Нашите "специални" деца с ДЦП-4

• 69 914
  • 578
  •   1
Отговори
# 60
За позите на сядане. Моята Ивета седи най-добре точно на W, защото пази равновесието по-лесно и гърба й е съвсем прав. Когато е по турски се изгърбва. Според новия ни рехабилитатор, позите за сядане трябва да се сменят . и с нищо нетрябва да се прекалява.
Аз откакто се помня седя на W. засега (35-36 години) нищо ми няма! явно е въпрос на гъвкавост/разтегливост на ставните връзки.

Ето малко снимки - от първия учебен ден и други есенни.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=300557

# 61
... Ето малко снимки - от първия учебен ден и други есенни...

Колко е хубава!  Hug

# 62
Think   малката е направо прекрасна!  bouquet

А относно сядането на нас ни обясниха, че не трябва да седи като "жабка",  защото впоследствие това спомага да събира коленете като се изправи и започне да ходи.

# 63
  • густо майна Филибето
Ако съм разбрала правилно от този ужасен превод, при тази поза първо може да се възобновят проблеми с тазобедрената става, ако е имало такива, второ се засилва спастиката и са възможни контрактури, и на трето място става дума за пресечната точка, за която се говори в темата за аутизма. Последното ми се струва малко позасилено, защото би се получило ако детето не излиза по цял ден от тази поза. Освен това аз лично не виждам разлика при дейностите, ако детето седи на стол пред масата. Глен  Доман например посочва прохождането без пълзене или по-точно липсата на пълзене като виновник за проблеми при взаимодействието на двете полукълба, а оттам по-трудното установяване на водеща ръка, дислексията и др. проблеми.(това във връзка с пресечната точка)

Think, много красива ти е ученичката! Пожелавам й много успехи и само положителни емоции!  bouquet

# 64
Днес в Студентски град в София, откриват център за деца с увреждания...
http://www.icantoo.eu/ - сайтът на фондацията.
Мисля да отида да го видя... И да се надяваме, че и в други градове ще бъдат открити такива  Praynig

# 65
Zdravei ajelia bi li mi izpratila koordinati na lekari koito sa zapoznati s tova .Az imam plemenik koito e s distoniq i mu predstoi to4no takava procedura v Barselona,kazaha 4e tamima mnogo dobra klinika............ako ima6 pove4e inf.,6te sam ti blagodarna

# 66
  • София
Нашето семейство беше в събота и в неделя в центъра- да помагаме по довършителните работи и на среща с професор Фок, директора на Киндерцентрум Мюнхен. По подобие на този чужденстранен център е направен този в Студентски град.
Мога да кажа че създателите му са направили чудеса. Толкова е хубав и просторен, добре са обособени площите и има страхотни кабинети. Професора пожела "Да се вдъхне живот на центъра и да бъдат щастливи децата в него".
Днес го откриват официално, но ще заработи през декември месец.
Страхотен е центъра, страхотни са хората които са го инициалирали, създали са го и имат огромно желание за работа и за доброто на децата.
Пожелавам им УСПЕХ и Невероятен старт!!!  Praynig

Ще чакам с нетърпение да започне да работи и да водим и ние нашата Мимка там.
А дай Боже да бъдат създадени още такива центрове и да има място на което децата да се чувстват добре и да работят с тях прекрасни специалисти  Praynig Praynig

Днес не отидох, понеже съм на работа и не ме освободиха.
Но поне предните два бях там и видях невероятният екип от хора, които не жалеха здраве, сили, време, семейства за да го завършат навреме и да изглежда прекрасно.
Прекланям се пред тях  Hug Hug Hug

# 67
anetii , регистрирай се, иначе няма как да ти пратя информация. 
Think , разгледах всичките Ви снимки, да ти е жива и здрава ученичката, размечтах се и аз.
nandy , а колко деца ще може да поеме центъра и как ще се избират дечицата?

# 68
Аз бях  днес на официалното откриване. Познавам хората, които стоят в основата му повече от 2 години. и аз чакам да заработи. декември. ще видим. идеята, мястото и хората са прекрасни и вярвам, че ще се развие, защото това са млади, активни хора, които също имат деца с проблеми.

# 69
И аз бях на откриването. нанди, ще се радвам от декември да се виждаме тук  Hug И с други, разбира се  Peace

# 70
Тинк много сте хубави. Вие успяхте.Гордея се с вас.
Много мислех да отида на откриването на центъра "Аз мога ", но в крайна сметка не успях, но рано или късно ще го посетя.

# 71
А по ТВто нещо даваха ли?  newsm78 Че не можах да гледам новини...

# 72
Здравей те!Ами нищо не са давали по телевизията или поне аз не съм гледала.Ние не сме от София и е голям минус за нас в това отношение,но се надяваме скоро и в провинцията да има такива центрове децата ни има нужда от тях. :pray:Think много сте сладки успех на ученичката само 6 да има и да радва много мама.

# 73
  • в полите на Балкана
А по ТВто нещо даваха ли?  newsm78 Че не можах да гледам новини...
Аз хванах нещо снощи по ВВТ. За съжалениеи не беше от началото, а в края. Говореше една жена с детенце с ДЦП и синдром на Уест за това колко малко са местата за рехабилитация по каса и колко е скъпо рехабилитирането у дома, а това в същност е много важно за децата. Имаше и събеседник в студиото но мойте диванета се скараха и докато ги укротя предаването свършило. Embarassed

Think прекрасни снимки. Така ми се иска да ви видяяя.

# 74
Раче, аз ще потърся телефони на СБР Котел. мисля, че имам в офиса, така че утре,
Следващия път като отидем на Смолско , може и да дойдем до Златица.

Общи условия

Активация на акаунт