"Бебочета красиви, ритат и играят, но до ФЕВ&#

• 16 188
  • 288
  •   1
Отговори
# 90
Mother of pearls, благодаря за отговора.
Момичета аз преди да забременея пуших по 1 кут на ден. Като видях двете чертички на теста, седнах и запалих една цигара. Ама хем пуша, хем рева и така накрая я загасих, щото беше тъпо. от тогава несъм палила, макар че таткото си пуши, но не ме дразни. Единствено като е по - запушено помещението мистава гадно. Но таткото обикновено пуши до вратата на терасата и издишва навън - много е смешен, ама като не ще да ги откаже - нека мръзне.  Joy

Мен вече бебокът /той - нали сме с пишка/, доста силно и често си ме подритва. Като се загледаш в корема, дори се вижда. Много е  готино. Направо се разтапям от удоволствие като ми бие един шут. Но от сега му казвам, че това удоволствие е временно, докато се роди.

А иначе за връзката на момчетата с майките си, беше спомената по-горе че не е толкова силна. Не съм съгласна. Всичко си зависи от сплотеността в семейството и средата в която расте. Моята свеки примерно е страшно любвеобилен и лъчезарен човек.Моят мъж също е толкова нежен и мил и само ако знаете как трепери за майка си -  #2gunfire  #2gunfire. Ама такава е. аз дето се ядосвах, ей сега господ ще ми върне чувството. Кой знай коя мома как ще споменава след време -  #Cussing out

Айде чао от мен, пак се заплеснах.
ЧЕСТИТО на ВСИЧКИ С ХУБАВИ НОВИНИ.

# 91
  • София
Здравейте!
В други дни успявам да прочитам по малко от работа, но днес не. И сега чета и не мога да ви изчета. И дано не пропусна нещо, за което исках да кажа мнението си  newsm78

Толо, на гимнастика и йога ходих в Център Съвременни родители, намира се на Хладилника (аз там работя и ми е удобно) http://www.roditeli.info/parents/. Знам,че има и на кръстовището на Шипченски проход и Коперник, но е от 19.30ч и ми се струва късничко.

Относно цигарите - аз съм гаден бивш пушач и сега съвсем не мога да ги понасям  Laughing. Преди 2г. и половина първо таткото, а 2 седмици след него ги спряхме - от раз и досега не ми се припушва.

При първи признаци на разболяване аз винаги ползвам лимони. Затоплям вода, добавям мед на вкус, изцеждам сокът на 1-2 лимона и го изпивам наведнъж, докаго е още топло. И така няколко пъти през деня. В повечето случай помага.

А болничните, на последния преглед лекарката ми каза, че няма проблем да ми издава, ако поискам. И аз съм чувала, че имаме право на 180 дена преди раждането. И имам две познати, които са в болничен от началото и така до края. Но повече подробности не знам.
Много дълго  стана, така че: до по-късно!

# 92
Здравейте февруарчета. Надявамс е да не се сърдите че ви нахлувам така. Аз съм от таз годишната реколта февруарки (нищо че родих януари). Та гледам че говорите за цигарите и болничните. Значи имам позната акушерка, която ми каза когато забременях, че ако ми се пуши мога да пуша по 1 на ден, защото за организма е голям стрес внезапното спиране съответно се отразява и на бебето. Каз че по принцип ако е планирано забременяването трябва една година минимум преди това никой от двамата да не пуши, да не пие, да не се седи в задимени помещения, да се храни здравословно и т.н. Но тъй като това го правят много малко хора, няма проблем 1 цигара на ден. Аз лично пушех м/у 0 и 4 цигари седмично, алкохол си позволявах чаша вино (рядко) и всяка вечер пиех 1 бира.
За болничните - моя съвет е ако не ви се налага НЕДЕЙТЕ. По-добре си пуснете неплатена. От НОИ после яко орязват болничните и майчинството ако си излизал болнични и платен отпуск 6 месеца преди термина, понеже изчисляват 90 или 80% от облагаемия доход като връщат 6 месеца от термина назад. Ощетява ви също и това ако родите преждевременно. Мен ме осигуряваха на 600лв., имах 33 дни болничен, 14 дни платен отпуск и бебо се роди 20 дни предварително. Съответно вместо да получавам 500 и кусур лева, аз получавам 340. Иначе GP дава до 7 дни, после може май още но след минаване на комисия, АГ мисля че може да даде месец само при болничен престой. Нещо такова ми се върти, не съм много сигурна.
Това е за сега. Целувки и прегръдки от нас. И леко бременеене.

# 93
riccie браво за добрите резултати Simple Smile  newsm51
а колко ти взе доктора, че да знам колко да подготвя Simple Smile

# 94
  • Варна
Те по принцип като се обадиш за час казват, но 1-я преглед е 60лв. Успех

# 95
Здравейте и от мен! Naiema - аз от няколко дни имам страхотен апетит, което много радва всички.
Аз мисля да се запиша на училище за бременни-тук в София бях звъняла към края на август в училище "Аз ти то". Казаха ми,че струва 120лв., но не си спомяням за колко часа в удобно за мен време. Според вас много ли е 120 лв. ( ако не се лъжа май бяха 6-7 лекции)?
Усмивки на всички и лека и спокойна вечер! Hug

# 96
Здравейте и от мен! Naiema - аз от няколко дни имам страхотен апетит, което много радва всички.
Аз мисля да се запиша на училище за бременни-тук в София бях звъняла към края на август в училище "Аз ти то". Казаха ми,че струва 120лв., но не си спомяням за колко часа в удобно за мен време. Според вас много ли е 120 лв. ( ако не се лъжа май бяха 6-7 лекции)?
Усмивки на всички и лека и спокойна вечер! Hug
На мен ми се виждат множко!!!!!!В Бс разбрах,че е 30 лв. и лекциите са същия брой.Смятам да се запиша и аз следващия месец.

# 97
Здравейте, момичета!
Днес слънчо цял ден се бори с облаците, ама така и не успя да се покаже за по-дълго Rolling Eyes Ние излизахме, но определено си е хладно. Ама оттук нататък по-топло няма да става така че трябва да свикваме. Не знам като родим в един от най-студените месеци кви ще ги вършим с бебоците newsm78
Гледам обсъждате цигарките и кафенцето, аз си позволявам по едно кафенце с мляко, защото иначе просто умирам от главоболие. Явно имам проблем с кръвното #Crazy За цигарите спрях ги малко след като видях двете чертички и оттогава само си дръпвам от време на време от цигарата на мъж ми. Допушвало ми се е няколко пъти досега и то като съм била супер нервна, но в момента, в който запаля ми става гадно Sick, да не повярваш чак, като се има предвид, че с дъщеря ми съм пушила през цялата бременност ( ха наплюйте ме сега Mr. Green) Тогава изрично питах док дали да ги спра и той каза "НЕ", защото съм щяла да си стресирам организма, а оттам и бебето.( както е казала  maria_m) Така че всяко нещо е позволено стига да е в рамките на допустимото - и по една цигарка, и по чаша винце, и малко спорт и т.н. Абе като с останалите неща в живота. В края на краищата ние сме бременни, а не болни.
За болничните по мое време джи пи то можеше да дава до 7/10дни( нещо такова беше), а след това от ЖК може да ти дават до края на бременността. Аз така ди изкарах от петия месец до края- на болнични, защото имах проблеми с работодателя и това беше начина да не се виждаме очив очи, че щях да го #2gunfire Сега не знам дали стоят така нещата, може да има някакви промени newsm78
Хайде приятен уикенд от мен и се пазете Heart Eyes

# 98
ЗДРАВЕЙТЕ!  Hug
Аз ходих на училище за бременни " МА-МА" на бул.Стамболийски №143, близо до Мол-а и съм доволна! Целият курс е 120 лв, но ако се плати на веднъж е 105 лв, може и на два пъти по 65 лв, но излиза по-скъпо! Лекциите са около 20! Ако някои се интересува може да дойде с мен на 25-ти септември (четвъртък) от 11 ч- това е първата лекция, тогава започва курса! А аз ходих на предварителната, която беше и безплатна!
За кафето- преди да забременея пиех доста, след това ми се гадеше от него, а сега пия мляко с нес или 2 в 1.
Мисля,че днес усетих бебето! Мама каза - като го усетя, да си сложа ръката на корема и да кажа на глас -" Искам да приличаш на ....." и да кажа името на когото искам! И аз казах -" На мен"!  Joy
Това са бабини девитини, ама аз да пробвам!  hahaha Joy  И също така да запиша датата, защото най-вероятно на тази дата ще родя! Ще запомня 19-ти!
За книгите- аз съм доволна от "Аз съм бременна" на Мари-Клод Дьолае, но само 1 част! Втората е за раждането и отглеждането на бебето и мен малко ме депресира! Чула съм добри отзиви за "Аз чакам дете" на Лорънс Перну.
Не пуша от няколко години и се чувствам прекрасно!
Приятна вечер и много спокойствие!  wavey

# 99
Gall78,ако изпускаш сроковете за др.Велковски,на фетална ехокардиография може да отидеш и при небезизвестната доц.Томова.Аз и там си записах час за 13.10...Прави тези прегледи в "Св.Лазар" и в МЦ"София".

bobsi,колко момичета се събират в група?И въобще има ли там атмосфера?Не ми пречи да опитам(живея от другата страна на парка),но се подготвям психически.. Laughing

# 100
  • София
Толо, на гимнастиката бяхме общо 2-ма, а на йогата 6-7. Не знам, как е по принцип.На мене определено гимнастиката ми допадна повече. Не знам защо, но на йогата не успях да се отпусна така, както може би би трябвало.
Поне преди 2 години имаше йога за бременни и в Спартак - водеше я индиец. Една колежка ходеше там и беше доволна, но на мене сега там ми идва далечко. Може и там да провериш, ако ти е удобно, след като си до парка.

# 101
Ейййййййй, маминки не мога да ви изчета. Май толкова активни не сме били отдавна!
Честито за новата ни темичка, честито на всички мами разбрали за пола на бебоците! Добре дошли на новите мами, лека и безпроблемна бременност ви желая и разбира се едни сладки душички на финала! Надявам се Pretty да се възтановява бурзо и безпроблемно!
 Сега да ви кажа, че вчера си взех резултатите от БХС, проф. Кременски ми ги разчете. Всичко е наред с бебчо риска ни е много малък и каза, че не се обсъжда амнио. , само ми назначи 3Д след 2-3 седмици! Та чак тогава ще се видим с милото ми бебче. Добре, че всичко мина, защото сърчицето ми се беше така свило... Радвам се и за всички хубави новини от прегледите и ФМ на мамите!
 Виждам, че сте писали за болничните. Аз лично съм в болничен отпуск от юни месец, дава ми ги местната гинеколожка, при която се записах само заради картон, направления за изследвания и болнични. Там само се водя на отчет, иначе си ходя при моя си док. Йончев, в МЦ" Хестия". И така до сега не съм имала проблеми с болничните!
 А, видях, че пишете и за цигарките. Аз пушех по кутия и половина на ден, доста страстна пушачка, но в малко след като разбрах, че съм бременна, ( 2-3 дни) ги спрях окончателно в името на най - скъпото!!! Миналата година имах една несполучлива бременност, изгубих бебенцето в третия месец,а през цялото време си попушвах по една, две цигарки на ден. Преживях го много тежко и ми остави белег на сърцето за цял живот. Може би не е било точно от цигарите, но като се замисля, че и аз съм го тровила... сега си забраних дори дръпките от цигарата на мъжа ми. То тези отрови нали не са определящи за развитието на бебчо, но все пак не са в негова полза. Аз ги спрях много лесно, разбира се ми се допушваше през тези 3-4 месеца, и сега понякога ми се допушва, но този път чуствата вътре в мен са по - силни от никотина!
 А помеждудругото, така като гледам аз май съм най - малката мама тук. 87-ма година съм, още не съм навършила 21г. newsm03
                                                         love001  love001  love001  love001  love001

# 102
Момичета, не знам дали правилно съм се изразила за орязването на болничните - става въпрос за болничните не по принцип, а 45 дни преди термин, 42 след и остатъка до 315 дни.

# 103
  • София
Мария на мен са ми казвали, че ако родиш по-рано остатъка от тези 45 дти преди термина послесе приспадат към майчинството, но не ги губиш.

# 104
  • окр Пазарджик
maria m , hetera  дайте по подробно инфо за тези орязваници , че нещо се притесних Shocked

Общи условия

Активация на акаунт