За първа година в детската градина! - 4 част

• 16 340
  • 394
  •   1
Отговори
# 330
И днес ревна! Но аз го очаквах. Явно желанието от първите два дни вече се е изпарило или ме пробва и мен, защото бях забравила един лист с информация, върнах се до колата да го взема, за да го дам на госпожата. За има няма 1-2 минути беше вече спряла да реве. Изчаках около 5 минути някой да излезе, за да не ме вижда Гергана отново и не се чуваше да плаче. Госпожата каза, че зора при нея е докато затвори вратата на стаята.

И аз съм за градина - плюсовете са много повече от минусите.  Peace

Аз сменям тактиката: повече няма да я разпитвам нищо за градината, ако иска да ми каже нещо, нека го направи по собствено желание. Мисля, че с моите постоянни въпроси как е било в градината, я стресирам още повече. Да видим днес и утре дали ще е по-добре така.

Ние още нямаме дата за родителска среща, днес имаше съобщение, че таксата се плаща до 10-то число и при закъснение се дължат лихви. Аз даже не знам колко е таксата, но утре ще ида при директокрката да я питам разни неща.

Пети, радвам се, че си тук!   bouquet

# 331
Лелеее,голям отбор се заформя тук.На ревящите на четвъртия ден Simple Smile
И Мишко три дни ходи спокоен,с желание и отговорност,но тази сутрин плака.Не можах да го успокоя,незнам госпожата дали е успяла Simple Smile
Мисля ако каже,че не иска да ходи,да не го пращам.Никога нищо не съм постигнала със сила и винаги трябва да има смислено обяснение.А аз не зная какъв е смисъла да ходи на градина,ако той не иска.А аз като не знам,как да убедя него Simple Smile
Ако успеете да ме убедите,добре.Ако не,утре ще сме си пак двамата Simple Smile

Ако имаш възможност да си го гледаш и да се срещате с дечица през деня наистина няма смисъл от градина. Най-добрият вариант за малките дечица е семейното възпитание - да са близо до мама. Това е моето мнение  Peace

И още нещо - не се влияй особено от чуждите мнения. Ти сама най-добре познаваш детенцето си и можеш да прецениш кое е най-доброто за него на този етап   bouquet

Ние днес сме вкъщи. Сутринта синът ми доста кашляше, имаше леко разстройство и повърна, така, че два дни няма да ходи. С понеделника - почивният ден 22сеп.  стават общо 5 дни вкъщи и той е много щастлив - да си призная тайно - аз също  Simple Smile !
Детската градина е може би добър вариант за децата, които лесно се адаптират, не са толкова емоционални и не изживяват толкова тежко раздялата. Все пак там децата прекарват по-голяма част от времето си през деня и тя става втори дом на детето. Всичко е различно - има строг режим, друга обстановка и особено в нашите български градини - една учителка за 30 деца  Rolling Eyes , което никак не отговаря на педагогическите изисквания - един възпитател на 5 деца.

# 332
  • София
Благодаря ви, момичета, за радушното посрещане и приемане Hug

# 333
[
Дудинка, има работещи родители, които не желаят децата им да посещават подобни заведения, било то общински или частни. Наемат си гледачка, в повечето случаи пенсионирана учителка, която гледа детето под похлупак, сакън да не му се случи нещо. Ама как ще се приобщава това дете по-нататък в училище и изобщо в живота, не е ясно. Такива деца, по мои наблюдения, са силно комплексирани и с ниско самочувствие, защото им се иска да са като другите, да играят, дивеят и да правят бели. Това за мен не е вариант, детето трябва да е сред деца и отделно от родителите поне за няколко часа. Peace

Не съм съгласна с това мнение! Познавам дечица, които имат гледачки - много възпитани, с добро самочувствие, с много приятели.....Не знам обаче как точно в детската градина децата "..дивеят и правят бели..."на воля, след като през по-голямата част от времето прекарват седнали на едно столче изпълнявайки нарежданията на учителката, навън са ограничени само вътре в пясъчника, ако случайно някое дете реши да "полудува на воля из двора" веднага му секват музата - и няма как иначе с група от по 30 деца и една госпожа.

# 334
Днес влязохме отново с желание в градината, даже не се обърна да ми каже чао.

А в колата докато я карах се правеше че реве, диването му с диване, аз я питам защо ревеш, а тя ами не искам да ходя на градина - ама в същото време се усмихва.

Та вече ме взе на подбив това дете.

Вчера отидох да я взема към 4 часа и тя не искаше да си тръгва. Така че днес ще отида след 5 часа. Да свиква вече по-късно да я взимам.

Хайде дано и вашите дичеца по-бързо да се адаптират в гардината.
  bouquet

Последна редакция: чт, 18 сеп 2008, 10:31 от gerygirl

# 335
Да има нещо вярно че децата не лудуват и не тичат в градината или поне не им позволяват.

Васи е свикнала постоянно да е навън и в движение, защото е гледана в къща с двор. И сега като се върне от градината и вечер настава една пълна лудница. Скача, тича, вика и каквото друго се сетите, за да си изразходва енергията.

# 336
  • София
gerygirl благородно ти завиждам, аз не мога да се похваля щото при нас положението си е същото - рев като магаре, от ставането от леглото до детската  Cry

А защо си мислите че децата не тичат в градината, как си представяте едно 3-4 годишно дете седящо по цел ден на едно столче  Wink
Разбира се че лудуват и играят, но естествено че не тичат като на маратон   Grinning

# 337
... И сега като се върне от градината и вечер настава една пълна лудница. Скача, тича, вика и каквото друго се сетите, за да си изразходва енергията.

И при нас положението е същото, вчера след работа бяхме навън, защото не искаше да се прибира Crazy

# 338
  • София
Филип още на втория ден ми обясни как вътре в градината не се тичало - само навън Simple Smile))

А иначе - съгласна съм, че дечицата трябва да са сред себеподобни, от месеци в къщи го гледам, как копнее да ходи с деца да си играе и като си тръгваме каква е драма....така, че - от тази гледна точка - твърдо съм за градина. Само дето малко му липсвам, днес пак искаше и аз да влизам с него Sad

Сега трябва да търся някакви еднократни или многократни протектори за дюшечето , че той и вчера се напишкал докато спял, а сестрата забранила да им се слагат памперси...ама ми е гадно, защото той така като се напишка не се и наспива.....все пак оставих един памперс- ако решат...той в къщи си спи с пампита....
Все си мисля, че това напишкване толкова много от негова страна си е реакцията му, не плаче - но се напишква.....та дано свикне и с това....много нови неща му се събраха....

А днес веч горкото едвам отлепи от леглото...изглежда като недоспала поничка - със сенки и торбички....сигурно събота - неделя ще спи по цял ден Simple Smile

# 339
Вчера моята щерка пък разправя че играли с някаква оранжева топка и после с кубчета. Всъщност вчера като я взех беше добре, спокойна. Играли са си явно. А с топка не може да си играеш, седейки на столче, нали  Hug Също вчера били им пускали "песничките на Мики Маус", каквото и да значи това, танцували били. Опитва се да ми запее, ама аз не разбирам коя е песента  Mr. Green Днес младата "бускуджа" каза, че ще им пуснат да гледат Малката русалка, а после ще играят и ще пеят песнички, после ще спинкат. Тя се качи, ревейки въпреки това  Cry

# 340
  • София
Не съм съгласна с това мнение! Познавам дечица, които имат гледачки - много възпитани, с добро самочувствие, с много приятели.....Не знам обаче как точно в детската градина децата "..дивеят и правят бели..."на воля, след като през по-голямата част от времето прекарват седнали на едно столче изпълнявайки нарежданията на учителката, навън са ограничени само вътре в пясъчника, ако случайно някое дете реши да "полудува на воля из двора" веднага му секват музата - и няма как иначе с група от по 30 деца и една госпожа.

Не става дума само за детската градина. И не съм казала, че са невъзпитани и груби. А в градината децата просто и да искам, няма как да ги задържа по столчетата повече от 15 минути, които включват подготовка, самата работа по учебните книжки и оценка и коментар на свършеното от тях, това си е регламентирано от МОН. НА двора моите поне не седят само в пясъчника, имаме си и площадка, пускам ги и до съседната площадка при големите от 4 група да си играят и да тичат, очите ми са на 56 постоянно, защото са ми още малки и щъкат като хлебарки. Те на двора ако не им дават да потичат, къде? Даже ги насърчавам да се раздвижат, а не да седят през цялото време до мен, за да чакат обяда или следобед мама и тати Laughing Peace

# 341
Пети, дано повече учителки да са като теб, че да сме спокойни за дечицата си    bouquet

# 342
 МерСедес ,simba21 напълно подкрепям вашето мнение за посещаването на детска градина Peace

Дю и аз реших да не я разпитвам повече, защото се разстройва.

# 343
  • София
Пети, дано повече учителки да са като теб, че да сме спокойни за дечицата си    bouquet

Дано, пожелавам ви го от сърце, все повече се убеждавам, че въпреки чепатия ми характер и смяната на няколко работни места последните 12 години (далеч от сферата на образованието), аз се чувствам най-добре в градината, харесва ми и ми се удава, колкото и нескромно да звучи Blush

# 344
  • София
Пети в коя градина работиш, сигурно си писала преди в темата, но съм пропуснала

Общи условия

Активация на акаунт