Кореместа тема - 4част - друго си е да имаш шкембе

• 20 022
  • 391
  •   1
Отговори
# 150
Бени , мерси  Hug.За това защо е два пъти правенето на инсулин и аз не знам (така пишеше на бележката, която ми я даде Катя Тодорова). И за капилярното не знам newsm78 Взимаха ми 3 пъти кръв от вената пък друго не знам.  Tired

# 151
здравейте дами,
вчера взеха кръв на моята съпруга за да я изследват за някой генетични заболявания като синдром на Даун и други подобни.Гинетичката поиска и видеозон.Отидохме и гледахме бебенцето,което вече е около 10,2см и тежи 147гр и моята съпруга е в 16 седмица и няколко дни.Бебенцето се видя много хубаво,според гинеколожката всичко е ок,гръбначния стълб се вижда,че е ОК и коремната стена е затворена и най-вече рано рано си показа,че е една малка сладка дама.Така,че според гинеколожката ясно си личи,че чакаме момиченце.
Надявам се,че и при вас нещата вървят ОК и се чуствате добре.
успех на всички

# 152
777 Да ви е честита РОЗОВАТА НОВИНА. Сега ще си имаш две дами за които да се грижиш.
Много се радвам , че и при вас всичко се развива добре, наминавай по-често да ни разказваш
Лейди щом всичко е в норма няма от какво да се страхуваш.

# 153
мерси Nefertity
само се чудя как може видеозона да дава,че съпругата ми е 16 сед и 3 дена и гинеколожката да казва,че е в 16 седмица,а всички калкулатори които има в нета да дават 15 седмица и 3 дена ????

# 154
само се чудя как може видеозона да дава,че съпругата ми е 16 сед и 3 дена и гинеколожката да казва,че е в 16 седмица,а всички калкулатори които има в нета да дават 15 седмица и 3 дена ????
Това изобщо не трябва да те притеснява, бебетата не се развиват с еднакъв темп през цялото време, има моменти когато избързват и моменти когато изостават. Отклонения от +/- 2 седмици не са проблем. При вас става въпрос за неколко дена, така че изобщо не се притеснявайте. Довечера да погалиш коремчето на жена ти от всички нас 

# 155
  • Варна
777 и от мен честита розова новина   bouquet, аз също ще ти кажа да не се притесняваш за седмиците, отклонението при ехографа си е нормално.
Аз днес си взех изследванията на БХС-то и на хартия, рискът ми от другите заболявания не е 1:10 000, а 1:100 000. Направо се оцъклих  Shocked, явно съм слушала добре по телефона за резултата от Down, който си е 1:15 000. Ето и подробно какво изследване са ми направили, ако може да ми кажете последните три какво показват:
Риск за DOWN - 1: 15 000
Риск за EDWARDS - 1: 100 000
Риск за PATAU - 1: 100 000
Риск за TURNER - 1: 100 000
Риск за ТРИПЛОИДИЯ - 1:100 000
NT (нухална транслусенция) =< 3   2,11
PAPP-A (плацентарен протеин) [866-7499]   5144,6 mU/l
Free - bCG (бета-ХОРИОНГОНОДОТРОПИН) [13,2-92]   21,2 ng/ml

# 156
Фивърче, по- добри резултати от това "Здраве му кажи"  Hug

Момичета аз пак съм пред нервен срив Cry Сега ми стана и втория серумен инсулин след приема на глюкоза и резултата май е много лош. Cry Звънях и на д-р Тодорова и каза че задължително трябва да се видим. Много се притеснявам - вече ми писна с това здраве, какво ли не излезе ... Cry Някой знае ли какво значи след като ми е толкова завишен втория инсулин - диабет или..? Нямам представа след като обремененост с глюкоза е що годе добре. Ето и резултата:

Серумен Инсулин референтни стойности 3.0 - 25.0 на гладно
18.15 mU/l 0 min

Същите стойности дават и срещу втория инсулин (пак пише на гладно) , но аз съм дала кръв след пиене на глюкоза (120мин.)

Серумен Инсулин
133.3 120 min mU/l

Много се притеснява, а и това как каза док че трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се видим Cry

# 157
  • Варна
лейди нямам представа в какчи стойности трябва да е инсулина. Дано някои от другите момичета се включат и дано да нямаш проблем  Hug

# 158
  • Някъде там...
Лейди, може да е гестационен диабет т.е. да е предизвикан от бременността и като родиш да изчезне. Сега ще ти следят по-често кръвната захар, може да те сложат на диета и всичко ще е наред.
Цикълът ти редовен ли беше? Понякога ако имаш поликистоза има и проблем с инсулина, но не съм запозната как стоят нещата по време на бременност ако има подобно нещо.  Rolling Eyes
Тодорова е добър специалист и има опит в подобни ситуации, довери й се.  Hug

# 159
Жабче ама другите изследвания за кръвната захар (вкл. и тези които се правят по ЗК са ми наред).Дано си права и да е нещо предизвикано от бременността и да се оправи само с една диетка Praynig Днес отивам до Тодорова , звънях пак и помолих за днес да ме приеме и секретарката и ми каза да отида в 19:00 часа.Моля ви стиснете палци да не е толкова лошо положението Praynig

# 160
  • Някъде там...
Стискам палци и чакам добри новини!  Praynig

# 161
Стискам палци и чакам добри новини!  Praynig

newsm10

# 162
Лейди, и аз се присъединявам със стиснатите ми палци Praynig.
Ще чакам да кажеш как е минала консултацията.

# 163
  • София
Лейди,аз бях с такъв гестационен диабет през бременността.Правиха ми изследване в 20 гс. и се оказа,че още не е напълно развит,но не усвоявам добре глюкозата и имам нарушена обмяна.Казаха ми да спазвам лека диета.Аз уж спазвах,но като дойдох в Белгия и нещо отпуснах края.Тук пък изобщо не ме следиха и явно съм го развила,защото и доста килца качих(27 ,като 22 последните 2м.) и бебо се роди с хипогликемия и 4кг. в първият ден от 9-ти месец.При мен донякъде е било добре,че бебо е едреел от това,защото губех много белтък по други причини и се страхувахме да не остане малък.
Не се притеснявай,при спазване на диетата и следене,всичко е наред.Имам 2 близки приятелки,които имаха гестационен диабет и при двете всичко беше наред!

# 164
  • София, "Младост 3"
Фивърче, по- добри резултати от това "Здраве му кажи"  Hug

Момичета аз пак съм пред нервен срив Cry Сега ми стана и втория серумен инсулин след приема на глюкоза и резултата май е много лош. Cry Звънях и на д-р Тодорова и каза че задължително трябва да се видим. Много се притеснявам - вече ми писна с това здраве, какво ли не излезе ... Cry Някой знае ли какво значи след като ми е толкова завишен втория инсулин - диабет или..? Нямам представа след като обремененост с глюкоза е що годе добре. Ето и резултата:

Серумен Инсулин референтни стойности 3.0 - 25.0 на гладно
18.15 mU/l 0 min

Същите стойности дават и срещу втория инсулин (пак пише на гладно) , но аз съм дала кръв след пиене на глюкоза (120мин.)

Серумен Инсулин
133.3 120 min mU/l

Много се притеснява, а и това как каза док че трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се видим Cry

Лейди, сестра да ми беше нямаше така да вървиш по моите стъпки
като гоорихме, че имаш подобни на моите проблеми, не знаех до колко ще са подобни
сега дза ти кажа - в 8 месец почнах да имам захар в урината
отидох на глюкозообременяващ тест, който даде отклонение само на второто взимане
не са ми правили инсулина - което бе голяма ГРЕШКА
щото се оказа, че тъй като решихме всички, че проблема дори не е бил гестационен диабет а нещо подобно - изпуснахме моята пораждаща се ХИПЕРИНСУЛЕМИЯ или както ти е писала Анжела - инсуленова резистентност
но! идва хубавото - по принцип това е нарушаване на обмяната на веществата, но не застрашава бебето ти - застрашава после теб, щото е "нелечима" за мен - трябва отслабване и спорт, ама наистина само спорта помага
аз с диетата сега и смъкването на 15кг мисля, че за момента я обуздах
така че споко и не се плаши, но си обърни внимание - по възможност сутрин хапвай неща, които не са тестени и не съдържат захар, ама захар и сладко ВЪОБЩЕ НЕ БЛИЗВАЙ до обед - това показва веднага инсулина ти и почва едно неистово плюскане /не ядене, ами си е плюскане/
и тестените неща също сутрин - не!
по възможност повече движение и ограничение на кг които качваш /особено ако рязко си наедряла спрямо предишните си килограми/
успех и споко - не е страшно за бебко, но си трябва внимание щото и мама е много важна и тепърва ще е от първостепенна важност аз малкото!

Общи условия

Активация на акаунт