Сглобяеми къщи 2

• 303 318
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
Estellia не вярвам, че тези къщи са построени в България от тях. Най-малкото можели са да покажат етапите на строеж- не я приемам сериозно тази фирма Rolling Eyes

Може лесно да се провери, като поискам адреса на съответните построени къщи. От града съм и не ми пречи да отида на адреса, който ще ми предоставят и на място да се уверя какво и как.
Все пак в обявите къщите се продават и не могат да крият адрес.  Peace
Всичко това, ако са построение все пак...
Вероятно другата седмица ще мога да го направя това.

# 166
да се пъхна и аз с една молба.интересуват ме цени на сглобяеми къЩи в България И какво се изисква за да се построи такава ако имаШ дворно място.маика ми има къЩа на село и голям двор ,но ми бръмна една муха ,дали не можем да си сложим оЩе една за нас.но моля който е запознат да ми пиШе на ли4ни.благодаря предварително.

# 167
Estellia не вярвам, че тези къщи са построени в България от тях. Най-малкото можели са да покажат етапите на строеж- не я приемам сериозно тази фирма Rolling Eyes

Може лесно да се провери, като поискам адреса на съответните построени къщи. От града съм и не ми пречи да отида на адреса, който ще ми предоставят и на място да се уверя какво и как.
Все пак в обявите къщите се продават и не могат да крият адрес.  Peace
Всичко това, ако са построение все пак...
Вероятно другата седмица ще мога да го направя това.

и на мен тази фирма не ми вдъхва доверие. дано не сме прави. ще окачваме да споделиш какво си видяла на място  Simple Smile

ние продължаваме да се колебаем между традиционното строителство и използването на панелени блокове, като тези на ibt ... newsm78
засега само събираме инфо и следим цените, пък ще видим

# 168
Здравейте,моля ви дайте акъл-другата седмица ще пускаме документите/или по-скоро подновяваме/ за виза,но архитектката иска да знае точно каква ще бъде постройката.Притеснява ме факта,че ако заявим сглобяема къща,ще ми "измисли" такава плоча....най-вероятно за тухлена къща/от това,което чух до сега/,от която нямаме нужда за такава постройка,а и която ще излезе в пъти по-скъпа.Ако някой може да ми помогне/и ако е разбрал какво ме интересува от обърканото ми обяснение Laughing/ще съм много благодарна Peace

# 169
Hi Charli... Ето,... дори пиша на български... Обяснението наистина е объркано, но... Основите ( каквито и да са те ) "носят" къщата... Каквато и да е тя... Преведено - тръгваш отгоре надолу... трябва да знаеш какво ще "посадиш" върху основите, за да може конструктура да ги изчисли... Уточни си първо каква къща искаш... И така...
Успех...

# 170
Hi Charli... Ето,... дори пиша на български... Обяснението наистина е объркано, но... Основите ( каквито и да са те ) "носят" къщата... Каквато и да е тя... Преведено - тръгваш отгоре надолу... трябва да знаеш какво ще "посадиш" върху основите, за да може конструктура да ги изчисли... Уточни си първо каква къща искаш... И така...
Успех...
Ni Vasilev,още вчера забелязах,че си се поправил Laughing.Относно къщата-тя е уточнена-42кв.едноетажна сглобяема постройка.Мисълта ми беше следната-има ли разлика дали ще е бунгало от 50кв.,което ще изолираме отвън и отвътре/както беше първоначалната ни идея/или ще сглобяема къща.Според мен не би трябвало да има разлика в основите и за двете постройки.Та така...... Peace

# 171
Права си, не би трябвало... Simple Smile
Лек ден...

# 172
Здравейте, влизам само за да ви дам един адрес на който може да разгледате проекти и модели на къщи.
www.hb-build.com

# 173
  • София , Монтана
Записвам се да ви следя.

# 174
влизала съм в такива къщи много ми харесват

# 175
А някой има ли представа дали всички тези документи/виза,геодезист,ВиК,Енерго,план.../дали могат да се подновяват?Преди години свекърва ми беше решила да строи тухлена къща и беше извадила всички документи,но така и не започна и срокът им изтече.Дали има вариант при това положение процедурата да се съкрати?И най-интересното-оказа се,че към общината/където ще е къщата/няма геодезист newsm78.Възможно ли е?

# 176
Здравейте,

Току-що попаднах на темичката като търсех инфо за пасивни къщи (вероятно първоначално е фигурирала като такава за пасивни). Аз доста се вълнувам по темата (всъщност и за сглобяеми, а още повече и за пасивни).

Този сайт виждали ли сте www.passive.bg ?
А сега се връщам да чета назад какво се обсъжда тук.

Тук също има информация за пасивните къщи (раздел 'концепция' и статии в 'публикации').

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 15:26 от jamir

# 177
И аз да се запиша че ми стана интересно  Wink

# 178
  • густо майна Филибето
.Относно къщата-тя е уточнена-42кв.едноетажна сглобяема постройка.Мисълта ми беше следната-има ли разлика дали ще е бунгало от 50кв.,което ще изолираме отвън и отвътре/както беше първоначалната ни идея/или ще сглобяема къща.Според мен не би трябвало да има разлика в основите и за двете постройки.Та така...... Peace

Има разлика в основите, сглобяемата дървена къща е в пъти по-лека от монолитната. Не виждам причина да хвърляш пари на вятъра за повече бетон и армировка. Освен това архитекта само ще ти начертае плочата, конструктора ще я мисли каква ще е.

jamir ,  гледала съм го, озадачава ме това, че на едно място чета, че пасивната къща е ефективно да има опростена форма - паралелепипед, с малко и малки прозорци. В същото време българските проекти са на къщи с витрини - не виждам лятото как ще избегна парниковия ефект. Инсталациите за охлаждане/загряване на въздуха (тези под земята) са ми пълна мъгла, а и нещо клаустрофобично ми идва това, че няма да си отварям прозореца. Thinking

Последна редакция: сб, 28 фев 2009, 08:55 от ljuboznatelna

# 179
jamir ,  гледала съм го, озадачава ме това, че на едно място чета, че пасивната къща е ефективно да има опростена форма - паралелепипед, с малко и малки прозорци. В същото време българските проекти са на къщи с витрини - не виждам лятото как ще избегна парниковия ефект. Инсталациите за охлаждане/загряване на въздуха (тези под земята) са ми пълна мъгла, а и нещо клаустрофобично ми идва това, че няма да си отварям прозореца. Thinking

При пасивните къщи всичко е въпрос на сметки. Големите прозорци на южната фасада гарантират големи слънчеви печалби през зимата, но също предполагат и сериозна слънцезащита за през лятото. Пасивните къщи не се нуждаят както от отопление зиме така и от климатизация през лятото и всичко това се постига с пасивни мерки, т.е. прости трансформации и режим на работа на къщата..за това така се казва.
За постигане на този стандарт (за пасивни сгради) не се разчита на термопомпи, те се явяват допълнително средство за печалби на енергия от възобновяеми енергоизточници. Т.е. те са опционален компонент.
Също така прозорците могат да се отварят  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт