Сглобяеми къщи 2

• 303 272
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
"няма шкафове, защото няма да издържи стената"  hahaha  hahaha ехааа, нашите стени що шкафове носят. А децата ми се люлеят на фермата на тавана в хола... ама млъквам, щото съм жена и "по неволя"(разбирай - безпаричие) живея в дървена къща  Joy

И аз това се опитвах да обясня на пишещите тук, но не знам дали са ме разбрали. Почти при всяка построена от нас къща
ни се налага да монтираме бойлери, кухненско обзавеждане и др. такива- досега никой не се е обадил да каже че има проблем.
Тъй като четох някъде тук, че се използвали "специални скъпо-струващи дюбели" искам да поясня,че един от "скъпо-струващите дюбели" струва около 0,40 - 0,50 стотинки newsm78 (доста скъпо  Joy). За един шкаф са нужни от 2 до 4 такива.

# 541
  • Seattle-USA
Колко струва тази "дървена" къща? Наема се фирма за двуетажна дървена къща 260квм с 2 гаража и цената е...?

# 542
Колко струва тази "дървена" къща? Наема се фирма за двуетажна дървена къща 260квм с 2 гаража и цената е...?

ако въпросът е към мен, цената варира според вида на завършеност на къщата.

# 543
didanka  Може ли координати на фирмата на ЛС. Ние имаме готов проект за монолитна къща, но сме склонни и на сглобяема според цена и др. Мога да пратя проекта за ориентировъчна цена. Благодаря предварително

# 544
  • Seattle-USA
Въпросът е към всеки които има някаква идеа колко би струвало с фирма или направи си сам. Предполагам, че има минимум основна цена и след това се слагат допълнения. Примерно колко е минималната цена да се построи тази къща от фирма? не знам доколко е развит строежа на такива къщи в България, предполагам имате каталог, от който се започва и се надслага какво се иска като екстра?

За мястото където живея подобни изпълнения на къщи започват от 100000 американски долара и къщата идва с камион и ти я инсталират за седмица-отнема около 3 месеца след поръчката.  Ако строиш на място, с основи и после пак тип дървена къща основно изпълнение излиза около 170000 и може да стане за 2 месеца.

# 545
За мястото където живея подобни изпълнения на къщи започват от 100000 американски долара и къщата идва с камион и ти я инсталират за седмица-отнема около 3 месеца след поръчката.  Ако строиш на място, с основи и после пак тип дървена къща основно изпълнение излиза около 170000 и може да стане за 2 месеца.
100000 долара ама за каква квадратура, едно или 2- етажна, панелна предполагам, но с каква дебелина на панелите newsm78 newsm78 newsm78 Пак не е ясно.
Абе, как такива цифри за сглобяема къща Rolling Eyes Mr. Green и то като се сетя как ги носят ураганите по ония ширини като носни кърпички ooooh! ooooh! ooooh!

# 546
  • Seattle-USA
100000 долара ама за каква квадратура, едно или 2- етажна, панелна предполагам, но с каква дебелина на панелите newsm78 newsm78 newsm78 Пак не е ясно.
Абе, как такива цифри за сглобяема къща Rolling Eyes Mr. Green и то като се сетя как ги носят ураганите по ония ширини като носни кърпички ooooh! ooooh! ooooh!
260 кв м, 2 гаража, 2 етажа
Съжалявам, че не знам термините на български по простата причина че не ми се налагало да строя нищо от този тип в България. По принцип не говоря за изпълнение по мое желание-няма ли каталози? Винаги е по скъпо да се прави нещо както аз го искам. Няма ли стандартно изпълнение и после да се добави цена колко точно мивки искам и от кои тип. За това питам. Като си купуваш кола се започва от нещо минимално и стандартно и се добавя ако искаш пакет кожени седалки и специално стерео -като пример. Ако се обадя на фирма за такива къщи очаквам да ми дадат каталог или да тръгнем от нещо стандартно което аз мога да променям.

Ето пример със снимки как изглеждат и даже има каталог казва какво точно влиза в цената. Това е основен принцип на всяко производство.

http://factoryhomesoutlet.com/home-models/
ето специално 223 кв м с двоен гараж, 4 спални, две бани и всички подробности...
http://factoryhomesoutlet.com/home-models/cape-cod-cc3/

това е за преносимите къщи с камиони, които се произвеждат във завод с предварителна поръчка

Относно времето и ураганите се надявам да се шегуваш:) САЩ е голяма държава, нека говорим за нормалните щати с нормално време и добри условия на живот. Щат Вашингтон е с територия колкото България, урагани няма, говоря за цените тук в този щат.

# 547
  • густо майна Филибето
Има каталози, разбира се. Всяка фирма има такъв, но доколкото съм обърнала внимание - цената е на квадратен метър. rosarito е дала линк точно на такава фирма, описано е и какво се включва в тази цена.
От това, което съм разгледала, на Еврохолц ми допадат най-много като външен вид. http://euroholz.bg/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

Последна редакция: сб, 23 окт 2010, 11:57 от Ljuboznatelna

# 548
Здревейте, искам да Ви кажа, че това с типовите проекти както споменавате го има всяка една фирма, лошото е, че голяма част от фирмите работят само с типови проекти. А относно цената база няма т.е има 2 или 3 пакета, кото могат да бъдат: класически, на груб строеж и примерно пакет лукс. Според мен най-добрия вариант е архитектурата и разпределението да е изцяло по идея на клиента, а не задължаващо, както при типовите проекти. Времето за изпълнение на една такава къща отнема между 2-3 масеца.

# 549

260 кв м, 2 гаража, 2 етажа
Съжалявам, че не знам термините на български по простата причина че не ми се налагало да строя нищо от този тип в България. По принцип не говоря за изпълнение по мое желание-няма ли каталози? Винаги е по скъпо да се прави нещо както аз го искам. Няма ли стандартно изпълнение и после да се добави цена колко точно мивки искам и от кои тип. За това питам. Като си купуваш кола се започва от нещо минимално и стандартно и се добавя ако искаш пакет кожени седалки и специално стерео -като пример. Ако се обадя на фирма за такива къщи очаквам да ми дадат каталог или да тръгнем от нещо стандартно което аз мога да променям.

Ето пример със снимки как изглеждат и даже има каталог казва какво точно влиза в цената. Това е основен принцип на всяко производство.

http://factoryhomesoutlet.com/home-models/
ето специално 223 кв м с двоен гараж, 4 спални, две бани и всички подробности...
http://factoryhomesoutlet.com/home-models/cape-cod-cc3/

това е за преносимите къщи с камиони, които се произвеждат във завод с предварителна поръчка

Относно времето и ураганите се надявам да се шегуваш:) САЩ е голяма държава, нека говорим за нормалните щати с нормално време и добри условия на живот. Щат Вашингтон е с територия колкото България, урагани няма, говоря за цените тук в този щат.

[/quote]

Здравей, горе-долу цената за такава къща в България би била около 180 000 лева и  все пак зависи от фирмата която ще я постори, разгледай този сайт www.sglobiaemi-kashti.com там има и форма за запитване, а и доколкото знам правят много добри отстъпки при една такава квадратура, която посочваш ти. Почти съм сигурна,че всяка една фирма има типови проекти, но за мен и предполагам за всички останали е един минус, защото къщата която бих си построила искам изцяло сама да реша кое къде да бъде в разпределението. В България за типов проект ти взимат същите пари както и за проект който сама ще си измислиш и ето тук е уловката.  А тези 180 000 лева които написах са за къща  260 кв.м на 2 етажа с 2 гаража в напълно завършен вид без обзавеждането.

# 550
zidstroy, сега остава да кажеш и коя фирма за монолитно строителство рекламираш  Laughing
Аз пък съм заклет привърженик на сглобяемото строителство и съм на мнение, че повечето от нещата, които твърдиш, при едно добро изпълнение просто не важат  Mr. Green
А ако почнем да изреждаме проблемите при монолитното строителство, съм сигурна, че мога доста по-дълъг постинг от твоя да докарам  Peace
И за да не спамим излишно, ние в момента строим нашата къща и обещавам като завършим, да дам подробен отчет, за тези, които се интересуват. Защото тази тема е за сглобяемите къщи, нали?

Виж, по принцип аз директно строителна фирма нямам (засега само проектирам) , нищо че така ми се казва фирмата. Ако трябва да е сглобяемо, работил съм за такава фирма и смятам, че работят сравнително качествено, но скъпо. Просто изказвам мнението си без да смятам, че и противоположното твърдение не е вярно. Проблема според мен в сглобяемото строителство у нас се крие до голяма степен в законовата и нормативната база. Просто сглобяемите къщи у нас (повечето) представляват хибрид между монолитно и сглобяемо строителство - пак лееш основи, макар и по-малко натоварени. Тук е момента да си поправя малко крайното мнение. С удоволствие бих се заел с работата по една сглобяема къща, но смятам, че ако се прави така както трябва , с цел да стане красива удобна и "дуракоустойчива", няма да излезе по-евтино от монолитна такава. Може би е въпрос на философия за живота, по принцип аз съм малко по-старомоден и не обичам много да "мърдам". При американците е обратното - в момента в който получат по-добро предложение за работа могат да се преместят на 5000 км, продават къщата (ако изобщо е тяхна) и заминават.
Между другото, тъй като темата е за сглобяеми къщи изобщо, а не за дървени, трябва да отбележа, че има немалко варианти за такова строителство. Дори Xella (Ytong) произвеждат готови панели най вече за промишлени сгради, но в БГ не се внасят. За да е наистина евтино едно такова строителство, трябва да има добре разработена номенклатура на елементите и възможност за тяхното комбиниране. Логично е и проектите да са типови, всичко "custom made" си струва съответната сума (и с колите е така). Друг проблем при типовите проекти, разгледани в контекста на сглобяемото строителство у нас, е че за да се оразмерят едни основи трябва да се вземе предвид почвата на която стъпват и там разликата в цената на грубият строеж може да достигне над 5000 лв. само заради преоразмерени основи, взети от готов проект.

# 551
С удоволствие бих се заел с работата по една сглобяема къща, но смятам, че ако се прави така както трябва , с цел да стане красива удобна и "дуракоустойчива", няма да излезе по-евтино от монолитна такава.
С това съм абсолютно съгласна и винаги го казвам-по-евтино не излиза. Ако трябва да се направи както му е редът  Peace
Аз ориентировъчно казвам така-ако чуеш цена по-малка от 300 евро на квадрат, бягай. Евтиното в такива случаи излиза много скъпо и...солено  Wink

Avgusta  , вие до къде сте стигнали с къщата ? И колко парички ви е излязла до тук ?
Ние сме на етап редене на гредоред за горен етаж в момента и покрив  Peace За цената-оставам си на мнението за 300те евро на квадрат, на базова основа, без кой знае какви екстри. Е, говорим за най-добрия сушен материал, керемиди "Брамак", гипсокартон "Кнауф", немски изолации /не ме питайте за марката Blush/. Но пък голяма част от нещата си ги правим сами. И въпреки това доста сериозни суми вървят, който започва тепърва, да се замисли добре над това.
Иначе документацията е абсолютно същата като за монолитна къща и на нас, само за корекции в проекта заради новото място/наново ситуиране на къщата, геодезия и малки корекции в другите проекти, вече готови отпреди/ и наново минаване през общината ни излезе 4000 лв. Само това  Crazy

Последна редакция: сб, 30 окт 2010, 09:16 от Avgusta

# 552
Искам да подкрепя мнение на Бибита от 10 януари 2010.
В никакъв случай не се доверявайте на Ил Еврохаус или Еврокомпания. Некоректни, некадърни, направо казано - лъжци. Така нареченият управител - Ивайло Ангелов няма и понятие от строителство. Срещу 70% от стойността на строежа се сдобихме с един крив фундамент и вече две години ходим по мъките за да си пострим заветната къщичка, която уж щеше да е готова за 3 месеца.
Дано никой не пострада повече от него.

# 553
  • Seattle-USA
Благодаря ви за отговорите  bouquet

Мисля че се ориентирах.

Между другото в Сиатъл имаше заметресение 2001 , 6.8 по Рихтер. Пораженията бяха основно по т.нар тухлени сгради, подобни на това което се строи в България. Тогава, доста от българите повярваха колко са хубави тези 'дървени" къщи Wink Зидстрой намекна за нещо което бях забравила -законовата и нормативна база. Това е доста притеснително особено като с е види какво стана в Хаити.

# 554
  • not found
Avgusta , мерси за отговора   bouquet

4000 лв за документи  Rolling Eyes това е една сериозна сума .

Общи условия

Активация на акаунт