Сглобяеми къщи 2

• 304 353
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Да попитам и аз  Blush - мислим да построим дървена къщичка за вила, в един парцел  в регуация близо до София; има си ток, водата е от сонда, няма канализация във вилното селище. Ориентирахме се към сграда около 35 кв метра. Ще ни трябват ли всички тези разрешители, които изброявате по назад в темата или може да мине за "барака" ( временна постройка )? Всъщност за временна постройка какви документи са ни необходими?

# 436
Да попитам и аз  Blush - мислим да построим дървена къщичка за вила, в един парцел  в регуация близо до София; има си ток, водата е от сонда, няма канализация във вилното селище. Ориентирахме се към сграда около 35 кв метра. Ще ни трябват ли всички тези разрешители, които изброявате по назад в темата или може да мине за "барака" ( временна постройка )? Всъщност за временна постройка какви документи са ни необходими?

До 60 кв.м. изискванията са различни!Нямат нужда от повечето документи.

# 437
ще следя темата с интерес че сме в жестока дилема???

# 438
  • Пазарджик

За най-сигурно и достоверно, по-добре да направите една консултация в Общината - всяка си има някакви изисквания. Така ще разполагате с най-акуратната информация за вашия случай.
Може да помислите за къща върху стъпки, вместо върху бетонна основа. Има и варианти на готови къщи, които само се поставят на мястото. Те също съвсем спокойно могат да бъдат узаконени като временни постройки. Говоря за съвсем нормални, целогодишно обитаеми къщи.

# 439
  • София
Започнах да чета темата и намирам много полезна информация....но от друга страна съвсем се обърках.
За това реших да питам: интересувам се от дървена/сглобяема или друг вид къщичка. По-точно става въпрос за вила, няма да се ползва за постоянно живеене, поне за сега  Wink. За момента предпочитам да е на един етаж, с една или две спални, хол, баня и тоалетна и веранда,ако е възможно. Какво ще ме посъветвате, какъв тип да е, фирма която да избера...
Записах си съветите кое да попитаме при среща с фирмите, предлагащи такива къщички, дано ми стане по-ясно след няколко срещи,че в момента ми е каша... Embarassed
Благодаря предварително на всички, които ми отговорят.  bouquet

# 440
Vijte na kakvo popadnah ,kakvo mislite ?
http://bazar.bg/obiava.php?id=552469

# 441
Eй това е много интересно - не съм виждала такива. От какъв материал са?

# 442
  • София
Реших да се разровя малко повече за куполните къщи и намерих тази статия: http://homes.gruh.org/?p=395

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 09:35 от anelima

# 443
  • Перник
Интересно, а какви са цените?

# 444
  • Стара Загора
Много интересно.

# 445
Da i az go vidiah drugiat sait za kupolnite ka6ti,no ne vijdam ceni.Svarzah se s 4oveka ,na parvata obiava kopiram infoto ,koeto toi mi prati:

" Здравейте
Бунгалата могат да се съединяват, по избор на клиента.Сайта ни в момента се обновява.Едно бунгало е с диаметър 6;10 м.и височина 3;50м. и е с квадратура- 29кв.м.
На 19.04.може да заповядате в Казанлък за да разгледате сглобен купол.
Всички бунгала могат да се сглобяват самостоятелно или в комплекс,2-3-4-5,всичко е по избор.ВиК инсталацията е поставена от нашата фирма ,но могат да се постави по избор на клиента,ел инсталацията не е поставена от нас,изолацията може да бъде от няколко вида,фибран и стереопор,вата или изолационен панел от стъклопластика.Ние продаваме голи бунгала/модули/без обзавеждане,без изолация.   Normal  0  21          MicrosoftInternetExplorer4

* Конструкцията на  куполната къща позволява да извършите сглобяването самостоятелно и да направите икономия от разходите за строителство.
    * Енергийна ефективност: Куполът изисква около 30% по-малко енергия за затопляне или охлаждане в сравнение с конвенционалните сгради. Тъй като няма ъгли, въздушните потоци са постоянни – няма горещи или студени места.
    * Гъвкавост на дизайна: Тъй като няма носещи стени във вътрешността на купола, можете да проявите свобода при дизайна и интериора, които напълно отговарят на вашите желания.
    * Голяма устойчивост на земетресения и природни бедствия (тайфуни, циклони).
    * Готови за 1 седмица след изграждане на фундамента.

Куполните къщи могат да се ползват и на места със студен климат и обилни снеговалежи, могат да се съединяват една с друга за получаването на по-обширни и интересни конфигурации, както и да ги поставите върху класически бетонов фундамент с възможност за мазе.
Има и ел инсталация,но....вътре е просто купол,без стълби,без втори етаж,без изолация.За постоянно жилище е перфектно,баня и ws се поставят след сглобяването и се заплаща допълнително.Купола се продава с една блиндирана врата,и 2 прозореца.Цената е за гол купол,всичко останало може да се постави допълнително,просто сме добавили тази снимка за да добие човек представа как може да си го направи/свобода без ограничения-колони,ъгли и т.н./."

Cenata na obiavata e 7000 lv za bungalo!Kakvo 6te kajete?

# 446
  • Перник
babyrose, благодаря, че сподели информацията   bouquet 7000 лв. за 29 кв.м. не звучи зле  Thinking
И колкото повече ги гледам, толкова повече ми приличат на къщата на барбароните  Laughing

# 447
# 448

малко повече информация, така изглежда като реклама  Naughty

# 449
  • Перник

малко повече информация, така изглежда като реклама  Naughty

То и на сайна няма кой знае колко информация

Общи условия

Активация на акаунт