Сглобяеми къщи 2

• 304 500
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
Здрасти от нас семейство Димитрови. Преди месец решихме да строим къщичка и се спряхме на една варненска фирма www.stidogroup.com. Понеже сме си от Варна проверихме първо варненските фирми и след това няколко други. Останахме изключително доволни от любезното отношение и компетентността на тази фирма, затова ис жена ми се спряхме на тях. Аз съм машинен инжинер по образование и съм много наясно с металните конструкции, затова решихме да строим къща с метална конструкция. Изчетох сигурно поне 20 сайт-а за сглобяеми къщи и се срещнахме с поне 15 фирми. Беше много изморително. Повечето ни говореха едни и същи заучени фрази.  Shocked Побъркахме се. Сега се спряхме на Стройпроекта и ще си действаме със тях. Снощи прочетохме цялата тема тук и да ви кажа честно не ми допаднаха мненията за металните конструкции. Разбирам от тези неща и наистина мога да препоръчам да строите с метална конструкци. Дървото трябва да се обработва с химически препарати на всеки няколко години а и те доста често са алергизиращи. Не съществуват препарати които да го опазят от пожар. То си гори изцяло докато металните конструкции се огъват, но с противоповарна боя, която се надува при пожар, този проблем се прмахва. Хората си строят цели халета цехове и складове и производствени предприятия с метални конструкции. А те струват стотици хиляди левове, не като нашите къщи по 100 000 лв. Как мислите те защо избират метални конструкции , а не дървени. И какви са тея глупости за фарадеев кафез.  Shocked Разбирам че всеки си хвали стоките и това вече ни стана пределно ясно но поне не плюйте наред, че такива като нас дето им е ясно за какво иде реч, много ще ви се смеят. Както много обича да казва мой приятел "така се лъжат диви патки"  Laughing Laughing Laughing Сега си узаконяваме проектите и като започнем строежа ще ви качваме снимки да видят и потребителите. Иначе ние видяхме няколко тяхни обекта и останахме доволни от изпълнението им. Сега ще видим и нашата къща как ще е .  Simple Smile Всичко хубаво  Simple Smile

# 346
Аз съм защитник на изграждането на жилищни сгради с дървена носеща конструкция, но съм напълно съгласна в Вас че предимствата и недостатъците на  различните технологии за строителство трябва да се изтъкват обективно, без да се използват "емоционални" епитети. Simple Smile

# 347
  • густо майна Филибето
dimitrovi_vn,това , което пишеш е абсолютно вярно, аз пожароустойчивостта направо я пропускам, защото силно се надявам да не ми гори никога къщата Simple Smile
Тъй като по определени причини се интересувам от здравословния начин на живот /не че някой в къщи ми обръща внимание Wink/, но попаднах на един руски форум /касаещ аутизма, иска се регистрация да се чете, нака че не мога да пусна линк/, където точно масовото сглобяемо дървено строителство беше обвинено за вредното влияние на електричеството, заради опасаните с кабели къщи, отделени с един гипсфазер, от там и масовите прояви на аутизма тъкмо в Америка.
 Хората правят бизнес от това - създали са специални екрани, които изолират електрическото поле и струват майка си и баща си. Аз в началото се зарибих много, а в следващия момент се сетих, че при масивното строителство кабелите всъщност са изолирани с един хоросан Laughing А арматурата там да не е малко?
dimitrovi_vn , в нашия случай, тъй като няма да използваме услугите на фирма, дървото "натежа" повече, заради това, че е леко и може да се носи, повдига, наглася без нужда от някаква механизация, не се изискват заварки, нужни са само винтове и пирони  Simple Smile
dimitrovi_vn, виждала съм в интернет и халета, изработени от дърво, също и огромни като обем обществени сгради с невероятни форми. Промишленото строителство не се прави от дърво, защото дървото не може да носи чак такива натоварвания и големите обеми са проблем, изискват специално проектиране, слепване и т.н. Освен това , когато е открито, изисква честа поддръжка, затова не се ползва в промишлеността.  Wink Аз пък съм чертала доста години промишлени конструкции, там метала се предпочиташе пред стоманобетона, когато става въпрос за бързо и лесно изпълнение.

# 348
Много хубава тема сте си заформили. От скоро я следя, но мисля че ще бъда редовен посетител.  Успях да прочета почти всичко. В началото беше споменато за пасивните къщи. Не можах по нататък да срещна друга информация. Може и да съм пропуснал. Ще си пусна сърч да видя за какво иде реч.

# 349
Следя от известно време темата, защото ми е мечта да живея в къща. Спрях се на сглобяемите най-вече заради бързия строеж. Но колкото повече чета, толкова повече се обърквам. Направо не знам коя технология да избера, оказа се, че не са една и две. Случайно попаднах на този сайт
http://www.creo-prokoncept.eu/

Някой знае ли нещо за този вид строителство? Ако е коментирано, извинете ме, опитах се да прочета и двете теми, но може да съм пропуснала нещо.

# 350
Много хубава тема сте си заформили. От скоро я следя, но мисля че ще бъда редовен посетител.  Успях да прочета почти всичко. В началото беше споменато за пасивните къщи. Не можах по нататък да срещна друга информация. Може и да съм пропуснал. Ще си пусна сърч да видя за какво иде реч.

tattko това е за теб
http://pasivni.kashti.com/index.html
http://www.passive.bg/

# 351
Ljuboznatelna нямам много време, но и точни върхи изолирането на ел. връзките съм мислил, а тук ми предложиха да ги вкарат в полиуретановия панел и така ще се обезопасят. Много мислихме и върху доста неща мислихме. Не разполагаме с големи ресурси , а желанията ни бяха огромни. В кризата си мислихме че ще се понамалят цените и затова се захванахме сега. Имаме проблеми с общината и ще набия някой архитект в скоро време.  Laughing Laughing Laughing Laughing Айде тръгваме с жената че времето напредна.

# 352
  • густо майна Филибето
dimitrovi_vn , когато имате време (не зная  към кого да се обърна - съпруга или съпругата) , моля ви да ги разнищем тия жици и как се обезопасява най-добре контакта, защото там се случва да стане късо съединение и да гори  Rolling Eyes

# 353
здравейте,
прочетох цялата тема и съм много доволен, че я има

Ljuboznatelna по въпроса с кабелите. ел. инсталацията се поставя в негорима тръба. инсталацията е от СВТ кабел, който е устойчив на много неща.

# 354
Здравейте, следя темата за сглобяемите къщи от самото начало.И искам да ви споделя че ние вече си построихме такава ,конструкцията е стоманена и сме много доволни.Направихме проект и го дадохме на фирмата  на която се спряхме,от основите до ключ къщата бе изградена за 70 дена.Площа е 143 м2. Ще сложа и някоя друга снимка  за да видите  вилата .Фирмата е Стомстрой и сме много доволни от тях.

# 355
  • густо майна Филибето
berislava2 , непременно пусни снимки, ако има и по етапи. И ако не е проблем - посочи цена за квадратен метър Praynig
Сега разглеждам сайта им.

# 356
  • Стара Загора
Ние сме се насочили към тази фирма http://www.richhouse.eu/ , моля ако сте ползвали техните услуги споделете.
вилия готова ли е вече кьщата? Гледам, че си от СЗ, някьде в района ли я строите/пострихте, моля за оценка на фирмата, снимки и разбира се малко инфо за цената.  Praynig Благодаря предварително!   bouquet

# 357
  • Стара Загора
SAMI&kokiMAMI,  още не сме започнали променяхме проекта и много се увеличи цената от първоначално обявената и мислим дали да не потърсим една готова къща около града. А мястото е с. Лясково. Цената трябваше да е 36 000 лв., но вече е около 50 000 лв. и ако кризата се задълбочи, то цените би трябвало да паднат, а ние не бързаме.

# 358
Не се доверявайте на фирма Ил Еврохаус /Ileurohouse/ или Ил ЕВРОКОМПАНИЯ - занимават се със сглобяеми къщи и недв. имоти. Къщите ги кукуват от 'Бял бор', но после одрискват нещата. НЕТОЧНИ И НЕКОРЕКТНИ СА!!! Мижава фирмичка с 2 брокерки и управител, който нищо не разбира от строителство!
Все още не са си изпълнили всичко, за което което сме платили!
Дано никой не пострада вече от тях!!!
Мислим да ги съдим. Приемам кординати на добри адвокати по вещно право и недв. имоти.

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 17:46 от Bibita

# 359
 темата е много замряла, айде момичета и момчета слагайте снимки и актуални цени за момента  Praynig Hug

Общи условия

Активация на акаунт