"Скоро аз ще бъда булка, а пък МАРТ ще люшкам люлка"

• 15 583
  • 287
  •   1
Отговори
# 60
Активията също е решение, но не съм сигурна дали в Германия е със жива закваска.

Всъщност Активия по принцип не е с жива закваска, камо ли в България. Съдържа пробиотици, което е различно от това, което ние имаме предвид, когато си мислим, че има живи бактерии.

За запек - течности. Аз лично още в зародиш се отървах от проблема като всеки ден ям супи, по-течни храни, на заведение винаги си поръчвам фрешове, айрян. Колкото повече, толкова по-добре. Просто трябва да е като начин на живот това да се пият повече течности. Аз дори не пия много вода, колкото пише, просто не наблягам на сухите храни.
Освен това, когато вече имаш проблем помага сок от сини сливи, или просто самите плодове.

# 61
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Едва ли скоро ще ви прочета  ooooh!

# 62
Какво правите момичетааааааааааа Shocked, не мога да ви изчета от час. ooooh!
Белла  много семейно щастие, да си най-глезената и обичана жена и съпруга ти да ти помага много за бебо!!! married  bigdance2 cheers
mama_bebcho и Polly-Wolly   Честит рожден ден!!! Много здраве, щастие, късмет, сбъдване на мечтите и здрави и сладки бебчета през март!!!
 newsm51 newsm51 newsm59 Tada
На тези мами, които имат ученици - честит първи учебен ден на децата, да са много здрави, любознателни, ученолюбиви и да ви радват само със шестици.
  umnikuu smile3529

# 63
Привет и от мен  Hug

Честито бракосъчетание на Белла   bouquet Много късмет, щастие и спокоен семеен живот.

Честито и на рожденниците, днешни и вчерашни и на всички, които са си намерили повод за почерпка.  Hug

Ейй, много пишете не мога да прочета, заспивам и клюмам. А като напиша пост и то вече 10 отговора пред мене  ooooh! Ша са стягам!  Naughty

Да попитам- прерязват ли ви коремчетата? Мен чат-пат ме срязва жестоко. Особено при изправяне и като се въртя в леглото.  Sad И само са ослушвам и си оглеждам дъното на гащичките.  Crazy Засега всичко на фронта е спокойно.  Mr. Green

Днес се канех за заведа малката ми пакостница в училището до нас да видим първолаците, ама валеше. Затова си останахме вкъщи и аз зареждах пералнята да пере, а дребосъчката шеташе по мене с проходилката и вадеше дрехите от пералнята.  hahaha После следеше много внимателно как върти и припяваше  Mr. Green

# 64
Здравейте и то нас и честито на всички, които имат поводи да празнуват
Аз успях да си запиша час за преглед за утре, да ми стискате палци всичко да е ОК
Сега отивам да ви изчетам че много сте писали

# 65
някой случайно да знае вече какъв ще е пола на бебето който е в 15-16 седмица????

# 66
  • Пловдив
Здравейте мамчета  Hug

От сутринта ви чета и не мога да смогна, стана обяд докато се включа  Laughing

Белла, пожелавам ти дълъг и щастлив семеен живот!
mama_bebcho, Polly-Wolly, Честит Рожден Ден! Много здраве, щастие и късмет!

За Пловдивската среща - да, ще се състои. Само, че се отказах да резервирам в Егоист, вътре е малко задимено, пък отвън в тоя студ няма да стане, ще се съберем пред Гранда (ако вали вътре пред вратите, до аптеката), а пък после ще видим къде ще ходим, може би Кастело или вътре в Гранда, ще го решим на място Peace

За окосмяването - и първия път и сега имам, даже сега май повече. А първото ми беше момиче. Косата ми капе, а в същото време космите по тялото растат и то неудържимо. По моя статистика, тези, които имат момченца се радват на хубави коси, хубава кожа и нямат много окосмяване, а момиченцата - обратно. Казват, че момичето взимало от красотата на майката  Mr. Green, но всичко е много индивидуално!

за Зимафлуора - и първия път и сега мисля да пия, зъболекарката ми каза от 5-ти месец, а АГ-то от 6-ти, сигурно се дължи на това разминаване между лунарни и нормални месеци...Аз мисля към 5-ти да почна витамини, а към 6-ти Зимафлуор, както миналия път.
Веси, дано бързо ти мине! Мъжът ми вчера се опита да вдигне температура, а малката от миналата седмица се сополяви, аз още удържам фронта, ама до кога... Confused
Tedsan, мен също ме прерязва като се изправя рязко. Затова вече се изправям постепенно, въпрос на навик е, малко като флегматичка изглеждам, но...по-важно е да се чувствам добре. Peace Между другото ме прерязва и като реша да вдигна нещо от изправено положение, независимо колко тежко е. На курса за бременни научих, че начина да вдигнеш нещо от земята е както си клекнала до него, взимаш го и се изправяш с него. Не питай като простирам колко клякания правя  Laughing
Хайде стига, че стана дълго  Wink

# 67
Здравейте с днешна дата!
На празнуващите: честито!

За БХС: тази сутрин бях на изследване. Прави се първо ехография за точно определяне на гест. седмица (казаха ми, че в МА не признават графия от друго място, освен от техните кабинети), после на 14 етаж  вземат кръв от вената. Резултатите излизат за 2 часа или за 3 работни дни в зависимост от вида на изследването (респ. двоен бърз или троен тест).

За софийската среща: за неделя е добре Simple Smile По възможност преди 2 часа, че малките спят по това време, а таткото трудно ги приспива сам...

ПС. И вярно много пишете, дами Simple Smile Трудно за изчитане на цялата информация...

# 68
  • Стара Загора
Честити празници на всички празнуващи и от мен. Пожелавам ви от всичко по много, пък другото ще си дойде само.
sisi_dqvol4eto аз бях 14-15 (миналата седмица) когато моята лекарка загатна само, но понеже е на 2д видеозон явно не е сигурна на 100% още. не бързай за пола има време. По важното е всички да са живи и здрави.
Наща булка вече госпожа още не се е включила ( не може да изтрезнее -  Joy). Ние утре двете ще ходим на лекцията на 9 месеца.
Сега ви оставям, че леглото ме зове. Слетобед пак
  smile3524 Sleeping

# 69
  • Варна
Сиси, аз и още няколко мами вече знаем пола на бебчетата. На мен ми казаха на ФМ в 13та седмица, а като се записах на ЖК, моята лекарка ми потвърди. С предната бременност познаха още в 14та седмица. И сега, и предния път ме гледаха на двуизмерен.

# 70
sisi_dqvol4eto , и аз си имам "прекрасни" вени   Rolling Eyes , но четох че и това все пак било знак за някаква подготовка на гърдите  newsm78 Каквато съм късметлийка, вместо да ми пораснат малко, се нашариха в синьо  Crazy
Elwing, и аз така!  Peace   Joy
Днес давах кръв за БХС, но тук едва ли процедират като в БГ. Аз няма да си получа резултатите, а ще бъдат пратени на гинеколожката, която ми ги е назначила след 3 дни (става дума за троен тест). Преди това подписах декларация, че съм наясно, че сигурността на това изследване е 60% и добри резултати не означават здраво бебе. Това още веднъж ме навежда на мисълта, че няма нищо сигурно. Първата ФМ показа добри резултати, но и това не е сигурно. Бях навита на амниоцентеза, но рискът от спонтанен аборт е много по-висок от риска да се роди дете с малформации, а и аз имам вече спонтанен аборт преди година и не ми се ще да рискувам. Много съм объркана.
Честит Рожден Ден на Мама-Бебчо и Поли-Уолиnbirthday  Gift  Искам   party023

# 71
sluncetoo аз също смятам че важното да са ни живи и здрави бебоците просто ми е интересно все пак а и вътрешно много искам момиченце но каквото и да е много ще си го обичам само да живо и здравичко!!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 72
Здравейте мамчета,

Докато се усетя и вие вече сте изписали почти половин тема Laughing

Честито на Бела и да е винаги обичана и уважавана съпруга   bouquet
Слънце много хубаво заглавие  Hug, е моята сватба ще е скромна но все пак ще е има и вече нямам търпение да минават тези две седмици.

На рожденничките честито и много много здраве им пожелавам   bouquet

За гърдите - моите още от самото начало са си много болезнени и са със супер забележими сини вени  Shocked

Коремчето и на мен ми е доста голямо, но да ви кажа честно нямам търпение да стане още по - голямо  Grinning

Желая лек и усмихнат ден на всички (макар че е доста хладно и мрачно навън)   bouquet

# 73
аз да питам има ли някоя от бъдещите майки която да чака двама бебоци или пък повече???? Wink Wink Wink Wink

# 74
Здравейте и от мен в тоз дъждовен ден! Grinning

Белла пожелавам тиздраве, щастие,  любов , и само сбъднати мечти!!!  cheers baloni
mama_bebcho и Polly-Wolly   Честит рожден ден!!! Да сте живи и здрави много обичани и щастливи!
   party023  bigdance2
На всички първолашки мами,  - честит първи учебен ден на първолаците да са здрави, ученолюбиви а майките да не забравят , че все пак игрите са любимото нещо на децата Grinning dance

Аз също бях на лекар миналата седмица, казаха ми , че всичко е нормално за сега, в 12 г.с и 6 дни бебето е 52 мм / на мен ми се струва че е малко , но щом доки казва че е ок, не знам дали да се съмнявам/, като размера е взет от главата до опашната кост без краката...

Според докторката ми ЗК не поема голяма част от изследванията, и ми предложи ако искам да направя абонамент при нея в Т. Киркова и така от началото до края на бременността ще ми направят всички необходими изследвания, а абонамента е 400 лв. Аз реших да го направя тази 7-ца.

Ще се радвам ако някой сподели опит относно абонамента и размерите на бебето...

Общи условия

Активация на акаунт