За първа година в детската градина! - 5 част

• 17 383
  • 282
  •   1
Отговори
# 210
Момичета, от къде взехте стъкълцето за изследването за глисти? По аптеките не намирам, при педито са свършили....В самата лаборатория дали ще имат? newsm78

# 211
Момичета, от къде взехте стъкълцето за изследването за глисти? По аптеките не намирам, при педито са свършили....В самата лаборатория дали ще имат? newsm78
И аз това питам

# 212

От лабораторията.Обиколих над 30 аптеки и всички ме гледаха така  Shocked, като питах .В поликлиниките също имало, така ме посъветваха в една от аптеките.

# 213
Благодаря, Манел. Днес ще се разходя до близката лаборатория, дано и те да имат.

# 214
на нас ни го даде педиятърката [стъкалцето] а изследването за акото за какво е и има ли специялни контейнерчета или става в такова за урина[стерилно]?

# 215
  • София
... а изследването за акото за какво е и има ли специялни контейнерчета или става в такова за урина[стерилно]?

За патогенни чревни бактерии и да - има специални контейнерчета. Външно изглеждат като тези за урина, само че имат малка "лъжичка", закрепена за капачката, с която да "гребнеш" малко ако (колкото фъстък).  Sick

# 216

От лабораторията.Обиколих над 30 аптеки и всички ме гледаха така  Shocked, като питах .В поликлиниките също имало, така ме посъветваха в една от аптеките.

Да, Отиваш там и те си вземат пробата на място. Бързо става  Peace

# 217
Ми да Ви да се оплача, че от вчера Стефан и най-доброто му приятелче в групата са с варицела. Точно на 14-тия ден от карантината в градината, сборна група са и явно ще продължи да бъде сборна поне още месец......
Аз съм бременна в 6та г.с., но съм я карала когато съм била на 5 г. Мъжът ми също е карал дребна шарка.
Стефан има само няколко пъпки, в много добро настроение е, няма Т и яде като за световно.
Днес пак имаме родителска среща, но няма как да присъствам.... ooooh!

# 218
Здравейте и от мен!
И аз съм мама на 3 годишен мъж, който от миналата седмица е на детска градина.Преди това му се събира ходене на детска градина около 1 месец, тъй като го записах на 2г. и 8м., но поради честите разболявания почти не е ходил.
Той не плаче, когато го водя сутрин, явно, че спи следобед и яде само това, което му харесва.
Проблемът му/като изключим честите разболявания/ е, че не иска да играе с децата и стои отстрани и ги наблюдава.Много пъти съм го питала защо не играе в градината и ако има въобще отговор, той е, че не играе, защото чака мама да го вземе.
Питам учителките, и двете казват, ще свикне и че е така, защото  е по-срамежлив.Мен обаче започна да ме притеснява това-като всяко дете той обича да играе и представям си какво стискане е по цял ден в градината.Някои дни съм го намирала да играе сам с някоя играчка, включително да си стои кротко до други деца, които играят.Просто не мога да го позная-това не е моето дете.По принцип е кротък извън къщи, но чак пък толкова!А иначе е общителен, обича да си играе с деца, макар никога да не подхожда пръв.По природа е отстъпчив, дава си играчките, не се бие и не е агресивен.Доста чувствителен е и може би изжовява ходенето на грладина като възрастен човек-не ми прави сцени и приема нещата стоически.И все пак е дете и чак не ми се иска учителките като го вземам да ми казват колко е кротък и колко лесно се гледа, още повече, че аз знам, че не е точно така.
Надявам се този етап да отмине!
Ще се радвам, ако някоя от вас сподели с мен опита си!

# 219
  • София
И аз искам вече да пиша в тая тема, обаче уви - още ремонтират.

Мога да ви кажа обаче от къде да си купите стъкълце за изследванията, ако на някой още му трябват.

Първата улица успоредна на Пенчо Славейков (Пирогов е на него) в посока нагоре към Княжево се казва Константин Иречек.
В частта, намираща се между локалното на Цар Борис и улица Абоба (пряка на Пенчо Славейков), тоест съвсем в началото, има 4-5 аптеки, някои от тях санитарни.
В една от тях (не санитарна), мисля че беше точно аптеката намираща се до плод и зеленчук, има такива стъкълца.
Продават се по 15 ст. Нямат лепенка, но аз сложих най-обикновен скоч. На баща ми му бяха продали и уж специална лепенка, но тя се оказа за превръзки (явно се отлепя по-лесно).
Аз не я използвах, защото не беше гладка, а релефна и не знаех дали това няма да се отрази на отпечатъка.
Дано на някой съм била полезна.

За инфо - Ивайла ще бъде във филиала на ЦДГ 12, над сладкарница Лагуна на Христо Белчев. Голям апартамент, но дупка в сравнение с моята детска градина - пицария Мания на Цар Асен  Mr. Green. За мен е важно тя да се чувства добре там, пък колко е голямо няма значение. И разбира се се надявам да не боледува много.

# 220
Здравейте мами
Искам да ви попитам най рано на колко години приемат децата на детска градина? Моята дъщеря догодина септември ще е на 2г и 7м и днес ходих в най близката детска градина да попитам като няма 3 години ще ни приемат ли, а те ми казаха че няма щели да я приемат по следващата година като е на 3 г и 7м. Правилото им било че догодина щели да приемат родени 2006 а ние сме 2007 февруари и оставаме за по следващата. Така ли е по принцип или да питам и в други градини.

# 221
  • София
mak4e`, по принцип е така.  Peace Но ако имат свободни места, в някоя градина може и да направят изключение.

# 222
Макче, и аз се тръшках по същия повод, защото юнакът е роден през март. Даже исках да кандидатстваме направо за 2.група, но системата не позволи. Съветът ми е да кандидатстваш по каналния ред пък после да питаш директорката дали поже да ви премести в горната група.

Момичета, хлапето не беше 2 дни на градина и се чудех дали трябва някакви документи. Искаха ми бележка от личния лекар, че не е бил контактен с остро заразно болни. Ако отсъствал само 1 ден, нямало проблем. Аз бележка взех, но се чудя: по тая богика всеки понеделник тпрябва да носим такива бележки, защото в събота и неделя децата не са били под техен контрол. А и ЛЛ откъде знае с кого е контактувало детето ми? Абсолютно бюрократска история е тази, но нейсе!

# 223
  • София
Той не плаче, когато го водя сутрин, явно, че спи следобед и яде само това, което му харесва.
Проблемът му/като изключим честите разболявания/ е, че не иска да играе с децата и стои отстрани и ги наблюдава.Много пъти съм го питала защо не играе в градината и ако има въобще отговор, той е, че не играе, защото чака мама да го вземе.
Лора е на градина от 15 септември. Няколко вечери като я прибирам забелязвам, че седи сама отстрани на едно столче. Децата или играят, или гледат телевизия....но тя страни и си седи самичка. Питах учителката и тя ми каза, че наистина от време на време се включвала в игрите, но общо взето седяла отстрани, още не се била адаптирала.
А тази вечер беше един малък ужас. Прибирах си я супер изнервена. В 17,25ч. когато отидох бяха останали само тя и едно момиченце. Учителката държеше Лора защото тя била плакала и ме търсила. Каза, че плаче защото не съм отишла да си я прибера по-рано.
Искаше да я нося на ръце до нас, нервничеше непрекъснато, все си намираше за какво да плаче...и така докато заспи.
Иначе казват, че там си спи нормално, последна се събуждала...изключвам възможността да й се спи и затова да нервничи така. Просто не знам защо така се получава, но ми е много тъпо....така искам да се адаптира по-бързо.
Мами, има ли нечие детенце, което да се прибира изнервено вечер?

# 224
Хм, ако не беше подчертала, че спи добре, щях да помисля, че това е причината. Ти и друг път ли я прибираш по това време или за пръв път е останала самичка? Моят юнак стана по-груб и агресивен, за съжаление. Sad

Общи условия

Активация на акаунт