"Бебочета красиви, ритат и играят, но до ФЕВ&#

• 15 752
  • 288
  •   1
Отговори
# 75
  • София

hetera, д-р Спок е незаменим по отношение на грижите и здравословните проблеми в първите дни и месеци. Има неща, които са издържали във времето и са неопровержими. Но по отношение на възпитанието, доколкото може да се нарече така в първите месеци на бебчето - абсолютно го игнорирах. Особено съветите му от типа, че бебето трябвало да се остави да плаче, иначе се разглезвало са меко казано несериозни. Поне до годинка със сигурност може да се каже, че детенцето не плаче без причина. И да се остави така е безобразие за мен. Не че не пробвах като млада майка, естествено... Embarassed Но накрая плачехме и двете - това беше ефекта...

Все си мисля, че е относително. Бебето, може би не през първите три месеца, но после, осъзнава добре, че плачейки те манипулира и наистина прекалява с това. Ако свикне вечно да е в нечии ръце, докъде ще стигнем...Но аз не смея да съм категорична, все пак имаш опит, зокато аз никакъв, а и като се познавам предполагам, че няма да издържа и минута да плаче и ще го направя мамин лигльо  Sad

# 76
Да се поправя - за фолиевата, не казвам че не е полезно да се пие.
Имам впредвид именно това - ако допреди да забременееш не си я набавиш (независимо по какъв начин), пиенето и в петия месец е безмислено относно риска от спина бифида при бебето. Което ако не се лъжа е главната причина да я изписват на опитващитие да забременеят и тези в ранна бременност.

А относно цигарките - срам ме е но...пуша по една на ден през седмицата, а събота и неделя НЕ! През първата си бременност щом разбрах ги спрях и не съм палила до края. Сега нямам идея какво ми пречи,но е така. Не че съм някава заклета пушачка, пуша от най-леките.

# 77
riccie мерси за телефончето, аз съм си малко заплес и не видях че вече си го дала  Blush Стискам палци всичко да е ок на прегледа и ще чакаме да докладваш Simple Smile

# 78
hetera, така е! Всичко е индивидуално и всяко детенце е различно.  Peace Но аз също и до сега не издържам на плач, и дъщеря ми много умело се възползва от това... Crazy

# 79
За фолиевата киселина- да птепоръчва се неиното пиене за предпазване от спина бифида, но това е до 12-та седмица! след това не е необходимо да се приема като отделен медикамент защото невралната тръба вече се е оформила и затворила Simple Smile
А за фервекс и тайлол хот знам че са с голямо количество парацетамол, а за него не съм много убедена че е подходящ при бременност  Thinking

# 80
Факт, че фолиевата има желания ефект за цпина бифиа до 3-ия месец, но това незначи че не е полезна  и преди зачеването след тези 3 месеца  Peace

Вижте какво интересно намерих

Лечение на простуда и грип по време на бременността

# 81
Да тя е полезна, но приема и в такива големи количества след 3-я месец се обезсмисля Simple Smile Сега е сезона на гроздето, а то е богато на фолиева киселина Simple Smile

# 82
някоя мама пита за книжки за бременни аз съм си купила  книга за майката и бебето на Елизабет Фенуик (препоръчаха ми я в книжарницата)-доволна съм от илюстрациите и обясненята,систематизирана,но не ми беше достатъчна инф. специално какво и как се случва в организма ми
Купих си и втора- Голямата книга на мама и татко на д-р Калина Дичева (българска е и ме впечатли че е издадена 2008 г.), но в нет-а видях доста негативни мнения  Close май не трябва да се лъжете да я купувате  Stop http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=280779.20
казаха ми че на лоранс перну е хубава а на д-р спок е класика
така че ще си купя скоро още smile3529 дано само не сгреша в избора пак
така че мами внимавайте

# 83
Здравейте,  всички ! Аз ви следя често, но не съм се включвала от първите няколко теми. Исках само да ви кажа за фолиевата киселина какво ми каза доки. Последния път отидох с конкретния въпрос, дали да я спирам вече, а тя отговори "НЕ!" Каза да я пия до края и по възможност да не я спирам. По въпроса, дали да започна витамини, тя пак отговори отрицателно...защото били химия, можело да предизвикат контракции, а сега било и времето на благодата на плодове и зеленчуци Simple SmileSimple Smile
Това исках да ви кажа.. Бъдете здрави, обичани и много щастливи.. а аз ще продължавам да ви чета...
 Hug

# 84

На мен трета лекарка ми казва че ефект има преди забременяване!
След това не вреди но и не би помогнало ако има някакъв проблем!
Но да не се караме, всеки има право да пие каквото иска.
Аз и витамини не съм пила и не е навредило.

# 85
Момичета,днес за първи път се почуствах наистина гладна и ядох с апетит.Всеки ден се насилвах да ям заради бебо.Дори когато вчера док ми каза,че е малко по-едричък така се зарадвах,защото мислех,че си го държа гладничък WinkНа кг съм +0,5 кг от първоначалното си тегло преди да забременея.
Относно фолиевата к-на продължавам да си я пия.Тя е полезна за всеки човек,защото дневната и доза трудно се набавя с плодове и зеленчуци.И витамини също пия.

# 86
Момичета...да ви попитам.. сега забелязах, че мойте постинги си стоят все на 14... загледах се и при v.pluemper е така.. не че е кой знае какво, а просто информативно ако някои знае ще се радвам, ако сподели .. Simple Smile

# 87
Mother ot Pearls благодаря за линкчето. Полезно ми беше, въпреки че повечето лекарства ги чувах за първи път. А и си мисля, че ми е раничко поне на този етап за медикаменти.
Довечера като се пребера ще си меря температурата да видим там как е положението и мисля да си купя лимони да си направя с мед и вода (като сокче)

МамаZ ще го пробвам аз тоя чай от шипка, пък дано ми хареса. Аз чай по принцип не долюбвам ама сега няма с какво друго да се спасявам. Предпочитам го пред фервекс и т.н.

Момичета пазаете се много, защото сега четох че към България идвал някакъв Арктически студ и ще е доста студено и през почивните дни.
Вероятност да се затопли времето имало през последните 1-2 дни на Септември или нач. на Октомври.
Ще каляваме бебоците от рано  Wink

Виждам, че коментирате д-р Спок. Кажете ми заглавието на книжката, която препоръчвате, защото аз съм виждала какви ли не книги на Спок.

vesves в отчетните теми като тази мненията не се регистрират като брой. Това е причината поради която си седиш все на едно и също число. просто пишеш само в отчетна тема  Simple Smile

# 88
  • Варна
Аз се завърнах от ФМ и всичко с бебка е ОК. Направиха ми един куп снимки, от които не разбирам много, но важното е че по морфологията няма нищо притеснително Hug За момичетата които се интересуваха от доц.Балев: приятен човечец, апаратурата му не е кой знае каква, но тя не е и необходима. Важен е диагностика. За сравнение - при Давидков е доста добра апаратура, но паричките са 2-ни. Иначе съвпаднаха мненията и на двамата. Балев дава само снимчици и препоръчва контрола 30-32 седмица.
Сега съм още по-спокойна  Hug

# 89
Здарвейте и то мен   bouquet

Толо, безкрайно благодаря за телефона   bouquet Честито за добрия резултат  Heart Eyes Успях да се свържа с д-р Кременски, човека като ме чу как пъшкам от вълнение и се притесни  Embarassed обаче за съжаление при мен са пуснали само дългия тест и ще трябва да си дочакам още една седмица, защото не били пуснати успоредно два, ами дрън, дрън, а аз изперквам вече  Outta Joint ПОне ми обеща, че във вторник ще пусне моя като приоритетен  Praynig. Въпреки че много строго ми прозвуча този лекар, останах с добри впечатления от него.

Аз също вчера бях на преглед и слава Богу  Praynig поне на ехограф всичко е ОК. След като веднъж ми казаха момче, после веднъж момиче, вчера пък пак на момче се спряхме  Joy само дано Господ се смили и да е живо и здраво, пък каквото такова.

Иначе ме успокоихте за кафенцето, че вчера забравих да питам. За цигарите - цяла не съм пушила, но като приритам и си дръпвам от цигарата на мъжа ми вечер или от цигарата на моята колежка. По-неприятно е ако сме на заведение, в което е задимено - тогава си дърпам по-често, защото само така не ми става лошо от дима, колкото и странно да звучи. Добре че не излизаме често. Мога са се похваля с това, че у нас винаги има цигари и не съм запалила досега, макар че с това чакане на резултатите  Crazy и особено докато говорих по телефона и мислех, че ще ми изхфръкне сърцето...

Сега на мен ми предстои да отида на ехо-кардиография в 3-та градска при д-р Велковски, обаче с моя луд късмет - днес се обадих и се оказа, че всичко е заето  до 22 окт. д-р Велковски е в отпуск, а прегледът е добре да се случи в 22-23 седмица, което при мен е 6-11 окт. Обясниха ми, че не било фатално и по-късно, дано е така. Иначе цената е 60 лв.

Десика, пробвай осцилококцинум, наистина има ефект и за бременни е ОК. Иначе за носа - вода със сок от лук  Sick в разтвор 1:1. Гадно е, но има ефект. За гърлото лайка със сода - гаргара. Ако кашляш, не е лошо и малко инхалации с вода и сода да направиш. Това са все разрешени и изпробвани неща. 

ПО темата за болничните - аз също знам, че никой лекар няма право да отказва на бременна. Само да каже, че не се чувства добре и е длъжен. За да се продължат до края на бременността, е необходимо 3 дни да се полежи в някое АГ профилактично и оттам ти издават директно за месец.

Уф, май се улях с писането Blush ХУбав ден от мен Wink

Общи условия

Активация на акаунт