За първа година в детската градина! - 4 част

• 16 330
  • 394
  •   1
Отговори
# 345
Пети, извинявай, че съм пропуснала, но с колко големи дечица се занимаваш? Разкажи ни повече за адаптацията на децата. Как и кога можем да очакваме светлина в тунела. Mr. Green Ще споделя с теб и другите момичета една моя идея. Имам една позната мама на детенце от групата на дъщеря ми. Струва ми се добра идея да ги срещнем и "запознаем" отново извън ДГ. Да ни дойдат на гости напр., или ние да идем у тях. Просто като са си другарчета, може би ще искат да ходят в ДГ да се виждат и там. И може би няма да им се струва толкова гадно там  Mr. Green Кажи какво мислиш за това?  Hug

За сега гледам да се държа "желязно" пред дъщеря си. Дори не давам вид, че ми е кофти като плаче. Усмихвам се и й казвам колко много я обичаме с тати, но че вече е голяма и трябва да ходи при другите порастнали дечица...

# 346
  • В средата на времето
Вчера явно е бил пиклив ден  Laughing, защото и аз си занесох в къщи напикана пижамка. Първите два дни нямаше фалове..Снощи като си го взимах, госпожата ми каза, че много често бил пишкал, дали не бил настинал, но в къщи аз не забелязах подобно нещо..Ще видя дали и днес така ще кажат..Все пак вчера видях, че шишенцето с вода е почти изпито до дъно. Та явно вчера честичко е ходил да пие водичка и за това може да и пишкал повече newsm78 Кристиян също през нощта спи още с памперс и ако започне да се напишква често в градината докато спи, ще взема и аз някакви еднократни протектори. Благодаря за идеята   bouquet
Вчера следобяд не искаше да си тръгва. Посрещна ме с думите: Мамо аз готвя ориз, ела да видиш  Grinning Беше размятал едни черпаци, малки тенджерки  Laughing
Е, тази сутрин плака отново, мъчно ми е, но явно взех да свиквам вече..  Confused

# 347
  • София
Пети в коя градина работиш, сигурно си писала преди в темата

http://www.odz8-tavria.com/odz1.htm

# 348
Много сте прави всички.Аз съм съгласна с всичко,което казвате.(само с това с детегледачката и похлупака не съм Simple Smile)
Аз съм неработеща майка,която е гледала детето си три години без баби и дететегледачки.Мога да го гледам докато аз реша.Детската градина е средата на детето.Хубава,лоша...с вафлите за следобедна закуска, с добри и лоши госпожи,каквото и да е,това е неговата среда и аз не бих го лишила от нея.Тя семейната среда пак си остава.
Но...детето ми може да не е готово още за това.Ако го оставя само да пожелае,дали няма да е по-добре,отколкото да го насилвам Thinking
Е,ако на 4г още не е пожелало,ще го насилвам,няма как  Simple Smile

# 349
  • София
Пети, извинявай, че съм пропуснала, но с колко големи дечица се занимаваш? Разкажи ни повече за адаптацията на децата. Как и кога можем да очакваме светлина в тунела. Mr. Green Ще споделя с теб и другите момичета една моя идея. Имам една позната мама на детенце от групата на дъщеря ми. Струва ми се добра идея да ги срещнем и "запознаем" отново извън ДГ. Да ни дойдат на гости напр., или ние да идем у тях. Просто като са си другарчета, може би ще искат да ходят в ДГ да се виждат и там. И може би няма да им се струва толкова гадно там  Mr. Green Кажи какво мислиш за това?  Hug

За сега гледам да се държа "желязно" пред дъщеря си. Дори не давам вид, че ми е кофти като плаче. Усмихвам се и й казвам колко много я обичаме с тати, но че вече е голяма и трябва да ходи при другите порастнали дечица...

Работя с деца в 1 група - 3 годишни малчовци Crazy Идеята ти е много добра, пробвайте, имам деца, които са били преди заедно в яслата и се търсят и играят заедно Hug За това последното поздравления, ще се справите и вие с тати, и детето ще се чувства добре, като знае, че вечерта ще сте пак заедно и ще се гушкате и глезкате  bouquet

# 350
  • София
Но...детето ми може да не е готово още за това.Ако го оставя само да пожелае,дали няма да е по-добре,отколкото да го насилвам Thinking

Някои деца не са готови и на 6 години, докато някои пък се адаптират за отрицателно време още на по 10-12 месеца в яслата, всичко е индивидуално Peace

# 351

Работя с деца в 1 група - 3 годишни малчовци Crazy Идеята ти е много добра, пробвайте, имам деца, които са били преди заедно в яслата и се търсят и играят заедно Hug За това последното поздравления, ще се справите и вие с тати, и детето ще се чувства добре, като знае, че вечерта ще сте пак заедно и ще се гушкате и глезкате  bouquet

Много ти благодаря, ще се възползваме от 3те почивни дни и новата ни детска стая, за да поканим другото момиченце на гости Simple Smile

Благодаря, че ни отговаряш и че си толкова мила   bouquet

# 352
  • София
Благодаря, че ни отговаряш и че си толкова мила   bouquet

Моля, пак заповядайте, нали за това съм тук Blush Hug

# 353

Някои деца не са готови и на 6 години, докато някои пък се адаптират за отрицателно време още на по 10-12 месеца в яслата, всичко е индивидуално Peace
Да,зная че е така.И всяка майка трябва сама да прецени и усети детето си.Аз съм от майките които не биха си дали детето на ясла,ако това не се налага навсяка цена.Но съм твърдо ЗА градината.Просто се опитвам да разбера какъв е смисъла детето ми цял ден да плаче,а аз да съм свободна в къщи Simple Smile Ми не искам да е тъжно...А съм и строг родител при това,да не си помислите,че съм хленчеща майка на разглезено дете Naughty

# 354
  • София
Добре дошла , Пети! Колеги сме . Аз също водя първа група в 17 ОДЗ - Младост . Моето дете ходи в 9 ОДЗ също в Младост . А до моя блок има детска градина . В началото като се преместихме в този блок мислех да го местя за мое удобство , но като си помислих , че той вече познава децата , сега познава новите си госпожи , а и от яслата почти цялата група са заедно прецених , че по - добре да си остане с познатите вече деца . А относно адаптацията на децата , трябва много да се говори и то само положителни неща за дг . За госпожите , за децата с които общува вашето дете . Ако от нещо сте недоволни говорете с таткото насаме , но  да не ви чува детето , защото и то така събира негативи . Моят син веднъж в автобуса ме попита - Мамо , защо оставяш Мартин на ДГ ? - Аз припаднах . Отговорих му , че е защото там има много деца , може да научи нови неща , да пее , да рисува , да танцува , да чете  и т. н.  Пожелавам здрави и лесно адаптивни деца на всички мамички . Понякога трябва да сме и мъже в очите на децата си .

# 355
  • София
Ще споделя с теб и другите момичета една моя идея. Имам една позната мама на детенце от групата на дъщеря ми. Струва ми се добра идея да ги срещнем и "запознаем" отново извън ДГ. Да ни дойдат на гости напр., или ние да идем у тях. Просто като са си другарчета, може би ще искат да ходят в ДГ да се виждат и там. И може би няма да им се струва толкова гадно там  Mr. Green Кажи какво мислиш за това?  Hug

Струва ми се добра идея.Моята дъщеря е ходила на ясла,но това не попречи първия ден /вчера/ да реве.
В нейната група има три нейни приятелчета,с които е израснала и е била по градинките,на РД и т.н.
По този начин знае,че отива да си играе с тях в градината,че те ще бъдат там и я чакат.
Това го обяснявам от доста време,но вчера,когато отворихме вратата и видя едно от децата,моята щерка зяпна.Явно мислеше,че я заблуждавам.
Днес вече нямаше ревове.

# 356
simba21, идеята ти е много добра.
Когато дребното постъпваше в яслата се запознах с няколко мами още първата седмица, докато ги взимахме на обед. После цяла година след яслата я ще се съберем в някой клуб уикенда, ще си звънкаме по мобилните за обмяна на инфо, мейли ще си пишем, снимки ще си разменяме /направих страници със снимки от тържествата в интернет.../
Сега с една от мамите сме добри приятелки, децата ни са в една група и в детската градина. Вчера бяхме на родителска среща 3 /три/ часа. Коментирахме, давахме идеи, разменяхме мобилни с други мами, избрахме родителско настоятелство, касиер...Та с тази мама бяхме плътно една до друга, избрахме децата ни да са заедно на допълнителните занимания....Коментирахме + и - на всяко едно от тях.
Аз много държа на тези взаимоотношения и се радвам, че и други мами мислят като мен.

# 357
  • Пловдив
Току-що проведох 9 минутен разговор с госпожата на Стелла  Crazy Вчера ги е побъркала буквално моята дъщеря, такъв рев, такова тръшканеееееее  ooooh! Рев без сълзи, на инат, така каза госпожата Sad Много твърдоглава била, инатлива, изобщо... шашнала ги е от всякъде. Госпожата каза, че е трудно дете определено, свикнала била да се налага и мисли, че не е чувала думата "не", което според мен не така Sad Много мъчно ми стана, много... Другите деца тъгували тихичко и със сълзички, а Стелла се дере и крещи без сълзи, ей така на инат, така каза госпожата Sad Сега била по-спокойна, дори каза ако искам тайно да отида да я видя, че не ме лъже Simple Smile Но то не се знае докато стигна как ще е, така че ще се въздържа  Stop Вчера до 2 часа не дала на децата да спят, защото ревяла, госпожата била седнала на леглото и я галела и й говорила нежно  Rolling Eyes Накрая моята заявила, че се е напикала, ей така едва ли не на инат й го казала  Shocked Госпожата я питала как така ще се напикаеш, като си такава всезнайка и всичко говориш и не си ми казала, че ти се пишка, а Стелла й казала "Ами ей така, напиках се"  Shocked След това заспала... Много говорихме с госпожата, било период на адаптация, ще премине. Но трябвало да й "пречупя" характера... Аз се чудя вчера защо така странна ми се стори госпожата, а то имало за какво... Каза, че едва ли не на ръце е носила дъщеря ми, а накрая й се качила на главата и тя си помислила "Какво поколение расте..."
Та така...много ми е тъпо сега, не знам какво да правя, какво да мисля...

# 358
Бубе, само се успокой! Дано се справите бързо с тази ситуация.  Hug

# 359
  • София
Вчера бяхме на родителска среща 3 /три/ часа. Коментирахме, давахме идеи, разменяхме мобилни с други мами, избрахме родителско настоятелство, касиер...Та с тази мама бяхме плътно една до друга, избрахме децата ни да са заедно на допълнителните занимания....Коментирахме + и - на всяко едно от тях.
Аз много държа на тези взаимоотношения и се радвам, че и други мами мислят като мен.

Да не си била при мен на родителска, нашата също беше снощи Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт