Сглобяеми къщи 2

• 303 259
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Какво става хора??? Тъкмо започнах  да се забавлявам, а Вие спряхте да пишете. Спряхте да се интересувате от този вид строителство или просто така ми се струва?  newsm78

# 556
Ами! Просто, които истински се интересуват, или поне част от тях, вече строят и нямат време за много писане. А другите също нямат време, търсят оферти и набират информация  Wink
Аз лично мога да кажа, че строителството засега надхвърли значително нашите финансови прогнози, нямате ли сериозен ресурс, не се захващайте, освен ако не искате да правите супер афифни истории, които после ще излязат още по-скъпо.
Днес поръчахме ватата за пълнежа на стените - Rockwool - 3000 лв. само вата  Shocked

# 557
  • густо майна Филибето
Много грубо съм сметнала 10 000 за дървото, 10 000 за ОСБ , и по 3000 за вата и гипскартон. 4000-5000 основи и още толкова за покрив. Разните му найлони и дограмата не съм я смятала. Освен това има стиропор и външна мазилка, инсталации, шпакловка тук таме вътре, настилки, бани и боя.Така че едно 50 000 смятам,че ще свърши работа до ключ.

# 558
Зависи за колко квадрата къща говорим- 50 000 лв е много общо казано. Стези пари може да се построи нещо по-малко и луксозно обзаведено, а може и нещо по-голямо но с по-опростен интериор.

# 559
  • not found
Avgusta , каква квадратура е къщата в и ?

# 560
  • густо майна Филибето
Зависи за колко квадрата къща говорим- 50 000 лв е много общо казано. Стези пари може да се построи нещо по-малко и луксозно обзаведено, а може и нещо по-голямо но с по-опростен интериор.
Какво имаш предвид под интериор? Настилки ли? Защото обзавеждане изобщо не смятам. Става въпрос за около 150кв.м.

# 561
Какво имаш предвид под интериор? Настилки ли? Защото обзавеждане изобщо не смятам. Става въпрос за около 150кв.м.
Хм, много сте по ръба с тези 50 000 лв.  Thinking Може и да ви стигнат, де, всеки различно си прави сметката. Ние примерно дадохме 2000 лв. само за комин-на Schiedel. Изобщо не съжалявам обаче, много сериозна система  Peace

Avgusta , каква квадратура е къщата в и ?
120 квадрата  Peace

# 562
Аз съм нов в този форум, но попаднах на тази тема. Искам да кажа, че също поддържам идеята за строеж на сглобяеми къщи и смятам 2011 година да се опитам да си направя такава. За около   50000 лв. мисля, че е възможно да се сдобиете с подобно изделие особено ако познавате читави строители и правилните материали. Доста съм запознат с някой подробности около тези къщи и това как се проверяват за конструктивни дефекти. Ако Ви се занимава може дори да се построи пасивна къща с някои хитрини на японски архитекти от началото на миналия век (9 tsubo house).

# 563

Имах предвид  по-малка къща разбира се, за тази квадратура  със сигурност парите няма да ви стигнат, или поне така мисля аз. Ще ви дам един пример защо да си направите къщата сами или да наемете фирма цената излиза почти една и съща. Тъй като и аз работя със същите коминни системи (Schiedel ) от които си е взела Avgusta  срещу скромната сума от 2000 лв. На мен  ми излиза 1000 лв. И тека всички материали  които купувате уж с отстъпка ви излизат почти двойно по скъпо. От тук идва и голяма  част от печалбата на строителната фирма. А теб искам да попитам, сами ли си правихте основите, защото обикновено излизат около 90 лв. кв.м.   

# 564
Като интериор между другото имах предвид интериорни врати, латекс,  дограма а дори и настилки защо не.

# 565
  • густо майна Филибето
Ще ви дам един пример защо да си направите къщата сами или да наемете фирма цената излиза почти една и съща.

Тука изобщо не мога да се съглася. Naughty И да е 60 000, а не 50 000, далеч е от цената, която предлагат фирмите. Wink Тяхната цена така и така е обявена, за да мога да направя калкулация и сравнение.

Като интериор между другото имах предвид интериорни врати, латекс,  дограма а дори и настилки защо не.

Да построиш къща не значи на всяка цена да построиш луксозна къща.  Rolling Eyes

# 566
Да построиш къща не значи на всяка цена да построиш луксозна къща.  Rolling Eyes
[/quote]

Тук ми позволи аз да не се съглася с теб и 60 000 лв. няма да ви стигнат ако правите къщата както трябва. С всички нужни изолации и покрития. Позволи ми да знам малко повече за тези неща. Thinking Ако вие правите къща с такава квадратура  +  основата за тези пари съм съгласен  да ви наема като подизпълнители. Така ще има за всички по нещо. Money А относно колко да бъде луксозно завършена от вътре е изцяло ваш избор и никой не може да ви го отнеме. Незнам колко членно е семейството ви, защото в 150 квадрата могат да се направят 6 стаи, 2 бани, килери, дрешници,голям хол с голям бокс и т.н.
Не мисли че фирмите печелят 50 000 от една такава къща като твоята от три такива може би да, но не и от една. Все пак е кризисно положение и цените не са като преди, или ако са същите то допълнителните екстри извън пакетните цени които преди се заплащаха сега са включени в пакета. И ако някой не са му нужни и не  ги иска то тогава цената става коренно различна.

# 567
Реших да си редактирам постинга, за да не бъда погрешно разбрана.
С две думи-категорично не съм на мнение, че с фирма и по стопански начин е същото.
За комина-не вярвам в надценка от 1000 лв., нито че ти щеше да ми го хванеш на толкова.
Опасявам се, че 50000 лв. ще са малко за тази квадратура. Защото не е само въпрос на лукс, цените в момента са луднали пак, и всичко дърпа много пари  Peace
Обаче, за да не си чешем както обичайно езиците тук без особена полза, предлагам на Ljuboznatelna да ми пише, ако иска да поддържаме топла връзка, мога да й давам цените на всичко така, както ние сме го вземали. Ако това може да бъде в помощ, насреща сме  Hug

Последна редакция: вт, 14 дек 2010, 10:27 от Avgusta

# 568
  • густо майна Филибето
Avgusta, благодаря Hug Засега сме само с проект, строежа предстои в близко бъдеще, надявам се, ще си ми много полезна  bouquet

# 569
Реших да си редактирам постинга, за да не бъда погрешно разбрана.
С две думи-категорично не съм на мнение, че с фирма и по стопански начин е същото.
За комина-не вярвам в надценка от 1000 лв., нито че ти щеше да ми го хванеш на толкова.
Опасявам се, че 50000 лв. ще са малко за тази квадратура. Защото не е само въпрос на лукс, цените в момента са луднали пак, и всичко дърпа много пари  Peace
Обаче, за да не си чешем както обичайно езиците тук без особена полза, предлагам на Ljuboznatelna да ми пише, ако иска да поддържаме топла връзка, мога да й давам цените на всичко така, както ние сме го вземали. Ако това може да бъде в помощ, насреща сме  Hug
За да бъда по-обективен щте ти изпратя ценовата листа на Schiedel която имам и там има всички цени на които пазарувам комините. А относно надценката аз не слагам такава за всяко една "екстра" която клиентите допълнително си избират, тъй като въпроса не е да печелиш от всяко едно нещо ами да има по-голям избор за клиентите. Достатъчно е да ги спелея като клиенти така печеля и от построяването на къщата и едновременно с това печелят и те,защото някои от допълнителните неща избрани от тях им идват на много изгодна цена.

Общи условия

Активация на акаунт