,  Heart Eyes ти само ела , мила ! Такава баничка ще ти спретна ,че няма да ти се иска да си тръгнеш  chef! Хвали ме , усто Embarassed , та и мойта такава! Теб надали ще те изненадам с нещо , като знам каква кулинарка си  Peace! Тази вечер приготвих задушен заек и  стана  направо "мозък"(айде пак  Embarassed) , ама си е така - моите мъже си облизаха пръстите. Аз хапнах само от месцето и зеленчуците , без картофи  , със зелена салатка , така че си бях съвсем разделна !
Йонито ,  Hug дано по - бързо се оправите с малката принцеска  Praynig! И тук върлуват всякакви вируси - моята приятелка е с жестока гнойна ангина , сливиците и са целите побелели , направо все едно стрептококова инфекция има Sick! Мислех да започнем по - късно , но утре отивам да купя мултивитамини и някакъв имуно - модулатор и да почваме да пием , че явно по - рано ни налазиха вирусите и епидемиите.
Мимче ,  Hug как е Даме ? Дано вече е по -добре  Praynig , че да не се притесняваш и за това  Peace!
Милички , желая ви слънчева и спорна седмица! Цунки и лека нощ на всички ! Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 133
Добро утро  Hug Grinning.
Госпожо, сигурно октомври ще дойда, тогава синчето има рожден ден  Grinning.
Мама ще пълни дисагите и ще носи ,дано ми дойде музата за шоколадовата баклавичка.
Стига съм дрънкала за неразрешени лакомства ,че пак ще ме линчувате Crazy.
Баници и аз правя ,точа ги сама ,но не съм голям майстор, по ме бива в правене на питки.
Прима ,сподели някои рецепти за десерти ,моля те Praynig.
И аз си падам по сладичко ...
За зелето -да, разделно е  Peace.
Аз днес ще готвя пилешки бутчета, печени с картофки, не е разделно, но аз си ги разделям Laughing.
Какво да го правя домочадието ,много обичат такова ястие ,пък и лесно се приготвя .
Аз ще вечерям с месо ,а картофките ще си ги хапна на обяд следващия ден.
Салатката- зеле, разбира се, с много магданоз.
Страхотен слънчев септемврийски ден ви желая и надничайте от време на време и тук Hug.

а това е най скъпото кафе на света ,чашка от него струва 70 лева , нарича се "Копи Лувак".
 Тайната на най-скъпото кафе е, че зърната му преминават през стомашно-чревния тракт на цибетка, преди да се изпекат. Сервира се без захар, защото не горчи. Киселинността му е нулева и не вреди на стомаха

# 134
  • тук и там където дойде
Добро утро момичета
Алексче не съм ги правила още тия десерти обаче това ми хвана окото. Не ми работи скенера с този комп та ще го препиша дано да не се забавя много  Joy
Усмихнат и слънчев ден на всички момичета даон не се развали временцето че с бебо да поизлезем в къщи се изнервя.
Ето и сладкиша
Ябълков сладкиш *
За тестото: 150 г нарязано на парчета краве масло, 100г. мед, 250 г извара с 20% масленост /не знам от къде ще я взема ама ще потърся/
1 с.л. настъргана кога от лимон, 1 жълтък, морска сол, 1 пакетче бакпулвер, 350 г. брашно/пълнозърнесто/ олио или краве масло за намазване на тавата.
За плънката: 7 сладки ябълки, 100г стафиди
За крема: 100г. краве масло, 100г мед, 1 1/2 чаенилъжички канела, 200г. сметана
За украса: 100г. нарязани на листенца бадемови ядки
Маслото се разбива с меда и изварата на еднородна маса. Прибавя се лимоновата кора, жълтъкът и щипка морска сол. Брашното се смесва с бакпулвера и се изсипва в изварената смес. Замесва се еластично тесто. Разстила се върху намазана тава и оставя да престои 15 мин.
През това време се подготвят ябълките, като се изчиства сърцевината и се нарязват на тънки резенчета. Нареждат се равномерно върху тестото и отгоре се поръсват стафидите. Маслото за крема се стопява и и се разбива с меда, канелата и сметаната на пухкав крем. С него се покрива сладкишът, поръсва се с бадемовите ядки и се пече в предварително загрята до 160 С фурна около 40 мин.
  chef Забележка Продуктите са предвидени за 20 порции. Сладкишът може да се сервира за закуска, като междуястие или десерт към богато въглехидратни основни ястия

* - това са храни богати на въглехидрати.

Да ви е сладко. Като се сготви трябва всички мили момичета да се съберем да го хапнем.   Crazy не знам кво му е разделното ама е то книжката / не съм го приготвяла но ми хвана окото /

Последна редакция: вт, 30 сеп 2008, 08:52 от Prima

Общи условия

Активация на акаунт