Кюретаж и забременяване след това

• 71 809
  • 798
  •   1
Отговори
# 45
И на мен ми казаха три месеца, но всичко зависи от контр. прегледи. Peace

# 46
  • София
Момичета, искам да питам нещо: чували ли сте за случаи, когато след кюртажа при жената настъпват някакви увреждания и не може да има вече деца? Имам предвид- какво неправилно може да се направи, така че да причини някакво увреждане? Мерси.

# 47
Marleen, недей така  Hug
Може да стане предимно инфекция, заради което обикновено се изписват антибиотици след кюретаж. Също така се ходи на профилактични изследвания и прегледи.
Случаи на увреждания, водещи до стерилност може и да има; ако аборта е правен нелегално, при касапин или ако жената не се интересува изобщо от здравето си.
Не мислете негативно, момичета! За съжаление кюретажа е станал "банална" процедура за лекарите, техниките са изпипани и отработени до безкрайност.
Вирвайте нослета и гледайте напред!  Hug

# 48
Marleen съгласна съм с arcana, когато "лекаря" не е никакъв лекар, а е касапин може да осакати жената при подобна манипулация, иначе настръхнах при мисълта за нещо такова. Когато трябваше да се прави кюретажа ми, аз не исках да ходя при непознат лекар в болницата, то в нашия град лекари не останаха в болницата де, и за това кюретажа ми беше направен от моя си гинеколог, той си има кабинет и екип за тези неща, упойката ми беше пълна, изписа ми антибиотици и противогъбични лекарства, само деня след кюретажа имах малко кървене, след 1 седмица бях на контролен преглед и всичко беше минало добре. След 1-я ми цикъл пак бях на преглед - тогава и цитонамазка правихме и всичко беше наред, сега мина 2-я и пак ще отида тези дни, защото и аз и съпруга ми и детето ни искаме бебче.

# 49
Момичета, и аз да си призная си мисля дали ще мога да имам деца след аборта. Просто ен мога да я изгоня таз имисъл от главата си.
Уж при много добър специалист в добра болница,но като чета какви случаи има ми е едно такова свито Sad

# 50
 Jeny_Cherry този страх е ужасен. Страх ме е и като забременея - дали пак ще преживея това ужасно чувство, чувство на празнота... Cry, но все се опитвам да си давам кураж и да си мисля, че това беше случайност, че другия път всичко ще е наред.

# 51
Вдигнете си нослетата и не се натоварвайте с негативни мисли! Hug

# 52
Прити мила ,благодаря за куража и положителните мисли. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Светел я да вземем да се стегнем Hug

# 53
  • Испания и Стара Загора
Вдигнете си нослетата и не се натоварвайте с негативни мисли! Hug

Точно и ясно казано. Peace
Аз загубих моето бебче в 15г.с.(през 2005г.)След направения кюретаж доктора ми каза да изчакам 3 МЦ.Но на прегледа на 40 ден след кюретажа вече бях с МЦ и доктора каза,че всичко е минало много добре и след втория МЦ мога да започна с опитите.Не съм си и помисляла,че има вероятност да не стане.Напротив бях сигурна че ще стане от раз,както първия път.Желанието ми да имам бебе беше толкова голямо,че не допусках лоши мисли да минат през главата ми.Позитивното мислене е много важно,момичета.И така бебето стана от раз. PeaceПосле изпитвах страх да не се случи същото какато с първата бремемнност,но след 15г.с. всичко отмина.
Кураж момичета. Hug

# 54
Трябва да се стегнем, може би с тези отрицателни мисли не си помагаме...изобщо, трудно е но трябва. Така като си споделяме като че ли лично аз намирам повече сили. Благодаря ви, че ви има  Hug

# 55
  • София
Мили момичета Hug Hug Hug
Така се радвам, че ви има.
Зная, че НЕ БИ трябвало да има последствия, че живеем в 21 в., ама на моменти ми се свива сърчицето...

# 56
ох и аз го преживях, ама след 3 цикъла си възстановихме опетите.. късмет и сподели щастието после

# 57
ulka съжалявам мила  Hug ужасно е! На всички пожелавам скоро да споделят това щастие

# 58
Официално и аз имам зелена светлина. Успех на всички и без излишни притеснения!

# 59
честито на получилите зелена светлина - скорощно похвалване ви желая Hug Praynig

Общи условия

Активация на акаунт