Скъсани коленни връзки- къде се оперирахте?

• 433 121
  • 879
  •   1
Отговори
# 525
Бррр...аз в понеделник отивам за конците и оставях досега на заден план мисълта за махането....novaa, не е ли поне по-малко опъващо и по-облекчено? Сега като ставам и усещам сякаш крака ми ще се пръсне по тия шевове...
А за свиването ми препоръчаха следното упражнение...в седнало положение се поставя лист хартия под стъпалото на  оперирания крак и леко се свива и разтяга, местейки листа.
Вземате ли или планирате ли да вземате някакви добавки за по-добро възстановяване? На мен ми казаха, че още е рано ище ми изпишат след седмица-две.

# 526
Здравейте! Имам някакъв проблем с глезена от два месеца и искам да отида на ортопед. Преди години съм ходила при д-р Хубенов за коляното. Има два въпроса: той преглежда ли все още в Дианабад и дали е подходящ за целта, защото доколкото знам се занимава най-вече с колена.

# 527
  • Belgium - BG
Satriani - Да да, доста намали опъването, просто е леко болезнено в момента но при мен има имедин голям допълнителен разрез който е в меката част встрани от коляно и там е по- неприятно. Добавки ми препоръчаха след 3- тият месец, както и инжекции по схема заради менискуса
Ти не си ли ходила още на кинезитерапия, може би поне за една консултация. Иначе аз свивам и разгъвам пасивно от началото, активно не са ми дали още

# 528
Satriani - Да да, доста намали опъването, просто е леко болезнено в момента но при мен има имедин голям допълнителен разрез който е в меката част встрани от коляно и там е по- неприятно. Добавки ми препоръчаха след 3- тият месец, както и инжекции по схема заради менискуса
Ти не си ли ходила още на кинезитерапия, може би поне за една консултация. Иначе аз свивам и разгъвам пасивно от началото, активно не са ми дали още

novaa, твоя разрез е заради менискуса ли? Моят разрез също е в меката част, не на коляното.
Не съм ходила на кинезитерапия...но мислех в понеделник с махането на конците да говоря пак с лекуващия лекар и кинезитерапевтите в Горна баня за нещо по-конкретно и напредващо. Ако откажат ще отида за консултация може би в Царско село или Драгалевци - удобно ми е като разстояние. Всъщност сещате ли се за друго подходящо място до и около Манастирски ливади, бул. България?

# 529
  • София
Здравейте! Имам някакъв проблем с глезена от два месеца и искам да отида на ортопед. Преди години съм ходила при д-р Хубенов за коляното. Има два въпроса: той преглежда ли все още в Дианабад и дали е подходящ за целта, защото доколкото знам се занимава най-вече с колена.
Преглежда всеки вторник - цял ден, но в Драгалевци - ул."Папрат"7 МЦ Св. Богородица. Записваш си час на тел.9673161 и се въоръжаваш с търпение. Направил е страхотен ремонт на центъра и дори има и ЯМР, доколкото разбрах. Той се занимаваше със спортисти, така че може и да разбира и от глезени - питай като си записваш час.

# 530
Сърдечно ти благодаря за инфото!

# 531
  • Belgium - BG
Satriani- аз освен нормалните дупчици от артроскопията, имам един разрез подколяното, където е взето сухожилието имоще един екстра над коляното който е направен докато са ми търсили връзките по време на операцията:) той е най- болезнен, и мисля че друг тук няма такива красоти май:)

Иначе махай конците и наистина се консултирай с кинезитерапевти какво да правиш, това да си обездвижена толкова време не е добре. И в царско село и в драгалевци са си ектра, иначе наоколо не знам за други, може би правителствена болница, ако си в Лозенец.

# 532
  • София
Всъщност сещате ли се за друго подходящо място до и около Манастирски ливади, бул. България?

Не е особено близко, но ....  ул."Никола Славков" 54 - център Оптимус - до майчин дом - добри са!

# 533
Всъщност сещате ли се за друго подходящо място до и около Манастирски ливади, бул. България?

Не е особено близко, но ....  ул."Никола Славков" 54 - център Оптимус - до майчин дом - добри са!
Б.агода,я harry10

# 534
Аз имах скъсани коленни връзки и менискус.Оперирах се преди 3г. във ВМА. Мен  лично ме оперира друг лекар и съм доволна от него.Но там после разбрах,че най добрия лекар по ортопедия и травматология е
Антони Георгиев, доц.
тел.: 0879 341 879; 02 854 87 69. Тези тел. не съм  сигурна да ли са все още са актуални.
Миналата година разбрах,че се е махнал от ВМА и е в частна болница,но не зная коя е.

Последна редакция: сб, 22 мар 2014, 17:30 от taifun

# 535
  • Belgium - BG
Как сте герои, как върви възтановяването, надявам се всички скоро оперирани вече са живнали малко Simple Smile при мен борбата продължава, всеки ден и с цел да увеличавам градусите на флексия. Доста е болезнено сгъването, всеки градус нагоре ме изпотява сериозно:) иначе от утре вече ще мога да стъпкам на 50% вече, дано това малко облекчи болките които получих по цялото тяло

# 536
Аз без конци вече, 3ти ден на физиотерапия в Царско село и пак в някаква лека форма на депресия. Физиотерапията ми се отразява много добре, но имам още много да мина. Днес планирам да се изкъпя за първи път нормално под душ без марли и хавлии и тн. Много ми липсва движението и нямам търпение да махна рицарския доспех от крака си и патериците. Все още пия кръворазреждащите лекарства и правя все повече упражнения - като вид и като брой.
Шината ми в момента е на 45 градуса, но на артромода днес свивах на 50. Не ми е болезнено, по-скоро е приятно разтягащо. За сметка на това екстензията по корем направо ме изпоти от болка.

# 537
  • Belgium - BG
Satriani- браво, всичко звучи много добре при теб, иначе депресията и при мен се появява а понякога и се отчайвам, че няма да си стъпя скоро нормално на крака. Аз имам още имам и още малко оток, както едни болезнени синини, които при масаж направо полудявам от болка. Но хубавите неща стават бавно Laughing
Успех с рехабилитацията, в добри ръце си, за ектензията мога само да кажа като седиш в къщи, гледай винаги кракът да е в напълно изправен, малко боли и не е комфортно, но иначе свикваш с леко свито коляно и после пак боли докато те разпъват:)

# 538
Satriani- браво, всичко звучи много добре при теб, иначе депресията и при мен се появява а понякога и се отчайвам, че няма да си стъпя скоро нормално на крака. Аз имам още имам и още малко оток, както едни болезнени синини, които при масаж направо полудявам от болка. Но хубавите неща стават бавно Laughing
Успех с рехабилитацията, в добри ръце си, за ектензията мога само да кажа като седиш в къщи, гледай винаги кракът да е в напълно изправен, малко боли и не е комфортно, но иначе свикваш с леко свито коляно и после пак боли докато те разпъват:)
novaa, имаш предвид в каквато и поза да съм, винаги да се опитвам да изправя коляното ли? явно не го правя, защото днес ми направиха забележка, че ходя със свито коляно, а трябва да го изпъвам.
И аз имам още оток, но доколкото виждам другите, които идват на физиотерапия, отока си продължава месец, че и отгоре.
И на теб ти стискам палци за бързо възстановяване. Кога планираш да се върнеш на работа?

# 539
  • Belgium - BG
Да, точно това имах предвид - примседене, при ходене, при спане, винаги изпъвай коляното. Иначе става един вид контрактура и много ще те боли като го изправят. Аз днес сгъвах на 60 градуса пасивно, и изревах от болка, не съм предполагала че и флексията ще боли толкова. Може и при мен да е така, защото имам и страничните връзки. Но всеки ден си е болезнен, едва ли ще се рехабилитирам с усмивка на лице Grinning
На работамне знам още кога ще се върна, в началото смело планирах един месец в къщи най- много, но сега като гледам какво е, поне 2 месеца ще остана, все пак патериците и шината щечги сваля на 6- тата седмица. Дано за две седмици успея да влезна в ритъм.

Общи условия

Активация на акаунт