врастнал нокът?

• 15 447
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
И на мен ми врастват ноктите на палците . Каза ми една приятелка ,че и нейните са се забивали , оставила ги е да израстат за да си направят каналче и от тогава няма проблеми и аз лятото ги оставих и за сега нямам проблем (чук-чук).Но според мен недей да бързаш с хирург  моя колежка в годината 1 път ходи на хирург заради този нокът и няма промяна след време пак набира .

# 16
Оооо най- редовно си имам такива проблеми. Не съм ходила на хирург. Слагам Gentamicyn крем и го превързвам. Така докато спадне отока и изчезне болката. После сама го изрязвам. И така до следващото израстване  Crazy

# 17
Моите нокти на краката бяха така преди 5 години! И тогава се итересувах по  обстойно от този проблем. Тогава стигнах до извода, че хирурга не винаги помага защото по някога проблемът се повтаря за съжаление! Нокътя пораства по същия начин и пак се враства! Ходих при дерматолог - Д-р Христозов в Стара Загора , той прави специална, но по-различна от хирургичната обработка на нокътя и дава гаранция , че повече няма да се получи и така и стана. Вече 5-та година нямам абсолютно никакъв проблем с ноктите. При манипулацията се изрязва частта от нокътя, която се е врязала и се унищожава коренът на нокътя и по този начин проблемът е отстранен завинаги.

# 18
Как корена на нокътя ? Болезнено ли е?

# 19
Болезнено е не повече от това да ти извадят целия нокът.  Манипулацията се извършва под локална анестезия- упойка. Ходи се с превръзки около е седмица, защото от засегнатата странна на нокътя има "нещо като раничка" което трябва да позарастне. Но не е болка, като знам преди това какво ми е било, от затворени обувки, някой да не ме настъпе, а като се възпали...нямам думи.

# 20
Не хирург, а ортопед ми отстрани част от нокътя, но не бих си го причинила отново... поне докато не опитам всички дпуги начини. Вече месец след операцията не е зараснал и си боли. Това със смрадликата не ми помогна, но опитай с пчелен восък. Дано да помогне!

# 21
  • София
да чукна на дърво, за сега съм по-добре. Но си продължавам да си слагам тези тампончета от страната, която ми се впива, Явно така по някакъв начин променям насоката на разтежа, но мисля поне месец да го правя, защото е адски болезнено като се забият тези нокти.

Общи условия

Активация на акаунт