Скъсани коленни връзки- къде се оперирахте?

• 432 879
  • 879
  •   2
Отговори
# 540
Привет на всички, привет novaa Simple Smile
В неделя почнах лека полека да забравям патериците и да си ходя у дома уж нормално - с максимално сгъване и без накуцване. Даже вчера направих една автомобилна разходка да избираме детски клуб за рожденния ден на сина ми. Вечерта обаче вече ми дойде твърде изморително и се хванах пак за "катериците" Simple Smile
Подобряват се нещата, но бавно. Засега очаквам с нетърпение да махна патериците - може би в края на тази седмица. Иначе днес съм на 60 градуса със шината, а утре на 90.
novaa, и аз май бях подценила периода на възстановяването и си представях след 3 седмици да съм на работа, но май ще отида след 6тата седмица. Хубаво е, че имаме фитнес на работа и мога да слизам 1-2 пъти през деня да си правя упражненията.
novaa, колко контролни прегледа имаш и ще имаш?

# 541
  • Belgium - BG
При мен засега сгъването е най- голямата мъка, незнам защо е толкова болезнено след 60 градуса и дали е само при мен, но...

Satriani- поздравления за патериците, като те гледам скоро ще си на крака и тичаща. Имаш ли оток още? Иначе контролни прегледи след операцията всяка седмица имам, но те са по- скоро за да ми нагласят градусите на шината, преди ми следиха шевовете, а сега в петък съм на контрола за след 1- вият месец. Незнам след това как ще продължа, ще пиша като ми кажат

# 542
novaa привет Simple Smile май тази тема се превърна в наша тема Simple Smile
аз днес сгъвах на артромода на 81, но когато сгъвам после активно с топка не мисля, че стигам повече от 60. Като гледам по-напредналите как ги мачкат и насил им сгъват коляното с викове...бррр. Какво ти казват за сгъването, нормално ли е да е болезнено?
Вече доста ходя без патерици. У дома всъщност съм без тях, като излизам ги вземам. Все още имам оток, но има вече някакъв малък релеф на коляно, подаващо се отдолу Simple Smile. Той не ме притеснява, а някакво странно усещане на подбедрицата отпред - там ми е безчуствено по принцип, а последните няколко дни усещам много неприятно и болезнено дърпане на кожата. Според физиотерапевтите няма какво засегнато да има там и е от раздвижването.
Днес качвах степер напред и настрани - поисках да ми спрат тока за сметка на повече упражнения. Тъй като ми казаха, че вече мога да плувам планирам през уикенда да посетим някой басейн и да се раздвижа малко. Свалила съм 5 кг, но почва да ми се връща апетита и не ми се иска да качвам кг.
Купих си и добавка и почнах да я пия. По американските сайтове четох, че витамин С и Е са най-полезни за възстановяване, така че наблягам и на тях в естествена форма.
Това с контролните прегледи при теб е много добре. Аз имах само 1 за свалянето на конците и ми казаха да се явя чак за физиотерапията - 6 седмици след операцията. Не че много ми се връща в Горна баня, но ще звънна днес да се самопоканя на контролен преглед.
novaa, стискам палци да минеш безболезнено и бързо 60те градуса. Hug

# 543
  • Belgium - BG
Satriani- явно сме последните жертви на зимата, та май ще си пишем двете, аз с благородна завист отбелязвам че при теб нещата се движат много по- бързо. Това със сгъването се превръща в кошмар при мен, днес не знам как не ревнах докато ме огъваха на кошетката, после само стигнах 60 градуса но с такива болки и опъвания, не знам как ще продължа с още. На артромода съм на 70, но и това боли разбира се. Питах другите, всички казват да боли, ама няма начин:) иначе упражненията са ми най- любимата част за сега. Аз съм с патерици още 2 седмици, спя с шината и вече откачам...

Отока го боря с лед, и си правя и масаж, вече се вижда и при мен нещо като каляно очертано леко:) сега почнах да мажа и белезите, че аз съм с доста такива, единият си е направо страшен, плаши детето даже:)

# 544
Привет!
novaa, твоя коментар за зимните жертви ми напомни, че във физиотерапията разказваха за техен пациент, който си къса менискус, докато си отварял хладилника и клякал за бира Simple Smile
Сигурна съм, че вече сгъваш повече. При мен също стана доста болезнено вече на 90 градуса. Но доста повече товаря крака и съответно издържа. В събота ходих на 3часово кино, в неделя цял ден чистих и премествахме мебели - репетирам за връщане към работа. Другата седмица планирам да се върна.
Снощи нелегално спах без шина Simple Smile. В началото не можех да заспя, тъй като постоянно си мислех за това, но ми мина. Честно казано, не ми помогна много за качествен сън - явно тъпата болка и дискомфорта ще си ги има с шина или без.
С какво мажеш белезите? На мен ми казаха да изчакам още, но ще ми препоръчат някакво френско мазило. Хубав ден и здрави връзки Simple Smile

# 545
Радвам се, че напредвате. Шината се слага за да не се размести коляното и е за препоръчване нощем, да не би в съня неволно движение да го размести.

# 546
  • Belgium - BG
Да шината ще я потраем още малко, макар че аз при всяко движение в леглото нощем се събуждам от дискомфорт или болка:) мажа белезите с Дерматикс, предполагам това е френското мазило, струва около 90 лева за една малка тубичка:)
Днес съм на 70 градиса активно, но за съжаление със сълзи в очите съм ги постигнала. Просто всичко ми е вдървено, колкото и да имам желание да сгъвам, болката е нечовешка. Имам сгъсяване на четириглавия бедрен мускул, това най- боли, освен това и коляното ми е като камък. Не знам вече, раздвижвам се от първият ден, началните градуси не ги усештах дори, а сега се вкарах в страшен филм. Утре съм на контролен, да видя какво ще каже и чичо доктор.

# 547
Радвам се, че напредвате. Шината се слага за да не се размести коляното и е за препоръчване нощем, да не би в съня неволно движение да го размести.
dewly, да, така е. Позволих си 1 вечер свобода Simple Smile. Иначе съм си с нея постоянно.
novaa, как си  Wink как мина контролния преглед? а доволна ли си от този Дерматикс? на мен ми отказаха такъв в Горна баня и утре след физиотерапията ще отида в клиниката в Царско село. Отока ми леко притесни физиотерапивтката и ще видим какво ще ми го правят утре. Всичко става доста бавно, но поне първоседмичните болки и дискомфорт, както и патериците вече са в миналото Simple Smile Хубава вечер!

# 548
  • Belgium - BG
Дерматикса още е рано да кажа дали има ефект, пише че се маже мин. един месец, аз сега почнах преди няколко дни. Контролният преглед мина добре, гледаха ми коляното, отока е малък, казват че е нормално да го имам още. пробвахме сгъване и разгъване, аз с мойте 60-70 градуси се притесних какво ще кажат, но доктора ме успокои че всичко ще става малко по малко:)
Satriani- как мина прегледа при теб, в клиника в царско село ли отиде. Радвам се, че болките са отминали и поздравления за патериците, скоро ще празнуваш новото коляно:)

# 549
привет novaa Simple Smile
значи всичко е наред при теб - супер и пожелавам още по-наред да става!
в крайна сметка на отидох на преглед - физиотерапевтите прецениха, че няма нужда и с масажи ще се подобри отока. Препоръчаха ми да слагам извара. Днес карах 10 мин колело бавно и славно, а от понеделник почвам работа със сутрешна физиотерапия. А мазилото ми е Содермикс и днес ще го почвам.

# 550
Здравейте , някой може ли да ми каже в МБАЛ "Света Богородица" на ул. Тракия 46 където оперира Хубенов дали има WA-FI ?

# 551
  • София
Има, да

# 552
  • София
Здравейте, искам да попитам в първите дни след операцията когато ходите със шинта чувствахте ли нестабилност в крака си? Нещо се ошашавих днес  - боли ме по-малко, а кракът ми се сякаш се клатушка-вчера не беше така!

Последна редакция: сб, 19 апр 2014, 22:20 от harry10

# 553
  • София
Ще се побъркам-кракът ми става все по-нестаболен. Възможно ли е да съм скъсала новата връзка, та аз съм със шина! Не спирам да рева цял ден.

# 554
  • София
Нормално е това и ще го чувстваш така още известно време.
Не знам къде си се оперирала, но по принцип е почти на границата с невъзможното да си скъсаш новата връзка.

Общи условия

Активация на акаунт