Кюретаж и забременяване след това

• 71 832
  • 798
  •   1
Отговори
# 60
 Embarassed незная защо досега не съм попадала на тая тема.И аз като вас момичета преживях кюретаж(казаха ми Кухо яйце) т.г. Беше на 20.07-много боли.Още тогава лекаря ми каза да изчакаме 4 цикъла,и тогава наново с опитите.Иначе още след първия преглед каза,че матката се възстановява добре и всичко е Ок,но препоръча да изчакаме 4-те месеца.И нали знаете"страх лозе пази"чакахме-от този месец имаме зелена светлина.
Ще се  Praynig всички ние по-скоро да видим EFP и да си родим сладки бебочета.

# 61
  • в белята
Здравейте момичета ,а пък аз преживях кюртажа днес сутринта.Ембриона беше спрял да се развива точно 3 дни след като чухме пулс в 6 г.с и 6 дни.С трима гинеколози се посъветвах и всички са мнение да изчакаме 3МЦ дори ме посъветваха да започна да пия антибебе хапчета след първия редовен МЦ ,заради кистите ,които имам .Това бебе трябваше да се роди на рожденния ден на свекървата,а сега се шегуваме ,че така изчислено трябва да опитаме да налучкаме термина на следващото за рождения ден на свекъра Winkгледам да приемам нещата спокойно,ако изпадна в депресия на никого няма да съм полезна нали?И на мен ми е тъжно,дори си поплаках като ми казаха лошата новина,но все пак си имам едно малко ангелче ,което неможеше да разбере защо мама е тъжна и плаче и не се смее като я прегръща и и казва че я обича...... така че се стегнах и все пак идва нова година ,нов късмет EFP

# 62
  • Пловдив
Колко време ще мине е строго индивидуално за всеки организъм.Най-добре е след третия цикъл при док на контролен  преглед и ако ти даде зелена светлина ти желая двете чертички 

# 63
Аз ходих на преглед няколко дни след процедурата и после след първия цикъл. И лекарят ми каза, че всичко е наред и може от другия месец да подновим опитите. Обаче мисля да изчакаме да минат поне три месеца - най-вече защото псисхически все още не съм напълно възсътановена. Искам да мога изцяло да се отдам на идеята за нова бременност и, доколкото е възможно, да поогранича притесненията и страховете си.

# 64
Момичета искам да ви пожелая ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ и нова година нов късмет.Дано всички през новата да се похвалим с  EFP  и  ylinfantHug Ви и Ви :*

# 65
miminca пожеланието ти е страхотно, аз също от все сърце пожелавам на всички да се сбъдне мечтата ни мноооого скоро. При мен минаха вече 5 месеца и нормални 3 МЦ, от миналия месец пробваме, но този ми дойде гадната вещица...  Hug ви всички! А между другото caritas струва ми се, че притесненията и страховете не се преодоляват нито с времето, нито с нещо друго, поне при мен. Успех на всички!

# 66
Светле, казах "доколкото е възможно да поогранича", нали се сещаш, че няма как да бъдат преодолени изцяло - както беше писала една жена някъде по форумите, след като ти се случи такова нещо, времето на безметежното спокойствие и блаженото невежество безвъзвратно е отминало. Ама все пак трябва да ги държим тия гадини в някакви граници, че иначе ще полудеем.

И аз желая всичко най-прекрасно на всички ни и в най-скоро време всяка да си получи своето.   Praynig

miminca,  Hug

# 67
Здравейте момичета!
Кураж и горе главата, всичко ще си дойде на мястото.
На мен ми правиха кюретаж на 17.01.08. 1 седмица след това доктора ме прегледа с вагинален ехограф, за да се увери че всичко е наред. Имах остатъци и от кръв и вероятно плацента, пих метергин и бускулизин  и изхвърлих всичко. След 3 нормални цикъла, ходих за преглед, имах гъбички, слагах си глобули, след още 2 седмици, ми взе цитонамазка. Всичко беше екстра.
С татито се заехме да беберпавим и стана от първият път. Чакаме такова щастие от 2 години.

Съвет към всички мами, пийте си фолиевата киселина, купете си и Селен50мг. Селена спомага за заздравяване на матката и тн. В Интернет има информация.
За мамите, които имат проблем със щитовидната жлеза - хипофункция, аз имам такъв. Приема на селен е задължителен. На мен ми помогна д-р Катя Георгиева - ендокринолог. Ако не сте се изследвали си пуснте хормони.
При нас, за съжаление често се случват такива работи. Има предвид при нарушена секреция на щит. жлеза, ако не се знае за проблема. От както се разбере се регулира с хапченца, които са безвредни и за мама и за бебе. Дерзайте момичета!

Маминка и Прити, чакаме добри новини от вас Hug

# 68
 и аз минах по този път наскоро- моят беше в 9-10 г.с. лекарката ме караше да ходя на прегледи всяка седмица докато ми дойде първия цикъл, моят беше като по часовник точно на 28 ден както си ми беше и преди. тя искаше да ме види след 1вия цикъл но на мен нещо ми беше писнало и така и не отидох. днес ми дойде 3тия цикъл  и след него вече ще отида да ме прегледа. аз не бързам с опитите сигурно ще изчакам поне още 1-2 цикъла.....и се радвам че някакси бързо го забравих случилото се

# 69
Аз преминах през кюртажа в 3 месец(началото) бях с близначета Sad,и ми казаха да изчакам 3 месеца но след 1 менструация да ида на лекар за иследвания,правих си за токсоплазмозата и някви генетични да не би организма ми да образува анти тела срещу собственото бебе и иследванията бяха в норма и докторката каза няма никакъв проблем да почвате бебеправене но ние изчакахме 3 месеца и започнахме и се надяваме да стане пак но този път всичко да е добре  Grinning! Успех на всички от мен!

# 70
Момичета,

Объркала съм името на лекарката. Д-р КатяТодорова- репродуктивен ендокринолог.

д-р Катя Тодорова - Ананиева,
бул. "Пенчо Славейков" 18.

В близост е до кръстовището при Пирогов, с бул. "Борис ІІІ". Тръгвайки по "Пенчо Славейков" от "Пирогов" към бул. "Прага", блокът е на 1-2 преки от дясно, след заведението "Капитан Кук". За кабинетите се влиза от към двора на блока.

Тел. 952 36 00;

Прием има само вторник и четвъртък следобед, часове се записват с около 2 седмици напред.

# 71
Здравейте момичета. Embarassed че не съм писала доста време,но нямаше как.
За съжаление този месец червения гостенин ме посети,но продължаваме и след него.Главите вдигнати горе,позитивно мислене и успех на всички които чакат двете четрички.
КОЛЕДА Е.Стават чудеса.

Весели празници. Hug Ви и Ви :*

# 72
Искам да ви пожелая сбъдване на дългоочакваното НЕЩО възможно най-скоро, и да ви дам кураж с моя пример - аз преживях кюретажа два пъти: първият за да се подпомогне зачеването, а вторият заради плодчето, чиято сърдечна дейност беше спряла в 6та гс. И двата пъти забременях точно на 6тия месец след кюретажа, макар, че по темата работехме от 3тия.

# 73
И аз имах кюретаж заради missed abortion преди 3 год .След първия цикъл доктора каза,че няма проблем да почнем с нови опити-щом има цикъл значи хормоните са се понаместили.И на мен желанието ми беше да започнем колкото се може по-бързо.Е след 5 месеца стана Peace
Понякога освен физически човек трябва и психически да се възстанови след подобно преживяване-да започне на чисто един вид,а да не търси заместител на изгубеното бебе.Но пък понякога нещата ставали доста бързо след кюретаж-при една приятелка стана още на първия месец!

# 74
За много години момичета.Пожелавам ви за новата година здраве,щастие и успех във всичко,най-вече в бебеправенето. Hug и  bouquet за всички.

П.С.Аз пак съм с МЦ,но не мисля да се отчайвам,а да продължаваме с опитите.Може би както е писала весселка преди мен,все още не са в синхрон физика и психика,но се надявам скоро да се синхронизират.

Общи условия

Активация на акаунт