През ФЕВРУАРИ сме роденИ, а вече хапваме засмени!

• 23 132
  • 284
  •   1
Отговори
# 255
Лиде, и аз карам Опел Корса (само че по-стара) и съм страшно доволна! Колата е супер, особено за жена - малка и с евтини части (докато се научиш да не я потрошаваш по дупките и бордюрите и да я паркираш, че аз първата година си имах ремонти по колата докато се науча да я карам).
Мария, и ние имахме такъв период. Дори все още отминава  Crazy. Карахме се не само заради домакинството, а и заради децата. Общо взето Митко е с нагласата, че той прави деца и работи, а домакинството и отглеждането на децата остават за мен. С което аз естествено хич не съм съгласна. Не си взе и 1 ден отпуск след раждането на децата, а толкова имах нужда от него като се прибрах с Маги у дома. Работи сутрин от 7-8 вечер до към 8-9 часа (дори събота и неделя), прибира се късно и аз вече съм страшно изнервена. Най-тежкия период отмина, но с много разговори, много сръдни и доста взаимни  компромиси. От другия месец вече като не кърмя - мисля да оставя децата на бабите, пък ние с него да си останем само двамата няколко дни.

# 256
Здравейте!

Честити годишнини на Дар и Балена!
Честита кола Лидия! Безаварийно шофиране!
des26 радвам се че писа. Пиши ако имаш време повече за вас. Остави телефон на някой от от момичетата ако е удобно! Целувки!

Споделям какво писмо получих от mama@btv.bg

Водещите на "Часът на мама" Ива и Боги застанаха зад голямата международна кампания на Unicef и Pampers за бобра срещу тетануса при бременни и новородени в страните от Третия свят. Това жестоко заболяване, което в социално ориентираните страни днес е познато само като наименование, а не като реално съществуваща болест, продължава да отнема човешки животи по света. На всеки три минути, едно новородено дете в Африка умира от тетанус.

Черната статистика може да бъде преобърната лесно само с едно просто решение - ваксиниране на бъдещите майки и новородените. До момента в страните от Третия свят са приложени около 50 млн ваксини, но са необходими още около 200 млн. Ето защо Unicef i Pampers подеха широка международна кампания за набиране на необходимите средства за елиминация на болестта под наслов "Един пакет пелени е равен на една ваксина". Според Unicef елиминирането на тетанус заразата може да бъде постигнато напълно в световен мащаб през следващите четири години, ако достатъчно много хора, най-вече родители от страни незастрашени от тетанус заразата, подкрепят обществената кампания.

Водени от своята родителска интуиция, обществена ангажираност към добрите каузи и увереността, че родителството е нещо повече от грижата за собствените деца - то е и загриженост за децата изобщо, Ива и Боги подкрепиха кампанията с надеждата, че по този начин тя ще стане още по популярна сред българските родители.

Ива стана посланик на Unicef и Pampers за България и не след дълго й предстои заминаване за една от най-бедните страни от Черния континент, където ще научи повече за проблемите и превенцията на бебешкия тетанус, а Боги стана едно от лицата на кампанията за България.

Очаквайте повече информация за кампанията скоро!

Ефросина, Хотдей и на нас ни беше много приятно вчера. Дано времето се пооправи скоро и да повтроим и потретим, а защо не в по голям състав!

Хубав ден на всички!

Hug

# 257

Добро утро и от нас ,Честита кола на Лидия ,със здраве да си я ползва...  bouquet После пак ще пиша ,лек и спокоен ден на всички и се пазете.. Heart Eyes   bouquet

# 258
  • Sofia
Включвам се с малко инфо.
Звънях в "социалните". Наистина трябва бележка от училището независимо, че сме подали за миналата година и още не е изтекла. Срока е до октомври, така че действайте бързо.
Детски не изплащат със задна дата. Големи са хитреци. Кой разбрал, разбрал................... Whistling
И малко да се посмеете. Така се спи в количка  hahaha
http://www.kam4o72.snimka.bg/album.php?album_id=289426&pid=7854602
http://www.kam4o72.snimka.bg/album.php?album_id=289426&pid=7854603

Последна редакция: чт, 25 сеп 2008, 12:31 от kam4o

# 259
  • Варна
Включвам се с малко инфо.
Звънях в "социалните". Наистина трябва бележка от училището независимо, че сме подали за миналата година и още не е изтекла. Срока е до октомври, така че действайте бързо.
Детски не изплащат със задна дата. Големи са хитреци. Кой разбрал, разбрал................... Whistling
Вчера ходих да е подавам.Казаха ми че срока е до 29.09. Peace

# 260
Ами момичета при нас положението е следното: караниците са свързани с детето основно. Няма да изпадам в подробности, само ще кажа че той преди месец се престраши да го къпе и преди 2 седмициц го нахрани за пръв път (не броя даването на мляко). Общо взето подхожда много страхливо. ОБАЧЕ, аз съм обстрелвана с критики ПОСТОЯННО - защо така съм го хранела, не било правилно, колко съм му пълнела лъжичката, как съм го обличала и от типа. Като че ли е отгледал 10 деца. Последната изцепка беше когато педито ми каза че Дентокинда се давал по 2-3 хапчета 2 пъти на ден, а на мен аптекарката ми беше казала че това е хомеопатично и мога да му дам цялата доза на веднъж. Малеее, какви ги ядох тогава Shocked - каза ми че ме наблюдавал и че съм си правела експерименти със здравето на детето. Представяте ли си? #2gunfire Той работи на смени (дневна, нощна и 2 дни почивка). Започна почти веднага след раждането да ходи на още едно място на работа (без да сме изпадали в огромна нужда) когато е почивка и преди нощна. Съответно вижда детето по 2-3 макс. 4 часа като се прибере. И постоянно се жалва как той ходел на две места на работа и се бъхтал, а аз видите ли си седя по цял ден вкъщи и по градинките и си клатя краката. Постоянно ми се подхвърлят разни думи че е разхвърляно в нас, ами толкова мога толкова подреждам. На мен понякой път не ми остава време да ям камо ли да чистя. Ми чистя когато мога. Неговия социален живот си е постарому - в неделя вечевр мъжка сбирка, през деня е ходил да рита, преди ходеше и в сряда. Ходи си по рожденни дни на колеги, на които (уж) е поканене сам и т.н. А аз се чуствам вече тотално затъпяла от това стоене вкъщи сама. Не съм излизала с приятелки сама от преди да се роди Любомир. Те и престанаха да ми звънят  Sad Абе общо взето хич не ми е розово поне на тоя етап. Извинявайте че ви натоварвам с моите проблеми, но трябваше да споделя с някой, а не искам да притеснявам майка ми. Прегръщам ви и ви целувам.

# 261
  • Варна
maria_m прегръщам те много силно.Знам как се чувстваш.При нас работите са горе-долу подобни с малки изключения.И моя мъж работи на две работи и постоянно ми натяква,че той се пребивал от работа и носил парите в къщи,а аз една къща не мога да оправя.Ами колкото мога толкова.Вече почти не му обръщам внимание и си карам по своему.Но той моя мъж си е такъв и аз вече съм му свикнала.Живеем вече почти 15 год. заедно.Не знам какво да те посъветвам.

# 262
Мария-М, ако знаеш колко много те разбирам. Същото преживях и аз след първото дете. Просто му постави някои ограничения, нека се почуства родител колкото и ти, а не да продължава по "ергенския" начин. Трябва да му заявиш, че и ти не си робот, и имаш нужда поне веднъж-дваж в седмицата той да гледа малкия, а ти да починеш и да отделиш време за себе си, както той ходи по сбирки или рита футбол. Още една задачка: нека в един свободен ден той да се грижи за всичко, от-до, детето, готвенето, чистенето, подреждането + обгрижването на жена си... и после да вземе да ти каже, че ти нищо не вършиш, и едва ли не си клатиш краката... Моя вече ми свикна, ако имам време ще сготвя, ако не ще ядем суха храна. Това детето ми да се е разходило на свеж въздух през деня и да е поиграло е по-важно от засуканата манджа, или подредения килер. Но в началото имахме много караници. Тогава му заявих, че ако той не помага ще чака да свърша когато мога, ако иска да е по-подредено и т.н. да почне да ми помага. Сега сам се убеждава (болнични е и си седи повече време у дома) колко време отнема детето, и как всичко се върши на почивки. Стисни зъби и му кажи всичко което мислиш, иначе ще продължи да те действа по същия начин. Може да се поскарате, но накрая с разумни компромиси и от двете страни се надявам да постигнете съгласие. А, да, и му намекни че за да се чустваш все още НЕГОВА жена имаш нужда да те извежда понякога на разходка или на заведение, на гости, да не забравя че ти не си просто домакиня, "боса, бременна и пред печката".
Момичета, дръжте на достойнството си!

# 263
Малко да се посмеете:

И една съфорумка, да видим дали ще познаете коя е!  Heart Eyes

На който му е интересно http://yearbookyourself.com/

По късно от нас още!

Hug

Последна редакция: чт, 25 сеп 2008, 14:04 от alina_si

# 264
Момичета подкрепям ви, въпреки че при мен нещата с мъжо са доста по-добре. Присъствах на една караница на моя приятелка с мъжа и пред детето, много грозна картинка беше. Не знам как може да се издържа по този начин. Бъдете силни и ако на вас ви се отразява зле, то на децата ви е още повече. Така че милички дано нещата да се оправят. Целувам ви.
Да ви се оплача, ние с попарата претърпяваме пълен пробавл. Не иска нито сладка нито солена да яде. Не знам вече в какъв вариант да и я предложа.

# 265
  • ВАРНА
Ха-ха-ха, Алинка, това е много забавно. Някои от прическите много ти отиват.

# 266
Алинка, другата мама Камчо ли е?
Супер си Party, сега ще се заиграя и аз Peace
Дез, гласувах за Емчо, голям сладур Peace
Ние сме добре, аз уча почти по цял ден, моята майка за момента ми помага много в отглеждането на детето.
Иначе си имам златно детенце, по цял ден сега като е студенко и не излизаме много го слагам на земята в/у пъзелчето и играчки и може да откара цял ден така, ако му омръзне случайно в стола за хранене и го местя в друга стая, отбиваме много време и с игри в кошарката.
Усеща се, ч вече са по-големи бебчовците, не мрънкат и скимтят по цял ден, заиграват се, а бе общо взето доста по-леко ми е от преди месец, два Peace
Мария, много ми е болно като те чета Confused Дано нещата вземат обрат скоро Peace
slanchice1, Андреан не искаше попарка близо седмица и след това изведнъж я прояде, търпение му е майката, не се отказвай да предлагаш Peace
Момичета искам да ви попитам вашите деца правят ли крачки, Андреан е много смешен като го хвана за ръцете и крачи много бързо все едно ще тича, обаче вдига много високо крачето нагоре все едно стълби изкачва.
  smile3532
Момичета да почерпя, днес моето голямо момче става на 8 месеца
Благодаря на мама Ави Hug Честито на всички останали бебенца празнуващи месечинки днес.
Готика, нагушкай Дон Тино от нас Hug

Последна редакция: чт, 25 сеп 2008, 14:49 от Сенди

# 267
  • Sofia
АЛИНКЕЕЕЕ,
не си прави майтап със старите хора................пък съм една убавцъ  tooth perko
По въпроса за половинките ще се включа по-довечера с моя дългогодишен опит само няма да ме линчувате..... bash
Сенди, радвай се че ти е такова добро момчето. Ела у нас да видиш. Три минути е максимума без крясъци и ревове където и да било. Просто сам или вързан някъде не желае да седи. Както беше написала една мам във форума имам си живаче  #Milti

# 268
Момичета, днес ставаме на осем месеца, Благодаря на мама Ави, че ни е честитила! Честито и на всички останали!
Евелинка, мислех те, дано всичко ви тръгне по мед и масло! Вярвам, че ще се справиш, ти си силна жена, даже на моменти и сурова и безкомпромисна, така, че всичко ще се нареди!
Драконе, действай го твоя Николай да се вземе в ръце и да ти помага, щото без теб е за никъде, не си слънце да огееш навсякъде! Да си татко означава и да поемаш отговорност! Да не се налага да му пращам Миро да го възпитава!
Дес26, липсваше много, подкрепям напълно казаното от Дракона - прати на лични на някоя мама телефона си, че като се изгубиш да звъним! Ние също много ви обичаме!!!
Мария, ако смяташ, че можеш да си излееш душичката - твои сме! Предполагам, че всяка една от нас ще се опита да ти помогне със съвет или с каквото може!
Лидия, честито, много екстри, много чудо! Ще си кралицата на пътя! Опелите аз лично ги харесвам - гледахме даже една Агила, обаче много мъничка, не ставаше за семейна кола, виж за мен например беше перфеект, ама кво щяхме да го правим Пипи /Пежото/.  И явно ще си бъдем Куку /Аз/ и Пипи /Пежото/!
Да кажа, Миро вече е платил колата - наша е! Но тепърва ще има работа по нея - да се регистрира в КАТ, а и пежото ще го пререгистрираме... Ще си висим един ден в "Дървеница", дано не се одървим само....
Алинка, ще чакаме да даваш подробности за кампанията! Аз лично Памперс не ги харесвам и едва ли бих купила пелени, но ще компенсирам с Уницеф. Алинка, това е Камчо!
Междувременно виждам, че Дракончего е дало отговор на Мария. Моите мисли и съвети съвпадат с нейните! недопустимо е мъжът ти да се държи като ерген! Това е минало! Той е женен мъж, с дете! Трябва да отвори друга страница и да забрави или поне да намали нещата които го правят щастлив извън дома, за сметка на семейните ценности! Не осъзнае ли, че трябва да се промени и не започне ли да работи в таая посока - просто щепродължавате взеимно да се тормозите до момента в който наистина ще си вземеш шапката и напред! Дано не се стигне до там и тоя човек да прояви малко повече разум, все пак не е пъпчасал тинейджър, а възрастен човек! Ей, направо яд ме хвана!
 Мила Мария, много кураж, изправи се очи в очи с проблема и го пребори! Прегръщам те здрпаво и те моля да ни споделиш дсскоро, че е почнал да ти "играе по свирката"!
Сенди, браво на детето! Ще чакаме и нашия да стане такъв! Или поне подобен!
Да питам - подстригвате ли бебетата си и как - на нас ни израсна косата и е малко по - трудно да изсъхне след баня и ми се иска малко да му я понамаля! Но тъй като съм неповторим фризьор, не ми се ще да го орезилявам, та за това питам!
Изчезваме да папаме!

# 269
  • София
Мария, разбирам те и си абсолютно права, но винаги имай едно наум- истината е някъде по средата и семейство не се гради и запазва, ако всеки дърпа към себе си. Спомни си защо обичаш този човек, показвай му го по-често и съм сигурна, че и двамата ще омекнете и ще престанете да се чепкате за глупости. Това не трябва да е война! Ти си жена, следователно по-умната Laughing Wink, знам че ще намериш начин да въдвориш мир, любов и разбирателство Hug

А ето го и идиота от наше село Crazy:

Общи условия

Активация на акаунт