Да си платя ли задълженият към Топлофикация?

• 18 291
  • 197
  •   1
Отговори
# 30
  • София
А ако влезеш в едно заведение, поръчаш си кафе (и го изпиеш, и ти е вкусно!), но получиш сметка за обилна вечеря с трюфели и тристагодишен коняк, а управителя ти обяснява, че не е длъжен да ти обясни защо и какво е включено в цената, пак ли ще платиш?

Да, ще платя, щом съм седнала в кафето, съм си поела риска.
Но за сега и ресто ми връщат, така, че не търся под вола теле  Sunglasses

Уау, това и да го видя няма да го повярвам!  Laughing
Да не си внучка на Рокфелер ?
Някои на по католици от папата се правят.  Mr. Green

# 31

Иначе, бъдещето е в алтернативните източници,
Абсолютно! Това ще е следващото нещо, с което ще се заемем, слава Богу имаме начин за след месец-два. То така или иначе ще трябва да се купи бойлер тогава.
Честно казано, много ще ми олекне, ако входът ни вземе решение да се откачим от тези кожодери. Варианти имаме, само да решим този проблем. Абе отивам и плащам веднага, ако довечера по новините кажат, че проблемът е решен и през зимния сезон ще има газоподаване.

с тази разлика, че пари на заем не взимаме от познати, а теглим от кредитните карти, които сме си извадили за такива случаи.
Или така, да. Само че приятелите дават безлихвено...  Mr. Green

# 32

Все едно съм взела хляб от някой магазин на вересия, изяла съм го и сега питам: "Да го платя ли или не, понеже не знам дали другия месец ще продават пак от него?"

А ако влезеш в едно заведение, поръчаш си кафе (и го изпиеш, и ти е вкусно!), но получиш сметка за обилна вечеря с трюфели и тристагодишен коняк, а управителя ти обяснява, че не е длъжен да ти обясни защо и какво е включено в цената, пак ли ще платиш?
  Страхотен отговор! Peace
  Вижте,хора,всички сме добри и честни,или поне повечето от нас. Плащаме си сметките,не сме оставили нещата така. Но тук става въпрос за нечувано издевателство,за гавра с хората,това е. И не само са се гаврили години наред,продължават да го правят. Здравият разум според мен тук казва друго-Топлофикация е едно огромно недоразумение в живота ни и трябва да се свърши веднъж завинаги с това. Има пет теми по този въпрос в момента,пускани са поне петстотин....Докога. Никой не спори,че безплатен обяд няма. Всички знаете за какво става дума,нека веднъж бъдем честни и не се оставяме на инерцията и страха.

# 33
Е, хайде сега... Никой няма да плати в този случай, нека не се престараваме.  Peace

# 34
... Да не си внучка на Рокфелер ? ...

Ако бях, нямаше да живея в панелка и да ползвам ТЕЦ, щях да съм в къща с висока ограда с ток и огняр, който ще се грижи денонощно за поддържането на температурата вкъщи  Mr. Green

Е, хайде сега... Никой няма да плати в този случай, нека не се престараваме.  Peace

Тц, не е престараване, предпочитам да платя, отколкото да ям бой (за кафето говоря) Laughing

# 35
  • София

Именно, в кафето или като клиент на топлофикация искам и ще платя само това, което съм консумирала/потребила. Да плащам нещо което не съм потребила ще е чиста глупост ...

# 36
 Rolling Eyes Разбирам нежеланието да плащат на тези, които са се спрели парното и плащат за тръбите, обаче ме интересуват другите - които ползват и не плащат, защото сметките им са надути. По-точно, интересува ме как може (аз лично не бих могла) да ползваш нещо, което не можеш да платиш, защото ти е скъпо и това да е почти като лозунг - Не плащайте!. Ако сметката е надута - това се оспорва в съда сигурно, но ако просто ти е скъпо и нямаш пари за тази услуга, защо изобщо я ползваш? И ако не си платите тези дългове те някакси ще изчезнат или ще ви ги опростят? Какъв точно е смисъла на неплащането (освен вид протест)?
Въпросите ми са съвсем добронамерени и никого не обвинявам в нищо - просто ми е интересно да разбера.

# 37
  • София
И ако не си платите тези дългове те някакси ще изчезнат или ще ви ги опростят? Какъв точно е смисъла на неплащането (освен вид протест)?

Принципно могат и да изчезнат, има 3 годишна давност, ако топлофикация не си потърси парите, след този период не им дължа нищо.
Аз лично не желая да плащам за нищо, а именно такса мощност през лятото. Квартала в който живея няма топла вода т.е. през лятото не ползвам никаква услуга на Топлофикация, но съм задължена да плащам някаква измислена такса. Демек пари срещу нищо ! 

# 38
Kъм анкетата може да добавите и линк към темата за билетчетата.
Там почти никой нямаше съмнения трябва или не да се плаща една услуга (пък било то и калпава).
Явно като е до 1 лв, всички са много принципни, няколко стотин са друга работа.

# 39
Купете си бойлера,това е по-важно за децата.Тук в София си плащат сметките повечето "обикновени"хора,защото не знам от какво ги е страх.Има хора с голями доходи,които не си плащат с години и хич не им пука от Топлофикация.

# 40
  • София /Абсурдистан
Имам си алтернативен начин на отопление и топла вода, нищо не им ползвам и нищо не плащам повече на Топлофикация. Не че са спрели да ми пращат сметки де, ама аз спрях плащането  Twisted Evil Ако трябва ще се съдим, имам готовност.

# 41
Ами що за въпрос? Разбира се,че трябва да платиш, това което си изразходила! Ако ти е скъпо и не ти изнася, се грей на дърва, ток или там квото решиш и ползвай бойлер.

# 42
  • Бургас
Не е правилно да не плащаш сметка за нещо, което ползваш. На нас не ни изнесе, спряхме услугата за входа. Какво значи не ме кефят, няма да плащам, ама ми спират топлата вода и ще ги съдя?

# 43
Какво значи не ме кефят, няма да плащам, ама ми спират топлата вода и ще ги съдя?
Кой така казал??  newsm78

# 44
Купи си бойлер.
Не плащай.
Нека фалират най-големите рекетъори .
Нека списъците им с длъжници стане толкова дълъг,че да  се  се замислят.
 Нека измислят закон за тези,които искат да не ползват тъпите им псевдо услуги.Развод с мъжа  може,но развод с Топлофикация -не .Сега разчитат да си съберат поне още не знам колко  пари от подплашени  за работа със съда  потребители,за да не  ги бутнем от топлите им столове.

Общи условия

Активация на акаунт