Скъсани коленни връзки- къде се оперирахте?

• 432 510
  • 879
  •   1
Отговори
# 765
Здравейте,
аз бях при доктор Владимир Стефанов от ВМА - София. Такива доктори ми върнаха надеждата, че в тази държават има все още нормални хора и свестни доктори. Уникален специалист, много добър, внимателен. Браво., можете спокойно да се обръщате към него. Поклон пред този доктор.

# 766
Здравейте.

Бих искала да споделя и моята история.
На 16ти Октомври ме блъсна кола, дясно коляно, отвън. Закараха ме в ВМА, правиха ми рентген и се видя, че няма счупване на костта. Но се съмняваха за скъсани връзки. Когато пристигнах бях със сгънат крак в коляното заради болката, но след това доктора ме накара да го изпъна и ми сложиха временна шина (гипсова подложка и бинт). Реших да се прибера в нас и да не постъпвам в болницата. Изписаха ми болкоуспокояващи и хапчета и мазило за оттока и се прибрах.

3 дни след инцидента отидох при доктор Митов пак в ВМА, който само ми погледна крака и ми даде рецепта за туторна ортеза. Каза да се върна след седмица за да видим как е оттока след като го третирам с лед и мазилото и тогава ще прецени дали да ми даде направление за ЯМР. Върнах се след седмица но оттока ми не беше спаднал и ми направи пункция (много болезнена). В течността имаше мастни образувания и той реши да ми даде направление за ЯМР. Насочи ме в Свети Иван Рилски, но там имаха свободна дата чак за другата седмица. Така минаха две седмици докато се разбере точно какво ми има на коляното!!!

Накрая излезе че е скъсана предна кръстна връзка, която се е отчупила горе от костта.

След ЯМР Митов ме препрати при Петров в Софиямед за консултация. Там Петров ми каза че съм в ничия земя - нито да ме оперират, нито да ме оставят самичко да зарасне. Тъй като това се случва на 20тия ден от инцидента, а оздравителния период за такава травма е 45 дни. Решихме да оставим връзката сама да се захване за костта (което на мен ми прозвуча много странно) тъй като мускулите ми вече бяха се стопили...Решихме че още 45 дни след евентуална операция ще ми се отразят много зле. Каза още че ако бях отишла при него съвсем в началото, нямаше въобще да се замисли дали да ме оперира. Ако на рентгена в спешното още бяха видели скъсаните връзки, щях да си спестя ЯМР и 20те дни бездействие...

Вчера беше 45тия ден от заздравяването и отидох на рентген отново. Петров каза че връзката е тръгнала да се захваща и че мога да си махам шината и да почвам да го раздвижвам. Пробвах в нас но не мога да направя 2 крачки, много ми е нестабилен крака и имам чувството че ще поддаде и ще се изкриви   Sad Нямам никакви болки, но 45 дни не съм си свивала крака и ме е страх че на физиотерапията ще ме насилят да започна рязко да го свивам, клякам и т.н. Взех си направление от личната, и се чудя да го ползвам ли или да ходя на частно. Не съм чувала добри отзиви за местата където се прави физиотерапия с направления (различни дкц-та), а на частно е маса пари.

Ако ми препоръчате добри и взискателни физиотерапевти които работят с касата (около Люлин или центъра, където условията са прилични), ще съм ви много благодарна!!!

Вече се отчаях че въобще някога ще мога да ходя нормално  Cry

# 767
  • София по рождение
Kristina Kaleva,
препоръчвам Медицински център Света Богородица в Драгалевци - много добри специалисти

# 768
Ако на рентгена в спешното още бяха видели скъсаните връзки, щях да си спестя ЯМР и 20те дни бездействие...

На рентген много трудно могат да се видят скъсани връзки, тъй като рентгенът снима предимно костната система, а връзките и другите меки тъкани се виждат по-добре на ЯМР. Дори и ЯМР не е 100% сигурен метод за диагностициране. При мен на ЯМР не се видя увреждане на менискуса, но по време на операцията на скъсана ПКВ, се установи, че и менискусът е скъсан.
И не се отчайвай - разбира се, че ще можеш да ходиш нормално! Просто намери добър физиотерапевт, изпълнявай указанията му и бъди много търпелива и със силна воля! Аз лично 10 месеца след операцията ходя напълно нормално.  

Последна редакция: сб, 19 дек 2015, 19:55 от nukumuku

# 769
  • TX
моята операция беше 45 дни след скъсването, също се беше отскубнала от фемура , разбира се че имаше атрофия която имах да наваксвам. Не е грешно преди операцията да се направи  курс рехабилитация - помага. След това пак ще атрофира мускулатурата още, заради болката.
Равносметката при мен  е 10 месеца след операцията 5 курса рехабилитация и всеки ден си правя компекса от упражнения, вече ходя и на народни танци е малко пестелива в усукващите движения, но съм в залата, плувам всеки ден, а като ходя повечко ме наболява.

# 770
Zdraveite,az sum ot Ryse na 29 godini i mi predstoi operaciq na miniskys.2 lekari mi postavixa diagnoza spukan,a edinstven Asparyxov kaza akusan.Na nqkoi ot vas tova slychvalo li se e?

# 771
Ako na nqkoi dryg predstoi takava operaciq da pishe da si lejim zaedno i spodelqme mukite:-)

# 772
Kristina Kaleva,
много неприятна история, но и много странни обяснения от докторите. Аз съм с две операции на двете колена. И двете за скъсана предна кръстна връзка. Няма как скъсана ПКВ да зарасне от само себе си!!! Най-добре потърси доказан специалист, който се занимава с артроскопски операции на коляното. Бих ти препоръчал д-р Динко Хубенов, който има над 3000 реконструкции на скъсана ПКВ и работи в http://www.mc-svbogorodica.com/index.php от сайта можеш да се свържеш с него. Не си прави експерименти с разни рехабилитатори, защото ако предната кръстна връзка наистина е скъсана, коляното ти няма, как да е стабилно, а това се оправя с операция, след което би трябвало да възвърнеш предишната функционалност на коляното.
Аз лично съм доволен и от двете операции при Хубенов.
Успех!

# 773
Здравейте и от мен, четох доста, но няма как да не се притеснявам от предстоящото ми. На ски на 05.02 се оказах със скъсан медиален менискус и има и съмнение за предна кръстна връзка, бях на преглед във Варна при Бърнев и Добрилов, и двамата са на едно мнение, операция! Но аз ще мога да я направя чак началото на април, не зная дали има проблем като изчаквам, предпочитам да си направя  първо ЯМР и тогава, избрала съм лекар за операцията проф. Аспарухов в Плевен. Ако някой се е оперирал при него,  моля да пише!
Благодаря!

# 774
Здравейте и от мен, четох доста, но няма как да не се притеснявам от предстоящото ми. На ски на 05.02 се оказах със скъсан медиален менискус и има и съмнение за предна кръстна връзка, бях на преглед във Варна при Бърнев и Добрилов, и двамата са на едно мнение, операция! Но аз ще мога да я направя чак началото на април, не зная дали има проблем като изчаквам, предпочитам да си направя  първо ЯМР и тогава, избрала съм лекар за операцията проф. Аспарухов в Плевен. Ако някой се е оперирал при него,  моля да пише!
Благодаря!
Няма проблем да изчакате. Хем ще ви мине болката и може да се окаже, че сте добре. И най-смотания ортопед може да каже категорично дали има скъсана връзка. Винаги се притеснявам при такива "диагнози". Mоже да се съмнява дали има скъсан менискус, но да се съмнява за скъсана връзка!? А, как установиха, че е скъсан менискуса?

Последна редакция: пн, 15 фев 2016, 22:39 от dewly

# 775
  • TX
Здравейте и от мен, четох доста, но няма как да не се притеснявам от предстоящото ми. На ски на 05.02 се оказах със скъсан медиален менискус и има и съмнение за предна кръстна връзка, бях на преглед във Варна при Бърнев и Добрилов, и двамата са на едно мнение, операция! Но аз ще мога да я направя чак началото на април, не зная дали има проблем като изчаквам, предпочитам да си направя  първо ЯМР и тогава, избрала съм лекар за операцията проф. Аспарухов в Плевен. Ако някой се е оперирал при него,  моля да пише!
Благодаря!
правилен избор и да си направите ЯМР и професора  Peace Успех!
 на 13 си струвах 1 година от операцията на ПКВ равносметката е :
Бях суперстриктна с рехабилитационната програма, правих 5 курса рехабилитация два от които на санаториум освен електропроцедурите и  водолечение. Всеки ден осъмвам на басейна да си продължавам и вече 2 месеца ходя и на народни танци, като съм суперпестелива в плитките на хорцата. Все още отвреме навреме боли, особено когато времето е променливо.

# 776
Здравейте и от мен, четох доста, но няма как да не се притеснявам от предстоящото ми. На ски на 05.02 се оказах със скъсан медиален менискус и има и съмнение за предна кръстна връзка, бях на преглед във Варна при Бърнев и Добрилов, и двамата са на едно мнение, операция! Но аз ще мога да я направя чак началото на април, не зная дали има проблем като изчаквам, предпочитам да си направя  първо ЯМР и тогава, избрала съм лекар за операцията проф. Аспарухов в Плевен. Ако някой се е оперирал при него,  моля да пише!
Благодаря!
Няма проблем да изчакате. Хем ще ви мине болката и може да се окаже, че сте добре. И най-смотания ортопед може да каже категорично дали има скъсана връзка. Винаги се притеснявам при такива "диагнози". Mоже да се съмнява дали има скъсан менискус, но да се съмнява за скъсана връзка!? А, как установиха, че е скъсан менискуса?

Извинявайте грешката е моя, в листа ми пише руптура на ПКВ и лезия на менискус, имам  час при проф. Аспарухов тази седмица, надявам се той да каже нещо по-приятно Smile Всички познати патили си от подобно нещо, казват че ми няма нищо щом мога да вървя само накуцвайки. Надявам се да е така. Благодаря Ви за отговора!

# 777
Здравейте, някакви мнения за д-р Валери Петров, работил е във ВМА, сега е в Софиямед. Благодаря предварително

# 778
  • София
Здравейте, някакви мнения за д-р Валери Петров, работил е във ВМА, сега е в Софиямед. Благодаря предварително
Здравейте, аз се оперирах при Валери Петров преди около две години, мога да кажа, че е страхотен специалист и човек, горещо го препоръчвам

# 779
 Здравейте. От Плевен съм.На 03.02.2016 г. паднах от едно стъпало. не чух нищо от областта на коляното, но когато се изправих не можех да стъпя на десният си крак. Колега ме закара директно в поликлиниката на Ависмедика в Плевен. Докторът който беше на кабинет в момента, ми направи някакви тестове и постави диагноза Скъсана ПКВ. На следващият ден в болницата им, ми направиха артроскопия.Потвърдиха диагнозата. Оказа се че има разкъсване и на минискуса. Сега на 21.03 ми предстои влизане отново за пластика на скъсаната КВ. Все още не знам дали пластиката ще я прави д-р Халваджиян или друг от екипа.
 Някой правил ли е пластика на ПКВ в Ависмедика в Плевен? Какво е мнението му?

Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт