Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Има ли връзка между спокойствието на бременната и характера на бебето?
Как можем да се справим без стрес?
Има ли връзка между спокойната майка и спокойното бебе?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Има ли връзка между спокойствието на бременната и характера на бебето?
Мненията по този въпрос варират, но като цяло няма научно доказани връзки между спокойствието на бременната и характера на бебето. Неспокойното или спокойно поведение на бременната не е гаранция за характера на бебето. Децата се раждат със свой характер, който не зависи единствено от поведението на майката по време на бременността.
-
Как можем да се справим без стрес?
Справянето без стрес при тревожни и плачещи деца може да бъде предизвикателство. Един от начините за справяне е отделянето на време за релаксация и почивка, например чрез спорт или самостоятелно време за почивка. Важно е да потърсите подкрепа от други родители, да изразите чувствата си и да потърсите професионална помощ, ако е необходимо.
-
Има ли връзка между спокойната майка и спокойното бебе?
-
Какви стратегии могат да помогнат за успокояване на тревожни деца?
-
Какви са основните предизвикателства, пред които са изправени майките в този форум?
ПРОСТО не виждам как ще спи тя в отделна стая-това дете не спи по цяла нощ и не виждам кога ще спи по цяла нощ-сигурно като стане на 5-6 години
Аз съм само с един брой нервно бебе, а пък с две нервни дечица как е - не ми се мисли. Затова засега не планирам второ, защото само при мисълта, че и то може да е такова, ми се отщява. Така че оценявам, че твоята ситуация е малко по-зле, ама все пак да споделя моя скромен опит... Много ми е мрънливо и ревливо, чак се чудя хората как хранят на поискване - ми аз как да разбира кога е гладна, като има дни, в които не спира да мрънка. По този случай съм я подготвила за конкурса Мис Наденичка
.
.
.
Една от близначките беше нервна за цялата дружина-реване,тръшкане и пак тръшкане.Аз нямах право да възпитавам,но майката и таткото изпадаха в бяс по някога/а бяха много свестни и интелигентни хора/и когато някоя от близначките се тръшкаше,я затваряха в гаража за няколко минути,да си пореве на тъмно и да се укроти-нещо като възпитателна цел.Имаше ефект,защото после млъкваха,а и като им кажеш"ако не слушаш,отиваш в гаража"-те се укротяваха,понякога де
.Моля ви,кажете си мнението!А и още нещо,зависи ли ,дали таткото и майката са били нервни като бебета,дали не е наследствено
?