Яслата (9)

• 34 854
  • 286
  •   1
Отговори
# 165
... аз участвах в "оздравителния" процес с 2 години яко кърмене само:)...

Аз продължавам още да кърмя + калявам постоянно. Днес мъжа ми ме пита "нали уж активното кърмене, което практикувате с Каби, щяло да го опази от антибиотици, а сега какво стана?!" Ами кърменето го опази 2 год. от всякакви болести - той лекарства не познава, но от ясленските вируси и безсъвестни родители няма спасение.  ooooh!  Tired

jas.min, Ясла № 1 е в район Триадица.  Peace

Не съм кърмила повече от два месеца. Алергии никога не е имал. Никога не е пил антибиотик. Не е боледувал никога до тази пролет, когато минахме с панадол и капки.
Защо яслени вируси - на детската площадкаа също има.

# 166
  • София
kundurdjieva, в групата на Минчева и Станчева сме. Все още ми е трудно да дам категоричен отговор доволна ли съм или не, но за сега нямам сериозна причина да се оплача.

# 167
  • София
yovanka виж, ако всяко дете има възможността да мине през този период на адаптация с един от родителите, никое няма да се чувства ощетено, когато дойдат следващите деца с родител, другите вече ще се чувстват на мястото си и ще ги приемат нещата нормално, и съм сигурна в това, защото съм го виждала с очите си. Просто когато родители и възпитатели работят заедно за децата, резултатите са съвсем други, отколкото ако всеки го кара сам за себе си.
Пък и как е възможно навсякъде другаде тази система с родителите да функционира, а само тук някак, незнайно защо да не може да стане...странна работа.

# 168
... Защо яслени вируси - на детската площадкаа също има.

Има, но на открито вероятността да се заразят децата едно от друго е много по-малка, отколкото ако са заедно в закрито помещение и с неясна хигиена.  Peace

# 169
  • София
Да ни добавите в списъка Hug
Ники е в 14 ОДЗ Карлсон в Младост 2, София
Тръгва във вторник, а аз от сега съм кълбо от нерви и с всеки изминал час става все по-зле Rolling Eyes

# 170
... Защо яслени вируси - на детската площадкаа също има.

Има, но на открито вероятността да се заразят децата едно от друго е много по-малка, отколкото ако са заедно в закрито помещение и с неясна хигиена.  Peace

Божее, в нашата ясла свети от чистота, а всичко е бяло, така че за хигиената - повече от достатъчна е! Може би говориш ако ползват една чашка и т.н.  Thinking Както и да го мислим обаче, болестите са май неизбежни  Confused

# 171
Дессс, я сега изясни в 70 ясла ли сте или ОДЗ. В предната тема си писала, че сте в 70 ясла, а тук - ОДЗ. Това понеже допълвам списъка с отчелите се в предната тема.
pepetia, хубаво би било за самата майка да успокоява детенцето си, но не знам дали е толкова добре за самото него. Вярно е, че първите дни ще му е по-леко, но като свикне, че ти оставаш там с него, много по-трудно ще му е после и все ще те търси наоколо. Така си мисля де. Плюс това като идват всеки ден нови деца, а на някои места даже цялата група тръгва наведнъж, то ще се изсипят 10-15-20 родителя, та ще стане лудница голяма. Плюс това самите деца реагират различно на всеки нов човек. Миа още първия ден до обяд е свикнала малко с първата смяна, та като дошла втората смяна им посочила вратата  hahaha и се разплакала от тях. Така, че за другите деца присъствието на нови и нови родители всеки ден е голям стрес. Мисля, че повечето правила в детските заведения не са случайни, продиктувани са от опита им и си имат смислено обяснение. Не ги въвеждат само за да ни тормозят и затрудняват нас и децата.  Peace

# 172
  • София
Новини от днес- пак ме посрещнаха от вратата с мрънкания- този път му бил пълен памперса- бил напишкан- вече свят ми се зави и за пръв път започнах да противореча- резултатът беше- на ревящото ми и пищящо дете му беше свален памперса, за да ми се демонстрира колко безотговорен родител съм и как го водя напикан- естествено памперса беше леееко намокрен и сестрата му го върна, като май и стана гузно. Опитах се да говоря с нея относно "специалното" и отношение към мен и моето дете, но директорката ме смъмри да не я задържам в коридора. Последва разговор с директорката- при подаване на документите я питах за предстоящи родителски срещи, на които мога да задам въпроси или ако те имат някакви препоръки към родителите и отговорът беше, че такива срещи от 3 г. няма  Shocked и ако искам мога да задавам въпросите си на сестрите. Та изчаках директорката и я попитах съвсем спокойно кога аджеба аз мога да говоря с някой за това, което ме притеснява- доста си поговорихме, общо взето излиза, че всички са страшно изнервени от новите деца и по-големите групи и трябва взаимно да се изтърпим за известно време. Когато отидох да си го взема към 12.30, донесох почерпка, с намерението да покажа добронамереност и уважение и тонът беше по-различен определено- в никакъв случай не заради почерпката, но на жената вече изглежда и беше минал изпушващия период и разговорът протече много гладко. Не знам- разбирам ги и тях, на такова напрежение, няма как да не изпускаш нерви от време на време, аз също мисля, че е добър вариант да има някаква уговорка сред родителите да се събират допълнително парички, но не знам как стоят нещата законово, а и с нашата липса на родителски срещи, как ще стане въпросната организация не ми е ясно. Понеже и аз съм в подобна сфера- учител съм, някакси им симпатизирам, ще ми се и нещата при тях да се променят, но при нас не е позволено да се приемат подаръци, камо ли пък суми, и това ме навежда на мисълта, че подобна идея и при тях е неосъществима.  

# 173
  • София
И аз да се запиша. Алито е в 93 ОДЗ. За съжаление бяхме болни и може би другата седмица в сряда ще тръгне на ясла.  Peace

# 174
Дес е в 70 ОДЗ, Младост.

За събирането на пари - вежда ми се невъзможно и неосъществимо. Законово пък съвсем - кой ще се съгласи в едни заведения да имат по-големи заплати, в други - не. Самото спонсорство дори като се прави се дава документ за изразходването му по предназначение - тоест за подобрение материалната база /понеже съм давала и беше така/. Дори да се събират пари - както казвате по 10-20 лв - като се разпредели на персонала /защото ще трябва между всички/ се получава по 70-80 лв отгоре, ама ако прибавим и директорката, и приходящите педагози и т.н. - излиза дори по 30-40 лв отгоре, което е смешно. Плюс това не всички родители ще са съгласни и...

# 175
Като чета последните постове за отношението към децата и направо ми се свива сърцето. Бръмбазелке, дано се адаптира успешно Каби, не мога да повярвам, че някой би го нарекъл Трудно дете.
Според мен оправдания от сорта "за такава мизерна заплата какво искате да направим" са направо цинични. Не може да си позволиш такова мислене когато се отнася до деца. Сменяш професията и това е. А има толкова прекрасни и ангажирани преподавателки и лелки дето за същите мизерни пари работят, ама душата си дават за децата. Дано попадне Алекс при такива.
За "оня" списък Алекс е в 3 ОДЗ, "Патиланско царство" в квартал Ст. Караджа.

# 176
Детето ми се променя ужасно!!!! Не знам дали е нормално и кога ще премине, но съм страшно изнервена вече.
Марти е от 4 дена на ясла. Яко рев. Но всеки ден е по-добър от предишния. Виждам, че много тежко го преживявя.
Сега не иска и да спи на обяд, не иска да заспива сама, само реве в кревата, иска на ръце.. Не яде на обяд и там и в къщи.
От бебе я слагам в кревата, излизам и няма проблем. Незнам как да реагирам. Да я приспивам ли? Или да я оствя да реве? Незнам!
Промениха ли се децата ви в яслата. И кога нещата влязоха в нормалния си ритам?

Марти е в 62 ОДЗ. София. Оборище

# 177
  • Beyond the Frontiers
Здравейте и днес,

за уточнение забавачница "Мила" се намира в Бъкстон

Днес не сме на ясла. Борис е с разстройство, повръща, хрема и кашлица Cry От както тръгна на ясла преди 1 месец (няма и толкова на 25.08) за шести път го водя на лекар #Cussing out, да не говорим, че я има 10 дена да е бил на ясла, я не. Лекалят каза, че му няма абсолютно нищо - гърлото е ок, гърдите са ок, стомаха е добре, ушите също #Crazy #Crazy #Crazy Всичко идвало от никненето на зъби - избиват 4 кътника в момента Shocked А на мен вече ми се реве, във вторник уж се връщам на работа...

# 178
Ренката,ние сме в другата яслена група при г-жа Христова.Като цяло имам добри първи впечатления.И донякъде ги разбирам, че пак сме с памперс, но ми се искаше да не я правим тази крачка назад.
ursi, няма как децата да не се променят и в къщи.Митко след яслата е толкова кисел, на никой не дава да го докосва, иска само аз да го нося и ако може постоянно, ако нещо не му се даде започва един рев, вечер заспива трудно, но се опитвам да не се изнервям.Стресът за детето е много голям.

# 179
  • Бургас
ursi с Велизар положението е същото.Никога не съм го приспивала, оставях го с шишето АМ и излизах от стаята.А сега от две седмици реве като изляза.Не го оставям да плаче, всичко ми се свива.Заставам до кошарата и той ме хваща за ръката.Ако опитам да се измъкна докато не е заспал дълбоко пак започва един рев  ooooh! Вечер плаче на сън, става, нощите ни са кошмарни, а аз съм на работа на следващия ден.Такова чудо никога не е било.Нито колики не съм усетила, от зъби също не е плакал и не се е будил, но сега е ад.Чак мъжа ми взе да се притеснява доста, а той по принцип е много хладнокръвен.Не знам, дано бързо свикват и да минава всичко, че ще луднем всички.Макар, че като гледам как боледуват дечицата 1 седмица на ясла, 2 в къщи, въобще не ми е ясно как ще се адаптират  Tired

Общи условия

Активация на акаунт