Есен вече наближава и МАЙското дете за яслите се стяга

• 16 711
  • 291
  •   1
Отговори
# 45
Честит имен ден на всички празнуващи!

Честит рожден ден на мъжа на Шуши!

На всички болни дечица желая бързо оздравяване!

Аз вече стягам багажа - в петък тръгваме за Ливорно, от там ферибота за Сардиния - нямам търпение вече  smile3508.

Лека вечер!

# 46
Олче-благодаря за темата   bouquet  bouquet
Да са живи и здрави имениците!!
Честито на мамите на първолаци-само шестици да им носят децата  Peace
Болните да оздравяват Praynig

Притесних се за Недка и Велиса,но те се разписаха  Grinning Неде-благодаря,тая година няма да мога да ходя,че и един ден нямам своБоден с тая къща,но като приключим ще се ходи някъде  Grinning ,а иначе за разкази аз съм си оставила половин Малайзия ,един Хонг Конг и още Лондон да ви показвам и разказвам  Laughing

Кате-лек път и снимки да направиш .

# 47
  • София
Е Бубка изчетохте с най-голямо удоволствие.Това с къш-то много ме развесели,защото ме върна много години назад в моето детство,на едно хубаво място.Дано Тото да свикне бързо в яслата.
 А сега искам да споделя моите тревоги относно яслата и дано да има мами,които да се включат,че съм пред голяма дилема.
 Иван от август месец ходи на частна ясла,но сега вече започна работа и държавната и ще го местя там.Обаче нещо съм притеснена от организацията в държавната.Две седмици искат да го водя в 9,30 закусил и да си го взимам в 11,30 с яденето за обяд.Аз им обеснявам,че детето посещава вече ясла и е свикнало и ,че не искам да му развалям придобитите наици,но неможело.Такъв бил реда.Другото,което ме притеснява са памперсите.Трябвало всички деца да са с памперси,даже да не били памперс-гащи.Иван от началото на лятото е без памперс.Слагам му памперс гащи,само за следобеден сън и вечер и те в повечето случаи са сухи.Той сам си казава и иска да се изхожда на гърне.Но в държавната ясла явно,за да не се занимават ще го приучат пак на памперс.В момента съм много доволна от частната ясла,Иван е спокоен през деня,храни се,спи,даже и песнички се опитва да ми пее.Слагат ги редовно на гърне.Само дето таксата ни идва малко нанагорно.Но ако в държавната ясла ще затриват всички придобите навици,незнам какво да избера вече.
 Моля мамите,чиито деца ходят в държавни ясли,да споделят как е положението при тях.
 Е ако все пак някой е изтърпял да ме прочете,ще се радвам да ми аде някакъв съвет,благодаря ви предварително.

# 48
Честито на Люба и всички именници, които празнуват на този хубав празник - Вяра, Надежда и Любов! Пожелавам ви и вярата и надеждата и любовта да изпълват семействата ви и животите ви!

Аз капитулирах. С тръгването на Макси на училище и ставането всеки ден в 7 часа ми се обърка целия "режим". С всичко друго се оправях криво-ляво, но ставането в 7 ме разгроми.
На всичкото отгоре тази седмица учат само 3 часа и трябва да го чакаме покрай училището, тъй като пътя ни в едната посока е 1 час и не си струва да се прибираме. А като се прибера гледам да се наспя.

Пожелавам на всички първокласници, особено на Мони, да се адаптират бързо в училище и да се забавляват докато учат.

Ето и малко снимки. В началото на тържеството правих филмчета и сега трябва да разбера как да извадя снимки от тях.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=282011&pid=7696003

# 49
Добро утро!
Ето кафенце и чай

Разгледах снимките от първия учебен ден на Макси. Нещо много тъжен ми се видя. Но цялото семейство сте много интересни. Обожавам такива големи семейства. И Ели пак ти се чудя как смогваш с всичко. А и с тези големите разстояния при вас, не е никак лесно.

Имарче, и ние сме в държавна ясла, но няма такива строго определени правила. Наистина ми изглежда че във вашата ясла на лелите просто не им се работи. В яслите са с тенденции да отучат детето от памперс, а това насилственото слагане ми изглежда ненужно. Дори и вредно във вашия случай. За привикването в яслата няма специално установен режем. С всяко дете се действа индивидуално. При нас се беше получил такъв период на ранно взимане, но това не е задължително за всички деца. Нормално е да има и при вас един два дни такива докато се нагоди към новите условия, но две седмици ми се струват много. Така може Иван да си помисли , че в тази ясла така ще бъде и после да имате проблеми след като започне да остава по цял ден. Знам че в София нямате възможност да опитвате в друга държавна ясла, но като го записа предварително не ви ли обясниха тези принципи, за да си направиш сметката по отрано. В частната ясла наистина идва скъпичко и ако нямате вариант за друга държавна ясла, тогава можеш да опиташ в тази, а ако не потръгнат нещата пак да се върнете към частната. И доколко годишни ги държат с памперсите. До 3 години ли? А ако си казва, че му се пишка, ще му махат ли памперса или ще го карат да пишка в него?

# 50
Добро утро,

Имар, държавната ясла с някаква собствена програма ли е? Все още нямам опит с яслите, ама май се радват, ако детето е приучено на гърне, а пък тези??.. За взимането в 11.30 си мислех, че е ако детето плаче в първите 2-3 дни. Ако Иван е спокоен и обядва и си ляга с децата, какъв е смисъла да го прибираш, и то в продължение на две седмици... Дадоха ли обяснение? Не че мога да съм ти полезна, ама това направо на мързел ми мирише..

Страйпър, честит първолак! Страхотни снимки на трите дечица, много ми харесаха. А пък мустаците на мъжа ти ме разбиха! Отдавна не бях виждала млад мъж с рокерски мустаци, но много му седят, действително.

Сардиния ми звучи супер яко... Приятно пътуване, Кате и да изкарате много хубаво.

# 51
imar - не искат памперс гащи, защото са им по сложни за обуване. Трябва да свалят панталони и обувки, а памперсите просто промушват между краката. Нали са много деца и така спестяват време и могат да преобуят повече деца. Искат ти памперси в началото защото местиш детето в друга група и в друга среда, за него всичко ще е ново и в началото е възможно да се изпуска, да не си казва. Повечето деца минават през този период, но той е относително кратък 1-2 седмици.
Поради същата причина са ти казали и да го водиш само сутринта.
Това че досега е ходил без проблеми в частната ясла не значи че безпроблемно ще ходи и в държавната.
Ще смени и групата и лелките и средата, така че може в началото да протестира и да се дърпа.
А и в повечето случаи този срок които са ти казали е доста условен и зависи от детето, ако е спокойно и няма проблеми може още същия ден да го оставят или пък след още 2-3 дни. Всичко е много индивидуално. Предварително не може да се каже как ще понесе смяната.

Страйпър, снимките са ви страхотни! А тези на която тримата спят са направо.... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Кате приятно изкарване в Сардиния.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2008, 09:44 от Una

# 52
  • София
Aз също ще сменям скоро частната с държавната ясла. Но нямам никакво намерение да се връщам пак към памперсите. Нямам повече възможност да отсъствам, така че и варианта вземане на обяд отпада. Така че Ива, настоявай си. Няма записани такива изисквания в яслата, всичко е преценка. И след като ти си преценила да го водиш без памперс са длъжни да се съобразят. Още повече, че нашите деца са по-големи от стандартно приеманите в яслата.

# 53
Ани, мерси за кафенцето!
Направо ме изуми, Имарче с тази държавната... Как е възможно да ти казват че трябва да е с памперс  Shocked Даже по принцип там децата се научават на гърне - какви са тези изисквания - оплачи се на директорката... не мога да се сетя друго...  newsm78

Ние имаме напредък в ходатайстването за ясла на Марти... Директорката е казала да отидем в общината и да говорим с кмета, че сме съгласни да направим дарение - демек да дадем пари... Тя ще напише писмо до него, че има нужда от още средства за ремонта и така...
Голямо изнудване, но няма начин - градината ми е под носа...

Кате, чувала съм че в Сардиния е страхотно! Да снимаш много и да разказваш после в картинки!

Ели, да ти е жив и здрав първокласника! А пак да ти кажа, че изглеждаш супер... изобщо не личи че си раждала, пък камо ли три деца...

Имам проблем за утре - трябва да съм в 10 в университета, нашия тати на работа и Марти се чудя къде да иде...  newsm78 /малко грубо прозвуча/... Мислих да го оставя в нашия детски кът, но там започват от 10 часа, а аз ще тръгна в 9... Май ще трябва да "изнасиля" татито да го води на работа...

Хубав ден ви желая!

# 54
  • Русе
   Аз съм за чайчето! Че нещо гърлото ми се обажда...
   За държавната ясла - Уна много добре е обобщила нещата. Според мен това, което са ви казали са общи приказки, а като тръгне Иван ще определят колко време да ходи само до обяд, кога да остане да спи. Ако е спокоен и приеме промяната без проблем едва ли ще ви карат 2 седмици да го вземате в 11.30. За памперсите - по принцип казват на всички родители да носят и памперси и резервни дрешки за преобличане, така че Имар-че и това не го мисли от сега.
   В нашата държавна ясла не толерират памперсите и често слагат децата на гърне. Дарито у нас все още отказва да го използва, но на яслата почти няма фалове и резервните дрешки така си и стоят в шкафчето. За обедния сън обаче все още й слагат памперс. В нашата ясла не ми харесва това, че ако примерно времето се стопли, а Дарито е с дълги ръкави няма да я преоблекат, въпреки, че винаги има с какво! Но откъм приучаване към дисциплина и нови умения не мога да се конкурирам с тях!
   Ели, възхищавам се на вашето голямо семейство и най-вече на теб!!!
   Мен напоследък са ме налегнали едни мрачни мисли, че не мога да се справям с работа, домакинство и гледане на детето... А сега и с тези лоши новини от работата съвсем ми е криво Sad

# 55
Здравейте на всички,

Имарче, много странни изисквания има в тази ясла. На мен ми се скараха, че я водя първия ден с памперс, не се ли била отучила, никой вече не бил с памперс, а при вас какви са тия връщания обратно към бебешките периоди, незнам.
Иначе за закусването също ми звучи странно, то ако е за два-три дена добре, но за две седмици...  Shocked То това някакво почасово гледане ли е, какво е? Дано се разреши ситуацията бързо и безболезнено  Grinning

Ели, мъжа ти е много интересен. Да не работи някаква артистична професия? Малката е голяма сладурана и вече се е поналяла в бузките. Много са хубави дето спят тримата. Представям си каква глътка спокойствие и тишина са били за вас тези моменти. Много е трудно с две, а с три... незнам. Шапка ти свалям  Grinning

Кате, чакам с нетърпение и твоя фоторепортаж.

Лек ден на всички  Flutter

# 56
Привет!  bouquet Heart Eyes Hug
Първо да Ви благодаря за поздравите и да пожелая още веднъж/тоя път поименно/ всичко най-на  Нанчи,на Любо на Гери/Гери,ако искаш давам и уроци на живо по сервиране..ей,го де е Пловдив/,на Муцунка дето не се е мяркала скоро насам Crossing Arms/,на мъжа на Бубката/бяхме са затъжили,ей / и ЧРД на мъжа на Шуши!  bouquet  bouquet  bouquet
Да се похваля,че сме без количка....след супер мощната и експлоатация/и с двамата юнаци/ ,вече предаде фронта и оттук нататък ще сме само за ръчичка/макар,че нещо не ми дават много доброволно ръка,та се налага понякога да се влачим,носим и основно гоним/...`щото няма на дърти години да му купуваме нова,а пък татито уж каза,че ще я погледне......ама като знам колко е изпълнителен/и колко верме му остава за такива работи/,не храня големи надежди.......Имаме си и един друг проблем-то не е точно проблем,ами чуденка:от два дни Иво има всички признаци на никнене на зъби-ама симптоматиката е 100%-това,но  нали пък си имаме вече пълния комплект/всички полагащи се 20 млечни зъба/........та ще го водя на зъболекар да го видят,че току виж сме се оказали с бонус мъдреци/нищо,че моите още не са избили нацяло/,...Но от вчера поне сме с батко на ДГ,та малко се облекчи програмата/не губя време в разтърваване/...Та това са новините...а и имам си вече фотоапарат/тамън това си бях пожелала за подарък/,дано тоя устиска/оцелее/ поне година в моите"грижовни ръчички".......
Сега да пожелая и оздравяване на дечковците Praynig.......Даниелка пиши как е Калоян.....пък и ти как си?Виф-че,а мислила ли си,че може да е свръхчуствителност и да преживява всеки път липсата на татито/дано не звуча налудничаво,ама ти самата си споменавала,че обикновенно е болен Макси,като го няма татко му...../и що не пробваш да го заведеш на класически хомеопатда не звуча пак като реклама на хомеопатията-ама помага/.
Миме,дано да се размине съкращението,но и да е факт нали знаеш:всяко зло за добро.
Имарче,много ли е висока таксата в частната ясла/просто нямам идея как вървят-у наше село няма такива работи/?,.............и понеже мнения много се събраха,аз ще се въздържа от съвети/пък и не разбирам от ясли-признавам си/,но ще те посъветвам да си поговориш с директорката и персонала-спокойно,но да си кажеш какво очакваш и как мислиш,че е най-добре за твоето дете.
Стайпърче,страхотни са ви снимките-много са сладки и тримата.....ти за ставането рано писа,ама кажи как е баткото в училище/харесва ли му?/и как Криси помага за бебето/или той е при бабите?/...същото се отнася и към другите мами на първолаци/че то на всички ни предстои и предполагам,че ще е интересно,пък и снимки ако има/
Кате,дано да е хубаво времето в Сардиния и да си починеш хубаво!Пък и да наснимаш.....
Дени,накачи ли ги?/снимките /

Ох,докато се разпиша/че нещо напоследък ме мързи.......предпочитам да си чета/ и Иво се събуди...........така,че от мен получавате най-искренни пожелания за приятна вечер и отивам да си събирам дечурлигата.......

Последна редакция: чт, 18 сеп 2008, 16:16 от Анонимен

# 57
Добър вечер и от мен!

Влизам само набързо да се отчета, че сме добре, живи и здрави! Аз вече активно работя, даже малко повечко и рязката смяна с режима от майчинството не ми се отразява добре, вечер заспивам в 21.00  Embarassed. Но тази вечер реших вече на всяка цена да се разпиша. Попрочетох по диагонала част от старата тема и новата, но в събота се надявам вече да прочета подробно всичко и да разгледам и снимките.
Първо да честитя първолаците на Анна и Ели!
Честито на всички именници от вчера и персИонално на Люба, с най-най- добри пожелания!
На Ани стискам палци да реши проблема с БАБА МИМИ възможно най-бързо, а ако трябва манипулирай Дидо и с женски номерца, за да е на твоя страна, колкото и нечестно да е!  Wink
На всички болнички пожелавам бързо оздравяване, а на таткото на Макс  явно трябва да му забранят доживот командировките.  Laughing
Имар-че, за сефте чувам такова нещо за ясла, било то частна или държавна.  Shocked Що за глупост, а правилата им кажи да си ги заврат ... /знаеш къде/ .

Иначе наш Георги, нали е старо куче в ДГ, сутрин става едва ли не по тъмно и бърза за "дома" да успокоява новите деца, дето плачели. Така важно обикаля коридорите, че все едно е бил и пребил. Само дето не може да разбере, че като го взема трябва да преспи у нас поне една вечер и тогава може да ходи пак. Още от входа, на прибиране се започва "Дом, тата /децата/, дом, тата" и така до безкрай.  Crazy Но пък поне съм спокойна, че му е добре там, а и има видима промяна в него, почна да говори повече, стана по-контактен!

Ох, уж за малко и пак досадих!

Лека и спокойна вечер на всички!

# 58
Леле къде сте ще ни изпадне темичката на втора страница срамота!
Дени добре дошла и чакам с нетърпение отчета ти в картинки и аз подкрепям мнението ти че всичко дето е италианско е хубаво. А от вторник чакам отчет как е Марто в яслата - че и неговото време дойде.
Ванче браво на Миа и не усетната й адаптация с яслата. Продължавай да ни усведомяваш.
Ох дадоха ми работа оставям ви с пожелания за много приятен дълъг уикенд!

# 59
  • Пловдив
Здравейте и от нас  Laughing

Честито на патерици на всички именници и първокласници   bouquet  bouquet  bouquet

Мойта мома все още не е на ясла - след днешния разговор с директорката на яслата - на 29-ти уж  Rolling Eyes
Добре че е сестра ми да я гледа, иначе не знам как щяхме да се справим. От месец и нещо окончателно махнахме и нощния памперс, че в последните 2-3 месеца си го свалях сух сутрин  Laughing

Ани , много ме шокира разказа ти, макар че ей това
ЕЕЕЕ стига с тази мама, ела при баба, баба ще плаче, остави я мама. И така изпускат разни приказки пред мен, аз обикновено ги контрирам като чуя, но не знам какво става в мое отсъствие. Винаги като вземат детето и след това той се дърпа известно време от мен. Или ако му направя забележка, започва да реве и иска да ходи при баба Мими. Те са хора с възможности и му купуват всичко и го оставят да прави какво си иска - забележка там не се прави.
все едно аз съм го писала за нашата баба свеки... Точно това ми беше мотивът да им откажа да я вземат за седмица-две на морето при тях (от май месец са там до октомври) Даже преди 2-3 седмици ми се обади пак да ме пита кога ще тръгва Кики на ясла, като разбра, че няма да е скоро и като взе с един назидателен тон... че трябвало да СИ е при тях...  #Crazy
Много съм против това купуване на всичко, което се посочи, също така откакто разреших по малко сладко (от 2-3 месеца) само с това я тъпчат, въпреки че казах, че само по 1-2 пъти дневно може...
Слава богу и Юлиан е на мнение, че ще  я разглезят ужасно, ако я вземат там и ме подкрепя за всичко  Heart Eyes

imar - каква е тая ясла  #Crazy При нас взимането на обед казаха, че е индивидуално за всяко дете - Кики много бързо свикна и още на 3-4-ти ден я оставихме по цял ден. Но най-странно ми е за памперса - че тяхната задача е да се махне памперса - напротив при нас все гледат лека-полека да се махне този атрибут (естествено когато дедето е готово) Но общо взето лелките се радват на деца без памперс  Peace

Общи условия

Активация на акаунт